XTZ room analyzer και DEQ2496

Reaction score
791
Δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου, οι όποιες γνώσεις μου προέρχονται απο διάβασμα στα διάφορα sites, ελληνικά και ξένα. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: πρόσφατα αγόρασα το room analyzer της xtz και αρχισα τις μετρήσεις. Οταν το βάζω να μετρήσει μέχρι τα 250hz (room analyzer) αφού κάνει την μέτρηση μου εμφανίζει στο παράθυρο found room modes σε ποιές συχνότητες βρήκε room modes και μου βγάζει τιw ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω στον παραμετρικό ισοσταθμιστή (μάλλον στο sub τηs χτζ), στον συντελεστή Q λοιπόν μου δίνει κάτι νούμερα 28,75 ή 23,50 κλπ. Πάω τώρα στο DEQ2496 να βάλω τις παραμέτρους για τα φίλτρα στο PEQ αλλά εκεί στο BW(oct) όπου ορίζεις το Q μετράει απο το 1 έως το 10. Τι πρέπει να κάνω;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871
Απάντηση: XTZ room analyzer και DEQ2496

Το ΧΤΖ είμαι ίσως ο πρώτος που το αγόρασε, αλλά ακόμα το έχω στο ...κουτί του! Δε πρόλαβα να το δοκιμάσω ακόμα!

Οπότε, ιδέα δεν έχω τι σχέση έχουν τα Q του ΧΤΖ με τα Q του DEQ...

Reaction score
1.772
Απάντηση: XTZ room analyzer και DEQ2496

μαλλον δεν ειναι συμβατα.

κατα πασα πιθανοτητα το xtz εχει τα q του feedback destroyer.

μπορεις ομως να τα ρυθμισεις με το χερι και ξαναμετρωντας να κανης μικροδιορθωσεις

μεχρι να φερεις το αποτελεσμα που θελεις.

Reaction score
791
Θέλω στην αρχή να το φέρω τελείως φλατ. Δηλαδή ο χώρος και τα ηχεία σαν σύνολο να παίζουν φλατ. Μετά αφού ζήσω με το φλατ κάποιο διάστημα θα φέρω την καμπύλη αποκρισης στο αρεστό.! Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: XTZ room analyzer και DEQ2496

Θέλω στην αρχή να το φέρω τελείως φλατ. Δηλαδή ο χώρος και τα ηχεία σαν σύνολο να παίζουν φλατ. Μετά αφού ζήσω με το φλατ κάποιο διάστημα θα φέρω την καμπύλη αποκρισης στο αρεστό.! Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω.
το φλατ δεν ακουγεται με τιποτα

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members