Yamaha MX-D1 Digital Amplifier.

Reaction score
53
[highlight=red]Ανοίγω αυτό το topic με θέμα αυτόν το ενισχυτή, γιά οποιαδήποτε κριτική ή τέστ![/highlight] :lol:
Tα χαρακτηριστικά του είναι: :D
Power Engine Chipset Overcomes Digital Amplifier Limitations
Constant Gain PLL Modulator Circuit
Digital Cross Feedback Loop Circuit
Advanced Analog Feedback
Active Power Control System
Direct Drive High-Efficiency Power Supply and Magnetic Coupling Rectification Circuit
High-Speed Protection Circuits
Monaural Independent Construction
Highest Quality Parts
Extensive Vibration Damping
Custom Installation Compatibility
Inlet-Type Power Cable
Min. RMS Output Power (8 ohms , 1 kHz, 0.1% THD): 500 W + 500 W
[highlight=tomato]Dynamic Power/Channel: 1,000 W (2 ohms) / 1,000 W (4 ohms) / 850 W (6 ohms) / 700 W (8 ohms) [/highlight]
Frequency Response: 1-100,000 Hz ±3 dB
Total Harmonic Distortion : 0.003%
Dimensions (W x H x D): 435 x 75 x 437 mm
Weight: 10.4 kg

Η απόκτηση του μηχανήματος έγινε μετά από σύσταση του φίλου μου Τόνυ Ποθητού
που σε συνδυασμό με ένα Tsakiridis preamp-Alexander, οδηγώ τα B&W Nautilus 802.
Πιστεύω ότι το ηχητικό αποτέλεσμα που ακούω είναι άριστο!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αγαπητέ sambalis καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Το εν λόγω μηχάνημα είναι ένας από τους ενισχυτές που πολύ θα ήθελα να ακούσω εδώ και πολύ καιρό.

Ένα παραπάνω γιατί κι εγώ ακούω μουσική με (εντός εισαγωγικών) ψηφιακή υλοποίηση, βασισμένη στο TA0104A Class-T Digital Audio Amplifier της tripath, φυσικά με πάρα πολλές αλλαγές, κατασκευή του αδερφού μου. Αυτό άλλωστε χρησιμοποιήθηκε και στον Bel Canto EVO 200.2 με απλή χρήση του evaluation board, όμως τα υλικά του και ο τρόπος κατασκευής λογικά δείχνουν ότι είναι χειρότερος από την ιδιοκατασκευή.... :roll:

Φυσικά ούτε αυτόν έχω ακούσει. Μια σύγκριση τέτοιων μηχανημάτων από ότι καταλαβαίνεις θα ήταν τρομερά ενδιαφέρουσα.
Δυστυχώς δεν μου δόθηκε ακόμα η ευκαιρία. Είναι κάτι που στο μέλλον πρέπει να το οργανώσουμε οπωσδήποτε. :!:

Το κακό είναι ότι αρκετός κόσμος είναι ακόμη δύσπιστος σε αυτές τις τεχνολογίες και πολύ λίγοι είναι αυτοί που έχουν τέτοια μηχανήματα.

Τον εν λόγω ενισχυτή, τον έχει ο κος Ποθητός, ο οποίος είναι και μέλος μας και κάποια από τα μέλη εδώ τον έχουν ακούσει πχ ο κος Κορακάκης.

Οι εντυπώσεις έχω την αίσθηση ότι είναι οι καλύτερες και γενικώς μιλάμε για μηχάνημα που βάζει κάτω ενισχυτές με πολύ μεγαλύτερο κόστος.
Αυτό είναι 100% σίγουρο και δεν χρειάζεται να τον ακούσω για να το πιστέψω μιας και οι απόψεις είναι σχεδόν όλες ίδιες.

Θα παρακαλέσω αυτούς που έχουν εμπειρία από την ακρόαση του yamaha να μας πουν δύο λόγια.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Η απόκτηση του μηχανήματος έγινε μετά από σύσταση του φίλου μου Τόνυ Ποθητού
που σε συνδυασμό με ένα Tsakiridis preamp-Alexander, οδηγώ τα B&W Nautilus 802.
Πιστεύω ότι το ηχητικό αποτέλεσμα που ακούω είναι άριστο!!!
Just saw that... πρέπει να έκανες edit στο αρχικό μήνυμά σου.

Συνεπώς με γειά σου κιόλας!! Νομιζω κι ο γιατρός τα ίδια ηχεία έχει.
Πριν με τι άκουγες τα 802?

Στο 1ο test τελικών που θα γίνει πάντως, θα χρειαστούμε την συνδρομή σου. :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μια ερώτηση μιας και τον έχεις ήδη.

- Άκουσες διαφορές στον ήχο μετά από πολύ - μα πάρα πολύ ζέσταμα (όχι ότι ζεσταίνεται αυτός βέβαια αλλά λέμε τώρα), 2-3 μέρες ανοιχτός ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λευτέρη στην Ελλάδα δεν ξέρω.
Έξω τον έχω δει από 4.000 δολλάρια, 5.000 δολλάρια, 3.000 λίρες....
Δεν ξέρω ακριβώς.
Πάντως νομίζω ότι σε αυτά τα χρήματα είναι κορυφαίος. Πρακτικά λένε ότι μπορεί να οδηγήσει... τα πάντα.

Gio

Reaction score
185
Ημουν και εγω εκεινο το απογευμα στην δοκιμη του YAMAHA με τα 802Ν. Μολις τον ειδα σκεφτηκα οτι .... αποκλειεται.....ναι σιγα.... μας τα παν κι αλλοι , και περιμενα την στιγμη που το ....θηριο θα τον καταπινε. Ειπα να κατσω και κοντα στον πυροσβεστηρα για καθε ενδεχομενο. :lol:
Πως την πατας καμμια φορα!!!
Καλα που δεν ειχα εκδηλωθει, και ειχα κρατησει τις χαιρεκακες σκεψεις μου για μενα. Το εν λογω μηχανακι, το οποιο σημειωτεον ειναι μεγεθους και βαρους laptop, δεν κωλωσε πουθενα. Ολοενα και δυνατοτερες εντασεις , ολοενα και δυσκολοτερα κομματια (μεγαλα συμφωνικα, τυμπανα, δυνατο ροκ) και αυτο κρατουσε τον απολυτο ελεγχο στα μεγαλα ηχεια, χωρις καν να ιδρωσει.:!:
Παραλληλα , ηταν πολυ διαφανος και αναλυτικος. και..... καλα τι ειναι αυτο στο βαθος?
Μουσικοτητα? Ε ναι ο YAMAHA ειναι και πολυ μουσικος..ΚΑΙ καλα, θα μου πει καποιος, μειονεκτηματα, δεν εχει ρε φιλε?
Εχει , πως δεν εχει. Καταρχας ειναι ΥΑΜΑΗΑ.. Καλη και αγια η ΥAMAHA για να φτιαχνει ....μοτοσακο αλλα υπαρχει και ενα οριο. Οχι και να βαλουμε ενισχυτη ΥΑΜΑΗΑ στο σπιτι.Θα σηκωθουν οι ΝΟS 2A3 και θα μας βαρανε. Τωρα θα μου πεις 1.5 watt αυτο τι ζημια να μας κανει, αλλα ειπαμε¨ΜΟΝΟ εκει υπαρχει μουσικη΄.
Δευτερον, ειναι ψηφιακος..
Αυτο σημαινει οτι αποσυνθετει το σημα σε παρα πολλα κομματια, για να το ανασυνθεσει μετα.Αυτο ειναι η ψηφιακιλα. Τωρα θα μου πειτε,¨καλα ρε φιλε το ακουσες αυτο?
Oχι, αλλα το διαβασα Αρα το εχουν ακουσει αλλοι..Εγω παλι νομιζω πως αν δεν ξερεις ποιος ενισχυτης παιζει, αυτα τα πραγματα δεν τα ακους με αυτον τον ενισχυτη..
Αυτο που μου εμεινε απο εκεινο το απογευμα, ειναι οτι ο YAMAHA ειναι ενας ενισχυτης που ταιριαζει στα γουστα σχεδον ολων μας .
Ταιριαζει στα ματια των γυναικων μας , ταιριαζει στην μεση μας , και ειμαι σιγουρος πως ταιριαζει και στα αυτια μας.
Βεβαια δεν ταιριαζει αρκετα στο ΕΓΩ μας αλλα οταν παιζονται πολλα λεφτα , το τελευταιο καλο θα ειναι να το βαζουμε λιγο στην ακρη. :D

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
308
έχει γίνει review από τον ΗΧΟ σε παλιότερο τεύχος (377) μαζί με τον παθητικό προενισχυτή ΥPC-1 της yamaha, όπου η ισχύς μετρήθηκε 2x150w στα 8ohm και 2x220w στα 4ohm...

Γενικά η κριτική είναι θετική για το σετ, συγκεκριμένα αναφέρουν ότι ακούγετε αναλογικότερος κάθε ψηφιακού, αλλά απ' ότι θυμάμαι δεν δοκιμάστηκε σαν stand-alone τελικός...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σπύρο στον ΗΧΟ νομίζω ότι δοκιμάσανε άλλο - μικρότερο μοντέλο.... εδώ μιλάμε για 700W στο κανάλι στα 8Ω.....

Gio said:
Βεβαια δεν ταιριαζει αρκετα στο ΕΓΩ μας αλλα οταν παιζονται πολλα λεφτα , το τελευταιο καλο θα ειναι να το βαζουμε λιγο στην ακρη. :D
Να δω πότε θα ξεπεράσουμε αυτά τα ΕΓΩ μας, για να μην τα πω αλλιώς....

Reaction score
1
Εγώ πάντως, έχω την περιέργεια να δω πως θα τα πάει με τα θηριώδη 800 Matrix και με τον καινούριο μου προενισχυτή, Lamm LL2. Tony τι λες ...είσαι έτοιμος;;;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Korakakis Nicholas said:
Εγώ πάντως, έχω την περιέργεια να δω πως θα τα πάει με τα θηριώδη 800 Matrix και με τον καινούριο μου προενισχυτή, Lamm LL2. Tony τι λες ...είσαι έτοιμος;;;
Καμιά extra καρεκλίτσα και για μένα υπάρχει ρε?
:cry: Δεν θα κάνω φασαρία. Θα κάτσω σε μια γωνία και θα ακούω. Άμα θέτε φέρνω και το δικό μου το μοτοράκι ή σας το στέλνω :wink:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
308
Σπύρο στον ΗΧΟ νομίζω ότι δοκιμάσανε άλλο - μικρότερο μοντέλο.... εδώ μιλάμε για 700W στο κανάλι στα 8Ω.....
Νίκο το τεστ ήταν για τον MX-D1. Τώρα τι παίζει με την ισχύ δεν μπορώ να πω...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
308
Νίκο τον έχει φώτο front panel και back panel και το λέει καθαρά!!!

Επίσης στο back panel του ενισχυτή αναφέρει κατανάλωση 350w οπότε αποκλείετε να δίνει 700w στην έξοδο...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Περίεργον... μιας και η προδιαγραφή από τον κατασκευστή είναι για 2 Χ 500W. Όσο ψέματα και να λένε τα 500W RMS,... 150 δεν γίνονται με τίποτα.
Θα το ξαναδώ το άρθρο στο σπίτι...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
308
Λοιπόν έκανα λίγο ακόμα research και βρήκα ένα review του εν λόγω ενισχυτή στο HiFi News & Record Reviews του Σεπτεμβρίου 2004.

Εκεί υπάρχε μία εκτενέστατη τεχνική ανάλυση του ενισχυτή...

Λοιπόν ποιος λέει την αλήθεια ο Ήχος ή η Yamaha???

H απάντηση είναι, όσο κι αν σας φανεί περίεργο, και οι δύο!!!

Τι σημαίνει αυτό...

Ας πάρουμε τους ισχυρισμούς της Yamaha περί ισχύος 2x500w. Επαληθεύτηκαν. Αλλά μόνο σε μια περιοχή του φάσματος...
Ο MX-D1 έχει πολύ χαμηλή περαμόρφωση στην περιοχή γύρω από το 1Khz και έτσι στην συχνότητα αυτή μετρήθηκε από το HiFi News ισχύς 2x505w στα 8ohm και 2x525w στα 4ohm με παραμόρφωση 0,003% .

Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος... Σε όλο το υπόλοιπο φάσμα η παραμόρφωση είναι σημαντικά υψηλότερη!!! Απότέλεσμα στα 20KHz η παραμόρφωση να είναι περίπου 7%!!!!

Βάση αυτού δεν θα ήθελες να ανεβάσεις και πάρα πολύ την ένταση, οπότε ο Ηχος μάλλον αποφάσισε να μετρήσει την ισχύ όχι στο 1KHz αλλά εκεί όπου θα συναντήσει την μεγαλύτερη παραμόρφωση... Φυσικά τα τελευταία 2-3 χρόνια οι τεχνικές αναλύσεις του Ήχου περιορίζονται σε ένα πινακάκι και γι' αυτό δεν αναφέρουν τίποτα για την περίεργη συμπεριφορά του ενισχυτή...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
308
επίσης αυτό που βγαίνει από τα διαγράμματα του HiFi news είναι ότι η παραμόρφωση μεταβάλλετε σημαντικά με το φορτίο, αλλά πάντα τα προβλήματα είναι στην περιοχή μετά τα 10ΚHz!!!

Στην ίδια περιοχή μεταβάλλετε σημαντικά και η απόκριση εξόδου. Ενώ στα 8ohm είναι flat από 20Hz μέχρι 20Khz, στα 4ohm είναι περίπου -1db στα 20kHz και στα 2ohm -1,5db. Σε όλες όμως τις παραπάνω περιπτώσεις παρατηρείτε μία απότομη άνοδος και καμέσως μετά κάθοδος κατά 1,5db στα 53kHz !!!

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά?
H απόδοση του ενισχυτή θα μεταβάλλετε δραματικά με την αλλαγή του φορτίου. Ενώ σε κάποιο σύστημα μπορεί να κελαιδά σε άλλο μπορεί να ζορίζετε... Το χειρότερό ταιριασμά του θα πρέπει να είναι με ένα ηλεκτροστατικό ηχείο όπου στις υψηλές έχουμε καθαρά χωρητικά φορτία με μικρές τιμές εμπέδησης...

Γι' αυτούς τους λόγους που προαναφέρθηκαν καλό είναι πριν τρέξουν κάποιοι να τον αγοράσουν να τον ακούσουν στο σύστημά τους...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.237
Members
38.671
Νεότερο μέλος
xkaragi