Windows XP Media Center Edition 2005

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Νέο software από τη Microsoft

Η Microsoft ανακοίνωσε χθες την κυκλοφορία των Windows XP Media Center Edition 2005, το ΟS που μετατρέπει το PC σε φώτο-άλμπουμ, jukebox, DVD player και τηλεόραση με ενσωματωμένο recorder. Έως τώρα, όλες οι απόπειρες της Microsoft αποδεικνύονταν υπερβολικά ακριβές, με αποτέλεσμα οι δύο πρώτες εκδόσεις να αντιπροσωπεύουν μόλις το 3% των πωλήσεων. Αυτή την κατάσταση επιχειρεί να ανατρέψει η τρίτη έκδοση, στην οποία έχουν προστεθεί νέα χαρακτηριστικά, ενώ έχει βελτιωθεί αισθητά η ποιότητα της εικόνας της τηλεόρασης και του video recorder.

Ταυτόχρονα έχει κατορθώσει να κρατήσει σχετικά χαμηλή την τιμή. Αυτό συμβαίνει γιατί το MCE 2005 είναι «χτισμένο» πάνω στα Windows XP Home (και όχι στα ακριβότερα XP Pro), ενώ δεν απαιτείται πλέον το PC να διαθέτει δέκτη TV και τηλεκοντρόλ.

Σε ένα τυπικό πακέτο περιλαμβάνονται δέκτης TV (το MCE 2005 υποστηρίζει τρεις), ραδιόφωνο, DVR, DVD και CD player, MP3 και WMA ripper, video player, photo player και Web browser. H εικόνα μπορεί να αναπαράγεται τόσο από οθόνη υπολογιστή όσο και από την τηλεόραση, ενώ μία νέα εφαρμογή του MSN επιτρέπει τον προγραμματισμό για εγγραφή του προγράμματος της τηλεόρασης, μέσω Internet!

Σημαντικός αριθμός dektop PCs και notebooks υποστηρίζουν το νέο λειτουργικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των Toshiba, Dell, Gateway και Sony, αλλά και του Digital Entertainment Center που λάνσαρε τον προηγούμενο μήνα η Hewlett-Packard.

πηγή: http://www.pcmag.gr/articles/view-article.rx?oid=245253

Reaction score
0
Αν κατάλαβα καλά ακόμα και αν κάποιος τα βρει δεν μπορεί να τα εγκαταστήσει και να τρέξουν σ ε ένα οποιοδήποτε pc ?
o player που χρησιμοποιουν είναι υποχρεωτικός ή μπορώ να βάλω άλλον ?
ποιο είναι το πρόγραμμα που θεωρείται πιο καλό για να λειτουργείς ενα htpc se αυτο το στυλ ? κάπου είχε πάρει το μάτι μου μερικά
σημαντικό είναι πιστευω να επιλέγεις εσύ τον player και οχι το λειτουργικό .αν υπήρχε κάτι τέτοιο θα ήθελα να το ξέρω γιατί σκέφτομαι να στήσω ένα σύστημα αρκετά απλό ,αλλά μονο για dvd και mp3 .
τέλος κανα καλο site για τηλεκοντρολ?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Αν κατάλαβα καλά ακόμα και αν κάποιος τα βρει δεν μπορεί να τα εγκαταστήσει και να τρέξουν σ ε ένα οποιοδήποτε pc ?
Αν το pc ικανοποιεί τις προδιαγραφές της Microsoft μπορεί.

o player που χρησιμοποιουν είναι υποχρεωτικός ή μπορώ να βάλω άλλον ?
αυτό δεν το ξέρω αλλά από την στιγμή που βασίζονται στα xp πρέπει να μπορείς.

ποιο είναι το πρόγραμμα που θεωρείται πιο καλό για να λειτουργείς ενα htpc se αυτο το στυλ ? κάπου είχε πάρει το μάτι μου μερικά
Δεν υπάρχουν και πολλά (2-3) . Υπ΄ρχουν και σε linux παρόμοια αλλά γενικά δεν προτιμούνται από τους χρήστες.

τέλος κανα καλο site για τηλεκοντρολ?
Τι ακριβώς για τηλεκοντρόλ???

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.275