VINYL to USB mp3 TURNTABLE

Reaction score
0
Γειά σας, και συγχαρητήρια για το forum, στο οποίο εμείς που δεν κατέχουμε το αντικείμενο, μπορούμε να αρχίσουμε να μαθαίνουμε σιγά σιγά χρήσιμες πληροφορίες για τα αγαπημένα μας χόμπυ.

Ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.
Θέλω να δωρίσω στον πατέρα μου, ο οποίος λατρέυει τα βυνίλια, ένα από τα πικάπ που κυκλοφορούν στην αγορά με ενσωματωμένο μετατροπέα mp3 σε usb.
Γνωρίζω ότι κάποιος audiophile θα έλεγε ότι είναι πεταμένα λεφτά.
Τα πικάπ αυτά, είναι απλούστατες κατασκευές με βραχιόνες πλαστικούς (συνήθως) και cartridges/βελόνες Noname αμφιβόλου εώς μηδενικής ποιότητος.
Γνωρίζω επίσης ότι κανονικά θα έπρεπε να ασχοληθω με ένα καλό αναλογικό πικάπ + κάρτα ήχου + pc + audacity ή
με ένα πικάπ με έξοδο usb + pc + audacity.
Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ο πατέρας μου δεν είναι δυνατόν να "παίξει" με το audacity κλπ. αλλά με τη λύση που προανέφερα τα πράγματα είναι εύκολα: Ανάβεις, παίζει, ακούς, γράφει.

Η ερώτησή μου, λοιπόν είναι:
Μπορώ να βάλω μια καλύτερη κεφαλή+βελόνα σε ένα τέτοιο πικάπ?
Με τι κριτήριο θα ψάξω στην αγορά?
Που να απευθυνθώ?
Αν υπάρχει ανάγκη για πατέντα (λ.χ αλλαγή βραχίονα), ευχαρίστως να ασχοληθώ.

Το πικάπ που βρήκα είναι Ιταλικό, της nilox και τα φέρνει το eshop.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.505763

Κάθε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη, διότι ξέρω ότι θα δώσω χαρά σε έναν αγαπημένο μoυ άνθρωπο. :123:

Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
1.815
Kαλώς ήρθες στο AVSite!!!!
Το να πας σε τέτοιο πικάπ με απλή διαδικασία άμεσης μετατροπής σε mp3 είναι μια επιλογή που από την αρχή θα πρέπει να συμβιβαστείς με τον ήχο που θα πάρεις. Δε χρειάζεται να μπλέξεις με κεφαλές, βραχίονες κλπ. Το δέχεσαι όπως είναι και συμβιβάζεσαι με το προιόν και τον ήχο του.

Εαν θες κάτι καλύτερο μπορείς να πας στο Denon:
http://www.homecinema.gr/details.php?prid=1646

Το πικάπ έχει τη διπλή τιμή από το no-name του eshop, το οποίο παρεπιπτόντως δεν ξέρεις αν σε 3-4 χρόνια χρειαστείς ανταλλακτικό, οτι θα έχεις υποστήριξη!
Στη διπλάσια τιμή που ζητάει το Denon, παίρνεις τα εξής παραπάνω:

1) Ενσωματωμένο phono stage (προενισχυτής κεφαλής) με αποτέλεσμα να μπορείς να το συνδέσεις σε μια auxiliary είσοδο ακόμα κι ενός mini συστήματος!
2) Καλύτερη κατασκευή, με τη σιγουριά και την υποστήριξη της Denon.
3) Πρόγραμμα editing για τους δίσκους στο pc (μπορεί να μην το χρειαστεί, αλλά το έχεις πληρωμένο):444:

Ότι κι αν αποφασίσεις πάντως, καλές ακροάσεις στον πατέρα!!!
Για μια ακόμη φορά καλώς ήρθες στο AVSite!!!!!

Reaction score
0
Απάντηση: VINYL to USB mp3 TURNTABLE

Φίλε delamostre,
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση,
Εχεις απόλυτο δίκιο σε ότι λές.
Γνωρίζω τη λύση της denon, την αντίστοιχη της sony,
έχω δει επίσης numark, ion Κλπ.....

Το πρόβλημα πάντα έιναι η ανάγκη pc και οι "μπελάδες" για το χειρισμό του συνοδευτικού capture προγράμματος.

Ο λόγος που ρωτώ αν μπορώ να αλλάξω κεφαλή η/και βελόνα στο noname, δεν είναι τόσο για να το κάνω "άνθρωπο" αλλά για να είμαι βέβαιος ότι θα έχει διάρκεια ζωής σαν προϊόν.
Δηλ. αν χαλάσει η βελόνα (ή η βελόνα χαλάει τα βινύλια) να ξέρω ότι μπορώ να δώσω λύση.

Γι'αυτό επιμένω στο ερώτημα:
Υπάρχουν παράμετροι βάσει των οποίων θα βρω -τυχόν- ισοδύναμες κεφαλές αν χρειαστεί ή πατένετες που να με εξυπηρετήσουν
(ώστε να μην χρειάζεται να καταφύγω στην όποια μαϊμουδοεταιρεία στην Ιταλία ή στην Κίνα και να παρακαλάω?)

Reaction score
1.815
Φίλε μου δεν το γνωρίζω καθόλου το συγκεκριμένο προιόν και γι αυτό σου προτίνω να πας σε μια εταιρία με επίσημο service για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όχι μόνο για τη βελόνα της κεφαλής, αλλά και για ολόκληρο το μηχάνημα!:403:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.210
μακρυα ....κακο μηχανακι ... οι λυσεις που προτεινε ο delamostre ειναι by far καλυτερες απο ολες τις σκοπιες ...ποιοτητα ανταλλακτικα κατασκευη ηχος και διαχρονικοτητα ..... εξαλου μην εισαι τσιπης ... για τον μπαμπα σου προκειται :116::116:

Reaction score
0

@ Vintageservice: Φίλε μου (χωρίς να έχω παρεξηγήσει την κουβέντα σου) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
Πριν από 2 χρόνια περίπου έδωσα για τον ίδιο λόγο κοντά 650+ Ευρώ
για numark ttx usb και dedicated κεφαλές/βελόνες για vinyl σε pc απο τον ΝΑΚΑ και ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ.

Αν δεν υπάρχει άλλη απάντηση στο θέμα, ας κλειδωθεί τότε :110:

PPZ

Reaction score
18

Φίλε delamostre,
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση,
Εχεις απόλυτο δίκιο σε ότι λές.
Γνωρίζω τη λύση της denon,
Το πρόβλημα πάντα έιναι η ανάγκη pc και οι "μπελάδες" για το χειρισμό του συνοδευτικού capture προγράμματος.
Εμενα μου φαινεται οτι δεν εχεις κοιταξει καν τη προταση του delamostre.:110:

Εδω λες οτι δεν ειναι οικονομικο το θεμα, ενω επιμενεις στο κατωτερο μηχανημα.
Η Denon λυση που σου προτεινει ο delamostre ξεκαθαρα λεει οτι κανει μετατροπη ΧΩΡΙΣ υπολογιστη σε USB.Αυτο οσο αφορα το κοματι τις μετατροπης.Αρα δεν στεκεται ο ισχυρισμος σου οτι το διαβασες.
Κανε οτι νομιζεις, αλλα και εγω νομιζω οτι Denon λυση ειναι καλυτερη.
Ηθελες τη γνωμη μας, την εχεις.Απο εδω και περα, εσυ αποφασιζεις - μηχανημα χωρις υποστηρηξη, φθηνο, η ακριβοτερο αλλα με καλη υποστηρηξη.

Και, οριστε το κειμενο που γραφει οταν πατησεις το λινκ για το πικαπ...

HOMECINEMA.GR said:
Εισάγετε κομμάτια από αναλογικούς δίσκους σε μνήμη USB χωρίς PC, Περιλαμβάνει λογισμικό PC για μοντάρισμα των κομματιών, Υψηλής ακρίβειας πλατώ από χυτοπρεσσαριστό αλουμίνιο, Πλήρως Αυτόματο Σύστημα για Εύκολο Χειρισμό, Ενσωματωμένος ισοσταθμιστής phono.

Reaction score
0

ωπα!
ζητώ συγγνώμη από τον φίλο που ανέφερε το μοντέλο της denon.
Εγώ νόμιζα ότι αναφερόταν σε μοντέλο της denon με λειτουργία σαν το Numark (Έξοδο usb).

OK!
Θα πάρω το denon.

Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι βοήθησαν

Reaction score
1.651

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος