Yamaha RX-V2600 , RX-V1600 Receivers

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Μετά τον 4600 (υπάρχει τεστ στον καινούριο Ήχο) η Υamaha παρουσίασε τα "μικρότερα" αδερφάκια του 1600 και 2600 στην CEDIA.

http://www.audioholics.com/cedia/cedia2004/YamahaRXV2600RXV1600receiv.php

Πολύ ενδιαφέροντα μηχανήματα με προσιτές τιμές (στις ΗΠΑ)

Reaction score
49
Ουσιαστικά αυτό που επιτέλους έβαλαν είναι οι 2 είσοδοι & 1 έξοδος HDMI!!! :D :D

Ακόμα και ο 1600 θα έχει 2 τηλεχειριστήρια........ :D

minas

Πισιά
Reaction score
4.194
Τώρα το μόνο που λείπει από τους Yamaha είναι να γίνουν και όμορφοι...

minas

Πισιά
Reaction score
4.194
Μια χαρά είναι!!! :D :D :D

Το μόνο που θα ήθελα είναι πιο όμορφο τηλεχειριστήριο (το μεγάλο......Γιατί το μικρό είναι επίσης μια χαρά...) :D
Μάλλον μόνο εμένα ενοχλούν τα πορτοκαλί LEDάκια :)
Για το τηλεχειριστήριο δε σχολιάζω καν...
Για να δούμε πόσο θα πέσουν οι 1500, 2500 :twisted:
Αν και αναρωτιμέμαι, γιατί να θες να πάρεις τον 4600, όταν υπάρχει ο 2600! (Καλά, τα 7x190) είναι ένας λόγος :mrgreen:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Και να φανταστείς ότι ο 2600 τεχνολογικά είναι πιο μπροστά από τον 4600, αφού μετατρέπει όλα τα σήματα σε ψηφιακά ενώ ο 4600 δεν έχει αυτή την δυνατότητα.

άβυσσος η ψυχή των κατασκευαστών...

Reaction score
0
Tο ενδιαφέρον είναι ότι ο 2600 θα μετατρέπει οποιοδήποτε αναλογικό σήμα σε HDMI.
Εχω μια απορια.Αν του δωσεις σημα απο s-video και στο μετατρεψει σε ψηφιακο θα εχει καμια διαφορα στην ποιοτητα ?
Το ψηφιακο δεν θα ειναι παλι ιδιας ποιοτητας?

minas

Πισιά
Reaction score
4.194
Εχω μια απορια.Αν του δωσεις σημα απο s-video και στο μετατρεψει σε ψηφιακο θα εχει καμια διαφορα στην ποιοτητα ?
Το ψηφιακο δεν θα ειναι παλι ιδιας ποιοτητας?
Ανοίγεις μια "ενδιαφέρουσα" συζήτηση... :p
Μπορείς να πεις με ασφάλεια ότι το ψηφιακό δεν θα έχει επιπλέον πληροφορία.
Κάποιος μάλιστα μπορεί να εικάσει ότι κατά τη μετατροπή θα χάσεις ποιότητα/προσθέσεις θόρυβο.
Παρόλα αυτά η λογική είναι ότι θα εφαρμόσεις στο αναλογικό σήμα τα απαραίτητα φίλτρα που θα το κάνουν να φαίνεται εξίσου καλό ή καλύτερο συγκρινόμενο με το αρχικό σήμα. Επιπλέον έχεις και το πλεονέκτημα της ψηφιακής μεταφοράς του σήματος, που ελαχιστοποιεί περαιτέρω απώλειες.

Σε τελική ανάλυση: Προτιμάς να έχεις στον προβολέα σου σήμα 576i από S-video, ή 720p από DVI? (Ακόμα και αν προέρχονται από την ίδια πηγή)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
και κάτι πιο πρακτικό...

περνάς όλες τις πηγές στον ενισχυτή, και από εκεί φεύγει μόνο ένα καλώδιο προς τον προβολέα το οποίο θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει τα πάντα...

minas

Πισιά
Reaction score
4.194
Από αυτή την άποψη, και component να ήταν -αντί για DVI-, εμένα δε θα με χάλαγε καθόλου...
Το σημαντικό στοιχείο για εμένα είναι το upscaling που κάνει.

Reaction score
49
και κάτι πιο πρακτικό...

περνάς όλες τις πηγές στον ενισχυτή, και από εκεί φεύγει μόνο ένα καλώδιο προς τον προβολέα το οποίο θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει τα πάντα...
Ακριβώς!!!!
Αυτό έχω κάνει στον δικό μου (RX-V 1400RDS) στην component (έχει δυνατότητα upscaling σε όλα τα αναλογικά σήματα εικόνας...)

Ουσιαστικά ο ενισχυτής είναι το κέντρο (η καρδιά) του συστήματος αφού δέχεται όλα τα σήματα (εικόνας & ήχου) και τα στέλνει (βελτιωμένα...) σε κάθε συσκευή (ηχεία ή προβολέα ή τηλεόραση....) :D

Reaction score
0
Γιάννης Δημητρόπουλος @ Sun 18 Sep said:
...)

Ουσιαστικά ο ενισχυτής είναι το κέντρο (η καρδιά) του συστήματος αφού δέχεται όλα τα σήματα (εικόνας & ήχου) και τα στέλνει (βελτιωμένα...) σε κάθε συσκευή (ηχεία ή προβολέα ή τηλεόραση....) :D
Αυτό ισχύει από ΄δω και πέρα, όπου οι ενισχυτές ενσωματώνουν πλέον και switcher. Ως τώρα και για όσο ακόμα διαθέτουμε ενισχυτές χωρίς έξοδο HDMI/DVI είναι σαφώς προτιμότερο να στέλνουμε το σήμα απευθείας από την πηγή στον προτζέκτορα, χωρίς να παρεμβάλλεται ο ενισχυτής. Δε νομίζω να στέλνει κανείς αναλογικό σήμα εικόνας στον προτζέκτορα μέσω AV amplifier. εεε???

Reaction score
0
Υπάρχει κάτι νεώτερο για τον 2600?
Στο αγγλικό σαιτ της yamaha εχουν πλέον αποσύρει τους 2500 και 1500 και εχουν πλέον και τα Manuals των 1600 και 2600.
Πότε λέτε να τους περιμένουμε στην ελλάδα??
Έχει ακουσει κάποιος αν εχει αρχίσει πωλήσεις στην ευρώπη?

Reaction score
786
Ενδιαφεροντες οι νεοι...

Ομως αφου εκει στην Yamaha εκαναν που εκαναν το καλο, γιατι τσιγκουνευτηκαν και δεν εβαλαν κανα-δυο εισοδους HDMI ακομα?

Σε εναν χρονο ολες οι πηγες θα εχουν απο μια εξοδο HDMI οποτε τι να πρωτοβαλεις στον ενισχυτη...

GTX

Reaction score
39
Ενδιαφεροντες οι νεοι...

Ομως αφου εκει στην Yamaha εκαναν που εκαναν το καλο, γιατι τσιγκουνευτηκαν και δεν εβαλαν κανα-δυο εισοδους HDMI ακομα?

Σε εναν χρονο ολες οι πηγες θα εχουν απο μια εξοδο HDMI οποτε τι να πρωτοβαλεις στον ενισχυτη...
Κάτσε τώρα μη βιάζεσαι και του χρόνου τι θα βάλουνε στην επόμενη γενιά :wink: :wink:

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος