VSA-AX10 χωρίς ενισχυτή

Μηνύματα
68
Reaction score
0
Γειά σας! Έχει δοκιμάσει κάποιος να αποσυνδέσει το στάδιο ενίσχυσης του VSA-AX10 της Pioneer προκειμένου να λειτουργεί σαν προενισχυτής μόνο (ψηφιακό και αναλογικό τμήμα κανονικά ενώ το στάδιο ενίσχυσης εκτός); Χρησιμοποιώ μόνο ενεργά ηχεία και ακόμα και χωρίς φορτίο ο VSA-AX10 βγάζει πάρα πολύ ζέστη...
Αν υπάρχει τέτοια λύση και είναι δοκιμασμένη (και το μηχανήμα να μπορεί να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση), μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει με λεπτομέρειες :idea:
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Γιατί δεν δοκιμάζεις καλύτερα να εξασφαλίσεις καλύτερο εξαερισμό για το μηχάνημα παρά τέτοιες ακραίες λύσεις? Αν εξαερίζεται κανονικά και έχει αρκετό χώρο από πάνω μέσα στα πλαίσια που δίνη ο κατασκευαστής δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα από την θερμότητα.
Εγώ πάντως δεν θα το επιχειρούσα με τίποτε! :wink:
 

Μηνύματα
68
Reaction score
0
Ευχαριστώ Αντώνη για τη συμβουλή! Δεν υπάρχει πρόβλημα σήμερα στη λειτουργία του ενισχυτή μια και αερίζεται πολύ καλά. Όμως δεν μπορώ να βάλω από πάνω από τον ενισχυτή άλλο μηχάνημα ακριβώς λόγω της ζέστης, άσε που τα 30 κιλά του δεν βολέυουν για τοποθέτηση στο πάνω μέρος του rack. Είχα βάλει το DVDp από πάνω και από τη ζέστη άρχισε να κάνει παράσιτα στην εικόνα (οριζόντιες λεπτές γραμμές κάθε λίγα δευτερόλεπτα) :cry:
Και αυτό δεν είναι όλο το πρόβλημα: ο ενισχυτής βγάζει πολύ ζέστη, αλλά και τα ενεργά ηχεία που χρησιμοποιώ βγάζουν ακόμα περισσότερο μια και έχουν ενισχυτή τάξης Α (δεν μπορείς να ακουμπήσεις την ψύκτρα με το χέρι). Γενικά, πολύ θερμότηα και το καλοκαίρι είναι ζεστό...

Αυτό που είχα στο νου θα ήταν η αποσύνδεση της εξόδου του μετασχηματιστή που πηγαίνει στον τελικό. Συνολικά υπάρχουν 3 έξοδοι, μια για τα ψηφιακά, μια για τα αναλογικά και μια έξοδος για τα ενισχυτικά κυκλώματα και νομίζω ότι είναι με βύσματα άλλα δεν είμαι σίγουρος. Φυσικά δεν θα τολήσω κάτι που δεν είναι άρα πολύ απλό και σίγουρο.
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Εχεις δικιο. Το πιο ευκολο ειναι η αποσυνδεση της τροφοδοσιας απο το τελικο σταδιο και ειναι και ο μονος τροπος για να μη ζεσταινεται.

Το πιο πιθανο ομως ειναι οτι ο ενισχυτης δε θα λειτουργει με αποσυνδεμενη καποια τροφοδοσια επειδη κατα την εκκινηση και το system check πριν οπλισει τα ρελε εξοδου θα βλεπει οτι μια βαθμιδα δεν παιρνει ρευμα ή δε θα τη βλεπει καθολου.

Η θερμοκρασια ειναι φυσιολογικη ακομα και χωρις φορτιο στην εξοδο τουλαχιστο σε ολους τους AV ενισχυτες και σε καταλαβαινω...

Δοκιμασε να του βαλεις κατω απο τα ποδαρακια του κατι ωστε να εχει ενα κενο απο κατω 3-4cm για να εχει καλυτερη κυκλοφορια ο αερας.
Βεβαια δε θα ειναι κρυο αλλα θα δεις μια διαφορα -5 C.

Εχω τον marantz SR-7300 και (ασχετα με το καλοκαιρι) επειδη το να μην ζεσταινεται ενας ενισχυτης ειναι καλο εχω κανει μια ιδιοκατασκευη απο χαρτοκουτο πανω στο οποιο παταει ο ενισχυτης και στο πισω μερος εχω βαλει 5 ανεμιστηρακια υπολογιστη 9cm διαμετρου 12V συνδεμενα σε σειρα με ενα τροφοδοτικο 35V, οποτε λειτουργουν με 6-7V το καθενα και ο ενισχυτης δεν ζεσταινεται καθολου ακομα και μετα απο 3-4 ωρες σε αρκετη ενταση-εχει μια θερμοκρασια γυρω στους 30-32 C δωματιου δηλαδη... ενω πρωτα εφτανε η θερμοκρασια στην ψυκτρα 45-50 C.
Την εντολη για να ξεκινησουν τα fan την παιρνουν μολις ανοιξει ο ενισχυτης απο το remote out του ενισχυτη μεσω ρελε, εχω και led για ενδειξη λειτουργιας. Οσο για το θορυβο ειναι πολυ χαμηλος ειδικα σε σχεση με τη θεση ακροασης και με την ενταση του ηχου...και μπορει να πεσει ακομα αφου τα fan μπορουν να ξεκινησουν απο τα 3,5-4V να περιστρεφονται.

Τωρα αν πιανουν τα χερια σου αξιζει μια προσπαθεια, αλλωστε το κοστος ειναι το πολυ 30€.

Αν ειχα παραλαβει την ψηφιακη (και αν ηξερα να κανω upload) θα σου εστελνα φωτο.
 

Μηνύματα
130
Reaction score
0
Φιλος εχει τον AX-10 και αντιμετωπιζει προβλημα θερμοκρασιας σε σημειο να του κλεινει η προστασια μετα απο 15 λεπτα χρησης και παιζοντας σε ενταση -10. Το προβλημα λυθηκε(;) με βεντιλατερ στο επανω μερος του ενισχυτη. Χαθηκε η Pionner να εσωματωσει ενα βεντιλατερ;
Παντως και εγω που χρησιμοποιω τον AV προενισχυτη της ROTEL RSP-1098
(αυτον με την LCD οθονη) παρατηρω μεγαλες θερμοκρασιες χωρις ποτε να μου εχει δημιουργηθει το παραμικρο προβλημα. Αρα δεν ξερω εαν απενεργοποιησεις το τελικο σταδιο του ΑΧ-10 θα λυσεις το προβλημα σου.
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Η μη χρηση ενος fan μειωνει το κοστος, γιατι αλλιως θα χρειαζοταν ενα ακομα κυκλωμα ελεγχου θερμοκρασιας, στροφων, εκκινησης και παυσης...
Αλλωστε ολοι οι ενισχυτες παντος τυπου καλο θα ηταν να εχουν fan, γιατι θα ηταν και πιο μελετημενο απο ενα home made...

Οσο για τη χρηση fan στο πανω μερος πραγματι κανει δουλεια απομακρυνοντας το θερμο αερα απο το καπακι βοηθωντας την καλυτερη κυκλοφορια του αερα με μειονεκτημα ομως οτι ο ενισχυτης εξακολουθει να ζεσταινεται απο κατω...Ασε που ειναι και λιγο ασχημο απο πανω.

Κανενα fan πρεπει να βαλω πανω μου παντως λογω ζεστης...
 

Μηνύματα
68
Reaction score
0
Φοβάμαι ότι κανείς δεν έχει πειράξει έτσι τον AX-10... Ίσως θα ήταν καλύτερα να πάρω ένα προενισχυτή AV και να δώσω τον Pioneer :?.

Είδα ένα ενδιαφέρον καινούριο AV προενισχυτή της Goldmund, αλλά πόσο θα κάνει άραγε?? :shock:

http://www.goldmund.com/news/
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Γιωργος Ανδρεαδης said:
Η μη χρηση ενος fan μειωνει το κοστος, γιατι αλλιως θα χρειαζοταν ενα ακομα κυκλωμα ελεγχου θερμοκρασιας, στροφων, εκκινησης και παυσης...
Αλλωστε ολοι οι ενισχυτες παντος τυπου καλο θα ηταν να εχουν fan, γιατι θα ηταν και πιο μελετημενο απο ενα home made...
Μα καλά βρε Γιώργο..................Μείωση του κόστους σε έναν ενισχυτή που κοστίζει 4250 ευρώ?
Απαράδεκτο! :evil: :evil:
Ας ζητούσαν 4500 ευρώ σε τελική ανάλυση!
Αν κάποιος έχει αποφασίσει να δώσει 4250, στα 250 ευρώ παραπάνω θα κολλήσει? :?
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.590
Μηνύματα
2.866.733
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top