windows tablet +usb dac

Reaction score
7.194
το εχει δοκιμασει κανεις? κυκλοφορουν πλεον πολλες συσκευες με windows 8.1 σε προσιτες τιμες και με δυνατοτητα να συνδεθουν σε καποιο usb dac αλλα και συνδεση εξωτερικου σκληρου δισκου. Eχει δοκιμασει κανεις αν μπορει να στειλει σημα σε usb dac σε συνεργασια με foobar software και wasapi?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Ολα τα tablets με Windows 8/8.1(προσοχή όχι με Windows RT) συμπεριφέρονται ακριβώς σαν κανονικά PC, ο μόνος περιορισμός που έχουν είναι ο αριθμός των θυρών USB, τα περισσότερα έχουν μόνο μια...

Reaction score
7.194
διαβασα σε περιοδικο υπολογιστων για μοντελο ελληνικης εταιρειας με αρκετα μεγαλη οθονη και με δυο usb (μια micro και μια κανονικη),μια για το dac και μια για το δισκο. Αν μπορει να δουλεψει (μπορει μαλλον οπως λεει και ο gkontoletas) σε συνεργασια με το usbdac και foobar θα ειναι ενα πολυ προσιτο music player.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
ξέχασα να αναφέρω ότι αυτά με αδύνατες CPU, π.χ. Intel Atom ίσως να έχουν θέμα με τα DSD αρχεία...

Reaction score
936
Εγώ σου το γραψα, κατά κει θα κατευθυνθώ! Εφόσον το τάμπλετ έχει κανονικά windows 8 (ή 8.1) κι όχι RT (αν λες το Vero έχει πλήρη 8) ότι παίζει στο pc θα παίζει και στο dac. Για την ισχύ του επεξεργαστή ως προς το dsd το θεωρώ απίθανο, δεδομένου ότι μιλάμε για τετραπύρηνο atom (αν δεν κάνω λάθος ακόμα και παλιά νέτμπουκ με διπύρηνο παίζουν). Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν τίθεται θέμα για flac, ακόμα και hd (έχω δοκιμάσει με μονοπύρηνο sempron του 2008).

Reaction score
8
Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ ένα HP Omni 10 ως music player στο κυρίως σύστημα μου. Το dac που έχω είναι αυτό.
http://www.avsite.gr/forum/threads/Κλώνος-meridian-explorer.137264/

dsd δεν έχω δοκιμάσει. Flac μέχρι 192kHz παίζουν άψογα και με wasapi και με τους xmos Asio drivers. Και φυσικά μπορεί να ελέγχεται κανονικότατα από το foobar2000 controller στο τηλέφωνο.
Αυτό που αξίζει να προσέξεις είναι να έχει ξεχωριστή υποδοχή φόρτισης ή δεύτερη θύρα USB. Ο λόγος που το επισημαίνω είναι ότι με μια μονο θύρα USB μπορείς ή να έχεις το dac ή να φορτίσεις. Ούτε με hub μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα.

Last edited:

Reaction score
6
Βασικά το vero 10.1 έχει ξεχωριστή τροφοδοσία (το ρώτησα και σε άλλα forum). Οπότε μαζί με τις 2 usb θα βολέψει. Το "ζαχαρώνω" για τα Χριστούγεννα και θα του βάλω το ifi dsd nano και ένα εξωτερικό 2,5αρι όπου έχω την μουσική. Τότε θα δω τι κουμάσι είναι με τα sacd iso και τα dsd αρχεία που έχω. Έτσι θα παροπλιστεί το λάπτοπ, όμως και να μην βολέψει δεν θα πάει άχρηστο :), θα πάρει την θέση του λάπτοπ για εξωτερικές δουλειές!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.629
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7