Verity Sarastro ή Sonus Faber Amati Anniversario

Reaction score
23
Με εκατό μέτρα σωλήνα μισή ίντσα παίρνεις και τρεις δωδεκάδες μανταλάκια. Πρόσεχε μη σε γελάσει ο μπακάλης και σου δώσει πλαστικά. Τα ξύλινα μόνο κάνουν για αντικραδασμικά.

Reaction score
3.455
Πάντως πλάκα-πλάκα τα Sarastro το δικό μου καλώδιο έχουν μέσα στο crossover τους, αυτό που κοροϊδεύατε !

Reaction score
3.455
Χθες άκουσα το νέο σύστημα του Μιχάλη.

Κατ' αρχάς ο ήχος του παρόντος συστήματος ξεπέρασε αισθητά σε ποιότητα αναπαραγωγής το προηγούμενο σύστημα και μάλιστα με σημαντική διαφορά στα βασικότερα σημεία.
Φαντάζομαι ότι αυτή η διαφορά οφείλεται κυρίως στην έντονη προσωπικότητα και παρουσία του Verity Sarastro που είναι και ο σημαντικότερος κρίκος της ηχητικής αλυσίδας με την προϋπόθεση να υπάρχει ικανή οδήγηση από τα ενισχυτικά και η πηγή να πλησιάζει το τέλειο (βλέπε EMM Labs)

- Τρομερή απόσβεση και ταχύτητα στο χαμηλό.

- Μπουμάρισμα μηδέν

- Απίστευτη ανάδειξη της λεπτομέρειας, σε σημείο που αισθάνεσαι ότι ακούς ακόμα και τα βήματα των μουσικών επάνω στη σκηνή. Ακούς λεπτομέρειες που μπορείς να ακούσεις μόνο με πολύ καλά ακουστικά.

- Δεν με ενόχλησε καθόλου το Sarastro, "σηκώνει" ρεαλιστικές εντάσεις χωρίς να παραμορφώνει ή να χρωματίζει η καμπίνα του ηχείου και τα μεγάφωνα.

- Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες συγκρίνοντας το Sarastro με το Kharma. To Kharma, μην τρελαθούμε κιόλας, είναι ένα εξαιρετικό ηχείο από κάθε άποψη για την κατηγορία τιμής του. Ελάχιστοι χομπίστες έχουν την τύχη να διαθέτουν σήμερα ένα ηχείο σαν το Kharma. Απλώς το Sarastro ξεφεύγει σε άλλη κατηγορία ποιότητας που για κάποιους πολύ απαιτητικούς θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμα και μονόδρομος.

- Μιχάλη, οι φωνές που βγάζει το Sarastro είναι τόσο αληθινές και τόσο ζωντανές που θα ντρέπεσαι όταν ακούς τα τραγούδια την Αλεξίου φορώντας τις πιτζάμες σου.

- Μοναδικό μειονέκτημα, για τα δικά μου πάντα γούστα, ήταν ο ήχος της κλασικής, επαναλαμβάνω της κλασικής και μόνο κιθάρας.
Ο ήχος της κλασικής κιθάρας ακούστηκε ελάχιστα πιο φωτεινός και ταυτόχρονα πιο μεταλλικός από το ίδιο το φυσικό όργανο, που ως γνωστό διαθέτει τρεις μεταλλικές χορδές και τρεις πλαστικές. Ο ήχος της πλησίαζε το ηχόχρωμα της ακουστικής κιθάρας.

- Από την άλλη, ο ήχος της ακουστικής κιθάρας, όπου όλες οι χορδές είναι μεταλλικές, οι μουσικές νότες και τα αρπίσματα αναδεικνύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί επαγγελματίες μουσικοί θα ζηλέψουν τον ήχο της ακουστικής κιθάρας όταν αυτός αναπαράγεται μέσα από το σύστημα του Μιχάλη.

- To Ribbon του Sarastro προφανώς τα πάει πολύ καλύτερα με τις μεταλλικές χορδές παρά με τις φυσικές ή συνθετικές πλαστικές χορδές.

