Vienna high end 2026

Reaction score
119
Τα TAD βασης με τους electrocompaniet τα ακουσατε?
Πολύ καλά έπαιζαν , με αυτούς τους ενισχυτές ο ήχος τους ήταν πολύ πιο ζεστός γεμάτος και μαλακός σε σχέση με κάποιους αλλους ενισχυτές που τα έχω ακούσει στο παρελθόν . Τα TAD είναι αρκετά αποκαλυπτικά ηχεία και ίσως αυτός ο συνδυασμός να τοὺς ταιριάζει περισσότερο.

Όμως αυτές είναι προσωπικές εκτιμήσεις . ( μα ρώτησε ! Να μη πούμε ; )
IMG_9452.jpeg

Last edited:

Reaction score
119
P M C

Η PMC στην HIGH END Vienna 2026 , επέλεξε να μετατρέψει την παρουσία της σε μια επετειακή εμπειρία για τα 35 χρόνια της εταιρείας, με τίτλο “PMC Studio Vienna”.

Υπήρχαν δύο συστήματα,
το πρώτο , δικαναλο , hi end με ηχεία FENESTRIA , ηλεκτρονικά από την BRYSTON και πικαπ MICHELL GYRO.

Και το δεύτερο ήταν Ένας χώρος που αναπαριστούσε επαγγελματικό studio μίξης και mastering, παρόμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται σε Λονδίνο, Λος Άντζελες και Νάσβιλ. Αποτελούταν δηλαδή από τα ίδια εργαλεία που χρησιμοποιούν στα πραγματικά στούντιο και κάνουν παραγωγές Dolby atmos για μουσικές και ταινίες.

Η PMC στη Βιέννη δεν πήγε με τη λογική «σας δείχνω ένα νέο προϊόν» . Πήγε με τη λογική «σας δείχνω πώς δημιουργείται και πώς πρέπει να ακούγεται η μουσική».

Για το πρώτο χώρο που υπήρχε το δικαναλο σύστημα η pmc απέφυγε να χρησιμοποιήσει κάποιο από τα μεγάλα high end ονόματα με τα οποία είχε συνεργαστεί στο παρελθόν στο κομμάτι των ηλεκτρονικών. Αντίθετα επέλεξε Bryston, επειδή ιστορικά οι δύο εταιρείες συνεργάζονται επί δεκαετίες στον επαγγελματικό χώρο και εχουν κοινή φιλοσοφία στο θέμα του ήχου .

ουδετερότητα,
μεγάλα αποθέματα ισχύος,
αξιοπιστία studio,
ελάχιστος χρωματισμός.
Αυτό λέει πολλά για το πώς η ίδια η PMC αντιλαμβάνεται το Fenestria. Δεν το βλέπει ως «πολυτελές audiophile ηχείο», αλλά ως κορυφαίο monitor για οικιακή χρήση.

Στον δεύτερο χώρο η εταιρεία είχε προγραμματίσει
καθημερινά θεματικές παρουσιάσεις με:

τον βραβευμένο μηχανικό ήχου Steve Genewick από τα Capitol Studios,
τον Miles Showell της Abbey Road για half-speed mastering,
τον SOHN για Dolby Atmos mixing,
την Dominique Fils-Aimé για Atmos ακροάσεις,
τον Maurice Patist της PMC για αναλύσεις ιστορικών ηχογραφήσεων. ( αυτό είχε πολύ πλάκα )

Από τα πιο ενδιαφέροντα για εμένα ήταν μία παραγωγή Dolby atmos από δικαναλο που γινόταν εκείνη ακριβώς τη στιγμή και όπως ακριβώς ήθελε ο κάθε ένας που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα. Δηλαδή ο μηχανικός ήχου μας έβαλε και ακούσαμε στερεό ένα τραγούδι το οποίο αποτελούταν από πολλά όργανα και διάφορους ήχους. Στη συνέχεια , ένα ένα τα όργανα και οι διαφορετικοί ήχοι τοποθετούταν στον χώρο όπως επέλεγε ένας τυχαίος ακροατής της αίθουσας. Φτιάξαμε όλοι μαζί δηλαδή ένα πολυκάναλο αποτέλεσμα προερχόμενο από δικαναλη εγγραφή . ( ή κάτι τέτοιο)
Ήταν αρκετά ενδιαφέρον , διασκεδαστικό και εντυπωσιακό!!!
(γιατί μπορούσαμε να κάνουμε ό,τι τρέλα μας έρχονταν εκείνη τη στιγμή στο μυαλό )

Η επίσκεψη στην pmc. Πήγε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα και ήτανε μία μοναδική εμπειρία.

