VALERION ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΙΣ

Reaction score
5.866
Οχι
Με τον ρυθμό που βγαίνουν ;
εάν δεν τον δω με τα ματάκια μου όχι δεν αγοράζω
Φοβάμαι πολύ το triple lazer
Τον έχω δει πάντως τον max και ποιο hiend από όλους τους άλλους

Reaction score
47
Οχι
Με τον ρυθμό που βγαίνουν ;
εάν δεν τον δω με τα ματάκια μου όχι δεν αγοράζω
Φοβάμαι πολύ το triple lazer
Τον έχω δει πάντως τον max και ποιο hiend από όλους τους άλλους
Λάθος τρόπος σκέψης είναι αυτός. Όλο θα βγαίνουν καινούργια και καλύτερα. Τι δηλαδή δεν θα πάρεις νέο αμάξι γιατί του χρόνου θα βγει καλύτερο. Ή avr ή κινητό κτλ.

Στην τελική μέχρι να βγει κάτι τόσο καλύτερο που αξίζει η αλλαγή θα τα έχει βγάλει τα λεφτά του.

Έχεις στήσει ωραία φάση καιρός να αλλάξεις και τον προτζέκτορα σου.

Reaction score
47
Έβαλα χθες μπροστά τον max πρώτη φορά. Είχα πάει το πρωί και κοίταζα τηλεοράσεις και έλεγα να τον σπρόξω να πάρω μια 75-100 inches. Γιατί θα είναι πιο εύκολο να στήσω κάτι που υπάρχει ήδη.

Μετά από αυτό που είδα σε τοίχο κιόλας άλλαξα γνώμη. Πραγματικά το laser στο 6 από 10 με κλειστά τα φώτα και όταν έμπαινε η σκηνή με το λευκό φως τυφλωνόμασταν. Κάνει λίγο θόρυβο άμα τον βάλεις στο τραπέζι το ανεμηστήρακι ενοχλεί. Είναι πιο αθόρυβο από laptop όμως. Τα ηχεία του καλά είναι περίπου σαν κάτι μεγάλα φορητα jbl ακούγονται, μπουμαριστά για να γουστάρουμε . Το menu πάει σφαίρα δεν κολλάει πουθενά.
Netflix που έβαλα ανοίγει Dolby vision. Το YouTube για κάποιο λόγο δεν έχει διαφημίσεις. Περιμένω να έρθει το πανί πως και πως.

Αν μπορέσω θα βάψω ταβάνια μαύρα.

Reaction score
835
Στο τραπέζι όταν τον χρησιμοποιείς κάνεις διόρθωση τραπεζιού με keystone?
Θα τον στηρίξεις κάπου μόνιμα ή πάντα πάνω σε τραπεζάκι θα παίζει εμβόλιμα?

Reaction score
47
Έχω την βάση για το ταβάνι της Valerion. Απλά περιμένω να ερθει η οθόνη. Valerion και αυτή.

Τον δοκίμασα στο τραπέζι με το gimbal. Δώρο της προπαραγγελιας. Αρκετά ποιοτική κατασκευή έχω να πω

Reaction score
47
Λοιπόν καιρός να γράψω για τον προτζέκτορα οθόνη κτλπ.

Ξεκινάμε με τα θετικά.
1: Φώς, πολύ φως. Άμα βάλω το laser στα 8 με ίριδα στο 6 (κλειστό) στις 100΄΄ στα 2.7 μέτρα τυφλωνόμαστε.
2: Η Ίριδα. Νόμιζα ότι δεν έκανε τόση δουλειά αλλά από το 4 μέχρι το 6 ανεβαίνει πάρα πολύ η αντίθεση.
3: Ο επεξεργαστής. Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί από εσάς θα το χρησιμοποιήσουν με εξωτερικά player, και δεν τους νοιάζει. Αλλά το menu είναι σφαίρα. Επίσης, το εσωτερικό του player, ανοίγει ό,τι αρχείο και να του βάλεις. 3D, remux, dolby vision, hdr 10+, και όλα τα φορμά ήχου κανονικά. Κάνει tonemapping όλα τα hdr, ακομά και τα dv7. Μόνη ένσταση στα remux που τα στριμάρω απευθείας από wifi, 2 στα 10 χάνουν το συγχρονισμό του ήχου κάποια στιγμή. Πιθανών λόγω wifi buffering.
4: Χρώματα. Το triple laser έχει χρώματα. Ειδικά σε animations, technicolor τα κάνει να δείχνουν πολύ καλά.

Αρνητικά:
1: Bugs, πολλά bugs. Ένα bug είναι όταν μπαίνω quick settings , ή settings να αλλάξω κάτι στα γρήγορα μου βάζει το laser στο 10 καμιά φόρα. Ένα ακόμα είναι ότι το lens shift δεν δουλεύει. Δουλεύει δηλαδή, αλλά πάει μόνο πάνω. Όπου το σταματήσεις μέτα πιο κάτω δεν πάει. Θέλει restart και φτου και από την αρχή. Ένταξει λογικά μια φορά θα το χρησιμοποιήσεις, αλλά θα σου βγάλει το λάδι. Επιπλέον κάποια 3d αρχεία δεν παίζουν καλά, από τον εσωτερικό player. Θα πάρει firmware update το καλοκαίρι για το τελευταίο.
2: Color shifting. Το έχω παρατηρήσει, όταν βάζω το ebl στο high. Στο low που το τρέχω εγώ προσωπικά δεν έχω δει κάτι. Μόνο μια φορά όταν πρόσεχα για αυτό σε πολύ δύσκολο τίτλο. Προσοχή σε όσους αρέσει το ebl στο high.
3: Θόρυβος. Όχι όμως από το ανεμιστηράκι . Από το dlp. Δεν ακούγεται πολύ όμως . Όταν βάλεις την ίριδα στο 6 και όταν ανοίξεις το anti rbe κάνει λίγο whine. Προσοχή σε όσους το στήσουν μπροστά στο τραπέζι ή ακριβώς από πάνω τους.
4: Το dynamic iris που είναι; Κάτι είπαν για χειμώνα φέτος, για να δούμε....