- Ένας πολύ αυστηρός κριτής προερχόμενος από την κλασική σχολή θα μπορούσε να παρατηρήσει και ένα ανεπαίσθητο ίχνος μεταλλικότητας στις γυναικείες φωνές, μεταλλικότητα που πιστεύω ότι οφείλεται 100% στην συγκεκριμένη κατασκευή του ribbon tweeter που φοράει το Sarastro.

- Οι μουσικοί της κλασικής σχολής ενδέχεται να προβληματιστούν αρκετά. Φταίει ο ήχος των φυσικών οργάνων που είναι κάπως πιο μουντός ή μήπως φταίει το Sarastro που αναπαράγει τα φυσικά όργανα προσθέτοντας σε αυτά ένα ίχνος πρόσθετης λαμπρότητας ή/και μεταλλικότητας ?

Από την άλλη, πόσο τέλεια μπορεί να πραγματοποιηθεί σήμερα μια ψηφιακή ηχογράφηση, έστω και μετά από επεξεργασία ?

Το σύστημα του Μιχάλη είναι κορυφαίο και υπεράνω κριτικής, τουλάχιστον της δικής μου κριτικής. Κατ' αρχάς εγώ διαθέτω ένα απλά καλό ηχητικό σύστημα.

Για να μπορέσω να κρίνω το σύστημα του Μιχάλη έπρεπε αναγκαστικά να το συγκρίνω με τον ήχο που παράγουν τα ίδια τα φυσικά όργανα.

Μιχάλη να είσαι πάντα καλά και καλορίζικο το σύστημα.

Υ.Γ Μιχάλη, προσοχή μην κάνεις κάποια βιαστική κίνηση αγοράζοντας ακριβά καλώδια με το καλημέρα.

Reaction score
10
Γιωργο χαιρομαι πολυ που σου αρεσε.

Απλα να τονισω οτι το συστημα ειναι στημενο χυμα στο κυμα που λενε, με καλωδια - πολυμπριζα ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ηχειο χωρις ακιδες και γενικα χωρις καθολου πειραματισμο στο στησιμο του.
Θα ηταν και περιεργο να ηταν ολα τελεια απο την πρωτη εβδομαδα.

Reaction score
3.455
Γιωργο χαιρομαι πολυ που σου αρεσε.

Απλα να τονισω οτι το συστημα ειναι στημενο χυμα στο κυμα που λενε, με καλωδια - πολυμπριζα ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ηχειο χωρις ακιδες και γενικα χωρις καθολου πειραματισμο στο στησιμο του.
Θα ηταν και περιεργο να ηταν ολα τελεια απο την πρωτη εβδομαδα.
Πραγματικά μου άρεσε πολύ το σύστημά σου. Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις θα σου έλεγα να μην βιαστείς αγοράζοντας καλώδια και ματζούνια. Οταν με το καλό μετακομίσεις στο νέο σπίτι, θα έχεις όλο το χρόνο να ασχοληθεις και με το fine-tuning.

Reaction score
5
- Μιχάλη, οι φωνές που βγάζει το Sarastro είναι τόσο αληθινές και τόσο ζωντανές που θα ντρέπεσαι όταν ακούς τα τραγούδια την Αλεξίου φορώντας τις πιτζάμες σου.
Εγώ θα ντρεπόμουνα να ακούσω Αλεξίου γενικά... :138:

Μιχαλάκη πες αλεύρι... θα σου κάνω surprise εφοδο από βδομάδα... :145:

Reaction score
10
Πραγματικά μου άρεσε πολύ το σύστημά σου. Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις θα σου έλεγα να μην βιαστείς αγοράζοντας καλώδια και ματζούνια. Οταν με το καλό μετακομίσεις στο νέο σπίτι, θα έχεις όλο το χρόνο να ασχοληθεις και με το fine-tuning.
Aσε το πρωι με επιασε ξερεις, αυτη η φαγουρα στη τσεπη. Και λεω "Δεν μπορει να παιζω με αυτο καλωδιο ηχειων"....
Ε, πηγα τσιμπησα το Acoustic Zen Hologram για δοκιμη.
Λεω να το κρατησω.....Χαλκουδακος.....:116:

Reaction score
10
Εγώ θα ντρεπόμουνα να ακούσω Αλεξίου γενικά... :138:

Μιχαλάκη πες αλεύρι... θα σου κάνω surprise εφοδο από βδομάδα... :145:
Καλα εσυ ακους αλλα και αλλα....:116:
Οποτε θες Λαμπρο, ριξε τηλ και ελα....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Aσε το πρωι με επιασε ξερεις, αυτη η φαγουρα στη τσεπη. Και λεω "Δεν μπορει να παιζω με αυτο καλωδιο ηχειων"....
Ε, πηγα τσιμπησα το Acoustic Zen Hologram για δοκιμη.
Λεω να το κρατησω.....Χαλκουδακος.....:116:
Τελικά πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το βίτσιο....:138:
Καλοάκουστα!

Reaction score
10
Eυχαριστω φιλε μου.

Το συμπερασμα με το προηγουμενο πειραμα με το φτηνο καλωδιο, ηταν οτι προτιμουσα το χαλκο του φτηνου καλωδιου παρα το ασημι του ακριβου.

Οποτε ειπα να παρω ενα σχετικα φτηνο καλωδιο με αγωγους χαλκου μεγαλης διατομης και με καποια εξωτερικη προστασια RF, κυριως για να μην επηρεαζει/εται απο τα διπλανα καλωδια. Δεν ειναι τιποτα extreme απο αποψη τιμης.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Eυχαριστω φιλε μου.

Το συμπερασμα με το προηγουμενο πειραμα με το φτηνο καλωδιο, ηταν οτι προτιμουσα το χαλκο του φτηνου καλωδιου παρα το ασημι του ακριβου.

Οποτε ειπα να παρω ενα σχετικα φτηνο καλωδιο με αγωγους χαλκου μεγαλης διατομης και με καποια εξωτερικη προστασια RF, κυριως για να μην επηρεαζει/εται απο τα διπλανα καλωδια. Δεν ειναι τιποτα extreme απο αποψη τιμης.
Στο 1ο σκέλος με βρίσκεις σύμφωνο.Το ασήμι και εμένα μου ακούγεται κάπως ''λαμπρό'' σε σχέση με το χαλκό.

Όσο για το 2ο και 3 ευρώ να είχες στην τσέπη παλι πειράματα θα έκανες ή θα έκανα στην θέση σου.
Φιλικά,Γιώργος.(αν δεν έχεις δοκιμάσει το kimber 8tc κάνε ένα τέστ.Δεν χάνεις...)

Reaction score
875
....Μπλα...μπλα...μπλα.....
Το σύστημα του Μιχάλη είναι κορυφαίο και υπεράνω κριτικής, τουλάχιστον της δικής μου κριτικής. Κατ' αρχάς εγώ διαθέτω ένα απλά καλό ηχητικό σύστημα....
Μπλα...μπλα...μπλα....
Για να μπορέσω να κρίνω το σύστημα του Μιχάλη έπρεπε αναγκαστικά να το συγκρίνω με τον ήχο που παράγουν τα ίδια τα φυσικά όργανα...μπλα...μπλα...μπλα....
Ρε G.Kar...άσε τα σάπια και πέρνα στο ζουμί....Πόσο....
1,2,3,4,5,6,7,8,9,......ή...10!!!!! :142::142::142:

Reaction score
3.455
Ακουσες κάποιες διαφορές, κι αν άκουσες που εντοπίζονται ;

Reaction score
10
Κυριως στο χαμηλο με συνεπεια παραπανω ογκο στα οργανα, ακομα καλυτερη αισθηση χωρου. Επισης πιο μαυρο background (ησυχια).
Γενικα πιστευω οτι μια αλλαγη στο χαμηλο επηρεαζει πολυ τις περισσοτερες παραμετρους του ηχου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab