Yamaha rx v 767

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.456
Παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει τον τρόπο επαναφοράς του menu του παραπάνω av στην Οθόνη μέσω hdmi.
Εδώ και κάποιες ημέρες, ύστερα φυσικά από κάποια κατά τύχη ρύθμιση, έχασα την δυνατότητα εμφάνισης του μενού του yamaha από την είσοδο hdmi 1, επί της οθόνης.
Από τις τρεις μου συνδέσεις hdmi μόνο η hdmi 2 έχει αυτήν την στιγμή αυτή την δυνατότητα. Οι άλλες δύο, εμφανίζουν τις επιλογές του μενού μόνο από την μικρή οθόνη του av.

Σκέπτομαι να κάνω γενικό reset του μηχανήματος, αλλά από την άλλη δεν ξέρω αν θα διορθώσω το πρόβλημα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.456
Καλημέρα,

Από ότι φαίνεται δεν υπάρχει κανείς να γνωρίζει το αντικείμενο.
Τέλος πάντων, δεν με απασχολεί το θέμα και πολύ!

Κάτι άλλο τώρα.

Υπάρχει η δυνατότητα να έχω ήχο από την tv (panasonic vt50) μέσω hdmi
Ενώ λοιπόν ενεργοποιώ την δυνατότητα αυτή (μέσω του μενού hdmi του yamaha (audio return channel)) αυτή χάνεται μετά το κλείσιμο του Yamaha.
Άρα κάθε φορά που γίνεται εκκίνηση του av πρέπει αναγκαστικά να πηγαίνω στο μενού του και να ενεργοποιώ την εντολή hdmi (hdmi1 ή hdmi2 για αυτούς που έχουν παρόμοιο μενού).

Υπάρχει λύση??

Για να αποφύγω λοιπόν αυτή την διαδικασία έχω συνδέσει την tv στον yamaha μέσω οπτικής, κάτι που δεν είναι σωστό εφ όσον υπάρχει η δυνατότητα Audio Return Channel

ika

News
Reaction score
16.756
Σε PIONEER AVR και PANASONIC TV υπάρχει η δυνατότητα να ακούγεται ο ηχος της TV από το HDMI. Λογικά θα γίνεται και με τον YAMAHA.
1. στο RC της PANA υπάρχει κουμπί που επιλέγεις αν θα ακούς τον ήχο από την TV ή το HC.
2. Πρέπει να συνδεθεί η TV με τον AVR από το ARC HDMI της.
3. Σε κάποιο μενου του AVR ίσως πρέπει να δηλωθεί από ποιά είσοδό του θα ακούγεται ο ήχος της TV.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.456
Κάπως έτσι έχω κάνει και εγώ τις ρυθμίσεις.
Το πρόβλημα όμως έγκειται με τον Yamaha.

Ένω μετά τις σχετικές ρυθμίσεις, φέρνει ήχο μέσω hdmi κανονικά, η ρύθμιση αυτή χάνεται με το κλείσιμό του.
Την επόμενη φορά που ξεκοινά, δεν βλέπει την ρύθμιση και πρέπει να γίνει η διαδικασία από την αρχή, κάτι πολύ σπαστικό!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis