- Reaction score
- 104.195
"Τι 'ν' τούτο" θα μου πείτε...
Είναι ένα σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού θέσης που, αντί διεύθυνσης ή συντεταγμένων, βασίζεται σε τρεις -μοναδικές για κάθε θέση- λέξεις. Σύμφωνα με το σύστημα αυτό όλη η επιφάνεια της γης έχει χωριστεί σε τετράγωνα 3x3 μέτρων. Πολλά τετράγωνα, θα μου πείτε... Μόλις 57 τρις.
Αλλά εδώ το ψάχνω ψύλλους στ' άχυρα δεν ισχύει, αφού με 3 λέξεις μπορείς να περιγράψεις την ακριβή θέση σε γη, βουνά, θάλασσες, λίμνες ή ερήμους.
Μα πού χρησιμεύει;
Πες ότι θέλεις να δώσεις ραντεβού στον Εθνικό Κήπο.
"Πού ακριβώς;" θα σε ρωτήσουν.
"Ας πούμε στη λιμνούλα με τις χελώνες" λες εσύ.
"Ρε πας καλά; Πού να ξέρω πού στο διάολο είναι;"
" softly.applause.finds" λες εσύ, ή "ζεσταίνω.απασχολεί.αγγούρι"
στην ελληνική αναζήτηση.
Et voilà: https://what3words.com/softly.applause.finds
To what3words κυκλοφορεί δωρεάν σαν app για android και iOs και σε κάποιες εταιρείες αυτοκινήτων υπάρχει ενσωματωμένο στην πλοήγηση, όπως για παράδειγμα στο voice command της Mercedes, χρησιμοποιώντας την λέξη what3words και τις τρεις λέξεις αμέσως μετά.
en.wikipedia.org
Είναι ένα σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού θέσης που, αντί διεύθυνσης ή συντεταγμένων, βασίζεται σε τρεις -μοναδικές για κάθε θέση- λέξεις. Σύμφωνα με το σύστημα αυτό όλη η επιφάνεια της γης έχει χωριστεί σε τετράγωνα 3x3 μέτρων. Πολλά τετράγωνα, θα μου πείτε... Μόλις 57 τρις.
Αλλά εδώ το ψάχνω ψύλλους στ' άχυρα δεν ισχύει, αφού με 3 λέξεις μπορείς να περιγράψεις την ακριβή θέση σε γη, βουνά, θάλασσες, λίμνες ή ερήμους.Μα πού χρησιμεύει;
Πες ότι θέλεις να δώσεις ραντεβού στον Εθνικό Κήπο.
"Πού ακριβώς;" θα σε ρωτήσουν.
"Ας πούμε στη λιμνούλα με τις χελώνες" λες εσύ.
"Ρε πας καλά; Πού να ξέρω πού στο διάολο είναι;"
" softly.applause.finds" λες εσύ, ή "ζεσταίνω.απασχολεί.αγγούρι"
στην ελληνική αναζήτηση.Et voilà: https://what3words.com/softly.applause.finds
To what3words κυκλοφορεί δωρεάν σαν app για android και iOs και σε κάποιες εταιρείες αυτοκινήτων υπάρχει ενσωματωμένο στην πλοήγηση, όπως για παράδειγμα στο voice command της Mercedes, χρησιμοποιώντας την λέξη what3words και τις τρεις λέξεις αμέσως μετά.
What3words - Wikipedia
en.wikipedia.org