Vectrex System

Reaction score
0
Μέσα στην αναζήτησή μου για παλιά micros και κονσόλες...πρόσφατα απέκτησα ένα vectrex!

Και ήδη το έχω κατατάξει στις πρώτες θέσεις της λίστας των αγαπημένων μου μηχανημάτων...

Ένα πραγματικά καινοτόμο 8Βιτ μηχάνημα, που γεννήθηκε ουσιαστικά επειδή υπήρχε μια αποθήκη γεμάτη με μικρές οθόνες που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για κάποιο σκοπό.
Έτσι, δημιουργήθηκε η ιδέα για το Vectrex.

Κυκλοφόρησε το 1982 και δυστυχώς σταμάτησε η παραγωγή του το 1984...μετά την μεγάλη πτώση της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών

Η καινοτομία του vectrex βασιζόταν στη μέθοδο απεικόνισης.
Ενώ όλες οι κονσόλες συνδέονταν με την τηλεόραση και χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία raster γραφικών, το Vectrex χρησιμοποιούσε τη δική του vector οθόνη και vector γραφικά

Επειδή η οθόνη ήταν μονόχρωμη, τα παιχνίδια κυκλοφορούσαν μαζί με κάποια ειδικά διαφανή φύλλα (overlays) τα οποία έδιναν την ψευδαίσθηση του χρώματος στα παιχνίδια

Η τεχνολογία vector γραφικών, ουσιαστικά ήταν η τεχνολογία που χρησιμοποιούσαν τα arcade μηχανήματα της εποχής και ουσιαστικά το vectrex αποτέλεσε μια προσπάθεια για δημιουργία μιας μικρής, φορητής καμπίνας arcade παιχνιδιών

Επίσημα κυκλοφόρησαν 21 παιχνίδια, ένα Light pen με δύο τίτλους γραφικών και animation και έναν τίτλο μουσικής, καθώς και ένα ζευγάρι 3D γυαλιά με 3 επίσημους 3D τίτλους παιχνιδιών

Το 1992, η εταιρία που είχε τα δικαιώματα του vectrex έδωσε την άδεια για χρήση όλων των υλικών που σχετίζονται με το vectrex (καθώς και όλων των παιχνιδιών, των overlays, του κώδικα προγραμματισμού κλπ).
Από τότε, η Homebrew σκηνή του Vectrex είναι αρκετά δραστήρια και έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 20-30 καινούργιοι τίτλοι παιχνιδιών, προγραμμάτων και demos.

[YOUTUBE]J8eZOJr5rs4[/YOUTUBE]

[youtube]D1KQ4i5oRrM[/youtube]

Reaction score
4
Εισαι απιστευτος τελικα :111:
Εννοειται οτι πρεπει να το δω!!!!!:144:

Reaction score
0
Εισαι απιστευτος τελικα :111:
Εννοειται οτι πρεπει να το δω!!!!!:144:

Εννοείται ότι έχεις πρόσκληση ανοιχτή όποτε θέλεις...
Το σπίτι ξέρεις που είναι..η πόρτα είναι ανοιχτή...αλλά το σκύλο δεν τον δένω :139::138::135:

Reaction score
4
Εννοείται ότι έχεις πρόσκληση ανοιχτή όποτε θέλεις...
Το σπίτι ξέρεις που είναι..η πόρτα είναι ανοιχτή...αλλά το σκύλο δεν τον δένω :139::138::135:
Πες μας λεπτομεριες για το εργαλειο και ποσα παιχνιδια εχεις?

Reaction score
0
Πες μας λεπτομεριες για το εργαλειο και ποσα παιχνιδια εχεις?

Το μηχάνημα έρχεται με ένα ενσωματωμένο παιχνίδι,
το Minestorm (κλώνος του asteroids)...
Εγώ έχω επιπλέον 3 παιχνίδια (δυστυχώς μόνο το cartridge χωρίς το overlay - τη χρωματιστή διαφάνεια)

Σήμερα παρέλαβα και ένα multicart με 72 παιχνίδια (κοινώς ότι έχει κυκλοφορήσει επίσημα, hacked ή ως Homebrew) αλλά δυστυχώς...αυτή η γκαντεμιά μου θα με φάει...για κάποιο λόγο δεν λειτουργούσε και αύριο θα μου στείλει άλλο ο άνθρωπος που τα φτιάχνει.

Επίσης, περιμένω να μου φτιάξουν (τα φτιάχνει ένας Άγγλος μόνο μετά από παραγγελία και κάνει περίπου 1 μήνα να το στείλει) ένα cartridge usb με το οποίο θα μπορώ να φορτώνω ότι καινούργιο βγαίνει...

Βέβαια, κυνηγάω και ebay διάφορες δημοπρασίες για να μαζέψω σιγά - σιγά όλη τη συλλογή σε κουτιά ολοκληρωμένα με όλα τα παρελκόμενα ;) αλλά λόγω σπανιότητας κοστίζει...

Reaction score
0
Ακριβο το σπορ αλλα μου αρεσει :137:

Άσε ... και το άτιμο το vectrex είναι από τα πιο ακριβά παλιά συστήματα που υπάρχουν...
Υπάρχει ένα παιχνίδι το 22ο της σειράς (που ουσιαστικά είναι ίδιο με ένα άλλο, απλώς έχει branded overlay από μια εταιρία δημητριακών αν δεν κάνω λάθος), το οποίο κοστολογείται πάνω από 3000 δολάρια.

Ευτυχώς τα υπόλοιπα κατά καιρούς παίζουν σε σχετικά νορμάλ τιμές...
τώρα κοιτάω μια δημοπρασία που έχει 20 παιχνίδια σε απίστευτα καλή κατάσταση....λήγει αύριο το πρωί και ήδη είναι στα 300 ευρώ περίπου (αν δεν φτάσει κάνα 500αρικο θα την χτυπήσω...)

Reaction score
62
Α δεν πας καλα εσύ!!!:136::136:
Τι έχεις μαζέψει μέχρι τώρα ρε??
Αντε σου εύχομαι να σου κάτσει και κανας falcon σε καλή τιμή!!!

Reaction score
0
Α δεν πας καλα εσύ!!!:136::136:
Τι έχεις μαζέψει μέχρι τώρα ρε??
Αντε σου εύχομαι να σου κάτσει και κανας falcon σε καλή τιμή!!!

χαχαα...πρέπει να έρθεις να δεις...
και μόλις τώρα χτύπησα και μια δημοπρασία στο ebay...
20 παιχνίδια vectrex, στο κουτί κομπλέ σε υπεράριστη κατάσταση!!
320 ευράκια .... :121:

Reaction score
62
χαχαα...πρέπει να έρθεις να δεις...
και μόλις τώρα χτύπησα και μια δημοπρασία στο ebay...
20 παιχνίδια vectrex, στο κουτί κομπλέ σε υπεράριστη κατάσταση!!
320 ευράκια .... :121:
Θα ρθω, νομίζεις θα τη γλυτώσεις?? :137::137::137:

Reaction score
0
Θα ρθω, νομίζεις θα τη γλυτώσεις?? :137::137::137:
Ε άντε να σε δω...πάρε ρε και το άλλο το ρεμάλι και ελάτε...
Κανονίστε μια από αυτές τις μέρες όποτε θέλετε να κεράσω καφεδάκι!..

να πάρεις και επιτέλους αυτά τα χελωνονιτζάκια! :135::139:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.984
Members