Vincent SV 236 vs 8000A?

Μηνύματα
27
Reaction score
0
Καλημερα!
Λοιπον το Σαββατο αγορασα τον Vincent SV 236 ως αντικαταστατη του Audiolab 8000A που μου χαρισε ωραιες στιγμες επι 12 χρονια.
Και θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας τις πρωτες μου εντυπωσεις και να κανω και μια μικρη συγκριση των δυο συσκευων (αδικο για τον εγγλεζακο, λογω τιμης).
Οταν τον προτοσυνδεσα στο υπολοιπο συστημα (το οποιο μπορειτε να διαβασετε στο "Τι Ηχεία & Ενισχυτικά έχουμε?... σελιδα 37, με μονη διαφορα το Project Tube Box2 ως phono stage) ο ηχος του ηταν πολυ συγκρατημενος ιδιαιτερα στα χαμηλα του αλλα αυτο που εκανε εντυπωση ηταν η διαφανεια και η γλυκα που ειχε στις υψηλες (ισως οχι τοσο αναλυτικος κι απολυτος οσο ο 8000Α αλλα σιγουρα ποιο γλυκος).
Με το στρωσιμο παντως εβγαλε ενα χαμηλο στακατο ρυθμικο χωρις κρεμασματα και οπου το επετρεπαν τα ηχεια πραγματικα βαθη χωρις σε καμια στιγμη να χανει τον ελεγχο ακομα και σε εντασεις για παρτυ.
Αυτο που εχει εμφανη διαφορα απο τον προκατοχο του ειναι το βαθος και το υψος της σκηνης και το γεγονος οτι ειναι ποιο "συναισθηματικος" (πραγμα σημαντικο για τα δικα μου αυτια).
Παντως εισαγει τον μουσικο του χαρακτηρα στο προγραμμα και δεν παρουσιαζει τοσο μεγαλες απαιτησεις στα συνοδα του , σε αντιθεση με τον 8000Α που ξεγυμνωνε τα παντα και οι διαφορες αναμεσα στις υπολοιπες συσκευες ηταν τοσο τρομακτικες που ορισμενες τις θεωρουσα για πεταμα. Και μ αυτο εβγαλα το συμπερασμα οτι ο 8000Α ισως και ο 8000S θελουν πολυ ακριβοτερα συνοδα και ισως οχι τοσο αναλυτικα ηχεια (ισως λιγο laidback) και πολυ, μα παρα πολυ προσεχτικο ταιριασμα.
Βεβαια στον 236 δεν λειπουν τα καγκουριλικια που σε ορισμενους βεβαια μπορει να αρεσουν, σε αλλους να τα βλεπουν και να τα παραβλεπουν, και σε αλλους να τους αποθησουν. Και για να γινομαι ποιο σαφης εννοω τα ρυθμιστικα τονικοτητας (ευτυχως εχουν κουμπι bypass), το loudness (απαραδεκτο, που ειμαστε στο '80?), και ισως τα λεντακια που φωτιζουν το φυνιστρινι με την λυχνια (εμενα μου αρεσει παντως, αρεσει και σε γυναικες κι ετσι αυξανει το W.A.F., το δοκιμασα ειναι ελεγμενο).:mrgreen:
Εν κατακλειδι μπορω να πω οτι ειναι ενα καταπληκτικο μηχανημα, ακουγεται υπεροχα, εχει συναισθημα, εχει μεγαλες οδηγικες ικανοτητες, εχει υψηλο waf, ειναι καγκουραιικο, και θα μπορουσε να ανηκει σε υψηλοτερη κατηγορια τιμης (εχει πολλα περισσοτερα προτερηματα απο οτιδηποτε αλλο ακουσα στα ιδια χρηματα, με τα δικα μου αυτια βεβαια και με το πως θελω να ακουω).
ΥΓ. Δυστυχως για πολλους ο 8000Α ακουγοταν καλυτερα με το Rega (λογικο) και με το DVX 495.....
ΥΓ 2. Ελπιζω να εχει και γερμανικη αξιοπιστια (αν και συναρμολογειτε στην Κινα)
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Φίλε gemix σε ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τις πολύ χρήσιμες εντυπώσεις που μας μετέφερες!

...
 

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Μηνύματα
8.978
Reaction score
894
Καλορίζικος και καλές ακροάσεις!
Μελλοντικά ίσως να αξίζει να παίξεις με αλλαγές λυχνιών. Ο Μιχαηλός ο Γιάννης θα ξέρει περισσότερα για το θέμα.
 

Μηνύματα
27
Reaction score
0
Ευχαριστω!
Το εχω στα μελλοντικα σχεδια (ελπιζω να καταληξω σε καμια μαρκα λυχνιων που θα το απογειωσει..)
Καμια ιδεα κανεις?
 

Μηνύματα
26
Reaction score
0
Φίλε gemix είσαι ακόμα ευχαριστημένος με τον Vincent?
Έχεις τον MK ? Έκανες αλλαγή σε λυχνίες όπως πχ JJ?

Ευχαριστώ για τις όποιες πληροφορίες:123:
 

Μηνύματα
261
Reaction score
1
Απάντηση: Vincent SV 236 vs 8000A?

Τον είχα για 2.5 χρόνια - έχει όντως εξαιρετικό value for money.

Τον άκουγα με 3 Telefunken ECC83.
 

Auditory

Επαγγελματίας
Μηνύματα
521
Reaction score
671
Απάντηση: Vincent SV 236 vs 8000A?

Δε μου φαίνεται και τόσο περίεργο.
Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, το σύστημα CDM1, 8000A, Marantz cd 63, ήταν η πρώτη πρόταση στον οποιοδήποτε έμπαινε και ρωτούσε σε ένα κατάστημα audio.
Ήταν γρήγορη πώληση, ξεπέτα θα έλεγα, με προϊόντα που ήταν τα best buy της εποχής.

Ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί σε μία τέτοια πρόταση?..
Μόνο αυτός που θα είχε ζητήσει να του τα συνδέσουν, να τα ακούσει και αφού πρώτα είχε το σθένος να προσπεράσει τις σειρήνες που λέγονταν περιοδικά και βραβεία.
Το καλύτερο παράδειγμα ότι τα best buy δεν είναι απαραίτητο να συνεργάζονται σωστά (CDM 1 + 8000A).
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.315
Μηνύματα
2.858.254
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top