VSX-520 + Ηχεια Lenco 50-100 W

Reaction score
4
Καλημέρα παιδιά ,

Θα ήθελα λίγο την βοήθεια σας σχετικά με την σύνδεση κάποιων παλιών ηχείων που έχω.

Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί από το κατάστημα που πείρα τον ενισχυτή μου είπαν ότι μπορεί να πάθει ζημιά ο ενισχυτής αν δεν είναι σωστά τα ηχεία !!! ( Δεν ξέρω αν αυτό έχει λογική από την στιγμή που θα χρησιμοποιήσω τα σωστά καλώδια. ) Αν κάποιος θέλει να μου το εξηγήσει με λίγα λόγια θα το εκτιμούσα πολύ .

Τα ηχεία που έχω είναι της Lenco και το μοντέλο είναι τα HiFi 888 3-way aluminum http://new-hifi-classic.de/forum/index.php?topic=1658.0 βρήκα ένα link που έχει εικόνα και κάποιες πληροφορίες για τα ηχεία .

Περιληπτικά τα ηχεία είναι 50-100 Watt , 4 Ω , 60 - 20 000 Hz.

Επίσης έχω κατή αλλά ηχεία τα οποία και αυτά είναι 100 Watt τα οποία έχουν ένα διακόπτη από πίσω ο οποίος αλλάζει τα Ωμ από 4 έως και 16 . Δύστυχος αυτά δεν γράφουν ούτε μάρκα ούτε τίποτα :(.

Το θέμα μου λοιπών είναι να τα συνδέσω με καλώδιο 10 cc οπός λέει ο ενισχυτής ? να μην τα βάλω και να κάνω υπομονή μέχρι να πάρω τα νέα ηχεία που έχω βάλει στο μάτι ?Θα υπάρχει πρόβλημα αν τα ηχεία μεταξύ τους έχουν διαφορετικά Ωμ ?π.χ. Τα ns-333 που έχω πάρει είναι 6 ωμ και τα Lenco είναι 4 ωμ αυτά παντρεύονται κανονικά ?

Είμαι noobaras οπότε αν ρωτάω χαζά να με συμπαθάτε .

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Φιλικά

AlastorTHX

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470
Απάντηση: VSX-520 + Ηχεια Lenco 50-100 W

Νομίζω ότι η Pioneer προτείνει ηχεία 8 ή 6 Ohm.Για κοίτα και το manual γιατί στον δικό μου (VSX-2020) αυτό λέει.

Reaction score
4

Βρήκα μέσα στο manual τις παρακάτω πληροφορίες

Guaranteed speaker impedance 6 Ω to 16 Ω Θα παίξουν ?

Υπάρχει περίπτωση να πάθει όντως ζημιά ο ενισχυτής ?η απλά δεν θα παίζουν τα ηχεία αν δεν είναι μέσα στα όρια ?

Ευχαριστώ

AlastorTHX

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Tα ηχεία θα παίζουν αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση να προκληθεί ζημία όταν ανέβουν οι εντάσεις.

Reaction score
4

Οκ ευχαριστώ πολύ :)

Λοιπόν ζω μεγάλες στιγμές !!! Εντόπισα τυχαία μετά από διαδικτυακή αναζήτηση τα δεύτερα ηχεία που ανέφερα προηγουμένως !!

Δεν θέλω γέλια και άσχημα σχόλια για τα παλιά μου ηχεία οκ :p

Αυτά είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος από τα Lenco (διπλασία).
Θα παίξουν αυτά ?

Ζεύγος ηχείων Hi-Fi, 2 δρόμων 100V, Line Transformer.ABS With Metal Grille

DS-75T

Χαρακτηριστικά:
Woofer 41/2"
Tweeter 1"
Ισχύς: 100W
Ευαισθησία:90dB
Περιοχή συχνοτήτων: 100-25.000Ηz
Βάρος: 4kg
Διαστάσεις: 150(W) x 218(H) x 145(D) mm

Αν θελετε να τα δειτε σε φωτο τα βρηκα στο παρακατω site

http://www.hatzel.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&products_id=1276

Ευχαριστώ για την βοήθεια

AlastorTHX

Reaction score
0
Οχι. :136:

Θελουν PA ενισχυτη που στελνει το σημα ως 100v και ο μετασχηματιστης που χουν μεσα κανει την δουλεια,εκτος αν ξηλωσεις τον μετασχηματιστη και βαλεις σκετα τα μεγαφωνα με το crossover στον ενισχυτη.

Σου προτεινω αυτα που χεις τα 4ωμα βαλτα πανω και ασε τις συζητησεις των ohms για ohmαδες,και απο κει και περα βλεπεις πως τα παει γιατι ειναι και μικρος! :135:

Τα yamaha που χεις κατα πασα πιθανοτητα οπως και αλλα παρα πολλα ηχεια πρεπει να χουν woofer που στο μεγαλυτερο φασμα που παιζει εχει 3-4ohms αντισταση,και tweeter που θα παιζει μπορει απο 6 μεχρι και 20 μην σου πω,και ετσι εχουν βγαλει μια μεση τιμη η δινουν την τιμη στην οποια το εν λογο ηχειο βρισκεται στο μεγαλυτερο φασμα που παιζει.

Τα Lenco που λες πρεπει να εχουν 8ohm woofer,8 με 16ohms mid,και 8-16ohms tweeter αν δεν ειναι πιεζοηλεκτρικο που θα χει πανω απο 1000ohms,οποτε και 8-8 να ναι παλι βγαινει 4ohms το ηχειο.

Αυτο που μας ενδιαφερει εδω ειναι το woofer και τι minimum αντισταση θα εχει,γιατι ναι,οταν παιζει woofer,mid,και tweeter μαζι,με προυποθεση οτι το ηχειο ειναι σωστα crossαρισμενο,θα χει ολο το ηχειο 4ohms μεση αντισταση,αλλα το περισσοτερο ρευμα στο woofer θα παει,και εχοντας ενα load που το βλεπει ο ενισχυτης 4ohm και ισως κατεβαινει και χαμηλωτερα,τοτε αν προσπαθεις να δωσεις ρευμα που δεν μπορει ο ενισχυτης ειτε θα 1) ζεστανει,κλεισει,κρυωσει,αναψει,ειτε 2) θα κανει ζημια στα ηχεια,η ακομα και 3) να χαλασει ο ενισχυτης... αν χαλασει ομως στειλε μου 5 νουμερα για το τζοκερ. :)135::138:)

Αν καθονται στα 4ohms +/- και συγκεκριμενα το woofer καθεται ψηλα,τετοιοι ενισχυτες οσους και να εχω δοκιμασει ποτε δεν ειχαν κατι παιζοντας με τετοιο φορτιο,ακομα και 7καναλοι με 250w τροφοδοτικο,απλα αν τους ζορισεις αναφερα παραπανω τι θα μπορουσε να γινει οπως και στον καθε ενισχυτη.

Και για να το πω και παω αλλιως,τα εν λογο ηχεια αν δεν ειναι το καθενα 20w woofer,20w mid,10w tweeter και ειναι 50w το woofer το οποιο οπως ειπα ειναι το ΜΟΝΟ μεγαφωνο που θα τραβηξει τετοιο ρευμα,υποτιθεται οτι παιζοντας στα 100w λιωνει το πηνιο μετα απο καποιο αγνωστο χρονικο διαστημα,αρα δεν προκειται να τραβηξεις ποτε παραπανω απο 150-200w η καποιο τετοιο νουμερο που ειναι κοντα στο ποσο μπορει να δωσει max ο ενισχυτης σε δικαναλο ανα καναλι για να τον πιεσεις,γιατι θα καταλαβεις οτι με 50-60w που θα φευγουν προς το καθε ηχειο,η αναρτηση του καθε woofer θα αρχιζει να τελειωνει και να ακουγονται απαισια.

Το μονο αληθινο προβλημα που υπαρχει και πρεπει να σε προβληματιζει ειναι η ηχητικη συμπεριφορα του στα 4ohms,γιατι αν επεσα μεσα για την αντισταση,τοτε θα τις ακους και με τα yamaha στα "χαμηλα".

Ελπιζω να σε φωτισα.

Reaction score
4

Καλημέρα ,

Και βέβαια με βοήθησες φίλε DJ να είσαι καλά .

Από ότι καταλαβαίνω τα Lenco θα παίζουν απλά θα πρέπει να είμαι προσεκτικός ;) θα προσέξω πόλη την καλωδίωση και θα τα βάλω σαν surround όπου ο ενισχυτής άσχετα με το τι λέει η Pioneer πρέπει να παίζει χαμηλότερα από τα front κανάλια .

Τώρα αν καεί ο ενισχυτής θα σου στείλω τα 5 νούμερα να παίξουμε τα ιδία να πλουτίσουμε :)

Το απόγευμα θα πάω και θα ξεκοιλιάσω τα DS-75T να δω αν μπορέσω να κάνω τίποτα αφού πάω να πάρω πρώτα τα ωραιότατα εισιτήρια μου για τους Ozric Tenducles που παίζουν την πέμπτη.

Αυτά για τώρα
Ευχαριστώ

AlastorTHX

Reaction score
4

Λοιπόν όχι άπλα παίζουν τα Lenco άλλα γέμισαν τον ήχο εξερετηκα.Ειναι και η πατεντα που εχω κανει με το woofer και γενικος την εχω αραζει με την τσιγαρια μου .... ακουω Black Sabath ....εχω εξστασιαστει με τον ηχο !!!

Μου θυμίζει που όταν ήμουν μικρός και οι γονείς την έκαναν από το σπίτι και πήγαινα κρυφά σαν τον κλέφτη στο δωμάτιο με τα βινύλια και τον ενισχυτή και τα έσπαγα μόνος μου :)

Τι λες ρε παιδί μου πως γίνεται μερικά άψυχα πράγματα σε περίεργη συνδεσμολογία να σε κάνουν να νιώθεις έτσι!!!! χεχεχεχεεχεχεχεχχ :140::142:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.386
Members
38.694
Νεότερο μέλος
Verdier