Verity Sarastro ή Sonus Faber Amati Anniversario

Reaction score
10
Kαλημερα.

Σκεφτομαι μετα απο 3 χρονια συμβιωσης με τα Kharma να αγορασω ενα ηχειο full range (20-20000Ηz) και εχω καταληξει στα παραπανω. Να πω την αληθεια γερνω λιγο προς το Verity.
Eχει κανεις προσωπικη αποψη, να με βοηθησει λιγο?

Reaction score
10
χαχααχχαχ!!!
Helppppppppppppppppppppp!!!
Δολοφονακηηηηηηηηηηηηηηηηηηη.....Επειδη στο τηλεφωνο οποτε τον παιρνω χαχανιζουμε, ελπιζω να με βοηθησει απο δω.

Reaction score
0
Απάντηση: Verity Sarastro ή Sonus Faber Amati Anniversario

Kαλημερα.

Σκεφτομαι μετα απο 3 χρονια συμβιωσης με τα Kharma να αγορασω ενα ηχειο full range (20-20000Ηz) και εχω καταληξει στα παραπανω. Να πω την αληθεια γερνω λιγο προς το Verity.
καλημερα :102:

πρωτον: το kharma ειναι πορωση! δεν νομιζω οτι μπορει ευκολα αλλο ηχειο(μαλλον ειναι αδυνατο) να προσφερει τα επιμερους στοιχεια του. στοιχεια που σε εθιζουν!
αρα ο,τι και αν παρεις, ισως παντα κατι σου λειπει.

αυτο που λογικα σε χαλαει ειναι μια δοση "σκληροτητας" στο ακουσμα, μια ελλειψη γλυκητητας ή ισως και "παραμυθιου".
δεν θελω να πιστεψω οτι θελεις παραπανω μπασο, γιατι τοτε ειναι καλυτερο να αφησεις τα καρμα ως εχουν αφου το παραπανω μπασο θα δωσει εντυπωσιασμο, αλλα θα ειναι λαθος.
ασε που για να κατεβεις στα 30 HZ και κατω, θελεις πανω απο ολα ΧΩΡΟ.
ειδικο χωρο τοσο σε μορφη, οσο και σε διαστασεις και διαφορα "ηχοζουζουνια":143:

αν λοιπον σου λειπει μια πιο γλυκια, πιο ζεστη ατμοσφαιρα, παντα μεσα στα πλαισια του life, αλλαξε τον πολυ καλο ενισχυτη σου ειτε με λαμπα, ειτε με ζεστο τρανζιστορ, παντα σε ταξη Α.

(αποκλειονται OTL και αναιμικες λαμπες).

αν παρολα αυτα επιμενεις, κανε μια καλη τιμη :138::135:

Reaction score
10
Nικολα σε ευχαριστω πολυ. Αυτα που δεν μου αρεσουν στο Kharma ειναι:

1) Φτανουν σε 107 db κορυφη, και θελω λιγο παραπανω.

2) Εχουν το ιδιο Mid και woofer κατι που δεν βοηθαει πολυ στο να ακουσεις μια μποτια ως,,,,,,μποτια.

3) Δεν εχουν οσο γλυκες μεσουψηλες οσο θα ηθελα.

Ειμαι σιγουρος οτι τις φωνες και τα μικροδυναμικα του Kharma δεν θα τα βρω πουθενα. Προσπαθω να το ξεπερασω.

Οσο για την τιμουλα το συζηταμε.
Τραμπα θα κανω ετσι και αλλιως οποτε αν το θες στο δινω κιολας.:)

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Verity Sarastro ή Sonus Faber Amati Anniversario

καλημερα ΦΦΦΦφφφφφφανταστικε! συναδελφε :137::114:

μποτια ως μποτια ειναι το προβλημα?
δικαιολογιες...:143:
κατ'αχην το ενα μεγαφωνο σου δινει τον σωστο χρονισμο που ακομα και τα καλυτερα κρος δεν μπορουν να πιασουν (στο μπασο και στις αρμονικες του που πανε ψηλα).

κατα δευτερο, πανω απο τα 103-105 db καθε χωρος θα ζοριστει δεδομενου οτι υπαρχει και μια καποια επιπλωση στο χωρο.
ετσι θα προτεινα πριν κανεις καποια κινηση να φερεις ενα καλο sub να παιξει στο χωρο, (οχι για να το τεσταρεις ως ακουσμα συνθετο με τα καρμα, καθως κανενα sub δεν μπορει να το ακολουθησει αυτο το ηχειο), αλλα για να τεσταρεις το χωρο με πολλα db σε χαμηλα hz, ενω δηλαδη θα παιζουν και τα καρμα

αυτο που εγω αντιμετωπιζω στο χωρο μου με το set και τα φ/ρ ειναι οτι λογω επιπλωσης τα εστω και αδυναμα μπασα σκληραινουν τις μεσαιες! και αυτο το καταλαβαινω γιατι ο χρονισμος του ακουσματος ειναι απολυτος.
πειραματιζομενος με καποια επιπλα οταν δυναμωνε το μπασο, σκληραιναν και οι μεσαιες στο εν λογω σχημα, κατι που δεν εισεπραξα με φτηνο π-π και τριανγκλ

