Γειά σας, και συγχαρητήρια για το forum, στο οποίο εμείς που δεν κατέχουμε το αντικείμενο, μπορούμε να αρχίσουμε να μαθαίνουμε σιγά σιγά χρήσιμες πληροφορίες για τα αγαπημένα μας χόμπυ.
Ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.
Θέλω να δωρίσω στον πατέρα μου, ο οποίος λατρέυει τα βυνίλια, ένα από τα πικάπ που κυκλοφορούν στην αγορά με ενσωματωμένο μετατροπέα mp3 σε usb.
Γνωρίζω ότι κάποιος audiophile θα έλεγε ότι είναι πεταμένα λεφτά.
Τα πικάπ αυτά, είναι απλούστατες κατασκευές με βραχιόνες πλαστικούς (συνήθως) και cartridges/βελόνες Noname αμφιβόλου εώς μηδενικής ποιότητος.
Γνωρίζω επίσης ότι κανονικά θα έπρεπε να ασχοληθω με ένα καλό αναλογικό πικάπ + κάρτα ήχου + pc + audacity ή
με ένα πικάπ με έξοδο usb + pc + audacity.
Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ο πατέρας μου δεν είναι δυνατόν να "παίξει" με το audacity κλπ. αλλά με τη λύση που προανέφερα τα πράγματα είναι εύκολα: Ανάβεις, παίζει, ακούς, γράφει.
Η ερώτησή μου, λοιπόν είναι:
Μπορώ να βάλω μια καλύτερη κεφαλή+βελόνα σε ένα τέτοιο πικάπ?
Με τι κριτήριο θα ψάξω στην αγορά?
Που να απευθυνθώ?
Αν υπάρχει ανάγκη για πατέντα (λ.χ αλλαγή βραχίονα), ευχαρίστως να ασχοληθώ.
Το πικάπ που βρήκα είναι Ιταλικό, της nilox και τα φέρνει το eshop.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.505763
Κάθε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη, διότι ξέρω ότι θα δώσω χαρά σε έναν αγαπημένο μoυ άνθρωπο. :123:
Ευχαριστώ πολύ.
Ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.
Θέλω να δωρίσω στον πατέρα μου, ο οποίος λατρέυει τα βυνίλια, ένα από τα πικάπ που κυκλοφορούν στην αγορά με ενσωματωμένο μετατροπέα mp3 σε usb.
Γνωρίζω ότι κάποιος audiophile θα έλεγε ότι είναι πεταμένα λεφτά.
Τα πικάπ αυτά, είναι απλούστατες κατασκευές με βραχιόνες πλαστικούς (συνήθως) και cartridges/βελόνες Noname αμφιβόλου εώς μηδενικής ποιότητος.
Γνωρίζω επίσης ότι κανονικά θα έπρεπε να ασχοληθω με ένα καλό αναλογικό πικάπ + κάρτα ήχου + pc + audacity ή
με ένα πικάπ με έξοδο usb + pc + audacity.
Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ο πατέρας μου δεν είναι δυνατόν να "παίξει" με το audacity κλπ. αλλά με τη λύση που προανέφερα τα πράγματα είναι εύκολα: Ανάβεις, παίζει, ακούς, γράφει.
Η ερώτησή μου, λοιπόν είναι:
Μπορώ να βάλω μια καλύτερη κεφαλή+βελόνα σε ένα τέτοιο πικάπ?
Με τι κριτήριο θα ψάξω στην αγορά?
Που να απευθυνθώ?
Αν υπάρχει ανάγκη για πατέντα (λ.χ αλλαγή βραχίονα), ευχαρίστως να ασχοληθώ.
Το πικάπ που βρήκα είναι Ιταλικό, της nilox και τα φέρνει το eshop.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.505763
Κάθε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη, διότι ξέρω ότι θα δώσω χαρά σε έναν αγαπημένο μoυ άνθρωπο. :123:
Ευχαριστώ πολύ.