Yamaha RX-V375

I

iMAX 3D

Guest
Γεια σας. Χαίρομαι, που βρίσκομαι στην παρέα σας...
Έχω μια απορία. Θέλω να αντικαταστήσω το σύστημα "Logitech Z5500" με τον ενισχυτή "Yamaha RX-V375", κρατώντας τα ηχεία της Logitech. Πιστεύετε ότι αξίζει αυτή η αλλαγή, όσον αφορα στο διαχωρισμό του ήχου και στην ποιότητά του γενικότερα κι αν ναι ποιό woofer μου προτείνετε να αγοράσω, δεδομένου ότι το woofer της Logitech, επειδή είναι και ενισχυτής, δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω;
Σας ευχαριστώ.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Καλώς ήρθες στο AVsite!

Προσωπικά δε θα το έκανα αφου το Z5500 είναι αξιοπρεπέστατο αλλά σχεδιασμένο να παίζει με τα συνοδά του.

Αν επιμένεις όμως και μέχρι να πάρεις άλλα ηχεία, μια χαρά θα παίξουν αυτά με τον Yamaha.
Για sub, οποιοδήποτε λογικής τιμής γνωστής εταιρείας (οχι κινεζιά) θα είναι καλύτερο απο το δικό του.
Προσωρινά, μπορείς να δοκιμάσεις να συνδέσεις και το Logitech χωρίς τους δορυφόρους στο sub out του ενισχυτή αρκεί να μην περιμένεις πολλά.

I

iMAX 3D

Guest
Καλώς ήρθες στο AVsite!

Προσωπικά δε θα το έκανα αφου το Z5500 είναι αξιοπρεπέστατο αλλά σχεδιασμένο να παίζει με τα συνοδά του.

Αν επιμένεις όμως και μέχρι να πάρεις άλλα ηχεία, μια χαρά θα παίξουν αυτά με τον Yamaha.
Για sub, οποιοδήποτε λογικής τιμής γνωστής εταιρείας (οχι κινεζιά) θα είναι καλύτερο απο το δικό του.
Προσωρινά, μπορείς να δοκιμάσεις να συνδέσεις και το Logitech χωρίς τους δορυφόρους στο sub out του ενισχυτή αρκεί να μην περιμένεις πολλά.
Απλά, το Z5500 δεν υποστηρίζει τα νέα φορμά ήχου κι αυτός είναι ο βασικός λόγος που θέλω να το αντικαταστήσω...Δεν χάνω απόδοση στον ήχο, όταν παίζει μόνο DTS, τη στιγμή που οι νέες ταινίες απαιτούν TrueHD,DTS-HD Master κτλ;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Χάνεις αλλά είναι ικανά τα ηχεία να κάνουν αντιληπτή τη διαφορά; ;)

I

iMAX 3D

Guest
Χάνεις αλλά είναι ικανά τα ηχεία να κάνουν αντιληπτή τη διαφορά; ;)
Ένα από 17 προγράμματα CINEMA DSP, δεν θα είναι ικανό να μου δώσει μια διαφορετική, ίσως πιο κινηματογραφική αίσθηση ήχου; Ο καλύτερος διαχωρισμός, γενικότερα, λόγω ενισχυτή, δεν θα είναι αντιληπτός έτσι κι αλλιώς, ανεξαρτήτως ποιότητας ηχείων; Ο διαχωρισμός είναι διαχωρισμός και η απόδοση (δυναμική, πιστότητα και εύρος ήχου, watt κτλ.), κάτι άλλο...Είμαι λάθος; Το κυριότερο που με ενδιαφέρει είναι ο ευκρινέστερος διαχωρισμός του ήχου, από το κάθε ηχείο χωριστά. Μήπως τα ζητάω όλα και δεν το έχω καταλάβει; :beach:

Last edited by a moderator:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Πρώτα απ' όλα, αυτοί οι δορυφόροι δεν μπορούν να κατέβουν στους 80 κύκλους που είναι η χρυσή τομή για να μην ακούγεται που βρίσκεται το sub και να ακούγονται σχεδόν πλήρη τα ηχεία.

Αν και τα πολλά πρίμα δεν είναι επιθυμητά στο home cinema, τα προγράμματα DSP δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την καμπίνα ενός κανονικού ηχείου, μπορούν να δώσουν όμως λίγο παραπάνω "αέρα".

Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω, απλά να σου τονίσω πως η διαφορά πιθανότατα θα είναι μικρότερη απ' όση περιμένεις.

I

iMAX 3D

Guest
Πρώτα απ' όλα, αυτοί οι δορυφόροι δεν μπορούν να κατέβουν στους 80 κύκλους που είναι η χρυσή τομή για να μην ακούγεται που βρίσκεται το sub και να ακούγονται σχεδόν πλήρη τα ηχεία.

Αν και τα πολλά πρίμα δεν είναι επιθυμητά στο home cinema, τα προγράμματα DSP δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την καμπίνα ενός κανονικού ηχείου, μπορούν να δώσουν όμως λίγο παραπάνω "αέρα".

Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω, απλά να σου τονίσω πως η διαφορά πιθανότατα θα είναι μικρότερη απ' όση περιμένεις.
Μήπως με αυτόν τον ενισχυτή, "Yamaha RX-V3900", η διαφορά στη συνολική κινηματογραφική αίσθηση, θα είναι άξια αντικατάστασης;:showingbiceps:

Last edited by a moderator:

I

iMAX 3D

Guest

Έστω, στους 100 κύκλους μπορούν να παίξουν, τα ηχεία της Logitech;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης