- Reaction score
- 2.583
Εγώ προτιμώ τις ψηφιακές πηγές (τα LP είναι μπελάς) και έχω συμπεράνει (σωστά ή λάθος, αλλά έτσι το βλέπω) ότι σε ένα σύστημα αναπαραγωγής ήχου τα δύο σημεία που θέλουν προσοχή είναι:

1. Η σωστή επιλογή των ηχείων και η σωστή οδήγησή τους (ενίσχυση)

2. Η σωστή ανάκτηση και επεξεργασία του σήματος μέχρι να φτάσει στην ενίσχυση

Η συλλογή των CD που έχω δεν θέλω να πάει χαμένη, αλλά έχω διαβάσει ότι η ψηφιοποίηση στα 16bit / 41 KHz είναι ανεπαρκής.

Διαβάζοντας για αυτό το DAC που κάνει upsampling στα 24Bit / 192KHz άρχισα να ενδιαφέρομαι...

Επειδή όμως είμαι λίγο άσχετος με τα ψηφιακά θα ήθελα αν μπορεί κανένας να μου εξηγήσει τι σημαίνει αυτό που λέει εδώ ότι αυτός ο προενισχυτής έχει "a dual converter oversampling 24-bit x 384 kHz". Κάνει το ίδιο (upsampling) στα 24Bit 384KHz ή κάτι άλλο;

Και ο AVR μου Pioneer VSX-916 έχει D/A converter 192 kHz / 24-bit. Αυτό τι σημαίνει;

Όσοι σχετικοί προσέλθετε με τα φώτα σας γιατί έχω μαύρα μεσάνυχτα...:107:

1. Η σωστή επιλογή των ηχείων και η σωστή οδήγησή τους (ενίσχυση)
2. Η σωστή ανάκτηση και επεξεργασία του σήματος μέχρι να φτάσει στην ενίσχυση
Η συλλογή των CD που έχω δεν θέλω να πάει χαμένη, αλλά έχω διαβάσει ότι η ψηφιοποίηση στα 16bit / 41 KHz είναι ανεπαρκής.
Διαβάζοντας για αυτό το DAC που κάνει upsampling στα 24Bit / 192KHz άρχισα να ενδιαφέρομαι...
Επειδή όμως είμαι λίγο άσχετος με τα ψηφιακά θα ήθελα αν μπορεί κανένας να μου εξηγήσει τι σημαίνει αυτό που λέει εδώ ότι αυτός ο προενισχυτής έχει "a dual converter oversampling 24-bit x 384 kHz". Κάνει το ίδιο (upsampling) στα 24Bit 384KHz ή κάτι άλλο;
Και ο AVR μου Pioneer VSX-916 έχει D/A converter 192 kHz / 24-bit. Αυτό τι σημαίνει;
Όσοι σχετικοί προσέλθετε με τα φώτα σας γιατί έχω μαύρα μεσάνυχτα...:107: