Wireless DAC?

Reaction score
17
Χαίρετε συμφορουμίτες!

Θα ήθελα να μάθω εάν υπάρχει wireless dac? Δηλαδή ένα μηχανηματάκι που θα μπορούσε για παράδειγμα να βλέπει αρχεία σε mp3 και flac σε share στο δίκτυο;

Υπάρχει κάτι τέτοιο η ονειροβατώ τελείως;

Ευχαριστώ πολύ
Α.

Reaction score
28
Χαίρετε συμφορουμίτες!

Θα ήθελα να μάθω εάν υπάρχει wireless dac? Δηλαδή ένα μηχανηματάκι που θα μπορούσε για παράδειγμα να βλέπει αρχεία σε mp3 και flac σε share στο δίκτυο;

Ευχαριστώ πολύ
Α.
πολυ ενδιαφερον αυτο το θεμα!!!

Reaction score
1.188
Απάντηση: Wireless DAC?

Χαίρετε συμφορουμίτες!

Ευχαριστώ πολύ
Α.
Γιατί όλοι οι media players που κάνουν streaming τι είναι;

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Wireless DAC?

Γιατί όλοι οι media players που κάνουν streaming τι είναι;
δεν ξερω εαν ολοι αυτοι οι media players παιζουν και ρολο πραγματικου ντακ ,ας πουμε σαν ενα φανταστικο v-dac ασυρματο συνδεδεμενο θεωριτικα με το πι-σι κανωντας ταυτοχρονα και την λειτουργια της αναβαθμισης , μαλλον αυτο θα ρωταει ο συμφορουμιτης μας.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Ένα media player με ασύρματες ιδιότητες μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητη(βασικά του δέκτη) απ την πηγή προς το dac.To συγκεκριμένο βγάζει και 24/96.Ένα ακόμα είναι το Gem που λειτουργεί μέσω bluetooth.Ή κάποιο απ τα ακριβότερα dac της chord.Για όσους χρησιμοποιούν το itunes υπάρχει η λύση της micromega,με περιορισμό όμως την αναπαραγωγή των flac.Για να ξεπεραστεί ο σκόπελος μπορούν να μετατραπούν σε aiff ή να χρησιμοποιηθεί το vinyl ως plug in.

Reaction score
28
Ένα media player με ασύρματες ιδιότητες μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητη(βασικά του δέκτη) απ την πηγή προς το dac.To συγκεκριμένο βγάζει και 24/96.Ένα ακόμα είναι το Gem που λειτουργεί μέσω bluetooth.Ή κάποιο απ τα ακριβότερα dac της chord.Για όσους χρησιμοποιούν το itunes υπάρχει η λύση της micromega,με περιορισμό όμως την αναπαραγωγή των flac.Για να ξεπεραστεί ο σκόπελος μπορούν να μετατραπούν σε aiff ή να χρησιμοποιηθεί το vinyl ως plug in.
και εαν υποθεσουμε οτι υπαρχει ηδη το v-dac στο συστημα μας μπορει ας πουμε να συνδεθει το squizebox κατ'ευθειαν στο ντακ?

Reaction score
28
Ναι γιατί έχει ψηφιακή έξοδο.
υποθετω οτι το squizebox συνδεεται κατ'ευθειαν στο δυκτιο ομως τι γινεται με την συνδεση απο pc ?

μηπως ομως εαν υπαρξει ντακ στο συστημα πχ. v-dac με την λογικη τιμη του, ειναι καλυτερα να αγορασθει καποιο λαπ-τοπ με ασυρματη συνδεση στο δυκτιο το οποιο θα σημαινει και μεγαλυτερη ευελιξια ?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.257
Απάντηση: Re: Wireless DAC?

μηπως ομως εαν υπαρξει ντακ στο συστημα πχ. v-dac με την λογικη τιμη του, ειναι καλυτερα να αγορασθει καποιο λαπ-τοπ με ασυρματη συνδεση στο δυκτιο το οποιο θα σημαινει και μεγαλυτερη ευελιξια ?
Γιατί όχι; Ειδικά εάν το λαπιτόπ συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Wireless DAC?

Γιατί όχι; Ειδικά εάν το λαπιτόπ συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο.
λοιπον ας ανακεφαλαιωσουμε v-dac η καποιο αλλο συνδεδεμενο στον ενισχυτη λαπ-τοπ με τηλεχειρηστηριο το οποιο συνδεεται αφ'ενος με ασυρματη συνδεση στο πι-σι και αφ'εταιρου συνδεση ασυρματη στο δυκτιο ταυτοχρονως ? πως ομως ? για διευκρινηστε και να ειναι και απλα τα πραγματα ,στο πιο πανω παραδειγμα ο φιλος αναφερει το consonance το οποιο μπορει να μην ειναι και ολοκληρωμενο ντακ αλλα εχει την ευελιξια του usb ασυρματου πομπου φλας στο πι-σι κατι τετοιο με την συνδεση του λαπ-τοπ στο δυκτιο ? παρακαλω μια ολοκληρωμεμενη παραθεση των οσων ειναι αναγκαια !!!

lap-top με τηλεχειρηστηριο ? ποιο ?

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Wireless DAC?

λοιπον ας ανακεφαλαιωσουμε v-dac η καποιο αλλο συνδεδεμενο στον ενισχυτη λαπ-τοπ με τηλεχειρηστηριο το οποιο συνδεεται αφ'ενος με ασυρματη συνδεση στο πι-σι και αφ'εταιρου συνδεση ασυρματη στο δυκτιο ταυτοχρονως ? πως ομως ? για διευκρινηστε και να ειναι και απλα τα πραγματα ,στο πιο πανω παραδειγμα ο φιλος αναφερει το consonance το οποιο μπορει να μην ειναι και ολοκληρωμενο ντακ αλλα εχει την ευελιξια του usb ασυρματου πομπου φλας στο πι-σι κατι τετοιο με την συνδεση του λαπ-τοπ στο δυκτιο ? παρακαλω μια ολοκληρωμεμενη παραθεση των οσων ειναι αναγκαια !!!

lap-top με τηλεχειρηστηριο ? ποιο ?
μια και το πιασαμε το θεμα δε μου παραθετετε και μενα ανεξαρτητα με τον φιλο πιο πανω ,τι χρειαζομαι για να συνδεσω ενα squizebox με το ντακ-ενισχυτη μου και με το δυκτιο ασυρματα χωρις να εξαρτωμαι απο το πι-σι μου παντα,(ομως ενιοτε και με το πι-σι με αλλη ασυρματη συνδεση) και σε πιο επιπεδο κοστους παειι αυτο?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.257
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Wireless DAC?

Κατ' αρχάς, αν καταλαβαίνω καλά από το σχεδιάγραμμα που δημοσιεύει η Consonance, το προϊόν αυτό είναι ένα συνολάκι ασυρμάτου δικτύου Ad-Hoc, η δε κεντρική μονάδα του είναι μια σύνθετη συσκευή που ενσωματώνει κύκλωμα ασύρματης κάρτας και DAC με αναλογική και ψηφιακή έξοδο. Για να το πω (ά)κομψα, είναι μια λύση για χρήστες που είναι ανίδεοι περί τα δικτυακά και δεν θέλουν να "μπλέξουν" με το στήσιμο ενός κανονικού ασυρμάτου δικτύου infrastructure, σαν αυτά που είναι στημένα σε κάθε σπίτι με ασύρματο ADSL router. Κοινώς, αφού έχει και ξύλινο καπάκι, το μηχανάκι είναι κατ' ευθείαν για το τζάκι.

μια και το πιασαμε το θεμα δε μου παραθετετε και μενα ανεξαρτητα με τον φιλο πιο πανω ,τι χρειαζομαι για να συνδεσω ενα squizebox με το ντακ-ενισχυτη μου και με το δυκτιο ασυρματα χωρις να εξαρτωμαι απο το πι-σι μου παντα,(ομως ενιοτε και με το πι-σι με αλλη ασυρματη συνδεση) και σε πιο επιπεδο κοστους παειι αυτο?
Χρειάζεσαι ακόμη έναν ADSL router, ή ένα απλό access point, που να ενσωματώνει συσκευή switch και να μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα, και κοστίζει κάποια 50 - 60€. Το Squeezebox συνδέεται ενσύρματα με τη γέφυρα, η οποία επικοινωνεί ασύρματα με τον router, στον οποίο είναι συνδεδεμένος ο υπολογιστής, με ενσύρματη ή ασύρματη σύνδεση.

Reaction score
0

Μια ερώτηση (με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα). Είναι δυνατόν να συνδεθεί wireless το pc μέσω του Squeezebox σε ένα dac? Αν ναι, από ότι κατάλαβα το squeezebox είναι και dac, που όμως εμένα δεν με ενδιαφέρει αυτή του η λειτουργία. Δηλαδή θέλω να το χρησιμοποιήσω μόνο ως bridge. Και μια και που δεν έχω λεφτά για πέταμα, υπάρχει κάτι το οποίο να λειτουργεί μόνο ως bridge, ανάμεσα στο pc και στο dac?

Reaction score
1.188

Ναι το Squeezbox μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως bridge και ως DAC. Έχει αναλογική RCA έξοδο όταν το χρησιμοποιείς ως DAC και έχει και ψηφιακή για να οδηγήσει κάποιο ποιοτικότερο DAC.
Μην νομίσεις ότι θα κερδίσεις λεφτά ψάχνοντας για κάποιο που είναι μόνο bridge και βγάζει μόνο ψηφιακή, διότι 1ον τα DAC που έχει μέσα θα είναι της δεκάρας (άρα δεν κερδίζεις τίποτα αφαιρώντας τα) 2ον (και σημαντικότερον) κάποιο μηχάνημα που έχει μόνο ψηφιακή για να οδηγήσει εξωτερικό DAC δεν απευθύνεται σε όλον τον κόσμο, απευθύνεται μόνο στον "ψαγμένο" θα έχει και την "σφραγίδα" audiophile οπότε βαράτε στον Θεό την τιμή...

Reaction score
0

Δεν έχεις άδικο. Αλλά επειδή το σκεφτόμουν, φαντάζομαι ότι μπορείς να κάνεις και τη δουλειά σου με ένα dac usb και ένα wireless usb router. Τι νομίζετε?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.519
Members
38.568
Νεότερο μέλος
KRMA90