video η s-video

Reaction score
1
θα ήθελα να ρωτήσω απο την στιγμή που ειμαι αναγκασμενος να συνδεσω τον dreambox 7000 με τον Sanyo z4 με video (1xrca) η s-video πιο ειναι προτιμοτερο?

Reaction score
1
Τυχαία το βρήκα .....και θα ήθελα να μάθω αν μπορω να συνδεσω YUV Componenten (3xrca) καλωδιο που έχω ήδη και να μην αγοράσω s-video

@ unforgiven ξέρεις αν καλώδιο hdmi είναι καλήτερο για dvd pal ή YUV Componenten (3xrca) ή δεν πέζει ρόλο ?
Ευχαριστώ και πάλι και ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός........

Reaction score
164
Καθόλου κουραστικός δεν γίνεσαι :)
Το HDMI ως ψηφιακό, είναι προτιμότερο.
Οι αντάπτορες σαν και αυτόν που βρήκες δεν κάνει μετατροπή σήματος, όπως πολλοί νομίζουν. Απλά συνδέει τις εισόδους που μπορεί να ενσωματώνει το scart με διάφορα καλώδια. Το scart μπορεί να περιέχει audio L-R και video composite, Svideo ή RGB. Λέω "μπορεί", γιατί πολλές τηλεοράσει έχουν scart, αλλά αυτό δεν έχει πχ RGB. Ή αν υπάρχουν πολλά scart στην ίδια συσκευή άλλα μπορεί να έχουν svideo και composite και άλλα RGB και composite (composite έχουν όλα). Γι' αυτό κάποιο χρησιμοποιούν τέτοιους αντάπτορες αλλά δεν βλέπουν τίποτα ή βλέπουν ασπρόμαυρα, απλά γιατί δίνουν μεν πχ svideo, αλλά τα αντίστοιχα pins στην τηλεόραση δεν είναι συνδεδεμένα πουθενά.
Υπάρχουν μερικές συσκευές που βγάζουν YUV από βύσμα τύπου scart (πχ κάπιοι δορυφορικοί δέκτες) κυρίως για οικονομία χώρου, αλλά αυτό δεν ανήκει στις στάνταρ περιπτώσεις.
Σε ζάλισα; :)
Πορίσμα, μετά από τόσο μπλα-μπλα:
-YUV είσοδο δεν υποστηρίζουν οι τηλεοράσεις μέσω Scart. Αν θέλεις να πάρεις YUV από κάποια συσκευή που το υποστηρίζει, γίνεται. Αν θέλεις να δώσεις YUV σε μια τηλεόραση, δεν γίνεται.

Reaction score
1
αυτό που θέλω να κάνω είναι από την έξοδο scart του dreambox 7000s να δώσω είκονα στον sanyo z4 ..... αυτος ο αντάπτορας από ότι λένε (YUV-Funktion z.B. bei DREAMBOX, Topfield, DBOX1 + DBOX2 ) έχει YUV έξοδο και την υποστιρίζει ο dreambox έχω ήδη 3χrca καλωδιο οπότε θα έχω καλητερη εικονα και δεν αγοράζω extra s-video παρά μόνο τον αντάπτορα?

Reaction score
7
Το θεμα ειναι αν ο dreambox 7000s που εχει scart βγαζει σημα RGB (λογικα θα βγαζει μιας και στο scart το RGB ειναι το κυριο χαρακτηριστικο του....)

Νομιζω οτι ο Z4 υποστηριζει σημα RGB...

Reaction score
1
Στο av settings του dreambox έχω αυτές τις επιλογες cvbs, rgb, s-video, YPbPr ο ανταπτορας θα είναι αυτός http://www.media-halle.de/shop/cata...=1283&osCsid=ca61c80beb611501974208016eb234e2

ή αυτός (μάλλον είναι το ίδιο)
http://s00109432.shop.auctionweb.info/product_info.php?cPath=15_31&products_id=AW911765

και το καλώδιο που έχω ήδη είναι αυτό :
http://www.media-halle.de/shop/cata...=1052&osCsid=ca61c80beb611501974208016eb234e2

Reaction score
1
ευχαριστώ για όλες της απαντήσεις το παραγγειλα όταν το έχω θα ποστάρω για το αν δουλεύει ή όχι

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.363
Members
38.689
Νεότερο μέλος
s channel