WOLFSON DAC

Reaction score
4.419
Το γνωριζεται? Το εχει κανεις? Προς το παρων διαβαζω μονο διθυραμβικα σχολια κατοχων. Κινεζικο μεν, καλο δε. Μαλιστα καποιοι κανουν και καποιες μοντιφιες και το μηχανακι ανεβαινει κι αλλο. Η τιμη του κατι παραπανω απο 200 ευρω.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.326
Απάντηση: WOLFSON DAC

Δεν γνωρίζω να έχει βγάλει η Wolfson ολοκληρωμένο συσκευή. Μήπως τα σχόλια αναφέρονται σε κάποιο τσιπάκι της Wolfson;

Reaction score
5.621
Το έχω στο γραφείο. Καλό είναι. Δεν έχω μπει στη διαδικασία συγκρίσεων, αλλά για τα λεφτά του δεν τίθεται θέμα.

Reaction score
4.419

Απο κοτσομπολια των κατοχων εχω ακουσει οτι ειναι σαφως ανωτερο του ματζικ, και πολλων ακομη, αλλα θα ηθελα να εχουμε κι εδω μια γνωμη απ οσους εχουν κανει καποιες συγκρισεις.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: WOLFSON DAC

Απο κοτσομπολια των κατοχων εχω ακουσει οτι ειναι σαφως ανωτερο του ματζικ, και πολλων ακομη, αλλα θα ηθελα να εχουμε κι εδω μια γνωμη απ οσους εχουν κανει καποιες συγκρισεις.
Ειναι αληθεια οτι εχει αρωστησει πολλους κατοχους
πολλων dac...!!!

Reaction score
28

Ειναι αληθεια οτι εχει αρωστησει πολλους κατοχους
πολλων dac...!!!
καλυτερα θα ηταν εαν ειχαμε συγκριτικο επι του αληθους απο καποιους με εμπειρια μ'αυτο και με αλλα !!!

Reaction score
5.621
Το μετέφερα από το γραφείο στο σαλόνι σήμερα και με την ευκαιρία το σύνδεσα στο Pioneer 91>Music First>ML Purity.

Το 91, αν και δίνει ήχο αποδεκτό με τα ενσωματωμένα Wolfson WM8740 του, ένα σε κάθε κανάλι, βρήκε τον δάσκαλό του στο Wolfson 4.0 DIY dac, με τα διπλά WM8740 σε κάθε κανάλι.

Ουσιαστική αναβάθμιση από τον ήχο των ενσωματωμένων dac του 91.

Πιο σφιχτό, ελεγχόμενο χαμηλό, οι μεσαίες πιο laidback και ισορροπημένες και μεγαλύτερη καλλιέργεια στις υψηλές. Η διαφορά είναι εμφανέστατη και άνετα αντιληπτή σε άμεσα τεστ Α/Β.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αφού σύνδεσα το Wolfson 4.0 Dac ανέβασα τον διακόπτη -3/0/+3db που έχουν τα Purity για τον έλεγχο των woofer τους στη θέση 0, ενώ με το 91 τον είχα στο -3, γιατί αλλιώς υπήρχε booming στον χώρο.

Reaction score
28
Το μετέφερα από το γραφείο στο σαλόνι σήμερα και με την ευκαιρία το σύνδεσα στο Pioneer 91>Music First>ML Purity.

Το 91, αν και δίνει ήχο αποδεκτό με τα ενσωματωμένα Wolfson WM8740 του, ένα σε κάθε κανάλι, βρήκε τον δάσκαλό του στο Wolfson 4.0 DIY dac, με τα διπλά WM8740 σε κάθε κανάλι.

Ουσιαστική αναβάθμιση από τον ήχο των ενσωματωμένων dac του 91.

Πιο σφιχτό, ελεγχόμενο χαμηλό, οι μεσαίες πιο laidback και ισορροπημένες και μεγαλύτερη καλλιέργεια στις υψηλές. Η διαφορά είναι εμφανέστατη και άνετα αντιληπτή σε άμεσα τεστ Α/Β.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αφού σύνδεσα το Wolfson 4.0 Dac ανέβασα τον διακόπτη -3/0/+3db που έχουν τα Purity για τον έλεγχο των woofer τους στη θέση 0, ενώ με το 91 τον είχα στο -3, γιατί αλλιώς υπήρχε booming στον χώρο.
κατα την γνωμη μου και προσωπικη αντιληψη ενα απο τα προβληματα στο οποιο θα πρεπει να δωσει απαντηση ενα καλο ντακ ειναι και η αποδοση στα πριμα -αναλυση ,παραμορφωση,καθαροτητα περα απο τις χροιες και το βαθος-πλατος-υψος εικονας ,εκει λοιπον ας στραφουν και οι κριτικες μας επ'ολιγον !!

Reaction score
0
κατα την γνωμη μου και προσωπικη αντιληψη ενα απο τα προβληματα στο οποιο θα πρεπει να δωσει απαντηση ενα καλο ντακ ειναι και η αποδοση στα πριμα -αναλυση ,παραμορφωση,καθαροτητα περα απο τις χροιες και το βαθος-πλατος-υψος εικονας ,εκει λοιπον ας στραφουν και οι κριτικες μας επ'ολιγον !!
Το συγκεκριμενο dac το εχω ακουσει σε αρκετα setup και μπορω
να πω οτι η εκταση του στα πριμα και το 3D της εικονας ειναι
πραγματικα σε πολυ υψηλα επιπεδα

Reaction score
28
Το συγκεκριμενο dac το εχω ακουσει σε αρκετα setup και μπορω
να πω οτι η εκταση του στα πριμα και το 3D της εικονας ειναι
πραγματικα σε πολυ υψηλα επιπεδα

καμμια φωτο ?

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: WOLFSON DAC

Μια διαφορετική ανάγνωση των όσων γράφεις θα μπορούσε να είναι...
Σαφής έλλειψη σώματος και χαμηλών συχνοτήτων...
Ο χώρος μου θέλει κούρδισμα...
Ποτέ δεν κατάλαβα το περίφημο laid back ρε παιδιά...
Δεν αμφισβητώ τα γραφόμενα σου...δράττομαι απλά της ευκαιρίας για ένα προβληματισμό μου...

Reaction score
5.621
Re: Απάντηση: Re: WOLFSON DAC

Μια διαφορετική ανάγνωση των όσων γράφεις θα μπορούσε να είναι...
Σαφής έλλειψη σώματος και χαμηλών συχνοτήτων...
Ο χώρος μου θέλει κούρδισμα...
Ποτέ δεν κατάλαβα το περίφημο laid back ρε παιδιά...
Δεν αμφισβητώ τα γραφόμενα σου...δράττομαι απλά της ευκαιρίας για ένα προβληματισμό μου...
Πολύ λογικός ο προβληματισμός σου σχετικά με τον χώρο του σαλονιού.

Τα Purity τα έχω παίξει και σε άλλον χώρο όμως, προενισχυόμενα από Weiss Minerva.

Όπως και το Wolfson 4.0 DIY Dac στο γραφείο το είχα ως πηγή για τα ακουστικά Sennheiser HD800 οδηγούμενα από 300Β ολοκληρωμένο.

Όπως και σε τρίτο χώρο έχω το Pioneer CDJ-2000, το οποίο κι αυτό ενσωματώνει Wolfson 8740, και το χρησιμοποιώ ως transport για το Weiss Dac202.

Το Pioneer BDP-LX91 έχει ίδιο ήχο με το CDJ-2000 ως αυτόνομες συσκευές. Για να καταλάβεις το laid back, εδώ έχουμε το αντίθετο. Ήχος πάρτυ. Στα πετάει όλα στη μούρη, διογκωμένα χαμηλά, μεσαίες που φωνάζουν, σαν να συμπιέζονται στο ηχείο, υψηλές άμουσες, αδιάφορες. Ήχος που επιδιώκει τον εντυπωσιασμό και τον πετυχαίνει, αν δεν συνειδητοποιήσεις ότι με την αύξηση της έντασης σύντομα έρχεται η κόπωση.

Συνδέοντας το Wolfson 4.0 DIY Dac, η κατάσταση βελτιώνεται σε βαθμό τόσο ανακουφιστικό, που δεν θέλεις ούτε για λίγο να γυρίσεις στα ενσωματωμένα dac των συσκευών.

Reaction score
3.735

Σήμερα είχα τη ευκαιρία να ακούσω στο σύστημά μου το συγκεκριμένο DAC που είναι εξοπλισμένο με το "περίφημο" Wolfson DAC.
Για τα χρήματα που κοστίζει είναι ένας αξιοπρεπέστατος μετατροπέας . Όμως το M2Tech που επίσης είχα σήμερα την χαρά να ακούσω μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Το M2Tech μόλις πριν λίγες μέρες έφτασε στην Ελλάδα και πιστεύω ότι θα αρέσει σε πολύ κόσμο γιατί διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αρέσουν και γιατί όχι,τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν ακόμα και έναν έμπειρο ακροατή. Η τιμή του Μ2Τech θα είναι ενδεικτικά στα 1.100 ευρώ.
To Κινέζικο DAC με το Wolfson DAC ίσως να μην είχε αυτά τα στοιχεία που αναζητώ από μία ηχητική συσκευή, ανεξαρτήτως κόστους.

Reaction score
5.621

To Κινέζικο DAC με το Wolfson DAC ίσως να μην είχε αυτά τα στοιχεία που αναζητώ από μία ηχητική συσκευή, ανεξαρτήτως κόστους.
Δεν κατάλαβα τι εννοείς με αυτή την πρόταση. "Ίσως να μην είχε"; Εννοείς "δεν είχε"; Και ποια είναι αυτά τα στοιχεία;

Reaction score
3.735
Απάντηση: Re: Απάντηση: WOLFSON DAC

Δεν κατάλαβα τι εννοείς με αυτή την πρόταση. "Ίσως να μην είχε"; Εννοείς "δεν είχε"; Και ποια είναι αυτά τα στοιχεία;
Ο περιορισμένος διαχωρισμός των οργάνων σε μία πολυμελή ορχήστρα ήταν κυρίως αυτό που αρχικώς με ενόχλησε με το DAC που χρησιμοποιεί το Wolfson DAC . Στη συνέχεια η έλλειψη καθαρότητας στην μεσο-υψηλή περιοχή.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576