Vu meter analog...συνδεσμολογια

Reaction score
1
Καλημερα παιδια βρηκα κατα τυχη στο υπογειο του σπιτιου μου ενα ζευγαρι αναλογικα vu meter και σκεφτηκα πως μπορω να τα κανω να λειτουργησουν....
το θεμα ειναι οτι δεν ξερω και πολλα απο συνδεσμολογιες....φοβαμαι και το ρευμα οποτε..............

Κατι σαν κι αυτα ειναι...
http://img31.imageshack.us/img31/4695/vumeter1.jpg

Αυτα που μπορω να τα βαλω;; στον ενισχυτη στην καρτα ηχου μου;;;
κι αν ναι πως;;;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.593
Με την κατάλληλη συνδεσμολογία, διαιρέτη τάσης στην είσοδο, μπορείς να τα βάλεις οπουδήποτε.
Χρειάζονται έναν ενισχυτή τάσεις, που θα έχει και το ρόλο του απομονωτή εισόδου, για το κάθε κανάλι και βέβαια μια τροφοδοσία.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
871
Απάντηση: Re: Vu meter analog...συνδεσμολογια

Με την κατάλληλη συνδεσμολογία, διαιρέτη τάσης στην είσοδο, μπορείς να τα βάλεις οπουδήποτε.
Χρειάζονται έναν ενισχυτή τάσεις, που θα έχει και το ρόλο του απομονωτή εισόδου, για το κάθε κανάλι και βέβαια μια τροφοδοσία.
Αρχηγόπουλος.

GF

Reaction score
27
Απάντηση: Vu meter analog...συνδεσμολογια

...και ανορθωση του σηματος πριν το οργανακι.

Reaction score
1

Δηλαδη λεω εγω τωρα....επειδη βγαινουν κατι καλωδια απο πισω ενα + - στο ενα καναλι και ενα + - στο αλλο...αμα τραβηξω αυτα τα καλωδιακαι τα ενωσω με τα καλωδια των ηχειων δεν προκειται να δουλεψουν;;

Ξερω εινια ο μπακαλιστικος τροπος...αλλα....μου φενονται λιγο δυσκολα αυτα που μου λετε

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.593
Δεν θα δουλέψει με τον τρόπο που το θέτεις.
Ουσιαστικά τα VUmeter είναι βολτόμετρα συνεχούς τάσης και περιορισμένου βέβαια εύρους.
Για να πάρουμε ένδειξη από το συνεχώς μεταβαλλόμενο ακουστικό σήμα αυτό θα πρέπει να έρθει στο εύρος του VUμετρου και να γίνει συνεχές, όπως πολύ σωστά ανέφερε παραπάνω ο φίλος GF.

Reaction score
1

ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑ......
Εβαλα πριν λιγο τα οργανακια που ειχαμε πει σε ενα συστημα 2.1 αυτοενισχυομενο μικρο απ αυτα που ειναι για pc....το θεμα ειναι οτι συνδεσα το + και το - απο την μια πλευρα με το ενα ηχειακι με ξυλωμενο καλωδιο......και το + και το - απο την αλλη πλευρα στο αλλο ηχειακι....

Λεω για να δω θα δουλεψει;;
ο βαζω δουλευει και στην μεση του τραγουδιου αρχισαν να βγαινουν κατι καπνοι μεσα απο το woofer
μυρισε ολο το δωματιο και το ξυλωσα το εβγαλα....
Γτ εγινε αυτο;;;

Reaction score
30.485

Γιατί τα έκανες πουτ@ν@.
Δεν είναι τόσο απλό να βάλεις vu meters, σε ενισχυμένο σήμα.
Χρειάζεται ειδική πλακέτα οδήγησης , που να " προσαρμόζει" το σημα της εξόδου του όποιου ενισχυτή , στο σήμα που μπορούν να διαβάσουν τα vu meters. Και όπως πολύ σωστά σου είπε ο Πέτρος , αυτά θέλουν συνεχές ρεύμα ελάχιστων ma. Εσυ όπως τα έβαλες παράλληλα με την έξοδο του ενισχυτή εχεις ρίξει την αντίσταση που βλέπει ο ενισχυτής στο απειροελάχιστο.
Καλά που δεν πήρε και κανονικό φώκο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.642
Members
38.727
Νεότερο μέλος
roberto_portale