Vienna high end 2026

Reaction score
616
Τη δανέζικη Rhaido Acoustics την πέτυχα όταν έπαιζαν τα μικούλια τους X 1.6 Reference. Τους ρώτησα 2 φορές αν παίζουν μόνα τους χωρίς σαμπ ή άλλη βοήθεια και έπαιρνα αρνητική απάντηση. Δεν τους πίστευα, δεν το δεχόταν ο εγκέφαλος μου μέχρι που πήγα μπροστά από τα ηχεία και κρυφάκουγα σαν τον ηλίθιο (ή βαρήκοο). Είχα μείνει. Κάνουν θαύματα....από πίσω, φαίνεται στην επιφάνεια προβολής το γούφερ στην πλάτη τους. Μετά από αυτή την πανδαισία έβαλαν και τα πιο μεγάλα Χ 2.8 να παίξουν (τα ακριανά στη φωτογραφία) Περίμενα παπάδες μετά από το θαύμα των μικρών. Με άδεια ..αυτιά όμως έφυγα, μου έβγαλαν κουτίλα στα φωνητικά. Τα μικρά τους όμως ήταν.. 😲

Rhaido 1.jpeg Rhaido 2.jpeg Rhaido 3.jpeg

Η γερμανική Auer Acoustics έφερε ένα πρωτότυπο ( ; ) Versura V6 reference, το πιο μεγάλο ηχείο που έχει κατασκευάσει. Μου φάνηκαν λίγο μουντά. Το παράκαναν με την επένδυση στους τοίχους; Καλύτερα όμως από το ..κατόρθωμα "νυχοκόπτης για το ακουστικό σας νεύρο" ή "πώς να ξυπνήσετε ανθρώπους από ανίατο κώμα" που θα έρθει πιο κάτω

Auer .jpeg

Στην Περλίστεν, με τα „φτηνά“ A3t που είχαν στήσει σε ανοικτό διάδρομο με έναν καναπέ χύμα στη μέση, το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Ας παίζουν και σε στάβλο, σε παραλία, σε δάσος, στην έρημο, σε χωματερή. Αυτό το array που έχουν στη μέση με τα δύο κρυμμένα μιντ και το tweeter, όταν κάτσεις στο κέντρο είναι σαν να σε γλύφει ο ήχος στο πρόσωπο. Δεν μιλάμε για την αμεσότητα και την ακρίβεια του ειδώλου, για την αληθοφάνεια στις χροιές, δεδομένα όλα. Υπάρχει κάτι μαγικό, ο ήχος γίνεται σέξυ, υπάρχει ένα μετα-επίπεδο στον ήχο, που σου ψιθυρίζει μειλίχια πέρα από αυτό που ακούς.

Σαγήνη με ακρίβεια παχύμετρου.

A3t.jpeg

Reaction score
10.385
Τη δανέζικη Rhaido Acoustics την πέτυχα όταν έπαιζαν τα μικούλια τους X 1.6 Reference. Τους ρώτησα 2 φορές αν παίζουν μόνα τους χωρίς σαμπ ή άλλη βοήθεια και έπαιρνα αρνητική απάντηση. Δεν τους πίστευα, δεν το δεχόταν ο εγκέφαλος μου μέχρι που πήγα μπροστά από τα ηχεία και κρυφάκουγα σαν τον ηλίθιο (ή βαρήκοο). Είχα μείνει. Κάνουν θαύματα....από πίσω, φαίνεται στην επιφάνεια προβολής το γούφερ στην πλάτη τους. Μετά από αυτή την πανδαισία έβαλαν και τα πιο μεγάλα Χ 2.8 να παίξουν (τα ακριανά στη φωτογραφία) Περίμενα παπάδες μετά από το θαύμα των μικρών. Με άδεια ..αυτιά όμως έφυγα, μου έβγαλαν κουτίλα στα φωνητικά. Τα μικρά τους όμως ήταν.. 😲
Αυτά Hans είχαν παθητικό ακτινοβολητη πισω, ελπίζω να είναι τονικα καλύτερα από το προηγούμενο τους μοντέλο, αν και δεν το πιστεύω.
Η προηγούμενη ομορφιά, τέτοια αλφαδια 😁
1781073869316.jpeg

Reaction score
24.738
Καταρχήν δεν μου απάντησες. 😂😁
(Αλλά οκ, μέσες άκρες κατάλαβα τη θέση σου)

Αφετέρου, ξεχνάς σε ποιον μιλάς. 😂🤣😁

Να σου θυμίσω λοιπόν, πως για κάμποσες γκουχ γκουχ 🤣 δεκαετίες, πορεύτηκα με 3-αρια μαγνεπαν, αλλάζοντας μοντέλα στην πορεία, οδηγώντας τα με λυχνίες κυρίως, αλλά και με solid state (από εταιρείες με παράδοση στις λυχνίες, που δεν ήταν τυχαίο).

Δεν θα μου πεις εσύ φαλάκρα 😂🤣😁, τι σημαίνει τοιχωματικό όριο στη μουσική, το έχω φάει με το κουτάλι, "επιστήμη" το κάναμε όλα κείνα τα χρόνια.

Δεν γεννήθηκα χθες με Neumann ξαφνικά, παρθένος οργανισμός, θύμα των καιρών (όπως πας να δείξεις). 😂😁🤣

Ωστόσο, στην μη απάντηση που έδωσες, κάνεις σφάλματα. Η κατάργηση των τοιχωματικών ορίων, δεν είναι ούτε αφύσικη, ούτε ο εγκέφαλος δε το θέλει, διότι εάν ήταν έτσι, δεν θα μπορούσαμε να ακούσουμε μια μπάντα να παίζει λάιβ έξω, που δεν έχει ντουβάρια. Μα αντιθέτως, εκεί έξω είναι που παίζουν μαγικά, και ακριβώς γι'αυτό παίζουν μαγικά, γιατί δεν έχει τοιχωματικά όρια. 😎

Όσον σε αφορά την οικιακή αναπαραγωγή των ηχογραφήσεων που μας δίνουν στις κονσέρβες (σιντι, βινύλιο, στρίμινγκ, ότι θες, αδιάφορο), αυτές ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως εμπεριέχουν πληροφορίες χώρου, είτε φυσικές είτε τεχνητές, και δεν είναι αναγκαία η επιπρόσθετη (από μας) χρήση τοιχωματικών ορίων ή ριβέρμπ, αν και κι αυτό το έχουμε κάνει αν θες να ξέρεις (Convolution Reverb μάλιστα, με Impulse Responses - IRs, αλλά και Width plugins, που συνήθως είναι πακέτα Delay + Reverb), καθώς παίζαμε για χρόνια με επαγγελματικές συσκευές (ως γνωστόν). Καμία σχέση φυσικά με κείνα τα παλιά άθλια "ντόλμπι" πρισέτς των αρχαίων AV, τα stadium, hall, κλπ των αρχαίων Dolby surround & prologic.

Επίσης, μουσική από ακουστικά απολαμβάνει άπειρος κόσμος, και δεν είναι κουφοί οι άνθρωποι, ούτε με πρόβλημα στον εγκέφαλο. Μια χαρά το θέλει ο εγκέφαλος να μην υπάρχουν τοιχωματικά όρια, που (για να το χοντρύνω) δεν έχουν τα περισσότερα σπίτια σε ΗΠΑ και σε κάποιες άλλες χώρες (που δεν έχουν ντουβάρια με τούβλα και μπετό σαν εμάς, αλλά κάτι ψεύτικα, που είναι διάφανα στον ήχο).

Οπότε, ναι μεν καταλαβαίνω τι λες, αλλά αυτή δεν είναι η πολύτιμη αλήθεια που μας κρύβουν οι νέες τεχνολογίες και οι σύγχρονοι μηχανικοί ήχου, είναι απλώς μια κάπως παλιακη προσέγγιση του χόμπι, που αρκετοί από μας (σίγουρα δεν είμαστε οι μόνοι) το έχουμε ζήσει για δεκαετίες, τουλάχιστον όσοι είναι πάνω από μισό αιώνα πάνω σε τούτη τη μπίλια που γυρνάει γύρω απ'τον ήλιο.

ΥΓ. Μου κάνει εντύπωση που λες ότι τα ντατς σε άρεσαν κάπως παραπάνω. Εμένα το ανάποδο. 😁🤣😂
Βεβαίως "σωστά" παίζουν αλλά όχι να μας "αρέσουν" κιόλας, αυτό είναι προσβολή. 😎
Αντιθέτως, τα Neumann (όσα είναι χωρίς DSP) είναι απείρως πιο ευχάριστα, παρά τις όποιες αδυναμίες τους. 😊
Σου απάντησα βρε εμμεσα. Νομιζα ήταν προφανες.

Όχι όσον αφορά την σκηνή και τα σώματα δεν ακούω ιδια με τα ακουστικά μου ...και δεν θέλω να ακούσω έτσι όμως ιδίως σε αυτους τους δυο τομείς.

Άμα θέλω με την κατάλληλη παθητική φοντίδα απορροφησης και διαχυσης (κυρίως στην περίπτωση των ακουστικών και πλησιάσμα τους κυρίως μόνο απορρόφηση) σε επιλεγμενα σημεία με επιλεγμενα μεγαλα βαθη (ανοιχτα χωρίς μεμβρανες κλπ) μπορω να το κανω να ακουω σαν τα ακουστικά μου. Βρε εδω μπορω να σου κάνω και την PSET class A λάμπα μου να παιζει σαν τρανζιστοράκι tivoli και να την στεγνωσω εντελως και να την σκοτωσω. Στο τρανζιστορ και στο μοσφετ μου ο αντικτυπος ειναι μικρότερος γιατί ετσι και αλλιως δεν εχουν τιποτε να προστατευσεις χα χα αλλα και παιζει κυρίως ρόλο μόνο ο έλεγχος που κερδίζεις. Νομιζεις δεν τα εχω κάνει στην πράξη μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους μου ; Τι ; Μπλά μπλά pdf θεωρίες ακουστικής βάζω και λέω σαν τον N.K. ; Θέλει και χρήματα λεει για να ερθει και να μου τα σκοτώσει όλα. :D

Υ.Γ. : Ο ανοιχτός χώρος είναι άλλο πράγμα. Όλα είναι άλλο πράγμα. Αυτό σου λεω μην τα ανακατεύεις όλα. Εκει κάνουν αλλα κόλπα για να έχεις εστω και λιγο απο αυτες τις ανακλάσεις αλλά και άλλη ισχύς. Άντε ας το λήξουμε γιατί βλεπεις που πάει η δουλειά. Θα σου εξηγησω την θεση μου (λογική πισω απο αυτα που ισχυρίζομαι) ιδιωτικά.

Last edited:

Reaction score
10.385
Τι ; Μπλά μπλά pdf θεωρίες ακουστικής βάζω και λέω σαν τον N.K. ; Θέλει και χρήματα λεει για να ερθει και να μου τα σκοτώσει όλα. :D
Σε σένα σου είπα θα ρθω όταν αγοράσεις ηχοσύστημα για το σπίτι σου. Τώρα τι να ρθω να κάνω? Να σκοτώνω μύγες με το λαπτοπ σου, να πάθει και τίποτα να μην μπορείς να δεις βιντεακια? :lolsign:

Τελικά τι έγινε με αυτούς τους λίγους παλιούς και τίμιους? Μήπως μένουν στην κούφια γη? :biggrin:
Σε μένα όχι τρελιτσα Θύμιο:biggrin:, αυτά εκεί στους αφελείς

Reaction score
24.738
Σε σένα σου είπα θα ρθω όταν αγοράσεις ηχοσύστημα για το σπίτι σου. Τώρα τι να ρθω να κάνω? Να σκοτώνω μύγες με το λαπτοπ σου, να πάθει και τίποτα να μην μπορείς να δεις βιντεακια? :lolsign:

Τελικά τι έγινε με αυτούς τους λίγους παλιούς και τίμιους? Μήπως μένουν στην κούφια γη? :biggrin:
Σε μένα όχι τρελιτσα Θύμιο:biggrin:, αυτά εκεί στους αφελείς
Eσυ φίλε μου εισαι μόνο για να γραφεις θεωρίες στα forums.

Σιγά μην σου πω να σου ανοιξω τα μάτια.

