Wintermute's Home Cinema

Reaction score
69
Άργησα, αλλά ήρθε και η δικιά μου σειρά να παρουσιάσω το home cinema που έχω φτιάξει.
Πρώτα όμως μια εισαγωγή για το πως ξεκίνησε και για μένα αυτή η περιπλάνηση.

Ταπεινό 1999 και ο μικρός Γιωργάκης παίρνει το πρώτο του DVD-Rom για το PC και λίγο μετά
το πρώτο σύστημα 4.1 της Creative. Το μικρόβιο έχει μπει και ο κύκλος των αναβαθμίσεων ξεκινά.
Το σύστημα γίνεται 5.1 και με τα χρόνια καταλήγει στα Gigaworks 7.1 που ακόμα υπάρχουν.
Φυσικά όταν μένεις με του γονείς, καθότι ανήλικος, όλα γίνονται στο μικρόκοσμο του δωματίου γιατί
που να εξηγείς και να αιτιολογείς την κάθε αγορά.

Τα χρόνια πέρασαν και φτάνουμε στο 2008 όταν και αποφασίζω να κάνω το μεγάλο βήμα και να επεκταθώ στο σαλόνι.
Epson TW-5000 και το HTiB της Onkyo HT-9100THX είναι το όχημα για την μεγάλη εικόνα!
Το 2011 αλλαγή του ενισχυτή για να υποστηρίζει 3D και πλέον φτάνουμε στο 2015 και την ανεξαρτησία!

Αλλαγή σε Epson TW-9200 και εγκατάσταση στο σαλόνι του δικού μου σπιτιού.
Χαρά και απόλαυση το 7.1 με τα ηχεία εκεί που πρέπει και όχι εκεί που σου επιτρέπουν και στο βάθος
το όνειρο του Atmos.
2016 και το σύστημα παίρνει την τωρινή του μορφή(βλέπετε δεν λέω τελική...)
  • Denon AVR-X6300H
  • Epson TW-9200
  • Dune HD Smart D1
  • Τα ηχεία του αρχικού Onkyo για το 7.1
  • Ηχεία από ίδιο σύστημα που βρήκα σε αγγελία μετά από πολύ ψάξιμο για το .4
Και ιδού το αποτέλεσμα:

LV_1.jpg LV_2.jpg LV_3.jpg LV_4.jpg LV_5.jpg

Reaction score
69
Και επειδή πάντα ψάχνουμε την βελτίωση, επόμενος στόχος η αλλαγή των ηχείων με Klipsch.
Τα Onkyo με συντρόφευσαν ευχάριστα από το 2008, αλλά είναι η ώρα για κάτι σαφώς ποιοτικότερο.
Και μελλοντικά το ιδανικό σενάριο είναι η μετατροπή του σαλονιού σε dedicated χώρο(υπάρχει η δυνατότητα)
και η αντικατάσταση του Epson με native 4K προβολέα σε αντίστοιχη τιμή με τον 9200.

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.421
αυτος ο χωρος σε dedicated θα ειναι σουπερ! μη χανεις χρονο!! :thumbsup:

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
69
Πολλα περιττα καναλια εμφανη , θα μπορουσες να κανεις διαφορετικες διαδρομες παντως .
Αναφέρεσαι στα κανάλια για τα Atmos;
Επειδή το σχεδίαζα καιρό δεν υπήρχε καλύτερη εναλλακτική. Το ταβάνι είναι σαγρέ με το φως στη μέση
και τα 3 λευκά λούκια κάνουν ωραίο κόψιμο στο ταβάνι.Πέρασε και γυναικεία έγκριση...
Το μεσαίο φέρνει HDMI από το PC.

Well done πολύ ωραία ολα!
Atmos τι ηχεία έχεις βάλει?
Όπως αναφέρω και στην εισαγωγή κατάφερα και βρήκα το αμέσως προηγούμενο HTiB της Onkyo(HT-990THX) του οποίου
τα ηχεία είναι πανομοιότυπα με τα δικά μου και χρησιμοποίησα τα 4 surround του. Τα 3 front, το sub και ο ενισχυτής πήγαν στο
δωμάτιο.

• Like
Reactions: PPG

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.885
Members