"Vintage Tonearms & Turntables Club"

Reaction score
1.815
Χαιρετώ όλους του συμφορουμήτες του AVSite!

Επειδή "κυκλοφορούν" πολλά αξιόλογα πικάπια με υπέροχους βραχίονες (straight, S-type, ή παράλληλης μετατόπισης), ανοίγω αυτό το ποστ, για να φιλοξενήσει όλα τα θαύματα των '70s, '80s, '90s που έχουμε στην κατοχή μας!

Θα ήθελα ο καθένας από εμάς, εάν έχει κάποιο πικάπ το οποίο ανήκει στις "χρυσές εποχές" του Hi-Fi (αυτές τις περασμένες...), να το εκθέσει στο συγκεκριμένο ποστ, έτσι ώστε όλοι να θαυμάσουμε τα μεγάλα θαύματα μηχανικής, που κατασκεύαζαν οι εταιρίες.
Καλό θα είναι να εκθέσουμε προϊόντα που έχουμε ήδη στην κατοχή μας, έτσι ώστε να μαζέψουμε το "θησαυρό" μας σε αυτό το thread!:126:

Οποιοδήποτε πικάπ, βραχίονας, κεφαλή, ή Juck-Box είναι ευπρόσδεκτο!!!!
Εννοείται ότι βάζουμε φωτογραφίες και ...για την ιστορία, το πως αποκτήθηκε.

Φορτίστε λοιπόν τις μπαταρίες της ψηφιακής σας μηχανής και αποθανατίστε τα αναλογικά διαμάντια σας!:444:

Reaction score
1.815
Απάντηση: "Vintage Tonearms & Turntables Club"

Ξεκινάω λοιπόν πρώτος με το πικάπ που έγραψε ιστορία στο χώρο του Hi-Fi!
Το θρυλικό Technics SL-1210 MK2.
Το πικάπ πλέον εφ’ όσον σταμάτησε η παραγωγή του, θεωρείται Vintage και βεβαίως γράφοντας μια μεγάλη ιστορία πάνω από 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας, είναι ακόμα και σήμερα από τα κορυφαία μηχανήματα αναλογικής αναπαραγωγής!
Για το δικό μου πολλοί γνωρίζουν την ιστορία του, καθώς έγινε η αφορμή να γνωρίσω πάρα πολλά παιδιά από το AVSite προσωπικά, δίνοντάς μου την ευκαιρία να δεθώ μαζί τους, από το παρακάτω ποστ:

http://www.avsite.gr/vb/showthread....ICS-SL-1200MK5-%DE-PROJECT-2XPERIENCE-CLASSIC

Ορίστε λοιπόν το δικό μου SL! Ένα από τα τελευταία κομμάτια του επίλογου, παραγωγής Οκτωβρίου, της θρυλικής εταιρίας!

Το SL μου συνοδεύεται από την Denon DL-304…

Reaction score
1.815

Επόμενος θρύλος των transcription πικάπ το Lenco L-75.
Ομοίως αρκετά μέλη ίσως έχουν διαβάσει την ιστορία μου:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?90643-LENCO-L-75-Vintage-Turntable.-%CF-%C8%F1%FD%EB%EF%F2!!

Το βέβαιο είναι ότι είναι ένα πικάπ που θα παραμείνει στο ρακ μου και θα μου προσφέρει τη ζεστή μουσικότητα των ‘70s!

Η κεφαλή που έγινε ταίρι αχώριστο με το Lenco, μια Denon DL-160, πλέον κι αυτή πέρασε στην ιστορία των vintage προϊόντων, μιας και σταμάτησε πλέον η παραγωγή της, την ίδια ημερομηνία με τη διακοπή του SL-1200MK2 της Technics…

Reaction score
8.905

Η πρώτη μου επαφή με πικάπ ήταν αρχές του 70 με ένα βαλιτσάκι φορητό Philips της αδελφής μου (χρώματος πράσινο/άσπρο) και το πρώτο στερεοφωνικό αγοράστηκε λίγα χρόνια μετά (του πάτερα μου) με πικάπ Kenwood KD-2055 BD με κεφαλή Shure M95ED (τύπου μαρμάρινου σασί) και από ότι έχω προσέξει, πρέπει να πούλησε πολλά τέτοια πικάπ εδώ! Αυτό σήμερα το έχει και το χαίρετε ένας ανιψιός μου. Το πρώτο μου καλό πικάπ αγοράστηκε το 80 (στην Αγγλία) από ένα θείο μου και ήταν το JVC QL-7 με τύπου ξύλινο σασί και χρώματος ξύλου [είναι το limited – σε μαύρο κυκλοφορούσε κυρίως], αυτό είναι με τον Victor TT-71 Direct Drive αυτόνομο μηχανισμό (δηλαδή βγαίνει το πλατό και μπαίνει σε οποιοδήποτε σασί) επίσης με την φτηνότερη έκδοση του Victor UA-5045 βραχίωνα με τη διαφορά στα ρυθμιστικά του anti-skating, ένα πικάπ που έπαιξε χιλιάδες δίσκους – χιλιάδες ώρες και σάν ερασιτέχνης του ραδιοφώνου εκείνη την εποχή, υπήρχαν μέρες που έπαιζε 24ωρα..., αυτό λοιπόν μου κράτησε συντροφιά επί 20 χρόνια... το μόνο που ζητούσε... βελόνα... και ρεύμα...τίποτε άλλο! Εδώ η φώτο και πως είναι σήμερα, παροπλισμένο μεν (με μια Ortofon Red και θα συνεχίσει στην κόρη μου να κάνει παρέα!

Reaction score
8.905

Πραγματικά λάτρεψα τα σκληροτράχηλα ακούραστα Victor-JVC και έτσι πριν 9 χρόνια περίπου σε ένα ταξίδι μου επαγγελματικό εις ανατολάς, αποφάσισα μπαίνοντας σε ένα μαγαζί με Vintage μηχανήματα (μου έπεσε το σαγόνι κάτω με αυτά που είχε... έπρεπε να είχα τον delamostre - Σταμάτη μαζί μου) να αγοράσω το μεγαλύτερο αδελφό του το Victor με DD αυτόνομο μηχανισμό ΤΤ- 81 (DC Servomotor – QL) και με τον βραχίωνα UA-7045, απίστευτος βραχίωνας από τους καλύτερους on the fly VTA μηχανισμό! Με πλίνθ σάντουιτς από 3 στρώματα από ανόργανα υλικά (στο νερό βυθίζεται) και με ακρυλικό καπάκι, μόνο το πλίνθ ζυγίζει 9 κιλά! Τα τελευταία 10 χρόνια περίπου αυτό μου κρατάει συντροφιά και θα συνεχίσει ακούραστα... είπαμε... θέλουν βελόνα και ρεύμα μόνο! Εδώ και οι φώτο:

Reaction score
8.905

Όταν ήμουν εις ανατολάς και έκανα την αγορά μου στο πικάπ, ως κλασικός Έλλην έκανα παζάρια... αυτός όμως προτίμησε να μου κάνει δώρο αντί έκπτωσης... μια κεφαλή... Technics EPC-205MK3... στην αρχή είπα ότι με έριχνε, δηλαδή Technics = φτηνιάρικη κεφαλή μου δίνει... Κάτι ήξερε όταν μου είπε πάρτην και θα με θυμηθείς... και όντως ήταν αυτή που μου άλλαξε την ακουστική μου άποψη και τι πραγματικά μπορούν να προσφέρουν οι ΜΜ κεφαλές, δεν θα σας κουράσω, θα πω μόνο ότι από πολλούς σεβαστός κ.V.D.H. τις είχε χαρακτηρίσει state of the art και κοιτά στα ίσια οποιαδήποτε κεφαλή ανεξαιρέτου τιμής...! Εδώ και οι φώτο και με ότι μου έχει απομείνει από MM κεφαλές, μιας και όλες τις MC τις έχω πουλήσει:

Reaction score
8.905

Άλλο ένα πικάπ που το είχα αγοράσει πριν 20 χρόνια να το έχω σαν δεύτερο, ήταν από την αγαπημένη μου εταιρία Technics Το SL-1700 MK2 είναι το ίδιο με το 1200 MK2 άλλα αυτό προοριζόταν για οικιακή χρήση, επειδή κάποια στιγμή θα πάει για πούλημα δεν κάνω κάποια αναφορά, μια φώτο που είναι στο κουτί του και αναπαύετε!
Κλείνοντας θέλω να πω δεν είμαι της αιρετικής σχολής δηλαδή ότι εινα όλα αναλογικά.... είμαι ανοιχτός σε όλα και η “νέα” οποιαδήποτε τεχνολογία είναι ευπρόσδεκτη!

Reaction score
1.815

Όταν ήμουν εις ανατολάς και έκανα την αγορά μου στο πικάπ, ως κλασικός Έλλην έκανα παζάρια... αυτός όμως προτίμησε να μου κάνει δώρο αντί έκπτωσης... μια κεφαλή... Technics EPC-205MK3... στην αρχή είπα ότι με έριχνε, δηλαδή Technics = φτηνιάρικη κεφαλή μου δίνει... Κάτι ήξερε όταν μου είπε πάρτην και θα με θυμηθείς... και όντως ήταν αυτή που μου άλλαξε την ακουστική μου άποψη και τι πραγματικά μπορούν να προσφέρουν οι ΜΜ κεφαλές, δεν θα σας κουράσω, θα πω μόνο ότι από πολλούς σεβαστός κ.V.D.H. τις είχε χαρακτηρίσει state of the art και κοιτά στα ίσια οποιαδήποτε κεφαλή ανεξαιρέτου τιμής...!

Και ...μαμώ τα κεφάλια!!:404:

Reaction score
34

Εν αρχή ήν το JVC L-A11

όπου και τα πρώτα μου βήματα στον κόσμο της αναλογικής μουσικής με την αυθεντική της κεφαλή (ολίγον τι κακοποιημένη).

Και το τωρινό μου πικάπ

Pro-ject 1.2 με την Ortofon OM 3E red

Reaction score
1.815

Μα... δεν έχετε φορτίσει ακόμη τις μπαταρίες, στη φωτογραφική σας μηχανή???

Για μοστράρετε όλοι τα αναλογικά σας κουκλιά!

Και εσείς με τα Juck-Box....

Περιμένουμεεεεε!!!!:404:

Reaction score
34

nicolasmyrl σε βρίσκω Super!!!!:444:
Καλά είναι και τα 2....

Με την φωτογράφιση είπα να ξανακάνω και μια σύγκριση στα 2 πλατώ και το JVC με την κακοποιημένη βελόνα και "αρύθμιστο" (το Pro-Ject μου το έστησαν στον Ορφέα) παίζει καλύτερα από το Pro-Ject...

Τι μπορεί να είναι;;

Reaction score
1.815

Καλά είναι και τα 2....

Με την φωτογράφιση είπα να ξανακάνω και μια σύγκριση στα 2 πλατώ και το JVC με την κακοποιημένη βελόνα και "αρύθμιστο" (το Pro-Ject μου το έστησαν στον Ορφέα) παίζει καλύτερα από το Pro-Ject...

Τι μπορεί να είναι;;
Απλά ...είναι καλύτερο πικάπ, γιατί είναι Made in Japan!:116:
Σκέψου να φορέσει και σωστή βελόνα τι ξύλο θα φάει το Project!

Δες παρακάτω για την ολοκληρωτική του αναβάθμιση:
http://www.lpgear.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=LG&Product_Code=JVCSLA011

Reaction score
8.905

Πάντως όσο αφορά τις βελόνες-ρέπλικες (κοινώς στην γλώσσα μας μαϊμού) είναι ρίσκο η αγορά τους, γιατί απλά οι περισσότερες που πωλούνται είναι αμφιβόλου ποιότητας και τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα είναι άκρως απογοητευτικό, κοινώς καμιά σχέση με την αρχική, έτσι υπάρχουν δυο περιπτώσεις:
Α. ψάχνεις την αυθεντική να την βρεις που την έχει κάποιος σε στοκ
Β. εάν θέλεις ρέπλικα υπάρχει η γιαπωνέζικη JICO και είναι εγγυημένη ποιότητα.
Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες σοβαρές εταιρίες κατασκευής, άλλα δεν έχω κάποια εμπειρία και δεν μπορώ να εγγυηθώ για αυτές,

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Το Heybrook εμπιπτει στην κατηγορία.....μουστογριες η θεωρειται αλλη κλάση ;
(Οπως λεμε κλάση του 68,3η ΕΣΣΟ....:107:)

Reaction score
1.815

Κακάσχημη είναι η μουστόγρια που έβαλες!!!:143::135:

Εννοείται οτι εμπίπτει με τα μπούνια! (πάντως δεν είναι απαραίτητο και ο ιδιοκτήτης της να ακολουθεί το χαρακτηρισμό της..:405:)

Για δώσε να δούμε τη μόστρα της...

Reaction score
34

Απλά ...είναι καλύτερο πικάπ, γιατί είναι Made in Japan!:116:
Σκέψου να φορέσει και σωστή βελόνα τι ξύλο θα φάει το Project!

Δες παρακάτω για την ολοκληρωτική του αναβάθμιση:
http://www.lpgear.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=LG&Product_Code=JVCSLA011
Όταν ήταν να πάρω καινούριο πικάπ το σκεφτόμουν... Άλλα μου έκανε και κάτι βλακείες το μοτέρ οπότε σκεφτόμουν κάτι καινούριο για να ξεμπλέξω...

Κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί και να το φτιάξω και τότε θα αλλαχτεί όλη η κεφαλή, όχι μόνο καινούρια βελόνα.

ryk

Reaction score
925

Β. εάν θέλεις ρέπλικα υπάρχει η γιαπωνέζικη JICO και είναι εγγυημένη ποιότητα.
Έλα μου όμως που δεν απαντάνε στα e-mail μου!!!
4 έχω στείλει ρωτώντας για βελόνα για την Οrtofon VMS 20E mkII και για μια Stanton 500.
Να στείλω περιστέρι?

ryk

Reaction score
925

Δυστυχώς απάντησαν! Για Stanton υπάρχει....για Ortofon τζίφος!
Από την Κabusa μου απάντησαν (σε ερώτησή μου ποια βελόνα ταιριάζει):
They would have been different in some way, maybe diamond geometry.
I do not know. I can say that I no longer have any of the older style
ortofon styli in original form.
Only generic replacements now.
I need to update our tables.

If you are trying to restore original performance, you will either need to
find an original stylus or consider replacing the entire cartridge. If and
original stylus is more than $60, I would suggest replacing the entire
cartridge with a shure M97xE That's a complete new cart at $57.95 and it
would outperform your orginal. www.kabusa.com/shurenow.htm

Thankyou for your needle request.

your replacement needle is our part #: 4540-DEL $20.95

Οι Γερμανοί τι λένε?