VMPS RM 30

Μηνύματα
4.873
Reaction score
3.963
Οπως εχω γραψει στο παρελθον βρισκομαι στην φαση αναζητησης ηχειων. Απλα μιας και εχουν προκυψει διαφορα εκτακτα εξοδα εχουν γινει καποιες περικοπες στο μπατζετ κι ετσι προσπαθουμε να βρουμε καποια ηχεια που να μην ξεπερνουν τα 8.000 ευρω. Κατά την δειαρκεια της εκθεσης εκλεισα καποια ραντεβου με καποιες εταιριες που εμπορευονταν ηχεια. Μια απ αυτές ηταν και εταιρια του κ. Μασελου. Είναι γεγονος ότι οι ενισχυτες μου (2 μονομπλοκ λυχνιας AudioValveChallenger 115 και ο προενισχυτης Eklipse) αγορασθηκαν από την εν λογω εταιρια. Οι ακροασεις (2) εγιναν σε περιεργες ωρες αφου η τα μελη της εταιριας ηταν απασχολημενα στην εκθεση και θα επρεπε να παμε με το κλεισιμο αυτης στο καταστημα μιας και τα ηχεια βρισκονταν εκει. Την πρωτη φορα για πηγη χρησιμοποιηθηκε το cdplayer της ROKSAN και την δευτερη φορα το AccustikArtsMKII. Οι λυχνιες την πρωτη φορα ηταν οι EL 34 και την δευτερη φορα οι 6550.
Στα βασικα χαρακτηριστικα του ηχειου να σας αναφερω ότι τα ηχεια είναι καμπινες κλειστου τυπου, δηλαδη δεν εχουν οπη μπας ρηφλεξ και αυτό εχει σαν συνεπακολουθο να μην επηρεαζονται από αποστασεις από τους τοιχους. Επισης εχουν καποια ρυθμιστικα στο πισω μερος του ηχειου με τα οποια μπορεις να αυξομοιωσεις σε καποιο βαθμο τις χαμηλες συχνοτητες όπως και τις μεσουψηλες. Τα υπολοιπα χαρακτηριστικα είναι τα παρακατω:
Crossovers:bassLP/midrangeHP & Biamp/Bi-wiresplit @ 280 Hz, midrangeLP/tweeterHP @ 6.9 kHz.Sensitivities/Impedances: Ribbon array about 93 dB / 8 Ohms, bass section about 91 dB / 4 Ohms. Mid/tweeter level controls provide equalization & fine-tuning adjustments.

Input Connections: single amp/single wire or biamp/bi-wire. Jumper cables included for shorting the inputs for single amp/single wire use. Both versions (C, M) have the biamp/bi-wire split between the bass & mids @ 280 Hz. Either capacitor upgrade is enthusiastically recommended: Auricaps or the highest quality TRTs. We were told Michael Percy now sells the TRTs, & that he & his customers agree that the caps are superb value even with their enormous cost, a rare combination.

Summary: the RM30 is high-value & affordable to most audiophiles. It offers the best mid-treble drivers, side-firing MWs (reversible to minimize room modes), & most significantly its narrow baffle provides premium performance & an SOAF rating of 10 (Significant Other Acceptance Factor). It is priced just above the RM2, has flexibility at the level of the RM/X, exceeds the best qualities of the 626R, & its maximum output approaches the world-class RM40. Adding VMPS’ LRC or 626R as center & a pair of Ribbon Dipole Surrounds will round out a premium mid-priced HT/music surround system (SW optional).

Specifications

Bass:
- 25 cm (10") WCF Megawoofer bass, 2x 16 cm (6") WCF midbass, 2x 16cm (6") Passive Radiators
Mid:
- three rectangular 10 x 20 cm (4 x 8") Neo ribbons, 280 Hz - 6.9 kHz
Treble:
- FST, 6.9 kHz - 30 kHz
Impedance & Sensitivity:
- 4 Ohm (3.6 min.) 93 dB/1W/1m
Power handling:
- 400W rms / 4 Ohms, 20 W min.
Frequency response:
- 32 Hz - 25 kHz +0/-3 dB
Dimensions & Weight:
- 122H x 18W x 49D cm, 50kg (48"H x 7"W x 19"D cm, 110 lbs)
Output levels and distortion:
- max. 1% THD fullrange / 1W, max. 115+ dB SPL/1m
Finishes:
- standard lite oak, dark oak, MLS rosewood, african ebony. Optional MLS piano black
 

Μηνύματα
4.873
Reaction score
3.963
Απάντηση: VMPS RM 30

Ξεκινοντας λοιπον τις ακροασεις πρεπει να σας πω ότι με καποιες συζητησεις που ειχαν προηγηθει μου ειχαν πει ότι η μεσουψηλη περιοχη είναι καταπληκτικη κι ετσι ο προβληματισμος μου κατ αρχην ηταν πως θα τα καταφερνε το ηχειο με τις χαμηλες συχνοτητες.
Αφου λοιπον ζεσταναμε τα μηχανηματα ξεκινησαμε τις ακροασεις. Δεν σας κρυβω ότι δεν περιμενα και πολύ, μετα από κανα 15 λεπτο εβαλα το ηχειο στα βαθεια. Εχω ένα συγκεκριμενο κοματι (δεν ξερω πως λεγεται) που είναι το πιο σοβαρο τεστ (για μενα) για τα χαμηλα. Με το πρωτο χτυπημα του γκογκ ζητησα να ξαναπαιξει το ιδιο το κοματι. Και ναι …ηταν αυτό που ηθελα να ακουσω. Για πρωτη φορα ακουσα το χαμηλο και σε βαθος αλλα πολύ περισσοτερο με καποιο χρωμα που προσωπικα μου αρεσε παρα πολύ. Για να ακριοβολογω οσο αφορα την ενταση του χαμηλου εχω ακουσει και καλυτερα. Αλλα αυτή την χροια δεν την ξανακουσα. Ετσι λοιπον το ηχειο μπορω να πω ότι ξεκινησε με ….γκολ από τα αποδυτηρια. Τωρα οσο αφορα την κρισιμη μεσουψηλη περιοχη. Δεν είναι ουτε Quad ουτε Magnepan ουτε Analisis. Όμως εχει ηχο κρυσταλινο, καθαρες νοτες θα ελεγα αστραφτερες. Η χορδες της ακουστικης κιθαρας είναι πεντακαθαρες, δεν εχουν τον ογκο των μεγαλων ηχειων (όπως τα μεγαλα MacIntoch της εκθεσης) αλλα αυτό πιστευω ότι είναι δυσκολο να το πετυχει ένα ηχειο στην κατηγορια τιμης κατω των 10.000. Ετσι λοιπον εφυγα από κει με την αισθηση ότι το ηχειο για καμπινα παιζει πολύ καλα στην μεσουψηλη περιοχη αλλα υστερει σε σχεση με τα πανελ στην αναλυση και εκταση. Το χαμηλο του είναι εξαιρετικο. Εδώ τα πανελ κοκινιζουν (οσα τουλαχιστον ακουσα εγω) Ενδεχομενως εξαιρεση αποτελει το υβριδικο της ML.
Η αισθητικη του ηχειου είναι πολύ καλη.
Να ευχαριστησω τον Πανο (εκπροσωπο της εταιριας) που ειχε την υπομονη και την δυναμη να κανουμε ακροασεις την μια φορα από τις 22.00 εως τις 24.00 και την επομενη από τις 23.30 εως τις 2.30 το πρωι! Και όλα αυτά μετα από ολοημερο εργασιας για τον ιδιο στην εκθεση.
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
Bασιλη θα σου δωσω μια συμβουλη.
Αγορασε το ηχειο που ακουγεται καλα στα αυτια σου, εστω και αν ηχητικα δεν αρεσει σε κανεναν αλλο. Μην ξεχνας οτι εσυ θα ζησεις μαζι του και εσυ θα απολαμβανεις με αυτο υην μουσικη σου.
Αν σου αρεσει εσενα οι γνωμες ολων των ειδικων περισευουν.
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
Υ.Γ. απο κλειστα κουτια εχω ακουσει το καλυτερο χαμηλο οταν προκειται για ηλεκτροδυναμικο ηχειο.
 

Μηνύματα
4.873
Reaction score
3.963
Απάντηση: VMPS RM 30

Θαναση εχω εναν ...φοβο. Τα γουστα αλαζουν. Σημερα μ αρεσει αυτο το παντελονι, αυριο το αλλο. Αν αλαξει το γουστο μου στον ηχο την ... εβαψα. Δεν κανει και 50 ευρω. Και η αληθεια ειναι οτι μ αρεσουν ολες οι σχολες των ηχειων με τις παραξενιες τους. Ισως γι αυτο δεν εχω καταληξει ακομη. Απλα εβαλα ενα χρονικο οριο στον εαυτο μου για να τελειωσει καποτε αυτο το θεμα.
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Απάντηση: VMPS RM 30

Πάντως τα ηχεία φαίνονται ενδιαφέρουσα περίπτωση...

Ποια ακριβώς είναι η τιμή τους?
 

Μηνύματα
4.873
Reaction score
3.963
Απάντηση: VMPS RM 30

Η αρχικη ειναι 7.900. Σαν πελατης εχω και μια καλη εκπτωση :107:.
 


Μηνύματα
2.868
Reaction score
250
Απάντηση: VMPS RM 30

Θα συμφωνήσω με τον Σπύρο !
Αυτό το ηχείο έχει πολύ ενδιαφέρον. Και πιστεύω ότι αν κάποιος το "μεθοδεύσει" κατάλληλα τότε δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτε και σε καμία συχνοτική περιοχή από κάθε μαγνητοστατικό (open baffle)
και ενδεχομένως ηλεκτροστατικό.......
 

Μηνύματα
4.873
Reaction score
3.963
Απάντηση: VMPS RM 30

Ο αντιπροσωπος (Πανος) μου εξηγουσε οτι το ηχειο θελει τα βατακια του. Αλλα οχι και υπερβολες.
Αν δεν κανω λαθος εχει και 2 μεγαφωνα κρυμενα στο εσωτερικο που χτυπουν προς το δαπεδο.
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Απάντηση: VMPS RM 30

Αν δεν κανω λαθος εχει και 2 μεγαφωνα κρυμενα στο εσωτερικο που χτυπουν προς το δαπεδο.

έχει 2 παθητικούς ακτινοβολητές των 16cm που χτυπούν προς το δάπεδο...
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.671
Μηνύματα
2.869.640
Members
37.943
Νεότερο μέλος
argyrisM
Top