Εσυ απο τον Σεπς περιμενε να στα πει. :D

Ουτε καν για υλικα θα σου πω απορροφησης και διαχυσης . Αγοράσε εκει τα ετοιμα που εχεις .... να πληρωνεις 300 ευρω το πανελ να σου σκοτώνουν και τον ηχο και ασε με εμενα να κανω με 20 ευρω καλύτερα, στοχευμένα, στις αναγκες μου και χωρισμενα σε 5 ευρους φασματος που το καθενα εχει άλλη επιδραση στον ήχο. :D Θα σου βαλω ενα τεστ στο νημα σου για εναν κατευθυντικο 1D QRD για πλαινή ανάκλαση να μου πεις εάν του αλλαζεις φορά τι αλλαγες ακους στην σκηνή , στις μεσαιες και στα σώματα. :D Top renowned deep thinker , you.

Last edited:

Reaction score
7.503
Eσυ φίλε μου εισαι μόνο για να γραφεις θεωρίες στα forums.

Σιγά μην σου πω να σου ανοιξω τα μάτια.

Εσυ απο τον Σεπς περιμενε να στα πει. :D

Ουτε καν για υλικα θα σου πω απορροφησης και διαχυσης . Αγοράσε εκει τα ετοιμα που εχεις .... να πληρωνεις 300 ευρω το πανελ να σου σκοτώνουν και τον ηχο και ασε με εμενα να κανω με 20 ευρω καλύτερα, στοχευμένα, στις αναγκες μου και χωρισμενα σε 5 ευρους φασματος που το καθενα εχει άλλη επιδραση στον ήχο. :D Θα σου βαλω ενα τεστ στο νημα σου για εναν κατευθυντικο 1D QRD για πλαινή ανάκλαση να μου πεις εάν του αλλαζεις φορά τι αλλαγες ακους στην σκηνή , στις μεσαιες και στα σώματα. :D Top renowned deep thinker , you.

Πόσο δίκιο έχεις.
Πόσο μεγάλη ζημιά κάνουν τα περισσότερα από αυτά τα πάνελς αλλά θα αργήσεις να το βρεις.
Είναι μικρά τα παιδιά ακόμη....😜

Εδώ από ψήσιμο καλά πάμε;😁😁

IMG_6789.jpeg

Reaction score
616
Η ισπανική Avalos Design είχε στήσει τα wave design ηχεία που κατασκευάζει σε συνδυασμό με δικά της ... κύματα διάχυσης επενδυμένα στους τοίχους της σκοτεινής αιθούσης. Άκουσα καλό ήχο και μουσικότητα σε όλο το φάσμα, από την άλλη στην ιστοσελίδα τους κάτω κάτω έχουν τον διευθυντή να περηφανεύεται ανάμεσα σ'αλλα για τα στηρικτικά καλωδίων από ξύλο ..ελιάς που φτιάχνουν, τα συμπεράσματα δικά σας. Δεν μπορώ να βρω πόσα €€€€€€ το ζεύγος πάνε τα ηχεία, σίγουρα πάνω από 200000 άρα μένει να δούμε πόσο κοστίζουν τα στηριγματικά από ελιά, να δούμε αν φτάνουν τα λεφτά, γιατί χωρίς τα στηριγματικά τι νόημα έχει να τα πάρεις;

Avalon 1.jpeg Avalon 2.jpeg

Η Wilson είχε στήσει σε κλειστό χώρο τα Alexia V, αν δεν κάνω λάθος. Το ένα 120 κιλά, το ζεύγος περί τα 100000€. Ο ήχος τους τερατώδης με την καλή έννοια, εντυπωσιακός, σαν αν αιωρείσαι μέσα σε αυτόν.

Wilson Alexia V.jpeg

Η σουηδική Marten είχε σε άλλο χώρο τα Coltrane Quintet: 120 κιλά το ένα, 18-60000 Hz ± 2dB σύμφωνα με τις προδιαγραφές. 185000€ το ζεύγος. Εγώ άκουσα πολύ αιχμηρές υψηλές και κουτίλα στις μεσαίες, άγνωστο το πως και γιατί. (ή μάλλον φαίνεται από το στήσιμο, τις γωνίες, αποστάσεις και τον χώρο το γιατί.)