IMG_9474.jpeg

IMG_9473.jpeg

IMG_9465.jpeg

IMG_9464.jpeg

IMG_9460.jpeg
IMG_9474.jpeg
IMG_9473.jpeg
IMG_9465.jpeg
IMG_9464.jpeg
IMG_9460.jpeg
IMG_9461.jpeg
IMG_9458.jpeg
IMG_9459.jpeg
IMG_9457.jpeg

IMG_9454.jpeg
IMG_9379.jpeg

IMG_9475.jpeg

Last edited:

Reaction score
4.549
Πολύ καρναβάλι κατήντησε το hi if……
Πάντα έτσι ήταν.
Ζει πολύς κόσμος από τον συγκεκριμένο κλάδο , και θα συνεχίσει να απασχολεί κάθε λογής συναφών επαγγελμάτων.
Για τους μουσικόφιλους, τα περισσότερα από τα συστήματα που παρουσιάζονται σε αυτές τις εκθέσεις είναι περιττά και το μόνο που εξυπηρετούν είναι η επίδειξη μιας ακραίας αισθητικής απόψης υψηλού κόστους

Reaction score
24.947
Μια ερώτηση:

Εάν ακούς μουσική με ακουστικά, καλά ακουστικά λέμε, της προκοπής, και σωστά οδηγούμενα (δεν είναι ευνόητο) και σε κλασσική μουσική που θες το βάθος που εξηγείς (προφανώς με ακουστικά δεν έχεις το ψεύτικο "βάθος" που μπορείς να φτιάξεις με αντανακλάσεις στα ντουβάρια σου) πως σου ακούγεται η μουσική σου με ακουστικά;

ΥΓ. Για να σε προλάβω, σε μένα δεν ακούγεται πολύ διαφορετικά το ένα (ακουστικά) από το άλλο (ηχεία) σε βάθος και πλάτος σκηνής, απλώς παίζουν καλύτερα τα ηχεία σε όλους τους τομείς (ανάλυση, λεπτομέρειες, κλπ) και ιδίως στο μπάσο, όπου δίνουν και αίσθηση στο σώμα (και τις κοιλότητες) και ως γνωστόν το μπάσο δεν γίνεται αντιληπτό μόνον από τα αυτιά. Η δε τονική ισορροπία μεταξύ ηχείων και ακουστικών (καθώς είναι όλα Neumann, και τα ακουστικά) είναι όμοια, κάτι που διαφημίζουν και οι μηχανικοί της φίρμας και είναι αληθές.
Είσαι σωστός όπως πάντα απλως διαφωνούμε στον ήχο που θέλουμε ή μαλλον κυνηγάμε. Εσυ και ολοι ομως κάνετε μια πονηριά. Λέτε οτι αυτό είναι που θέλουν να ακουμε οι επαγγελματιες (ή και οι ίδιοι π.χ. σπιτι τους) και άρα αυτα τα ηχεία πρέπει να πάρουμε. Να πειτε αυτό θεωρουμε εμείς σωστό (που δεν είναι, απλως έχετε παρεξηγήσει πολλα και να μείνετε μόνοι σας να το σκεφθειτε ή να το υπηρετήσετε). Δεν φταίτε βεβαια εσεις καθώς σας το καλλιεργούν έντονα κάποιοι actors σε ολο αυτο το ζήτημα που ονομαζετε (και ονομαζεται) audio βιομηχανία.

Αυτά τα ηχεία γενικώς όντως ακουγονται ιδια με τα ακουστικά και στην σκηνή και σε άλλα πράγματα. Και στις δυο περιπτωσεις ο ήχος είναι μπροστά και λιγο μέσα στο κεφάλι σου αλλά τα ακουστικά (ανάλογα και την περίπτωση κανουν καλύτερη "σκηνή" απο αυτην που κυνηγατε γιατί τουλάχιστον πιάνουν πιο καλά τα trails). Δεν είναι τυχαίο καθως και τα ακουστικά καταργουν τα τοιχωματικά όρια. Αυτό είναι αφύσικο. Ο εγκεφαλος δεν το θέλει. Η σκηνή που κάνουν και τα ακουστικά και τα είδους ηχεία αυτά που λέω τι ήχο κυνηγάνε ... δεν είναι σωστή. Στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι σαν 2D φωτογραφία με εστιασμένα μικρά σε σώματα όργανα (εαν θέλουν να κρατήσουν σωστή και αναλογική την μίξη και να translate σωστά σε ολα τα συστήματα) σε μια μη φυσική σκηνή που αυτά ειναι σαν σημεία. Αυτό ακούνε αυτοί αλλά δεν κάνουν την μίξη έτσι για να την ακούς εσυ έτσι. Δεν θα στο πουν ποτέ για αλλους λογους που δεν θέλω να επεκταθώ και ο πιο benign απο αυτούς τους λόγους είναι ότι έχουν να κάνουν με καφροκανίβαλους που τα εχουν παρεξηγησει όλα και θα τους βγάλουν ότι δεν ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους και οτι με αυτά που λενε η εργασία τους θα είναι αναξιόπιστη. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος οτι πλέον και έτσι οπως γίνονται οι παραγωγές το audio pro (που καποιες εταιρίες οπως βλέπουμε εισέρχονται και θέλουν να "ελέγξουν" και την "audiophile" αγορά και να "επιβαλλουν" καταστασεις και μουσικό γούστο) με τους παραγωγούς , τις εταιρίες και μέρος των audiophiles (που στην ουσία δεν ξερουν καλά τι συμβαίνει) είναι in bed together και πανε τα πράγματα προς μια κατεύθυνση που βολεύει όλους. Οικονομικά. εμπορικά, χρονικά (χρόνος που θα αφιερωθεί στην παραγωγή κλπ) Κάποιοι βέβαια μιλάνε αλλά είναι λίγοι, παλιοί , τίμιοι ή εχουν κάνει το όνομα τους και την μπάζα τους και δεν εχουν ανάγλη. Πάλι και αυτοί τα λένε δειλά δειλά.

Για να συνεχίσω όμως : Για έναν επαγγελματία ήχου αυτό είναι καλό καθώς θέλουν να ακούνε (για την σκηνή μιλάω τώρα μόνο, καθώς τα χρησιμοποιουν φυσικά για πολυ περισσοτερα θέματα και συνηθως οχι για σκηνή αλλά και με αυτα πάλι καλή μπορει να βγει η σκηνή αλλά εξάλλου και για σκηνή μιλάμε τώρα), με μεγάλη λεπτομέρεια , καθαρότητα και ανάλυση τι τεχνητό (συνηθως πλεον όλα) reverb βάζουν , εάν αυτό ή τα tralis των νοτων είναι δυνατά ή εχουν καποια παραμόρφωη και καλύπτουν τα όργανα. Δεν έχουν και δεν τους ενδιαφέρει να έχουν ηχεία να ακούνε την σκηνή οπως πρέπει να την ακούει καποιος σπιτι του. Δεν είναι αυτός ο σκοπός τους στην μίξη. Ο σκοπός τους είναι να ακούσεις αυτό που θέλω και λεω εγώ σαν σκηνή. Και αυτή φτιάχνεται σε υψηλο επίπεδο μόνο με ευρειας διασποράς ηχεία , χρήση και σωστή διαχείριση των τοιχωματικών ορίων και παθητική φροντίδα αυτών .Δεν εχουν ηχεία σαν αυτά που λεω εγω ως σωστα (και παρεμπιτόντως συμφωνεί και ο Τούλ που τον ¨ξεχάσανε¨ - καλο σκαλοπατάκι ήταν ή τον κάνανε και αυτόν) και ομως η σκηνή βγαίνει καλή καθως α) πρωτα από όλα ξέρουν απο αναγωγή και απο εμπειρία πως θα ακουστούν στον χώρο σου αλλα και αλλου. Ο audiophile δεν ξερει και δεν μπορεί να την "φανταστεί" . Απλως πειθει τον ευατό του οτι αυτό είναι σωστό θεωρητικά. Με τα θεωρητικά που ακούει και δεν καταλαβαινει το βαθος γνώσης και δεκαετίες εμπειρίας που εχουν πισω τους αυτοι οι άνθρωποι β) αυτά τα ηχεία τους για την εργασία τους δεν εχουν σκηνη σαν αυτή που λεω και θέλω εγω (έχουν όμως στο σπιτι τους) καθως δεν θα κάτσουν να ακούνε βαθη μεσα σε αυτήν (καθως καθε ηχείο θα ηταν και διαφορετικό) για να κανουν την δουλεια τους οι άνθρωποι. Αυτοί μετρανε δευτερόλεπτα (επαγγελματικά πράγματα όχι λαλά) που θα κρατήσει το reverb. Ξέρουν αυτόματα που θα κάτσει και σε τι βαθος θα σβήσει αυτό στο σπιτι σου εάν τα έχεις κανει εσυ όλα σωστά. Αυτό εξαρτάται απο εσενα να το κάνεις και η ικανότητα του συστήματος σου και του χώρου σου να το διατηρήσει για τα δευτρόλπετα που διάλεξε. Ακούνε βέβαια οι σοβαροί και πραγματικά επαγγελματίες και σε άλλα ηχεία για να εχουν μια ιδέα και να σιγουρευθούν αλλά ακόμη και στο αυτοκίνητο τους. Δεν υπάρχει σοβαρός επαγγελματίας που δεν το κάνει αυτό. Εάν δεν είναι τα αφήνει όλα για το mastering και οτι επιτευχθεί. Και αυτοί ολοι ξερουμε τι ηχεία έχουν αλλα και άλλων αναγκών παθητικη φροντίδα. γ) τους ενδιάφερει (οι σωστοί) να κρατηθουν ομως οι αναλογίες των οργάνων μεταξύ τους. Εάν ειναι να μεγάλωσει (ή και μικρύνει) η σκηνή αλλά και τα όργανα μεσα της (μην με αρχίσεις και εσυ τώρα για την "πραγματικότητα" χα χα) θα μεγαλώσει ολη (και όλα) αναλογικά ίδια και ομοιόμορφα. Και πολλά αλλα ζητήματα που οι audiophile τα μπερδευουν και τα ανακατεύουν. Εστιάσαμε μόνο στην σκηνή απλως που ειναι το θέμα μας τώρα. Τον κόσμο το έχουν πεισει με διάφορα κόλπα και συσχετισμους μεταξυ χώρων και στόχων που μεταξυ τους κιόλας τα ανακατεύουν. Της κλασικης αίθουσας, του στουντιο, του οικιακου χώρου και τα εξετάζουν αποσπασματικά "τσιμπώντας" απο το καθενα οτι θέλουν για να φτιάξουν ένα αφήγημα. Χάος δηλαδή.
Αποκλειεται να ηταν τα perlisten s7t. Μαλλον για τα kii θα λες.
Το επιβεβαίωσα 100 %.