το καρμα σου ειναι πεντακαθαρο και χρονισμενο σχεδον σαν φ/ρ
ισως λοιπον η οποια ελλειψη γλυκητητας να μην εχει να κανει μονο με τον ενισχυτη αλλα και με το χωρο.
σε αυτη τη περιπτωση το βεριτι κατεβαινοντας με περισσοτερο ογκο και δυναμη σε πιο χαμηλα μπορει να προβληματισει το ακουσμα.
αν ομως δεν ειναι ετσι, η προταση μου εξακολουθει να ειναι αλλαγη ενισχυτη.
ισως τα νελσον παςς σε ταξη Α να ειναι η λυση σου αν δεν θες λαμπα. ψαξε στο γουγλη.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Εγω σου τα ειχα πει. Παρε τωρα το σαραστρο και μετα ψαξε για εναν Diablo να τα παιξεις. Καλημερα και πολλα φιλια

Reaction score
10
Ρε στο διαταυτα, να το παρω το Sarastro? Και μετα θα βρουμε diablo.:)

Reaction score
4
Απάντηση: Verity Sarastro ή Sonus Faber Amati Anniversario

Ε δεν αντέχω θα το πω......

"Ο καλύτερος κριτής, είναι τα αφτιά σου" ! :116:

Φοβάμαι ότι θα το μετανιώσεις...:133:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Τα αφτια ειναι υποκειμενικα. Αντικειμενικοι ειναι μονο οι φιλοι του.

Reaction score
23
Ρε στο διαταυτα, να το παρω το Sarastro? Και μετα θα βρουμε diablo.:)
Να βάλω και εγώ μια αγγελία. Πωλείται Diablo τριών μηνών, σε αρίστη κατάσταση, από σπίτι με φουφού 7.000 ευρά. Tιμή συζητήσιμη. Δεκτή ανταλλαγή, με μικρό λαμπάτο ενισχυτή συν χρήμα. Αιτιολογία, λόγω αλλαγής "φίλων" με μικρότερες διαστάσεις.Τηλ. επικοινωνίας, Kινητό: στου κουφού την πόρτα …Σταθερό: ας την να λέει (Καράς-Πυξ Λαξ).

Reaction score
23
Αφού έχεις αποφασίσει να αλλάξεις ηχείο, ο μόνος τρόπος είναι τα αυτιά σου. Κάνε μια γύρα στην αγορά ένα απόγευμα και πιστεύω θα βρεις τη λύση. Ψάξου λίγο με τίποτα "μαντζούνια" μήπως αλλάξεις γνώμη...

Reaction score
10
Kαλως θα ακουσω ολα τα υποψηφια ηχεια και θα αποφασισω. Αυτο το Sarastro παντως δεν μπορω να το βγαλω απο το μυαλο μου!:116:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.872
Kαλημερα.

Καλά θα κάνεις να απευθυνθείς στους φίλους σου, στο ACA. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Δεύτερος άσσος μέσα στην ίδια χρονιά πάει πολύ!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Kαλημερα.

Κατ' αρχάς καλή αρχή στην προσπάθεια αναζήτησης.
Αν έχεις "κολλήσει" στο άκουσμα ενός ηχείου, ότι βλακεία και να σου λέμε μην την λαμβάνεις υπόψη σου. Σε ότι με αφορά, να ρωτήσω μόνον αν τα ηχεία θα μπούνε στον ίδιο χώρο ή σε άλλο, και ποιός θα είναι αυτός. Αυτό γιατί καλές οι χαμηλές συχνότητες αλλά δημιουργούν ένα μεγάλο θέμα σε οποιονδήποτε χώρο, πόσο μάλλον σε έναν μικρό.

Αντιλαμβάνεσαι δε, πως το γεγονός ότι τα γούφερ χαμηλών του verity βλέπουν προς τα πίσω, κάνουν το θέμα λίγο πιο περίπλοκο, ακόμη κι αν πας σε καλύτερο χώρο.

...

Reaction score
10
Nικο σε 6 μηνες θα παω σε ενα χωρο γυρω στα 80 τ.μ απολυτως dedicated οποτε αυτο δεν αποτελει προβλημα. Προς το παρων μπορω να βολευτω, μαλιστα σκεφτομαι να βαλω τα woofer να βλεπουν μπροστα ωστε θα μειωθει αρκετα το προβλημα. Η αληθεια ειναι οτι το Verity με εχει μαγεψει. Βεβαια το ακουσα και με τους δεκαοχταρηδες τους Lamm. Eπισης το καλο με το verity ειναι οτι παιζουν και με λιγα watt οποτε χωρουν πολυ πειραματισμοι.Θα τα ακουσω παντως αρκετες ωρες ακομα και με διαφορετικα cd μεχρι να αποφασισω οριστικα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Nικο σε 6 μηνες θα παω σε ενα χωρο γυρω στα 80 τ.μ απολυτως dedicated οποτε αυτο δεν αποτελει προβλημα.
Αμάν!
Παλικάρι μου εδώ μπορείς να κάνεις θαύματα. Δεν θέλω να φανώ κολλημένος:137:, αλλά εγώ θα πήγαινα απ' ευθείας σε MG20.1 με αρκούδες αντί ενισχυτικών. Πως να γεμίσει κανείς 80τμ με μεγάλο ήχο... Ετοιμάσου για δύσκολες ασκήσεις φίλε. :126:

...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.735
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab