Vista Or Not?

Reaction score
5
Αγαπητοί "ειδικοί",

Είμαι κάτοχος Laptop Hp Pavilion 8179 με τα κάτωθι αναφερόμενα χαρακτηριστικά

Μνήμη: 1GB, PC2 3200
Video Card: 128
Cpu: Pentium 4 - 3.2GHZ

Έχω στα χέρια μου τα windows vista ultimate edition. Να τα σετάρω? Τα σηκώνει το μηχανάκι μου? Σκέφτηκα να αναβαθμίσω την μνήμη αλλά τα ram slots είναι δύο και ήδη έχει 2x512.... οπότε ουσιαστικά πετάω το ένα....

Reaction score
5
Ανάλογα κι ετσι οπως είσαι τώρα παίζεις Vista αλλα ξέχνα το Aero. Αν και κατα την ταπεινη μου άποψη το Aero ξέχνατο και 2 GB Ram να βάλεις. δεν ξερω τι θα τραβηξει η GPU σου

Reaction score
5
Το AERO δεν με απασχολεί. Άλλωστε και στα XP έχω "ξηλώσει" οτιδήποτε visual παρέχουν και έχω classic style.

Αν λοιπόν "ξεχάσω" τα visual themes και ζωγραφιές, τα κάνω disable, είμαι οκ?

Βασικά τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ για δημιουργία μουσικής, επεξεργασία video & internet browsing

Σε ευχαριστώ πολύ

Reaction score
50
Εγώ πάντως θα πήγαινα για 2GB να'χω το κεφάλι μου ήσυχο. Ακόμα κι αν πρέπει ν' αντικαταστήσεις και τις δυο μνήμες.

Reaction score
0
Αν δεν εχεις τουλαχιστον 2 giga ram τα σβιστα θα σου γονατισουν το pc! Εγω μολις αγορασα ενα λαπτοπ sony vaio με προεγκατεστημενα vista, 1 gb ram και δεν πηγαινε βημα, οποτε πηραν δρομο αυτα και εβαλα τα παλια καλα μου xp και κανω την δουλεια μου τελεια! πεταει το εργαλειο τωρα και μαλλον θα αργησω να τα δουλεψω τα vista!

GTX

Reaction score
39
Το AERO δεν με απασχολεί. Άλλωστε και στα XP έχω "ξηλώσει" οτιδήποτε visual παρέχουν και έχω classic style.

Αν λοιπόν "ξεχάσω" τα visual themes και ζωγραφιές, τα κάνω disable, είμαι οκ?
Αν τα κάνεις όλα αυτά disable δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να περάσεις σε vista. Παίζει να έχεις και πρόβλημα με το video authoring αφού στα Vista δεν παίζουν καλά τα προγράμματα που κάνουν capture.

Το Aero δε θα γονατίσει την κάρτα σου αφού το πιο πιθανό είναι να μη το υποστηρίζει καν, οπότε δεν μπορείς να το ενεργοποιήσεις έτσι κι αλλιώς.

Αν θες έξτρα ram με τα Vista έχεις τη δυνατότητα να πετάξεις πάνω ένα flashaki 2GB και να το χρησιμοποιούν τα Vista σαν Ram.

Reaction score
5
Αν τα κάνεις όλα αυτά disable δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να περάσεις σε vista. Παίζει να έχεις και πρόβλημα με το video authoring αφού στα Vista δεν παίζουν καλά τα προγράμματα που κάνουν capture.
Κοίτα, τα vista δεν θέλω να τα εγκαταστήσω τόσο για τα visuals, όσο για να έχω άποψη για την νέα version των Windows. Πιθανολογώ πως θα είναι εντελώς διαφορετικά από τα xp, ειδάλλως δεν θα είχαν νόημα ύπαρξης.

Αν θες έξτρα ram με τα Vista έχεις τη δυνατότητα να πετάξεις πάνω ένα flashaki 2GB και να το χρησιμοποιούν τα Vista σαν Ram.
Έχω ένα flash 2GB της transcend αλλά αυτό που αναφέρεις δεν το γνώριζα !!! Πολύ ενδιαφέρον ομολογουμένως !!! Please advice πως γίνεται....

GTX

Reaction score
39
Κοίτα, τα vista δεν θέλω να τα εγκαταστήσω τόσο για τα visuals, όσο για να έχω άποψη για την νέα version των Windows. Πιθανολογώ πως θα είναι εντελώς διαφορετικά από τα xp, ειδάλλως δεν θα είχαν νόημα ύπαρξης.

Έχω ένα flash 2GB της transcend αλλά αυτό που αναφέρεις δεν το γνώριζα !!! Πολύ ενδιαφέρον ομολογουμένως !!! Please advice πως γίνεται....
Πολύ εύκολο, απλά με το που βάλεις το φλασάκι στο μενού που σου πετάει ως συνήθως για να κάνει copy φωτογραφίες, να δείς τα αρχεία κτλ, έχει και μια επιλογή που λέει να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις πιο γρήγορο το pc σου, that's all :cool_4:

Πάντως σοβαρά οι αλλαγές που θα δείς στα Vista δεν είναι τίποτα συγκλονιστικές σε σχέση με τα XP.

Reaction score
5
Στέλιο, δεν νομίζω να είσαι μαρκετίστας έτσι; Δεν φαίνεται γιαυτό το λέω! :)
Δεν είναι τρομερό άλμα τα VISTA από τα XP. Άλλο τι λέει το marketing της M$...

Reaction score
5
Thank you all....

Μετά από λίγο googling, βρήκα αυτό με το usb flash το οποίο ονομάζεται ReadyBoost.

Το usb μου (transcend 110, 2GB) υποτίθεται ότι υποστηρίζεται από το ReadyBoost των Vista. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν θα έχει αποτέλεσμα... Το ψάχνω τώρα, να δω αν θα βρω κάτι.

Δυστυχώς είμαι updateάκιας και δεν μπορώ στην ιδέα ότι ενώ υπάρχουν τα vista, εγώ έχω τα XP.... το ξέρω ότι δεν είναι τόσο καλό αυτό αλλά ....that's me.

Θα το επιχειρήσω λοιπόν, θα βάλω και το flashaki μου και θα επανέλθω (αν λειτουργεί το pc μου βέβαια :p)

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.785
Στέλιο, το ReadyBoost δεν είναι αυτό που σου είπαν, και ούτε θα σε γλιτώσει από την ανάγκη για 2GiB RAM. Αν δεν έκανες επεξεργασία ήχου και εικόνας, τότε και με 1GiB θα μπορούσες να κάνεις τη δουλειά σου.

Reaction score
5
Βασικά τώρα τελείωσα την ανάγνωση του review για το ReadyBoost. Απ'ότι κατάλαβα λειτουργεί μαζί με το SuperFetch και χρησιμοποιεί το usb flash για να ανοίγουν τα προγράμματα πιο γρήγορα. Δεν "αντικαθιστά" αλλά ούτε προσθέτει μνήμη.

Αυτό σημαίνει ότι τα προγράμματα που θα χρειάζονται μνήμη για να λειτουργήσουν θα συνεχίζουν να την χρειάζονται ανεξάρτητα από το usb flash και σε συνδιασμό με την απαίτηση μνήμης του λειτουργικού θα σέρνομαι.....

Οπότε μένω στα XP..... και βλέπουμε στο μέλλον :)

GTX

Reaction score
39
Sorry αν έκανα παραπληροφόρηση αλλά δεν έχω ασχοληθεί και πολύ με το θέμα, ούτε καν έχω χρησιμοποιήσει το readyboost αλλά διαβάζοντας αυτό έτσι κατάλαβα.

Reaction score
5
σόρυ? Ούτε καν !!!

Αντιθέτως, μου άνοιξες τα μάτια καθώς δεν γνώριζα ότι υπάρχει τέτοιο function στα Vista

Reaction score
5
Λοιπόν, τα εγκατέστησα τελικά, δεν άντεξα :p

Στην αρχή επιχείρησα upgrade αλλά με ένα όμορφο blue screen of death το παράτησα.

Με clean install λοιπόν, όλα πήγαν καλά και παραδόξως το setup τελείωσε πάρα πολύ γρήγορα.Βρήκε όλες τις συσκευές μου (wireless mouse/keyboard, audio, video κτλ) και δεν χρειάστηκε να κάνω τ ί π ο τ α !!! Μόλις έκανα plugin το external monitor που έχω, τσουπ πετάχτηκε ένα μήνυμα λέγοντας «would you like to use it as primary, secondary, dual κτλ?» και τόσο εύκολα το δήλωσα ως primary.

Τελικά το ΑΕΡΟ υποστηρίζεται από την κάρτα μου αλλά δεν με ενθουσίασε. Απενεργοποίησα πολλά visuals και άφησα το basic theme να τρέχει. Απενεργοποίησα και κάποια περιττά services, δήλωσα κάτι performance settings και τώρα πλέον με το boot δεν κάνει reserve 512ΜΒ μνήμης, αλλά 312 !!!

Εγκατέστησα όλα τα προγράμματα μου (ήχου, εικόνας κτλ) και έκανα defrag.

Τώρα οι εντυπώσεις μου !

Είναι σαφώς πιο ενδιαφέρον λειτουργικό από τα XP και από προηγούμενες εκδόσεις των windows. Μου έκανε τρομερή εντύπωση πόσο εύκολα σεταρίστηκαν τα πάντα και πόσο εύκολα άλλαξα μόνιτορ απλά συνδέοντας το καλώδιο.

Χρειάζεται λίγο χρόνο να τα συνηθίσεις, καθώς για να αλλάξεις κάποιες ρυθμίσεις πας μέσω Λαμίας, αλλά προσωπικά το βρίσκω challenging και μου αρέσει. Τα προγράμματα ανοίγουν πιο γρήγορα και τρέχουν αξιοπρεπέστατα. Πέστε με υπερβολικό ή τρελό, αλλά με τις ρυθμίσεις μου δεν βρίσκω έντονες διαφορές στην ταχύτητα συγκριτικά με τα XP. Μήπως τα vista διαχειρίζονται καλύτερα την μνήμη και κατ’επέκταση τα προγράμματα? Τι να πω.

Μου αρέσει γενικά που έχει ρυθμίσεις για οτιδήποτε θες. Ότι έλειπε από τα XP υπάρχει στα vista. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω.

Θα τα κρατήσω λοιπόν. Και σταθερά είναι και απροβλημάτιστα τρέχουν και πιο όμορφα είναι. Why not ?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.696
Members
38.735
Νεότερο μέλος
Marioslion