VGA to Component Cable απο το Πλαίσιο

Reaction score
0
Eιδα σε κάποιο κατάλογο του Πλαισίου πώς διαθέτει vga se component ( bnc's ) καλώδιο,δλδ απο την έξοδο vga του Υπολογιστού σύνδεση σε οποιαδήποτε συσκευή δέχεται είσοδο συνιστωσών.Θέλω να ρωτήσω...υπάρχει πραγματικά αυτο το καλώδιο? Tι ποιότητα εικόνας βγάζει? Αντίστοιχη με αυτή που βλέπω στο monitor?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Θεωρητικά ναι βγάζει την ίδια ποιότητα εικόνας...

Όμως υπάρχουν 2 ειδών τέτοια καλώδια... 1 με 5 βύσματα τα οποία δέχονται μόνο οι crt προβολείς και 1 με 3 βύσματα τα οποία δέχονται όλες οι συσκευές...

V

VIDEOMIX

Guest
Ε δεν νομίζω πως το πλαίσιο θα ασχολείται με καλωδιώσεις crt βιντεοπροβολέων.

Reaction score
0
Στον κατάλογο του Πλαισίου στο ΝΕΤ έχει με 5 βύσματα ενώ σε έναν κατάλογο έντυπο έχω δεί με 3 βύσματα! Βασικά αυτό που θέλω να κάνω είναι να το συνδέσω σε μια κονσόλα μίξης εικόνας...

Reaction score
7
Μισο λεπτο...
Ειναι απλο καλωδιο ή εχει και καποιο κουτακι μετατροπης?

Το λεω επειδη...

Το VGA βγαζει R-G-B και HS-VS. Δηλαδη τα 3 χρωματα (3 καλωδια) χωρις παλμους συγχρονισμου και Οριζοντιο + Καθετο συγχρονισμο (+ 2 καλωδια)... Συνολο 5..

Η καρτα γραφικων πρεπει να υποστηριζει component εξοδο, αλλα παλι με τους παλμους συγχρονισμου σε 2 καλωδια...

Θελει προσοχη γιατι μπορει να εχει γινει καποιο λαθος στη φωτογραφια.
Πρεπει να εχει 5 καλωδια συνολο.

minas

Πισιά
Reaction score
4.432
Το καλώδιο που έχει το πλαίσιο είναι RGBVH dsub15 σε BNC.
Εκτός από προβολείς, προφανώς μπορεί να συνδεθεί και σε οθόνες που έχουν τις κατάλληλες εισόδους (υπάρχουν αρκετές).
Η φύση του σήματος είναι ίδια με αυτή που μεταφέρει το κανονικό καλώδιο VGA, απλά με τα ομοαξονικά BNC είναι πιο πρακτική/αποτελεσματική η μεταφορά σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

minas

Πισιά
Reaction score
4.432
Θεώρησα προφανές ότι είναι 5, επειδή έγραψα RGBVH.
Για να το αποσαφηνίσω:
Το dsub15 καταλήγει σε 5 BNC:
R: Red
G: Green
B: Blue
V: Vertical Sync
H: Horizontal Sync

Reaction score
0
τελικά ρε παιδιά υπάρχει καλώδιο απο vga σε component? εχω και εγώ το ίδιο προβλημα. θέλω να συνδέσω το pc με τον προβολέα αλλα την έξοδο hdmi την έχω συνδεδεμένη με το dvd player και δεν θέλω να βγαζω και να βάζω καλώδια. γιαυτο ήθελα να συνδεσω το pc με τον προβολέα με vga αλλα εχω περασμένο μεσα στον τοιχο μόνο hdmi και component

minas

Πισιά
Reaction score
4.432
Αν θέλεις να βγάζεις κανονικό component (YPbPr σε RCA), η καλύτερη επιλογή είναι να πάρεις μια κάρτα που να υποστηρίζει component output (όλες οι τελευταίες Ati και Nvidia το κάνουν). Έτσι, από την έξοδο που μοιάζει με S-video, βγάζεις ένα dongle που έχει θηλυκά RCA και από το software (drivers) κανονίζεις τα υπόλοιπα.
Μια άλλη λύση είναι να πάρεις ένα καλώδιο όπως αυτό που περιγράφουμε τώρα, και να βγάλεις από το dsub15 χωριστά R, G, B σε BNC ή RCA (εφόσον ο προβολέας σου δέχεται τέτοιο σήμα).
Τελευταία επιλογή, μόνο στην περίπτωση που δε μπορείς να εφαρμόσεις τις παραπάνω, είναι να πάρεις το RGB σήμα της VGA και να το μετατρέψεις σε YPbPr, με ένα απλό κύκλωμα και ένα τσιπάκι.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.548
Members
38.715
Νεότερο μέλος
OtisTas