War of worlds και .... war of port bungs!!!

Reaction score
0
Πριν από κανα-δυο μήνες αγόρασα τα Monitor Audio RS6, από τα οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος!! Απόψε βάλαμε να δούμε το War of Worlds, και το ...ανοίξαμε λίγο παραπάνω!! Όχι πολύ, στο -8 db έπαιζε, και ο ενισχυτής πάει μέχρι +18! O Marantz SR7400 είναι!

Πάνω λοιπόν που βλέπαμε την ταινία, και πάνω στην απίθανη σκηνή που σκάει το έδαφος για πρώτη φορά, και βγαίνουν από μέσα τα υπέροχα τέρατα, γίνεται χαμός στο δωμάτιο, νιώθω ότι είμαι μέσα στην ταινία, και ότι γίνεται σεισμός.......ΠΟΥΦ!!!!! Πετάγεται το σφουγγαράκι του πίσω bass reflex!!!! Έπαθα πλάκα λέμε, νόμιζα ότι ήμουν εκεί, και ότι γκρεμίζεται το σπίτι!!! :lol: :lol:

Το ξαναβάζω στη θέση του, συνεχίζω την ταινία, μετά από λίγο πάλι ΠΟΥΦ!!! Έξω το σφουγγαράκι ξανά!!! Μιλάμε για απίστευτη πλάκα παιδιά!!

Και η ερώτηση: Γιατί??? Να ανησυχήσω??? :shock: :shock:

Όταν πήγα να ξαναβάλω τα σφουγγαράκια(ναι, και τα δύο είχαν φύγει!!!) ένιωθα το ηχείο να τραβάει και να σπρώχνει το σφουγγαράκι προς τα έξω!! Μήπως με το σφουγγαράκι περιορίζουμε κάπως τη διαδρομή του woofer, και του κάνουμε κακό?

Υ.Γ: Πρόκειτα για τα "μαμά" σφουγγαράκια, της Monitor Audio!

Reaction score
7
Πρεπει να ειχε πλακα!
Φαντασου να ειχε πουπουλα και να ειχε γεμισει το σπιτι!

Υποθετω οτι τα σφουγγαρακια (κατι σαν ασπρος υαλοβαμβακας δεν ειναι?) τα εχουν μεσα στην οπη για να περιοριζουν πιθανους θορυβους απο τον αερα που περναει... (ή να μην περναει σκονη?)
Δε νομιζω οτι πρεπει να ανησυχησεις... βεβαια και στο εσωτερικο του εχει αποσβεστικο υλικο....

Το woofer εχει αρκετη δυναμη και δεν θα παθει τιποτε απο το αν ζοριζεται απο τον αερα... Τι να πουν και τα κλειστης καμπινας!

Reaction score
0
Κατάλαβα!! Όχι, δεν είναι για τη σκόνη ή κάτι τέτοιο! Είναι από αυτά που βάζουμε για να μη μπουμάρει το ηχείο, όταν είναι κοντά σε τοίχο!!

Να πάω να φτιάξω άλλα με μεγαλύτερη διατομή, για να κουμπώνει καλύτερα?

Πάντως Γιώργο όντως είχε πλάκα!!! Η κοπέλα μου να φανταστείς άρχισε να φωνάζει: "Ποντίκι, ποντίκι!!!"...

Πραγματικά ήταν σκήνη από αυτές που μένουν για πάντα! Παιδιά λέμε ήταν σαν να βγήκε από την οθόνη!!! Απίστευτο!!

Υ.Γ: Για το woofer του ηχείου μιλάω, όχι του subwoofer!! subwoofer δεν έχω ακόμα!! :( :( Τόση δύναμη έχουν κι αυτά? Σίγουρα οκ? :?: :oops:

Reaction score
7
δεν παθαινει τιποτα.
Κλειστη καμπινα εχουν και τα ηχεια, αλλα τα μεγαφωνα ειναι για να κανουν αυτη τη δουλεια... να σπρωχνουν τον αερα με πιεση!!

Ασε τα ιδια, ή δοκιμασε τα ηχεια και χωρις αυτα.
Μια φορα ειχαμε βαλει ενα καπακι απο σπρέι στο bass reflex του sub της Energy XL12, οπου ειχαμε κλεισει εντελως την οπη (ετυχε και ταιριαζε το καπακι). Ακουγοταν πιο ελεγχομενο το μπασο...
Αλλα don't try this at home!!

Reaction score
0
χεχε!! Κάτι τέτοιες ταινίες δυστυχώς μας βάζουν σε έξοδα!! π.χ εγώ τώρα θέλω επειγόντως sub!! Και να ξαναδώ την ταινία!! Οπότε μια χαρά με τα ηχεία! Οκ, thanx for all!!!

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Εγω ειδα την ταινια με extra μπασο γιατι εκτος απο τα μπασα των ηχειων και του sub εκανε και ο τοιχος μου <ΜΠΑΜ ΜΠΟΥΜ> καθως τον βαραγε ο γειτονας που μενει στην γκαρσονιερα διπλα μου! Ο χαζος δεν συντονιζε σωστα τα extra μπασα που μου προσφερε ομως...
Θελει κανεις να σας των στειλω πακετο για γειτονα? Θα σας σπασει τα ...................
Και ακουγα στο - 20
Ε! ποιο κατω δεν παει! Δεν ευχαριστιεσαι τιποτα!
Α! Ρε τυχεροι με τα dedicate room σας και τις ηχομονωσεις σας !!!!
Σας ζυλευω.......... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.536
Members
38.712
Νεότερο μέλος
spiros & zita