Weiss DAC202

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Weiss DAC202

Και ένα teaser:

See ya all later ! :107:
Από τώρα το έσβησες..?!! :414:

Τι ωραίο να επιλέγει κάποιος κάτι, που τον ευχαριστεί τόσο... :611:

Άντε και στα δικά μας....

Reaction score
20
Απάντηση: Re: Weiss DAC202

...το σύστημα αποδίδει απίστευτα καλά!...

Χμμμμμμμμμμ.........
Αυτό το Hydra........
Κρις θέλω να πιστεύω ότι το έχεις ήδη δοκιμάσει
και περισσεύω να (σ)το πω...
Οπότε αν δεν βαριέσαι να γράφεις πες τις εντυπώσεις σου
να δω πόσο συμφωνούν οι (όποιες) διαφορές με αυτές που εντόπισα εγώ...

Τι εννοώ...
Αρχικά είχα ακολουθήσει την... "συμβουλή" της Shunyata και
είχα συνδέσει τα αναλογικά μηχανάκια στις αναλογικές πρίζες
και τα ψηφιακά στις ψηφιακές πρίζες...
Και μετά πολύ καιρό έτσι κάτι δεν μου πήγαινε καλά στον ήχο...

Και μια μέρα μου'ρθε μια... φλασιά... και έβαλα και τα ψηφιακά μηχανάκια στις αναλογικές πρίζες...

Και η διαφορά στον ήχο ήταν --απλά--πολύ απλά σου λέω τώρα-- να με πληρώνανε δεν θα το πίστευα.... Ετσι και τόσο... Απλά...

Σαν να λέμε... U_F_B...!!! :111::111::112::138:

Το έχεις δοκιμάσει αυτό???

Reaction score
5.621
Διαφάνεια, ανάλυση, μουσικότητα, απίστευτο μπάσο, μεσαία να πεθαίνεις, τρελή έκταση ψηλά.... όλο το σετ!
Καλορίζικο! Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σου. Έτσι ένιωσα κι εγώ όταν αντικατέστησα το Minerva με το Dac202. Απίστευτη αληθοφάνεια. Ζωντανεύει η ορχήστρα μπροστά σου!

Reaction score
33
Ευχαριστώ flash!

Χρωστάω όμως μια απάντηση στον φίλο vet!

καλοριζικο και απο εμενα αλλα να ρωτησω και κατι...
υπαρχει dac που ειναι τοσο καλυτερο απο το benchmark?
chris γραψε και αλλα...
To Benchmark dac1 usb το ξέρω πολύ καλά, το είχα για περίπου ενάμιση χρόνο. Είναι ένα πραγματικά καλό dac για τα λεφτά του, και κατά τη γνώμη μου κοντράρει και κάποια μεγάλα ονόματα τα οποία είναι ακριβότερα (τα οποία είναι εντυπωσιακά αλλά παίζουν λάθος- δεν λέω άλλα, τουλάχιστον όχι δημοσίως). Μέχρι εκεί όμως.
Το σύστημά μου αναλυτικότερα (θα είδες και τις φωτό) είναι:

Shunyata Anaconda ----> Vray II
Transport: technics SLPG 500------> Toshlink -------> weiss DAC202 -----Cardas Golden REF. Balanced----> Classe cp 500 ----->weiss balanced interconnect---> classe ca 2200-----> Audioquest Volcano single biwire---------> B&W 804S

Ποιες είναι οι διαφορές με το Benchmark? Κοντολογίς? Παντού!!!

Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη έκταση τόσο στις ψηλές όσο και χαμηλά.
Το benchmark αν και ήταν αναλυτικό ακουγόταν και σκοτεινό. Το weiss αντίθετα σου δίνει πολύ μεγαλύτερη ανάλυση με ανοιχτοσύνη (openness). Προσοχή όμως την απίστευτη ανάλυση το weiss δεν την δίνει προβάλλοντας τις υψηλές (ή πυροβολώντας) απλά δημιουργεί μια τεράστια σκηνή ιδιαίτερα τρισδιάστατη όπου τοποθετεί τις λεπτομέρειες...
Η σκηνή (soundstage) είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να ακούσεις για να πιστέψεις....τα όργανα έχουν χώρο ανάμεσά τους, χώρο που γεμίζει με αρμονικές που απλά με το dac1 πέφταν η μία πάνω στην άλλη και θολώνανε...
Οι φωνές επίσης ..... είναι τρομακτικές! τόσο αληθοφανείς και καρφωμένες στο χώρο...
Υπάρχει επίσης μια αμεσότητα και διαφάνεια που απλά το usb1 δεν είχε. Έχεις την αίσθηση ότι έφυγε από μπροστά σου κουβέρτα.... και αν σκεφτείς ότι το benchmark είναι δυνατό σε αυτό τον τομέα, φαντάσου γιατί σου μιλάω: απίστευτη αληθοφάνεια....τρομερή ανάλυση και μουσικότητα που εμένα πραγματικά μου έριξε το σαγόνι στο πάτωμα....
Σου μιλάω ειλικρινά: δεν πίστευα ποτέ ότι το redbook cd είναι ικανό για τέτοια εμπειρία...
Μέχρις στιγμής έχω ακούσει μόνο cd γιατί με ενδιέφερε ιδιαίτερα η απόδοσή τους αφού έχω αρκετά παραπάνω απο 1000 (δεν ξέρω ειλικρινά πόσα ...δεν κάθομαι να τα μετρήσω). Το weiss παίζει απίστευτα καλύτερα τα απλά cd από ότι το benchmark τα αρχεία υψηλής ανάλυσης..... Μόνο να υποθέσω μπορώ τι θα κάνει το weiss με αρχεία 192/24....
Πραγματικά φίλε vet, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και ζήτησε απο τον κ. Ζαφειρόπουλο να σου στείλει ένα για δοκιμή όταν θα έχει διαθέσιμο.
Μόνο πρόσεξε να έχεις τα χρήματα πρόχειρα γιατί στο υπογράφω: δεν πρόκειται να το αφήσεις να φύγει απο το σύστημά σου...

Εγώ? έχω xeSτei απο την χαρά μου.....3 μέρες και πολλά cd μετά συνεχίζει να με εκπλήσσει....

D

deleted user 10898

Guest
Ευχαριστώ flash!

Χρωστάω όμως μια απάντηση στον φίλο vet!

To Benchmark dac1 usb το ξέρω πολύ καλά, το είχα για περίπου ενάμιση χρόνο. Είναι ένα πραγματικά καλό dac για τα λεφτά του, και κατά τη γνώμη μου κοντράρει και κάποια μεγάλα ονόματα τα οποία είναι ακριβότερα (τα οποία είναι εντυπωσιακά αλλά παίζουν λάθος- δεν λέω άλλα, τουλάχιστον όχι δημοσίως). Μέχρι εκεί όμως.
Το σύστημά μου αναλυτικότερα (θα είδες και τις φωτό) είναι:

Shunyata Anaconda ----> Vray II
Transport: technics SLPG 500------> Toshlink -------> weiss DAC202 -----Cardas Golden REF. Balanced----> Classe cp 500 ----->weiss balanced interconnect---> classe ca 2200-----> Audioquest Volcano single biwire---------> B&W 804S

Ποιες είναι οι διαφορές με το Benchmark? Κοντολογίς? Παντού!!!

Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη έκταση τόσο στις ψηλές όσο και χαμηλά.
Το benchmark αν και ήταν αναλυτικό ακουγόταν και σκοτεινό. Το weiss αντίθετα σου δίνει πολύ μεγαλύτερη ανάλυση με ανοιχτοσύνη (openness). Προσοχή όμως την απίστευτη ανάλυση το weiss δεν την δίνει προβάλλοντας τις υψηλές (ή πυροβολώντας) απλά δημιουργεί μια τεράστια σκηνή ιδιαίτερα τρισδιάστατη όπου τοποθετεί τις λεπτομέρειες...
Η σκηνή (soundstage) είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να ακούσεις για να πιστέψεις....τα όργανα έχουν χώρο ανάμεσά τους, χώρο που γεμίζει με αρμονικές που απλά με το dac1 πέφταν η μία πάνω στην άλλη και θολώνανε...
Οι φωνές επίσης ..... είναι τρομακτικές! τόσο αληθοφανείς και καρφωμένες στο χώρο...
Υπάρχει επίσης μια αμεσότητα και διαφάνεια που απλά το usb1 δεν είχε. Έχεις την αίσθηση ότι έφυγε από μπροστά σου κουβέρτα.... και αν σκεφτείς ότι το benchmark είναι δυνατό σε αυτό τον τομέα, φαντάσου γιατί σου μιλάω: απίστευτη αληθοφάνεια....τρομερή ανάλυση και μουσικότητα που εμένα πραγματικά μου έριξε το σαγόνι στο πάτωμα....
Σου μιλάω ειλικρινά: δεν πίστευα ποτέ ότι το redbook cd είναι ικανό για τέτοια εμπειρία...
Μέχρις στιγμής έχω ακούσει μόνο cd γιατί με ενδιέφερε ιδιαίτερα η απόδοσή τους αφού έχω αρκετά παραπάνω απο 1000 (δεν ξέρω ειλικρινά πόσα ...δεν κάθομαι να τα μετρήσω). Το weiss παίζει απίστευτα καλύτερα τα απλά cd από ότι το benchmark τα αρχεία υψηλής ανάλυσης..... Μόνο να υποθέσω μπορώ τι θα κάνει το weiss με αρχεία 192/24....
Πραγματικά φίλε vet, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και ζήτησε απο τον κ. Ζαφειρόπουλο να σου στείλει ένα για δοκιμή όταν θα έχει διαθέσιμο.
Μόνο πρόσεξε να έχεις τα χρήματα πρόχειρα γιατί στο υπογράφω: δεν πρόκειται να το αφήσεις να φύγει απο το σύστημά σου...

Εγώ? έχω xeSτei απο την χαρά μου.....3 μέρες και πολλά cd μετά συνεχίζει να με εκπλήσσει....
σε ευχαριστω πααααραααα πολυ.
ολα τα παραπανω τα ηθελα οχι μονο για εμενα, αλλα για να γραφτουν απο καποιον που εχει ζησει με το benchmark.
στο φορουμ εδω κυριαρχουν πολυ συχνα αποψεις οτι ενα benchmark αρκει για την πλειονοτητα των συστηματων, οτι η πηγη δεν παιζει τοσο ρολο, οτι δεν υπαρχουν διαφορες μεταξυ καρτας ηχου και dac, οτι η asus st παιζει οπως το weiss κλπ κλπ κλπ...
τα εβαλες ΟΛΑ εκει που πρεπει.
το dac202 το εχω ακουσει στον κΘεμη και μου αρεσε πολυ.
λογω προσωπικων επιλογων ακουω απο κατι διαφορετικο που με ικανοποιει ποιο πολυ...

Reaction score
33
όπως είπα το Benchmark είναι πάρα πολύ καλό dac (σαφώς καλύτερο απο την asus st) και προσωπικά θα το προτιμούσα από κάποια πανάκριβα βαριά και έτσι ονόματα , .......όμως το weiss απλά παίζει σε άλλο γήπεδο... εντελώς άλλο όμως....

Reaction score
33
Re: Απάντηση: Re: Weiss DAC202

Από τώρα το έσβησες..?!! :414:

Τι ωραίο να επιλέγει κάποιος κάτι, που τον ευχαριστεί τόσο... :611:

Άντε και στα δικά μας....

Και στα δικά σου φιλαράκι μου! :444: :107:

D

deleted user 10898

Guest
όπως είπα το Benchmark είναι πάρα πολύ καλό dac (σαφώς καλύτερο απο την asus st) και προσωπικά θα το προτιμούσα από κάποια πανάκριβα βαριά και έτσι ονόματα , .......όμως το weiss απλά παίζει σε άλλο γήπεδο... εντελώς άλλο όμως....
και φυσικα περιμενουμε κοντρα firewire toslink....

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Καλορίζικο και από έναν άλλο κάτοχο του 202. Πραγματικά πολύ καλό, σκεφτείτε πως μου φάνηκε εμένα που αντικατέστησε ένα dac Musical Fidelity A324 δεκαετίας!

Reaction score
33
Το ίδιο με εμένα: απίστευτο!
Και έχω ακούσει πρόσφατα ουκ ολίγα πανάκριβα ψηφιακά (players & dacs)...

Reaction score
5.621
Το ίδιο με εμένα: απίστευτο!
Και έχω ακούσει πρόσφατα ουκ ολίγα πανάκριβα ψηφιακά (players & dacs)...
Σε χρήση προενισχυτή το δοκίμασες;

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Όχι δεν έχω λόγο...

Ο classe είναι εξαιρετικός...
Χρήστο φυσικά και είναι εξαιρετικός ο προ σου, δεν χανεις όμως τίποτα να το δοκιμάσεις κατευθείαν στον τελικό. Απλά ρύθμισε την έξοδο (από το μενού) έτσι που η ένταση του 202 να είναι κοντά στο μέγιστο για τις στάθμες που ακούς και το κομπρεσάρισμα του υλικού.
Και πες μας εντυπώσεις.
Θ.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.309
Και μενα μου ειχε αφησει αριστες εντυπωσεις το 202! Συγχαρητηρια για την αγορα σου ..
Προτεινω ανεπιφυλακτα να δοκιμασεις HD υλικο.
Ειδικα εκει θα ακουσεις μεγαλη διαφορα.Κενταει!

Reaction score
33
Θα το δοκιμάσω και θα σας πω (όσον αφορά τον προ)...

Να πω την αμαρτία μου το άτιμο παίζει τόσο καλά που δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτε άλλο παρά να ακούω μουσική...
Ειλικρινά σας το λέω, πάντως θα το δοκιμάσω... για το HD υλικό δεν το συζητάω είναι πλέον must!

Reaction score
5.621
Σε μένα στο 1 volt προενίσχυσης οδηγεί εξαιρετικά τον Atma-sphere S30. Με την ένταση στο 0, είναι αρκούντως υψηλή η ένταση, χωρίς να είναι υπερβολική. Δεν ψάχνομαι για προενισχυτή πλέον!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576