Ήταν τα PerListen.

Με τρινοβ και michi.

Έκθεση 2022 (αυτό εγω δεν το θυμάμαι αλλα πολυ πιθανό).

Μου το είπε ενα πουλάκι και μου έστειλε και φωτογραφίες και θυμήθηκα.

Last edited:

Reaction score
7.507
Είσαι σωστός όπως πάντα απλως διαφωνούμε στον ήχο που θέλουμε ή μαλλον κυνηγάμε. Εσυ και ολοι ομως κάνετε μια πονηριά. Λέτε οτι αυτό είναι που θέλουν να ακουμε οι επαγγελματιες (ή και οι ίδιοι π.χ. σπιτι τους) και άρα αυτα τα ηχεία πρέπει να πάρουμε. Να πειτε αυτό θεωρουμε εμείς σωστό (που δεν είναι, απλως έχετε παρεξηγήσει πολλα και να μείνετε μόνοι σας να το σκεφθειτε ή να το υπηρετήσετε). Δεν φταίτε βεβαια εσεις καθώς σας το καλλιεργούν έντονα κάποιοι actors σε ολο αυτο το ζήτημα που ονομαζετε (και ονομαζεται) audio βιομηχανία.

Αυτά τα ηχεία γενικώς όντως ακουγονται ιδια με τα ακουστικά και στην σκηνή και σε άλλα πράγματα. Και στις δυο περιπτωσεις ο ήχος είναι μπροστά και λιγο μέσα στο κεφάλι σου αλλά τα ακουστικά (ανάλογα και την περίπτωση κανουν καλύτερη "σκηνή" απο αυτην που κυνηγατε γιατί τουλάχιστον πιάνουν πιο καλά τα trails). Δεν είναι τυχαίο καθως και τα ακουστικά καταργουν τα τοιχωματικά όρια. Αυτό είναι αφύσικο. Ο εγκεφαλος δεν το θέλει. Η σκηνή που κάνουν και τα ακουστικά και τα είδους ηχεία αυτά που λέω τι ήχο κυνηγάνε ... δεν είναι σωστή. Στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι σαν 2D φωτογραφία με εστιασμένα μικρά σε σώματα όργανα (εαν θέλουν να κρατήσουν σωστή και αναλογική την μίξη και να translate σωστά σε ολα τα συστήματα) σε μια μη φυσική σκηνή που αυτά ειναι σαν σημεία. Αυτό ακούνε αυτοί αλλά δεν κάνουν την μίξη έτσι για να την ακούς εσυ έτσι. Δεν θα στο πουν ποτέ για αλλους λογους που δεν θέλω να επεκταθώ και ο πιο benign απο αυτούς τους λόγους είναι ότι έχουν να κάνουν με καφροκανίβαλους που τα εχουν παρεξηγησει όλα και θα τους βγάλουν ότι δεν ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους και οτι με αυτά που λενε η εργασία τους θα είναι αναξιόπιστη. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος οτι πλέον και έτσι οπως γίνονται οι παραγωγές το audio pro (που καποιες εταιρίες οπως βλέπουμε εισέρχονται και θέλουν να "ελέγξουν" και την "audiophile" αγορά και να "επιβαλλουν" καταστασεις και μουσικό γούστο) με τους παραγωγούς , τις εταιρίες και μέρος των audiophiles (που στην ουσία δεν ξερουν καλά τι συμβαίνει) είναι in bed together και πανε τα πράγματα προς μια κατεύθυνση που βολεύει όλους. Οικονομικά. εμπορικά, χρονικά (χρόνος που θα αφιερωθεί στην παραγωγή κλπ) Κάποιοι βέβαια μιλάνε αλλά είναι λίγοι, παλιοί , τίμιοι ή εχουν κάνει το όνομα τους και την μπάζα τους και δεν εχουν ανάγλη. Πάλι και αυτοί τα λένε δειλά δειλά.

Για να συνεχίσω όμως : Για έναν επαγγελματία ήχου αυτό είναι καλό καθώς θέλουν να ακούνε (για την σκηνή μιλάω τώρα μόνο, καθώς τα χρησιμοποιουν φυσικά για πολυ περισσοτερα θέματα και συνηθως οχι για σκηνή αλλά και με αυτα πάλι καλή μπορει να βγει η σκηνή αλλά εξάλλου και για σκηνή μιλάμε τώρα), με μεγάλη λεπτομέρεια , καθαρότητα και ανάλυση τι τεχνητό (συνηθως πλεον όλα) reverb βάζουν , εάν αυτό ή τα tralis των νοτων είναι δυνατά ή εχουν καποια παραμόρφωη και καλύπτουν τα όργανα. Δεν έχουν και δεν τους ενδιαφέρει να έχουν ηχεία να ακούνε την σκηνή οπως πρέπει να την ακούει καποιος σπιτι του. Δεν είναι αυτός ο σκοπός τους στην μίξη. Ο σκοπός τους είναι να ακούσεις αυτό που θέλω και λεω εγώ σαν σκηνή. Και αυτή φτιάχνεται σε υψηλο επίπεδο μόνο με ευρειας διασποράς ηχεία , χρήση και σωστή διαχείριση των τοιχωματικών ορίων και παθητική φροντίδα αυτών .Δεν εχουν ηχεία σαν αυτά που λεω εγω ως σωστα (και παρεμπιτόντως συμφωνεί και ο Τούλ που τον ¨ξεχάσανε¨ - καλο σκαλοπατάκι ήταν ή τον κάνανε και αυτόν) και ομως η σκηνή βγαίνει καλή καθως α) πρωτα από όλα ξέρουν απο αναγωγή και απο εμπειρία πως θα ακουστούν στον χώρο σου αλλα και αλλου. Ο audiophile δεν ξερει και δεν μπορεί να την "φανταστεί" . Απλως πειθει τον ευατό του οτι αυτό είναι σωστό θεωρητικά. Με τα θεωρητικά που ακούει και δεν καταλαβαινει το βαθος γνώσης και δεκαετίες εμπειρίας που εχουν πισω τους αυτοι οι άνθρωποι β) αυτά τα ηχεία τους για την εργασία τους δεν εχουν σκηνη σαν αυτή που λεω και θέλω εγω (έχουν όμως στο σπιτι τους) καθως δεν θα κάτσουν να ακούνε βαθη μεσα σε αυτήν (καθως καθε ηχείο θα ηταν και διαφορετικό) για να κανουν την δουλεια τους οι άνθρωποι. Αυτοί μετρανε δευτερόλεπτα (επαγγελματικά πράγματα όχι λαλά) που θα κρατήσει το reverb. Ξέρουν αυτόματα που θα κάτσει και σε τι βαθος θα σβήσει αυτό στο σπιτι σου εάν τα έχεις κανει εσυ όλα σωστά. Αυτό εξαρτάται απο εσενα να το κάνεις και η ικανότητα του συστήματος σου και του χώρου σου να το διατηρήσει για τα δευτρόλπετα που διάλεξε. Ακούνε βέβαια οι σοβαροί και πραγματικά επαγγελματίες και σε άλλα ηχεία για να εχουν μια ιδέα και να σιγουρευθούν αλλά ακόμη και στο αυτοκίνητο τους. Δεν υπάρχει σοβαρός επαγγελματίας που δεν το κάνει αυτό. Εάν δεν είναι τα αφήνει όλα για το mastering και οτι επιτευχθεί. Και αυτοί ολοι ξερουμε τι ηχεία έχουν αλλα και άλλων αναγκών παθητικη φροντίδα. γ) τους ενδιάφερει (οι σωστοί) να κρατηθουν ομως οι αναλογίες των οργάνων μεταξύ τους. Εάν ειναι να μεγάλωσει (ή και μικρύνει) η σκηνή αλλά και τα όργανα μεσα της (μην με αρχίσεις και εσυ τώρα για την "πραγματικότητα" χα χα) θα μεγαλώσει ολη (και όλα) αναλογικά ίδια και ομοιόμορφα. Και πολλά αλλα ζητήματα που οι audiophile τα μπερδευουν και τα ανακατεύουν. Εστιάσαμε μόνο στην σκηνή απλως που ειναι το θέμα μας τώρα. Τον κόσμο το έχουν πεισει με διάφορα κόλπα και συσχετισμους μεταξυ χώρων και στόχων που μεταξυ τους κιόλας τα ανακατεύουν. Της κλασικης αίθουσας, του στουντιο, του οικιακου χώρου και τα εξετάζουν αποσπασματικά "τσιμπώντας" απο το καθενα οτι θέλουν για να φτιάξουν ένα αφήγημα. Χάος δηλαδή.

Το επιβεβαίωσα 100 %.

Ήταν τα PerListen.

Με τρινοβ και michi.

Έκθεση 2022 (αυτό εγω δεν το θυμάμαι αλλα πολυ πιθανό).

Μου το είπε ενα πουλάκι και μου έστειλε και φωτογραφίες και θυμήθηκα.
Πρώτη φορά διάβασα σεντόνι σου ολόκληρο με προσοχή χα χα.
Σωστά αυτά που λες αλλά για τους περισσότερους είναι αλαμπουρνέζικα😉
Εδώ δικαιολογείται ρε. Που να τα πει με τον προ στο πάτωμα.
Μετά όμως στο ρακ και ειδικά με το πληκτρολόγιο από πάνω ( το έχω δει παρεμφερές σε σιντι που βάζουν βάρος πάνω χαχα) θα φυσούσε το αεράκι ... Χαμός😜

Reaction score
2.693
Πάντως stereophile και absolute sound το εξυμνούν αυτό το ηχείο και ως προς το βάθος της σκηνής αναφέρονται θετικά

Reaction score
24.947
Πρώτη φορά διάβασα σεντόνι σου ολόκληρο με προσοχή χα χα.
Στον Ear επειδή τον σέβομαι και τον εκτιμάω γράφω με καλή σχετικά σύνταξη και χωρίς αναγραμματισμούς ... για αυτό. :D Άσε που βαράει κιόλας αυτός και έχει και βαρύ χέρι. :D

Reaction score
10.414
Κάποιοι βέβαια μιλάνε αλλά είναι λίγοι, παλιοί , τίμιοι ή εχουν κάνει το όνομα τους και την μπάζα τους και δεν εχουν ανάγλη. Πάλι και αυτοί τα λένε δειλά δειλά.
Για δείξε μας ποιοι είναι αυτοί και τι λένε να μάθουμε και μεις.

Αν δεν βάλεις να ξέρεις, θα φύγει πολύ ΣΚ.... 😀

Reaction score
24.947
Για δείξε μας ποιοι είναι αυτοί και τι λένε να μάθουμε και μεις.

Αν δεν βάλεις να ξέρεις, θα φύγει πολύ ΣΚ.... 😀
ΟΚ φτάνει η παρένθεση επειδή σεβομαι και εκτιμώ και τον Τζοβάνι που θέλει να μείνει το νήμα (και καλά κάνει) αυστηρα στα πλαίσια της ενημέρωσης για την εν λόγω έκθεση. Άσε που δεν απαντάω σε ανθρώπους που ζητάνε χρήματα για τις συμβουλές τους. :D Και ας μην είναι απο εμένα. :D

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.115
Στον Ear επειδή τον σέβομαι και τον εκτιμάω γράφω με καλή σχετικά σύνταξη και χωρίς αναγραμματισμούς ... για αυτό. :D Άσε που βαράει κιόλας αυτός και έχει και βαρύ χέρι. :D
Άντε κι εις ανώτερα (με παραγράφους)! :)

Reaction score
7.507
Ο Κώστας καταλαβαίνει και άσχετα που διαφωνούμε σε πολλά δεν πάει να πει ότι δεν ξέρει ή δεν έχει και σύστημα αναφοράς.
Μόνο για αυτόν δεν το έγραψα και λάθος μου που δεν το διευκρίνισα.

Reaction score
10.414
ΟΚ φτάνει η παρένθεση επειδή σεβομαι και εκτιμώ και τον Τζοβάνι που θέλει να μείνει το νήμα (και καλά κάνει) αυστηρα στα πλαίσια της ενημέρωσης για την εν λόγω έκθεση. Άσε που δεν απαντάω σε ανθρώπους που ζητάνε χρήματα για τις συμβουλές τους. :D Και ας μην είναι απο εμένα. :D
Αυτοί οι λίγοι παλιοί και τίμιοι είναι και αυτοί αόρατοι όπως το ηχοσύστημα σου? :lolsign::lolsign:

Reaction score
7.507
Πάντως stereophile και absolute sound το εξυμνούν αυτό το ηχείο και ως προς το βάθος της σκηνής αναφέρονται θετικά
Από τη φωτογραφία που έβαλε φαίνεται ότι το ηχείο αδικείται από την τοποθέτηση και τον χώρο.
Έτσι όπως είναι πεταμένο στην γωνία δεν θα παίξει ποτέ όπως θα ήθελε ο Θανάσης να αποδίδει η "εικόνα" σε ένα σύστημα από ότι εχω καταλάβει από τα γραφόμενα του.

Reaction score
616
Οι δικές μου εντυπώσεις από τη High End 2026 της Βιέννης, αν και ο Giovanni εχει δώσει ρέστα

Ό,τι γράφω αφορά στις εντυπώσεις με βάση τα δικά μου ακουστικά κριτήρια και τις προσδοκίες μου. Δεν με ενδιαφέρει ούτε η αντιπαράθεση ούτε να πείσω κάποιον για ο,τιδήποτε. Ελπίζω απλά να αφήσω να συμπληρωθεί ακόμα περισσότερο το παζλ σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα ποστς, για όσους δεν ήταν (ή ήταν) εκεί.

Η Lumin παρουσιάζει τα μηχανήματα της με τα ηχεία Parker Quintett της σουηδικής Marten στην κορυφαία έκδοση „Diamond Edition“, ήτοι με διαμαντένιο Tweeter και άλλα upgrades.Με εντυπωσίασε ο μεστός ήχος των ηχείων με αμεσότητα, σώμα και ακριβή ακουστικό όγκο. Ούτε τσιρίδα ούτε μεταλλίλα. Απόλαυση. Σουηδίλα, υπέροχη. Όπως τις φανταζόμαστε, ξανθιές, μοντέλα με νέο, ονειρικά απαλό δέρμα. Τέτοιος ήχος.

Lumin Marten.jpeg Marten.jpeg

H Wharfedale είχε στήσει σε ανοικτό χώρο τα καινούρια της Rosedale να παίζουν. Άλλαξα πολλές θέσεις ακρόασης, αλλά δεν μου έκαναν το χατήρι. Ακουσα κάπως παλιακό ήχο που μου θύμιζε λίγο „χαρτόνι“. Δεν νομίζω ότι τα βοηθούσε ο χώρος και το στήσιμο.

Wharfedale 1.jpeg Wharfedale 3.jpeg Wharfedale 4.jpeg

Reaction score
616
Οι δικές μου εντυπώσεις από τη High End 2026 της Βιέννης, αν και ο Giovanni εχει δώσει ρέστα

Ό,τι γράφω αφορά στις εντυπώσεις με βάση τα δικά μου ακουστικά κριτήρια και τις προσδοκίες μου. Δεν με ενδιαφέρει ούτε η αντιπαράθεση ούτε να πείσω κάποιον για ο,τιδήποτε. Ελπίζω απλά να αφήσω να συμπληρωθεί ακόμα περισσότερο το παζλ σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα ποστς, για όσους δεν ήταν (ή ήταν) εκεί.

Η γερμανική Audiophysics είχε στήσει τα τετράδρομα Cardeas, το ζεύγος περίπου 39000 €. Ψηλές κρύσταλλο, αναλυτικός,“γερμανικός“ ήχος για αυτούς που τον γουστάρουν, χωρίς ξυραφάκια για το τύμπανo σας (έρχεται πιο κάτω αυτό).

Cardeas.jpeg

Τούτα τα „σκιουράκια“ της πολωνικής Horns δεν με απασχόλησαν πολύ, γιατί ενοχλήθηκα από την τσιγκινίλα στον ήχο και την παντελή απουσία τους κάτω από τα 80 Hz. Γιατί τα στήνουν χωρίς sub και εκτίθονται, δεν καταλαβαίνω. Ας τα έβαζαν σε πάγκο κουζίνας με κατσαρόλα με μοσχομυριστό κοκκινιστό ραγού δίπλα, να ταιριάξουν καλύτερα και ηχητικά αλλά και γευστικά. Και ας έβαζαν και κανέλα στην τομάτα, χαλάλι τους.

Horns.jpeg

H Klipsch γιορτάζοντας τα 80 της χρόνια είχε στήσει σε έναν αισθητικά ρετρό δομημένο χώρο τα θηρία Klipschhorn limited edition. Δυστυχώς δεν είχα τη χαρά να τα γευτώ ακουστικά. Τα φαντάζομαι να παίζουν τζαζ με πνευστά ή και φωνή και χαμογελάω μόνο με τη σκέψη.

Μέχρι και χαλί είχαν κουβαλήσει οι μπαγάσες.

Klipsch 1.jpeg Klipsch 2.jpeg Klipsch 3.jpeg

costas EAR

Доктор Диахисиос
Editor
Reaction score
151.314

Αυτά τα ηχεία γενικώς όντως ακουγονται ιδια με τα ακουστικά και στην σκηνή και σε άλλα πράγματα. Και στις δυο περιπτωσεις ο ήχος είναι μπροστά και λιγο μέσα στο κεφάλι σου αλλά τα ακουστικά (ανάλογα και την περίπτωση κανουν καλύτερη "σκηνή" απο αυτην που κυνηγατε γιατί τουλάχιστον πιάνουν πιο καλά τα trails). Δεν είναι τυχαίο καθως και τα ακουστικά καταργουν τα τοιχωματικά όρια. Αυτό είναι αφύσικο. Ο εγκεφαλος δεν το θέλει
Καταρχήν δεν μου απάντησες. 😂😁
(Αλλά οκ, μέσες άκρες κατάλαβα τη θέση σου)

Αφετέρου, ξεχνάς σε ποιον μιλάς. 😂🤣😁

Να σου θυμίσω λοιπόν, πως για κάμποσες γκουχ γκουχ 🤣 δεκαετίες, πορεύτηκα με 3-αρια μαγνεπαν, αλλάζοντας μοντέλα στην πορεία, οδηγώντας τα με λυχνίες κυρίως, αλλά και με solid state (από εταιρείες με παράδοση στις λυχνίες, που δεν ήταν τυχαίο).

Δεν θα μου πεις εσύ φαλάκρα 😂🤣😁, τι σημαίνει τοιχωματικό όριο στη μουσική, το έχω φάει με το κουτάλι, "επιστήμη" το κάναμε όλα κείνα τα χρόνια.

Δεν γεννήθηκα χθες με Neumann ξαφνικά, παρθένος οργανισμός, θύμα των καιρών (όπως πας να δείξεις). 😂😁🤣

Ωστόσο, στην μη απάντηση που έδωσες, κάνεις σφάλματα. Η κατάργηση των τοιχωματικών ορίων, δεν είναι ούτε αφύσικη, ούτε ο εγκέφαλος δε το θέλει, διότι εάν ήταν έτσι, δεν θα μπορούσαμε να ακούσουμε μια μπάντα να παίζει λάιβ έξω, που δεν έχει ντουβάρια. Μα αντιθέτως, εκεί έξω είναι που παίζουν μαγικά, και ακριβώς γι'αυτό παίζουν μαγικά, γιατί δεν έχει τοιχωματικά όρια. 😎

Όσον σε αφορά την οικιακή αναπαραγωγή των ηχογραφήσεων που μας δίνουν στις κονσέρβες (σιντι, βινύλιο, στρίμινγκ, ότι θες, αδιάφορο), αυτές ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως εμπεριέχουν πληροφορίες χώρου, είτε φυσικές είτε τεχνητές, και δεν είναι αναγκαία η επιπρόσθετη (από μας) χρήση τοιχωματικών ορίων ή ριβέρμπ, αν και κι αυτό το έχουμε κάνει αν θες να ξέρεις (Convolution Reverb μάλιστα, με Impulse Responses - IRs, αλλά και Width plugins, που συνήθως είναι πακέτα Delay + Reverb), καθώς παίζαμε για χρόνια με επαγγελματικές συσκευές (ως γνωστόν). Καμία σχέση φυσικά με κείνα τα παλιά άθλια "ντόλμπι" πρισέτς των αρχαίων AV, τα stadium, hall, κλπ των αρχαίων Dolby surround & prologic.

Επίσης, μουσική από ακουστικά απολαμβάνει άπειρος κόσμος, και δεν είναι κουφοί οι άνθρωποι, ούτε με πρόβλημα στον εγκέφαλο. Μια χαρά το θέλει ο εγκέφαλος να μην υπάρχουν τοιχωματικά όρια, που (για να το χοντρύνω) δεν έχουν τα περισσότερα σπίτια σε ΗΠΑ και σε κάποιες άλλες χώρες (που δεν έχουν ντουβάρια με τούβλα και μπετό σαν εμάς, αλλά κάτι ψεύτικα, που είναι διάφανα στον ήχο).

Οπότε, ναι μεν καταλαβαίνω τι λες, αλλά αυτή δεν είναι η πολύτιμη αλήθεια που μας κρύβουν οι νέες τεχνολογίες και οι σύγχρονοι μηχανικοί ήχου, είναι απλώς μια κάπως παλιακη προσέγγιση του χόμπι, που αρκετοί από μας (σίγουρα δεν είμαστε οι μόνοι) το έχουμε ζήσει για δεκαετίες, τουλάχιστον όσοι είναι πάνω από μισό αιώνα πάνω σε τούτη τη μπίλια που γυρνάει γύρω απ'τον ήλιο.

ΥΓ. Μου κάνει εντύπωση που λες ότι τα ντατς σε άρεσαν κάπως παραπάνω. Εμένα το ανάποδο. 😁🤣😂
Βεβαίως "σωστά" παίζουν αλλά όχι να μας "αρέσουν" κιόλας, αυτό είναι προσβολή. 😎
Αντιθέτως, τα Neumann (όσα είναι χωρίς DSP) είναι απείρως πιο ευχάριστα, παρά τις όποιες αδυναμίες τους. 😊

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
179.063
Members
38.926
Νεότερο μέλος
karaflino