WINDOWS MEDIA PLAYER 10 Problem

Reaction score
453
Και ξαφνικά χθες-προχθές δεν θυμάμαι σταμάτησε να παίζει vob αρχεία και mpeg (κάποια παίζει, κάποια όχι).
Το αστείο είναι ότι βάζοντας το dvd και επιλέγοντας play στο παράθυρο που εμφανίζεται, παίζει κανονικά. Όταν όμως πάω μέσα στο αρχείο για να κάνω open with, μου αναφέρει ότι δεν μπορεί να γίνει η αναπαραγωγή λόγω κάποιων codec.
Δοκιμάζω με το media player classic και τα παίζει μια χαρά.
Remove και install το WMP 10, κάνει τα ίδια.
Remove και install το windvd (γιατί το WMP χρησιμοποιεί τους codec του windvd-intervideo), τα ίδια.
Επειδή δεν υπάρχει λογική εξήγηση, πάω για format;

Reaction score
453
Έκανα όλες τις εναλλαγές αλλά τίποτα.
Θα δοκιμάσω να περάσω το WMP 11.
Το έχει περάσει κανείς;
Παίζει αν το κατεβάσω από την μικροσοφτ, ή πρέπει να βρω καμμία "ψαγμένη" έκδοση;

Reaction score
298
Συνήθως τα πακέτα codecs είναι αυτά που προκαλούν τέτοιες ζημιές, αντί να τις διορθώνουν. Πέρασες κάποιο τέτοιο πακέτο, ή άλλο software που να έχει να κάνει με βίντεο, αμέσως πριν συμβεί ό,τι συνέβη? Αν ναι, ίσως χρειαστεί να γυρίσεις σε προηγούμενο Restore Point.

Το WMP11 προς το παρόν έχει κάποια μικροbugs και στα δικά μου τα μάτια δεν προσφέρει κάτι παραπάνω από το 10, εκτός από πιο γυαλιστερό interface. Προστατεύεται από Genuine Advantage, οπότε ίσως χρειαστεί να το ψάξεις πειραγμένο.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Το πρόβλημα είναι καθαρά στον mpeg2 decoder.
Κατέβασε το Windows XP Video Decoder Checkup Utility.
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=DE1491AC-0AB6-4990-943D-627E6ADE9FCB&displaylang=en
Όταν το τρέξεις θα σου δείξει ακριβώς τι codecs έχεις για mpeg2 και ποιος είναι αυτός που χρησιμοποιεί ο WMP10.
Δοκίμασε να αλλάξεις τον preferred decoder μήπως αυτό σου διορθώσει το πρόβλημα αν όχι θα πρέπει να εγκαταστήσεις πάλι το WinDVD.

mrw

Reaction score
0
Βadly encoded content...καποιο φιλτρο (OGG?) που τα εβγαζε περα -κατα τυχη- πειραχτηκε και ιδου το αποτελεσμα...

Reaction score
453
Λοιπόν, κατέβασα το Video Decoder Utility και μου έβγαλε ότι έχω 2 decoder.
Windvd (intervideo) και του Nero Showtime.
Ήταν τσεκαρισμένο του windvd γιατί του nero δεν συνεργαζόταν με το media player 10.
Οπότε τζίφος.
Δοκίμασα να περάσω τους Satsuki codecs, αλλά έπρεπε να ακούσω την συμβουλή του φίλου RDoherty ότι μπορεί να προκαλέσει ζημιά.
Γιατί το λέω αυτό;
Εφόσον τους πέρασα και το πρόβλημα εξακολουθούσε, πήγα και τους αφαίρεσα.Τα vob εικονίδια όμως είχαν πάρει την μορφή των Satsuki codecs και όταν αφαιρέθηκαν πήραν την μορφή unknown file.
Παρόλο που δήλωσα να ανοίγουν με το windvd (όπου και ανοίγουν κανονικά) τα εικονίδια δεν παίρνουν την μορφή του windvd, αλλά παραμένουν ως unknown files.
Πήγα να κάνω restore, αλλά δεν το δεχόταν με τίποτα ότι ημερομηνία και να έβαζα (όπου υπήρχε check point φυσικά).
Δεν το γλυτώνω το format τελικά.

Reaction score
0
Στη θέση σου, μετά από τόσες δοκιμές, θα είχα κάνει format μόνο και μόνο για να καλμάρουν τα νεύρα μου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.630
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale