WSD klipsch surround technology

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Αν και καπου το εχω ξανανεβασει εδω βλεπουμε τις βασικες διαφορες απο τα κλασικα διπολα ηχεια.

Klipsch Wide Dispersion Surround Technology surround speakers take a different approach to surround coverage than dipole and bipole surrounds.
A Dipole models place drivers out of polarity to create a null on one axis of the speaker. It is popular to sit in the null, thus the loudest sounds come from indirect radiation from the speaker. A dipole, used in this manner creates a diffuse and non-localized rear sound field.
1) Some drawbacks to dipole surrounds include that the rear sound field is not confined to the rear. As much radiation is radiated forward as rearward.​
2) A dipole also depends on other surfaces in the room to reflect the sound to the listener.
3) A dipole can only create a diffuse rear sound field.
4) Finally, a dipole is very inefficient at low frequencies, as the out of phase bass cancels.
B Bipole models place drivers on several faces, with the idea that the radiation is equal in all directions, like a point source.
1) The problem is that the drivers interact, and actually radiate sound very erratically, with a different frequency response in each direction.
2) The sound field created is not coherent and as a result is not very realistic.
C) Klipsch WDST surrounds are very much like a professional concert array. The high frequencies, made directional by the horn, are arrayed at the proper angles to provide even coverage, or with the same frequency response in all directions. The single woofer is crossed over where it is omni directional, thus creating a system that truly radiates sound equally in all directions.​
1) WDST models provide balanced direct and reverberant sound field to listeners. Since the response is the same in all directions, the reverberant sound filed reaching the listeners from other directions, is balanced spectrally with the direct sound, creating a coherent, realistic rear sound field.

Reaction score
5.614
Εντύπωση μου έχει κάνει στα δικά μου, τα KS-525-THX, που ενώ λόγω χώρου τα έχω τοποθετήσει παράτερα και όχι αντικριστά, το αριστερό δηλαδή στον πλαϊνό τοίχο και το δεξί στον πίσω τοίχο, το αποτέλεσμα ικανοποιεί πλήρως.

Οι ήχοι με κυκλώνουν πίσω μου, σαν να είναι τέλεια στημένα. Και παρόλο που τα έχω σε βάσεις και μπορώ να τα μετακινήσω ώστε να μπουν στην τέλεια θέση, δεν το κάνω και τα αφήνω ως έχουν!

Ουσιαστικά είναι διπλοκατευθυντικά, σαν να είναι τέσσερα ξεχωριστά ηχεία. Γι' αυτό και δίνουν πλήρως την surround αίσθηση, καθιστώντας τη χρήση back surround ηχείων περιττή.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: WSD klipsch surround technology

απο οσα περιφεριακα εχω ακουσει και στησει* , ειναι τα πιο ευπλαστα.Παιζουν παντου , οσο και αν ακουγεται απιστευτο.

* 8 διαφορετικα στον πανω χωρο

Reaction score
0
Tα ηχεια αυτα και γενικα τα διπολα εχουν διαφορετικη συνδεσμολογια με τον ενισχυτη?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

οχι , για καθε ηχειο ειναι η ιδια

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

η ασχετοσυνη του κοσμου ειναι μεγαλη, ακομα πιο μεγαλη ειναι η βαριομαρα στο να διαβασουν πως ακριβως δουλευουν τα κλιπς.
Θυμαμαι το hcc οταν δοκιμαζε τα U2 τα χαρακτηριζε διπολα.
Τι διπολα ρε παιδια ? και τα γραφεται στον αερα ?να εισασταν κανα ελληνικο φορουμ ασχετων ΟΚ , αλλα εσεις ?
Και συνεχιζουν να τα λενε διπολα :143:
βρισκουν ασχετους και λενε αρες μαρες κουκουναρες

Reaction score
19
Φιλος που ακουσε χθες τα ηχεια (rs52) τον ικανοποιησαν τοσο που μου αναφερε επι λεξη: "με αυτα δεν πρεπει να χρειαζεσαι ουτε 7. με 5. εχω ενθουσιαστει".

Reaction score
5.614
Κι εγώ με 5.1 παραμένω, παρόλο που έχω αποθηκευμένα και περιμένουν τα KL-525-THX!

Το ίδιο και φίλος, που παραμένει με τα RS-52, παρόλο που δοκίμασε και surround back.

Reaction score
19
Το ίδιο και φίλος, που παραμένει με τα RS-52, παρόλο που δοκίμασε και surround back.[/QUOTE]

Θα με ενδιαφεραν οι εντυπωσεις του. Εχω υπο τη σκεψη την πιθανοτητα να προσθεσω δυο (δεν εχω αποφασισει αναμεσα στα rs52 και τα rb51) για 7.1

Reaction score
5.614
Θα με ενδιαφεραν οι εντυπωσεις του. Εχω υπο τη σκεψη την πιθανοτητα να προσθεσω δυο (δεν εχω αποφασισει αναμεσα στα rs52 και τα rb51) για 7.1
Τα RB-51 που δοκίμασε δεν του προσέφεραν τίποτε και τα πούλησε.

Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω το τηλέφωνό του να σου τα πει και ο ίδιος.

Reaction score
19
Τα RB-51 που δοκίμασε δεν του προσέφεραν τίποτε και τα πούλησε.

Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω το τηλέφωνό του να σου τα πει και ο ίδιος.
Αν μπορεις στειλε PM με το τηλεφωνο του. Ευχαριστω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

απο το 03 ως τωρα παιζω 7,1
απο μιραζ και ατενα, μεχρι γιαμο και γιαμο.
Θα κανω μια δοκιμη στην παραγκα , μπας και,
αν και οποτε επαιζα 5,1 ειχα μια αισθηση σαν να επαιζα μπροστα με κετρικο φαντομ.Μια μουτζουρα allover, αυριο θα δοκιμασω και με τα κλιπς τι γινεται...............

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: WSD klipsch surround technology

Το τρικ είναι να τοποθετούνται τα surroudn στο πλάι και ελαφρώς προς τα πίσω, με τις αντίστοιχες κλίσεις ώστε να σε κυκλώνει ο ήχος, ανάλογα με τους τοίχους.

Τότε πλέον απαλλάσσεται κανείς από την ανάγκη για surround back.

Εξαρτάται βέβαια πάντα από τον χώρο.

Reaction score
19
Ειδικα στα RS νομιζω οτι πρεπει η ευθεια που ενωνει τις κορυφες των τριγωνων των δυο ηχειων να περναει απο το σημειο που ειναι τα αυτια των ακροατων. Εκτος αν σε δοκιμες εχεις πετυχει καλυτερα αποτελεσματα με τα ηχεια ελαφρως πισω. (Πισω υπαρχει τοιχος επιπεδος, στην περιπτωση μου περιπου στο 1,65 m).

Reaction score
5.614
H γωνία να σε σημαδεύει, ναι.

Απλά σε μένα, όπως και στου Αποστόλη το σύστημα, τα surround είναι σε επιδαπέδιες βάσεις, οπότε η μετακίνησή τους στη βέλτιση θέση είναι εύκολη.

Εδώ τα RS-52 II του Αποστόλη, της νέας σειράς Reference.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: WSD klipsch surround technology

Το τρικ είναι να τοποθετούνται τα surroudn στο πλάι και ελαφρώς προς τα πίσω, με τις αντίστοιχες κλίσεις ώστε να σε κυκλώνει ο ήχος, ανάλογα με τους τοίχους.

Τότε πλέον απαλλάσσεται κανείς από την ανάγκη για surround back.

Εξαρτάται βέβαια πάντα από τον χώρο.
Ακριβως ετσι.....:444:

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: WSD klipsch surround technology

Ακριβως ετσι.....:444:
Οταν λετε για κλιση εννοειτε περιστροφη ως προς τον κατακορυφο αξονα ωστε η ακμη του τριγωνου να στοχευει την κεντρικη θεση ακροασης?

Με την βαση ειστε εκτος προδιαγραφων της KLIPSCH ως προς το υψος τοποθετησης (βλεπε εγχειριδιο ηχειων).

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: WSD klipsch surround technology

Με την βαση ειστε εκτος προδιαγραφων της KLIPSCH ως προς το υψος τοποθετησης (βλεπε εγχειριδιο ηχειων).
O Αποστόλης προτιμάει χαμηλά τον surround ήχο του κι επέλεξε τις χαμηλές βάσεις Ultimate Support, 95 εκατοστών. Αρκετά χαμηλά, αλλά τι να κάνουμε, γούστο του.

Σε μένα έβαλα τις ψηλές Utlimate Support 1,20 μέτρου. Έτσι όπως φωλιάζω στον καναπέ, βρίσκομαι μισό μέτρο κάτω από το ύψος των ηχείων. Δε μου αρέσει να είναι πολύ ψηλά τα surround.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.862
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef