Vintage cheap or expensive vs New & expensive

Reaction score
434
Όπως λέει και ο τίτλος : Ο νέος είναι όμορφος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς. Το audiophile πάει περίπατο σε παλιά "ξεπερασμένα" ηχεία ή μήπως όλα τα είδη ακούγονται καλύτερα, προσιτότερα. Πολύ φοβάμαι ότι ισχύει το εξής: Ακούστε αυτό το trio σε μια άψογη παραγωγή για να βγάλετε συμπεράσματα. Φυσικά δεν θα παίξει αυτό το cd καλά σε αυτό το πανάκριβο ηχείο γιατί η παραγωγή ήταν φτηνή με αποτέλεσμα να το ξεμπροστιάσει. Το ρητορικό ερώτημα είναι: Τι με νοιάζει εμένα; Εγώ θέλω να ακούω τη μουσική μου από οποιοδήποτε είδος που με αντιπροσωπεύει. Αν είναι να αλλάξω και μουσική, τότε τι νόημα έχει;
Με δεδομένο λοιπόν την πολύ καλή κατάσταση ενός παλιού ηχείου ακόμη και τριακονταετίας και βάλε αξίζει κανείς να επενδύσει ή όχι;
Γιατί οι τιμές σε κάποια συγκεκριμένα μοντέλα οι τιμές κρατιούνται ιδιαίτερα υψηλές;
Δεν θα ήθελα να πιστεύω ότι η απάντηση είναι η εποχιακή τους αξία όταν πρωτοβγήκαν ή μόνο η φήμη που τα ακολουθεί. Δεν θέλουμε αντίκες. Ηχεία θέλουμε για να ακούμε.
Αν κάποιος θέλει να απαντήσει ακόμα και με το αγαπημένο top 10 vintage ηχείων, μπορεί να το κάνει.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831