Xbox 2 ή Xenon: Η νέα κονσόλα της Ms

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Το gamespy παρουσίασε σήμερα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εξελιξης του Χbox ,της νέας κονσόλας με κωδική ονομασία ΧΕΝΟΝ

* Επεξεργαστής:Ένας 3πύρηνος στα 3GHz.Kάθε πυρήνας είναι ικανός για 2 εντολές ανα κύκλο ρολογιού με L1 cache:64kb(32kb για δεδομένα και άλλα τόσα για εντολές).Oι 3 πυρήνες μοιράζονται 1MB L2 cache.
* Tομέας γραφικών:Η κάρτα γραφικών της νέας κονσόλας είναι ένα βήμα παραπάνω από την ATI X800. Ο χρονισμός για τον πυρήνα ειναι 500MHz και υποστηρίζει Shader 3.0.Η κατασκευή της βρίσκεται ακόμη σε alpha στάδιο ,οι beta εκδόσεις αναμένονται τον Μάιο και η τελική έκδοση γύρω στο καλοκαίρι,όπου και η ισχύς της θα είναι περισσότερη από οποιαδήποτε άλλη gpu στον πλανήτη.
* Μνήμη συστήματος:To XENOΝ θα έχει 256ΜΒ RAM.Να σημειωθεί εδώ πως δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ pc και κονσολών στις απαιτήσεις ram και ότι το xbox είχε 64ΜΒ RAM.
* Drive οπτικών μέσων:To XENON δε θα χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για τα επερχόμενα παιχνίδια (Blu-Ray ή HD-DVD) αλλά dual-layer DVD-9 δισκάκια. Η ταχύτητα ανάγνωσης θα είναι στα 12x.
* Αποθηκευτικά μέσα:H νέα κονσόλα θα χρησιμοποιεί κάρτες μνήμης απο 64 MB μέχρι 1,024 MB (8mb θα δεσμεύονται για χρήση λειτουργικού συστήματος). Σε αντίθεση με το xbox ο σκληρός δίσκος θα ειναι προαιρετικός
* Κάμερα:;Ένα νέο χαρακτηριστικό θα είναι η USB 2.0 κάμερα ανάλυσης 1.2 megapixel (για στατικές λήψεις και video).Oι φωτογραφίες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μέσα στο παιχνιδι ως game profil.Επίσης η κάμερα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για video chat.
* Ήχος:.Το XENON δεν θα έχει το κλασικό chip ήχου αλλά ενα συνδιασμό hardware αποκωδικοποίησης και software υλοποίησης εφέ, chores κ.λ.π. Το DirectSound3D εγκαταλήφθηκε για χάρη του X3DAudio.


H Microsoft απαιτεί απο τους developers παιχνιδιών να είναι όλοι οι νέοι τίτλοι για το XENON Live enabled.Περισσότερες πληροφορίες περί αυτού θα υπάρχουν αύριο στο gamespy .Επίσης οι developers συμβουλεύονται να σχεδιάζουν τα νέα παιχνιδια για απεικόνιση high definition (720p στα 1280x720 για τα παιχνίδια και video clips με 16:9 aspect ratio, 5.1 Surround Sound και εφε εξομάλυνσης).
Ολα τα παιχνίδια που θα είναι φτιαγμένα για το XENON θα μπορούν να παίζονται με μουσική της επιλογής μας, υποστηριζόμενα format ειναι τα mp3 και wma σε bitrate μέχρι 320Kbps CBR or VBR stereo .Για την αναπαραγωγή ταινιών δε το ΧΕΝΟΝ χρησιμοποιεί το Xenon Motion Video (XMV). To ΧΜV είναι βασισμένο στο Windows Media 9 και με τον απαιτούμενο codec θα επιτυγχάνει και αναπαραγωγή HD-DVD .Ο στόχος είναι η απροβλημάτιστη αναπαραγωγή στα 720p, 30fps με 5.1 Surround Sound.
Έτσι πλέον η νέα κονσόλα με κωδική ονομασία ΧΕΝΟΝ δεν θα είναι απλά μια παιχνιδομηχανή αλλα είναι media center αναπαραγωγής High definition εικόνας και ήχου.

Πηγή: insomnia.gr
 



Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Να περιμένουμε να ακούσουμε και τους τίτλους των βασικών παιχνιδιών/εισβολέων και βλέπουμε.

Εξακολουθώ να θεωρώ ότι τελικός νικητής θα είναι το PS3 (αν και θα ήθελα νικητές να είμαστε απλά εμείς..... :roll: )
 



Staff online

  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.600
Μηνύματα
2.865.571
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top