Marten Coltrane Quintet .jpeg

Η ιταλική Albedo είχει στήσει τα Acclara. Όπως διαβάζει κανείς στην ιστοσελίδα τους δίνουν απόκριση 35 - 33.000 Hz, *χωρίς ένδειξη εύρους dB*, βάρος 140 κιλά το ένα και ευαισθησία 86 dB. Γιατί τόσο άμπασα;
Τα είχαν να παίζουν βινύλιο, όπως οι περισσότερες εταιρίες φέτος. Άκουσα όμορφο, πλούσιο, νοσταλγικό ήχο. Τιμή μόλις 60000€ το ζεύγος.

Albedo Acclara.jpeg

Last edited:

Reaction score
24.738
Η ισπανική Avalos Design είχε στήσει τα wave design ηχεία που κατασκευάζει σε συνδυασμό με δικά της ... κύματα διάχυσης επενδυμένα στους τοίχους της σκοτεινής αιθούσης. Άκουσα καλό ήχο και μουσικότητα σε όλο το φάσμα, από την άλλη στην ιστοσελίδα τους κάτω κάτω έχουν τον διευθυντή να περηφανεύεται ανάμεσα σ'αλλα για τα στηρικτικά καλωδίων από ξύλο ..ελιάς που φτιάχνουν, τα συμπεράσματα δικά σας. Δεν μπορώ να βρω πόσα €€€€€€ το ζεύγος πάνε τα ηχεία, σίγουρα πάνω από 200000 άρα μένει να δούμε πόσο κοστίζουν τα στηριγματικά από ελιά, να δούμε αν φτάνουν τα λεφτά, γιατί χωρίς τα στηριγματικά τι νόημα έχει να τα πάρεις;

View attachment 398429 View attachment 398430

Η Wilson είχε στήσει σε κλειστό χώρο τα Alexia V, αν δεν κάνω λάθος. Το ένα 120 κιλά, το ζεύγος περί τα 100000€. Ο ήχος τους τερατώδης με την καλή έννοια, εντυπωσιακός, σαν αν αιωρείσαι μέσα σε αυτόν.

View attachment 398490

Η σουηδική Marten είχε σε άλλο χώρο τα Coltrane Quintet: 120 κιλά το ένα, 18-60000 Hz ± 2dB σύμφωνα με τις προδιαγραφές. 185000€ το ζεύγος. Εγώ άκουσα πολύ αιχμηρές υψηλές και κουτίλα στις μεσαίες, άγνωστο το πως και γιατί. (ή μάλλον φαίνεται από το στήσιμο, τις γωνίες, αποστάσεις και τον χώρο το γιατί.)

View attachment 398491

Η ιταλική Albedo είχει στήσει τα Acclara. Όπως διαβάζει κανείς στην ιστοσελίδα τους δίνουν απόκριση 35 - 33.000 Hz, *χωρίς ένδειξη εύρους dB*, βάρος 140 κιλά το ένα και ευαισθησία 86 dB. Γιατί τόσο άμπασα;
Τα είχαν να παίζουν βινύλιο, όπως οι περισσότερες εταιρίες φέτος. Άκουσα όμορφο, πλούσιο, νοσταλγικό ήχο. Τιμή μόλις 60000€ το ζεύγος.

View attachment 398493
Ε, εντάξει. Θα αγοράσουμε το τελευταιο που κάνει μόνο 250 ευρώ το κιλό.

Τα άλλα κάνουν 500 με 800 ευρώ.

Κανονικές τιμες μου φαίνονται. :D Οσο το Ιαπωνικό Α5 Wagyu. Γιατί γκρινιάζει ο @costas EAR ; :D

Πάντως σαν χρυσός 100.000 /kg που λεει @Σταύρος Λαγκαδιανός δεν κάνουνε (ακόμη, getting there). Τα παραλέει. Ούτε καν ασήμι 1.600 /kg. :D

Last edited:

Reaction score
2.405
μεγάλο βαθμό entry level η "budget" - ο θεός να τα κάνει - προιόντων απο ακριβές μάρκες βλεπω στην φετινή πρώτη έκθεση της Βιέννης. ΚΑΛΑ. ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ. ΧΑΙ ΕΝΤ ΔΕ ΘΕΛΑΤΕ???? βαλτε τα στον κωλο σας

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
178.862
Members
38.891
Νεότερο μέλος
St.Stavridis