XTZ PC-based Room Analyzer

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

XTZ will soon offer their PC-based Room Analyzer measurement software/tool for audio systems. A combination of software plus the included USB microphone allows for frequency response measurement with RTA (Real Time Analyzer) from 16Hz to 20kHz. Other features include a high resolution room analysis (Room Analyzer) and reverb analysis. You can also use this setup to locate room modes and see where acoustic panels may be of benefit, thereby removing unwanted frequency depression or augmentation as is common in many listening rooms. A spectrogram, 2-D waterfall, shows time, frequency and magnitude. The USB microphone includes stand and helps to avoid lackluster internal soundcards and, instead, opt for direct digital signal input to the computer software for accurate results.

Πηγή: enjoythemusic.com
Περισσότερα: Σελίδα κατασκευαστή

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

The trusty SPL meter is fine for setting speaker levels, but quite useless when it comes to adjusting crossovers, or placing sound absorption panels, which is where XTZ’s Room Analyzer comes in. XTZ’s software combined with the USB microphone provides frequency response measurement with real time analysis from 16Hz to 20kHz, a room analyzer for finding room modes (peaks and valleys in response caused by room interaction), and reverb analysis.

The USB microphone provides a direct digital connection to the software, bypassing the often noisy soundcard microphone input. The software package will be available in January for about $300 (200 Euros).

audiojunkies.com

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.539
Απ΄οτι βλεπω ομως κανει μονο αναλυση/μετρηση.
Correction kanei???

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όχι, βασικά είναι ένα διαγνωστικό που σου δίνει μια καλή εικόνα. Correction κάνεις εσύ. :cool_4:

...

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.539
Απάντηση: XTZ PC-based Room Analyzer

Ε να αυτα ειναι............ μισες δουλεις.

καντο ολοκληρωμενο !!!!!!!!!

Reaction score
0
Σορρυ ρε παιδια αλλα για να καταλαβω,ειεμις τι πληρωνουμε το λογισμικο σκέτο ή και το μικρόφωνο?Αν εχοθμε καποιο δικό μας δεν μπορούμε να αγοράσουμε σκέτο το λογισμικό ή το συγκεκριμενο αποδίδει μεγιστα προς την εφαρμογή?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νικολα. αν θελεις να δοκιμασεις ενα, να ξερεις οτι θα εχω στα χερια μου σε περιπου τρεις βδομαδες.
Ταξε μου λοιπον, και εδω ειμαστε.
Αυτά είναι!
Να τάξω, να τάξω αλλά τι να τάξω. Πως σου φαίνεται μια ακυκλοφόρητη φωτογραφία του σΚαφάτου με στρινγκ στην παραλία να παίζει ρακέτες? Όλα τα δικαιώματα copyright πληρωμένα. :cool_11::cool_11:

...

Reaction score
0
Νικολα. αν θελεις να δοκιμασεις ενα, να ξερεις οτι θα εχω στα χερια μου σε περιπου τρεις βδομαδες.
Ταξε μου λοιπον, και εδω ειμαστε.
Περίεργο γιατί στην τελευταία κουβέντα που είχα με τον Olle Ellianson τον ιδιοκτήτη της XTZ μου είχα πεί ότι δεν είναι ακόμα έτοιμο και η παράδοση του θέλει τουλάχιστον 5 εβδομάδες.
Πάντως αξίζει τον κόπο γιατί είναι πραγματικά πολύ φτηνό και απο ένα demo που μου έστειλε δείχνει να παίρνει υπ'όψην του αρκετές παραμέτρους.
Καλορίζικο όταν το πάρεις και περιμένω εντυπώσεις.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425

Η βάση του μικροφώνου περιέχει και τη κάρτα ήχου. Το εργαλείο αυτό είναι ήδη έτοιμο και υπήρχε στην έκθεση της Γερμανίας που τελείωσε προχτές. Η τιμή του είναι εκπληκτική... μόλις 220 ευρώ.

Reaction score
4

Τελικά, το έχει χρησιμοποιήσει κανείς ?

Reaction score
14
Τελικά έγινε κάτι με αυτό? Μπορούμε να το προμηθευτούμε απο κάπου???

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members