Σχετικά με το rbe effect. Εγώ προσωπικά το είδα και είχα την οθόνη της valerion. Η γυναίκα δεν το είδε. Το rbe reduction δουλέυει καλά και πλέον δεν βλέπω κάτι.

Color space βάλτε στο auto.

To sport mode πολύ καλό δουλεύει όπως πρέπει για το mundial.

Motion smoothing έχει πολλές επιλογές. Εγώ το έχω να κλείνει αυτόματα όταν βλέπω ταινίες. Στα υπόλοιπα έχω την δικιά μου ρύθμιση να μπαίνει αυτόματα. Στα σπορτ το έχω βάλει να μπαίνει στο sport mode. Στα παιχνίδια κλειστό.

Reaction score
47
Ήρθε το update των Χριστουγέννων νωρίτερα. Μαζί με αυτό έφτασε το dynamic iris. Έφτιαξε και το bug με το 3d.

Το dynamic iris δουλεύει ικανοποιητικά. Πλέον το έχω στο on. Η extra φωτεινότητα που δίνει είναι πολύ ικανοποιητική. Έβλεπα το blade runner (1982), και οι εναλλαγές στη φωτεινότητα-σκηνές που έκανε ο σκηνοθέτης κάθισαν μια χαρά.

Το ebl πλέον έχει τρεις επιλογές από δύο. Προσωπικά το έχω στο low γιατί στα άλλα έχει color shifting (στο hdr). Και στο low έχει λίγο ανάλογα τον τίτλο, όπως έγραψα στο θέμα του xgimi (hdr με λίγο φώς σε παραγωγές τύπου neflix), αλλά πλέον ήρθε βελτίωση και έχει λιγότερο.

Το μόνο κακό στο update είναι ότι το menu πλέον αργεί. Ίσως να πρέπει να το ξεκινήσω να τον τρέχω μέσω του tv box, αλλά βαριέμαι να συνδέω και να ρυθμίζω. Ίσως λίγο πιο μετά αν δω ότι δεν πάει άλλο.

Ήρθαν και οι επιλογές για εξωτερικούς φακούς για εσάς τους απαιτητικούς.

🚀️The following applies to the Valerion Max & Pro2 & Pro & Plus2 & Plus (Dynamic Iris exclusive to Valerion Max)

✅About this download
  • Valerion provides software updates in order to enhance functionalities and provide users with the latest projector experience, and all your personal configuration settings will be retained after upgrading.

✨ Major Enhancements
  • Add Dynamic IRIS (exclusive to Valerion Max) for automatic contrast adjustment, which automatically adjusts the IRIS level according to the brightness of the displayed picture. (Check Help Center: Link)
  • Add Independent Valerion ThunderBeat Sound System menu. Accessible via the projector built-in OSD (On-Screen Display) for adjusting Valerion ThunderBeat Sound System settings. (Path: All Settings → Display & Sound → Sound → Audio System → ThunderBeat menu)
  • Add 8-point manual keystone correction. (Check Help Center: Link)

✨ Other Enhancements
  • Add EBL [Medium] for more balanced black detail. (Check Help Center: Link)
  • Add AWOL Link Control support, which supports the AWOL IP Control protocol, achieve linkage with your smart home system. (For the command list and more details, check Help Center: Link)
  • Add Low Noise Mode to reduce fan noise. (Check Help center: Link)
  • Add IR codes for AWOL Valerion remote. (Check Help Center: Link)
  • Add anamorphic 2.0:1 and 1.85:1 options for Anamorphic Lens. (Path: All Settings → Display & Screen → Picture Size)
  • Eye Protection modes: Off / Carefree / Focus. (Path: All Settings → Projector → Auto Eye Protection)
Carefree Mode: Immediately turns off the display once the projector detects obstruction in front of it.

Focus Mode: Turns off the display after a delay once the projector detects obstruction in front of it.

• Remove auto dimming in black scenes for stable brightness.
  • Picture size now adjustable in Dolby Vision mode.

✨ Major bug fixed
  • 3D resolution fixed in Frame Packing scenes.

Reaction score
433
Πρόκειται ένα εντυπωσιακό μηχάνημα με πολύ όμορφο βιομηχανικό σχεδιασμό.
Κακη εντύπωση ότι το lens shift σε ένα τόσο ακριβό μηχάνημα κολλά...και σε συνδυασμό με την απουσία gimbal φαντάζομαι θα δυσκολευει την ρύθμιση. Στον δικό μου όχι το jmgo n5 pro που έχει και gimbal το η μετατόπιση φακού δουλεύει σχεδόν άψογα. Θα ήθελα μόνο λίγο πιο μικρό βήμα στην πάνω κάτω μετατόπιση καθώς δεν μπορώ να το φέρω 100% μόνο με το χειριστήριο καμιά φορά...
Φαντάζομαι η μνήμη του κρατά την ρύθμιση όταν ανοίγεις το μηχάνημα, σωστά;

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
179.228
Members
38.962
Νεότερο μέλος
R3apper