Wireless 802.11N και HD υλικό

802.11n or not-802.11n

• Total voters
    3
  • Poll closed .
Reaction score
3.616
Καλησπέρα σε όλους
Θα ήθελα την γνώμη σας για μια υλοποίηση που σκέφτομαι να φτιάξω για να μοιράζω HDυλικο (mkvκτλ) μέσω ασύρματου δικτύου. Έχω ένα accesspointCisco 1042nπου υποστηρίζει wirelessn, δύο PCκαι το playstation 3. Σκέφτομαι στα PCνα βάλω δύο κάρτες wirelessn 300Mbps. Στο ένα PCέχω όλο το υλικό και παίζει τον ρόλο του mediaserverκαι το δεύτερο PCκαι το playstation 3 παίζουν τον ρόλο του player. Μέχρι στιγμής με 802.11gτο HDυλικό στο PCέπαιζε κανονικά εκτός από τα πολύ μεγάλα MKVμε ανάλυση 1080p. Το ίδιο και στο playstation. Τώρα σκέφτομαι να βάλω στο serverκαι στο pcκάρτες wirelessn 300Mbpsγια να ανεβάσω την επικοινωνία σε Ν επίπεδα. Αυτό θα βελτιώσει την απόδοση των αρχείων από τον serverστο accesspointτης Ciscoκαι από εκεί στους players; Γνωρίζω ότι το απόλυτο για να πετύχει είναι η ενσύρματη δικτύωση αλλά δυστυχώς δεν γίνετε το απαγορεύει το έτερον ήμισυ. Αναμένω τις απόψεις σας πριν προχωρήσω σε αγορά καρτών.
Φιλικά Κωνσταντίνος

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντησα όχι γιατί μόνο με ολοκληρωμένη δοκιμή μπορείς να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα

Reaction score
3.616
Οκ τοτε πάμε για αγορά καρτών. Θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Reaction score
834
Κωνσταντίνε, από τη δική μου εμπειρία με PS3, το πράγμα δεν είναι οσο εύκολο ακούγεται.

Και εξηγώ. Το PS3 δεν παίζει εγγενώς αρχεία mkv. Πρέπει να τα αποκωδικοποιείς στο PC και να τα στέλνεις στο PS3 με media server (http://www.ps3mediaserver.org ), με αποτέλεσμα να έχεις έναν τεράστιο όγκο δεδομένων προς μεταφορά.

Αυτό μεταφράζεται σε ατέλειωτα κολλήματα ή σπασίματα της εικόνας (στο λέω από εμπειρία), με wireless N. Θα σου συνιστούσα να προτιμήσεις ένα σετ powerlines, τα οποία είχαν δουλέψει μια χαρά στη δική μου περίπτωση και δεν θα φαίνονται καθόλου (υψηλό WAF :) )

Ελπίζω να βοήθησα.

Reaction score
3.616
Μάλλον για αυτό μου κολλάει και μένα σε 802.11g. Άρα αν μετατρέψουμε τα mkv σε avi ή mp4 χωρίς να χαλάσουμε την ποιότητα θα πάιξει; Και αν ναι πιο πρόγραμμα θα μπορούσε να το κάνει και να ενσωματώσει και τους υπότιτλους σε ένα αρχείο;

Αναμενω τις απαντήσεις σας.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.847
Δεν υπάρχει περίπτωση μετατροπής σε ελαφρύτερο αρχείο, χωρίς μείωση ποιότητας.

Δες την εναλλακτική powerlines που σου προτάθηκε.

Reaction score
834
Μην μπλέξεις με μετατροπές αρχείων. Είναι πολύ χρονοβόρες και κατά κανόνα χαλάνε την ποιότητα της εικόνας.

Γιατί δεν κοιτάς τα powerlines; Είναι φτηνά (φθηνότερα από το να πάρεις 2 κάρτες wireless N) και θα σου λύσουν 100% το πρόβλημα.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.222
Και τα powerlines κολλάνε, άσε που μπορεί να μη δουλεύουν σχεδόν καθόλου. Μου έτυχε.
Μόνο με δοκιμή όλες οι λύσεις.

Reaction score
3.616
Το ηλεκτροδοτικό δίκτυο του σπιτιού δεν είναι ότι καλύτερο στο σπίτι μου λόγω και παλαιότητας (30 χρόνων) για αυτο δεν εμπιστεύομαι τα powerlines. Επίσης μόλις παρήγειλα 2 κάρτες 802.11n στα 300Mbps. Το μονο που με κάνει να πιστεύω ότι θα έχω κάπως καλύτερο σήμα είναι το Ciscο access point που έχει τρομέρο QoS και δεν έχει σχέσει με wifi onboard σε routers και μοιράζει πολύ άψογα ότι του πείς να δώσει προτεραιότητα.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.666
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@