Xbox elite HDMI test

Reaction score
62
Το gizmodo.com έκανε τέστ την elite έκδοση του xobox360. Πέρα ότι την βρήκε πιό ήσυχη από το κανονικό xbox360, σ' αυτό που δίνει βαρύτητα, είναι η απόδοση της HDMI θύρας του. Σύμφωνα με το 7 ωρο τέστ και με διάφορα τέιλερς και παιχνίδια, διαπίστωσαν ότι η HDMI παίζει καλύτερα έως πολύ καλύτερα από την Component. Αλλά, επειδή μία εικόνα όσο χίλιες λέξεις, δείτε τις πάρακάτω και πείτε τη γνώμη σας!!!

HDMI

component

HDMI

component

GTX

Reaction score
39
Το συγκριτικό που έκανε ο τύπος είναι καρα-άκυρο!!!

Μας κάνει πλάκα??? Χρησιμοποίησε λέει τα ίδια settings στην τηλεόραση και για το HDMI και για το Component!!!! Και ποιός του είπε οτι το 360 βγάζει το ίδιο ακριβώς σήμα από το component και από το HDMI??? Το κάθε ένα πρέπει να το καλιμπράρει πρώτα και μετά να κάνει σύγκριση. Δε ξέρω το αποτέλεσμα αν θα ήταν το ίδιο ή οχι αλλά αυτό που έκανε είναι λάθος.

Παράδειγμα

Έχω skyHD και μέχρι πρόσφατα το είχα συνδεδεμένο πάντα με component (παρόλο που βγάζει και HDMI) αλλά επειδή δεν είχα HDMI switch δε μπορούσα να το χρησιμοποιήσω. Ε λοιπόν πήρα το switch και το έχω πλέον με HDMI. Ε το HDMI με τα ίδια settings στην τηλεόραση με το component είναι λίγα κλίκ πάνω από το ασπρόμαυρο άμα ρυθμίσεις όμως χρώματα και brightness για το HDMI η εικόνα είναι ίδια με αυτή που βγάζει το component. Με τη λογική του έπρεπε να πω οτι το HDMI που βγάζει το κουτί είναι μάπα, έλα που δεν είναι όμως.

Η πλάκα είναι οτι έχει υποψιαστεί τη βλακεία του αλλά μάλλον δεν έχει καταλάβει το λάθος του. Από αυτά που γράφει ο ίδιος επιβεβαιώνει και αυτά που λέω. Και παραθέτω:

Caveats: For all tests, the TV, a Sharp Aquos 52-inch 92 series, had fixed settings on standard, dot by dot mapping, noise reduction off. The camera's exposure was the same for both side by side shots.
It's possible the TV had a different calibration for its component inputs vs its HDMI ones, but then that has to be the case on the plasma I tested it with for a bit.

Όχι φίλε μου αφού συμβαίνει το ίδιο ακριβώς όπως λες και στην Plasma που δοκίμασες "It's possible that the 360 has a different calibration for its component outputs vs its HDMI ones"

Reaction score
0
Δημήτρη εμένα έχει χαλάσει 2 φορές το ΧΒΟΧ. Την τρίτη νομίζω στο αλλάζουνε.
Μήπως τελικά να το χαλάσω να πάρω το ELITE? xixiixixι

Πάντως αν σε ένα εξάμηνο έχει 400€ μια χαρά είναι.

Reaction score
62
Μήπως τελικά να το χαλάσω να πάρω το ELITE? xixiixixι

Πάντως αν σε ένα εξάμηνο έχει 400€ μια χαρά είναι.
Κι εσύ από τους τυχερούς???:happy_5:

GTX

Reaction score
39
Μα αν δε κάνω λάθος κάθε φορά στο αλλάζουν. Αν είχες κρατήσει τα SN μπορείς να το τσεκάρεις.

Reaction score
62
Εγώ δεν βγάζω άκρη.... Αλλά θα το αγοράσει μόλις βγεί ένας φίλος μου. Τον πήρα τηλ και μου είπε ότι, μόλις έρθει, θα μου το δώσει κατευθείαν για σύκριση!!!! Ανδρέα είσαι για ένα καυτό τέστ?? Εσείς τι λέτε???

GTX

Reaction score
39
Εγώ είμαι μέσα φούλ!!!!!!!

Αλλά πιστεύω οτι στο engadget λένε την αλήθεια, προσπάθησαν πολύ για να δούνε τις διαφορές που είναι το αναμενόμενο, ενώ ο άλλος λέει ξεκάθαρα υπερτερούσε το ένα από το άλλο που είναι τουλάχιστον υπερβολή.

Του Brian του έβαλα και comment αλλά περιμένει έγκριση, για να δούμε τί θα πεί???

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Μας κάνει πλάκα??? Χρησιμοποίησε λέει τα ίδια settings στην τηλεόραση και για το HDMI και για το Component!!!! Και ποιός του είπε οτι το 360 βγάζει το ίδιο ακριβώς σήμα από το component και από το HDMI??? Το κάθε ένα πρέπει να το καλιμπράρει πρώτα και μετά να κάνει σύγκριση. Δε ξέρω το αποτέλεσμα αν θα ήταν το ίδιο ή οχι αλλά αυτό που έκανε είναι λάθος.

"
O GTX δεν εχει καθολου αδικο!:cool_4:

Reaction score
0
Πάντος και στο δέυτερο test είδε μια διαφορά, έστω και μικρή.

"We figured the best visual test would be playing in 1080p on both HDMI and component video, and we were right. What little difference we did notice, we noticed it with that test.
In a couple of darker scenes in Gears there seemed to be a little more depth to the blacks (and a bit more distance detail because of it). But to tell you how subtle it was, we didn't even notice it until we literally started flipping back and forth as fast as we could. Fast motion, spinning, action, all the rest -- it looks almost identical on both consoles."

Reaction score
164
Πέρα από αυτά που, σωστά είπε ο GTX, προσωπικά θεωρώ την σύγκριση πολύ στο πόδι.
Γιατί μόνο βιαστικός ερασιτέχνης θα έβαζε τέτοιες φωτογραφίες για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας... Το μοναδικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο τύπος είναι άσχετος και δεν ξέρει ούτε καν να βγάζει μια φωτό της προκοπής. Ανεστίαστες και κουνημένες. Δεν θα σχολιάσω το ότι δεν χρησιμοποιεί καν τρίποδο. Αν ο τύπος νομίζει ότι με τέτοιες φωτό μπορούν να βγουν συμπεράσματα, καταλαβαίνουμε πώς έβγαλε τα δικά του.
Θα διάβασε από καμία "αξιόπιστη" πηγή ότι το HDMI είναι καλύτερο και αποφάσισε να το αποδείξει με το ζόρι. Να βοηθήσουμε και την κακομοίρα την Microsoft να πουλήσει κανένα Elite! :mad_2:

Reaction score
0
Μεχρι τωρα το κραζαν(μ)ε επειδη δεν ειχε HDMI και ο Bill ελεγε οτι δεν εχει ουσιαστικη διαφορα ποιοτητας με το component. Τωρα που απεκτησε HDMI το κραζουν(μ)ε γιατι δεν βλεπουμε την τρομερη βελτιωση? Δηλαδη μονο στο xbox συμβαινει αυτο και ολες οι αλλες συσκευες απογειωνονται με το hdmi? ή απλα καποιοι τωρα ανακαλυψανε την Αμερικη επειδη τωρα (τους) συνεφερε να ανακαλυφτει?

Reaction score
0
Μα αν δε κάνω λάθος κάθε φορά στο αλλάζουν. Αν είχες κρατήσει τα SN μπορείς να το τσεκάρεις.
Την δευτερη φορά αν θυμάμαι καλά μιλώντας με το εξωτερικό να δώσω τα SN μου είχαν πει οτί την 3η φορά αλλάζει με καινούργιο.Χωρίς να θέλω να πάρω κανένα στο λαιμό μου αλλά έτσι κατάλαβα, τις άλλες δυο δεν ήρθε καινούργιο κουτί αλλά κάποιο προφανώς επισκευασμένο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv