Yamaha RX-V463 ή 663?

Reaction score
2
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα (νέος γαρ).

Μπήκα και εγώ στην παρέα σας όταν αποφάσισα να στήσω σιγά-σιγά ένα home cinema στο σπίτι που πρόκειται να μείνω. Αφού λοιπόν δίαβασα διάβασα διάβασα και μου βγήκαν τα μάτια :111: και αφού άκουσα διάφορα ηχεία κατέληξα στην αγορά των Heco Victa 500 τα οποία μου άρεσαν ακουστικά και ήταν στα όρια των χρημάτων που διέθετα.

Τώρα ήρθε η ώρα για τον ενισχυτή. Μετά από αρκετό διάβασμα έχω καταλήξει (εκτός και αν προταθεί κάτι άλλο) στους εξής δύο:

Yamaha RX-V463
Yamaha RX-v663

Να προσθέσω πως ο χώρος του σαλονιού είναι γύρω στα 25 m2 και έχω κάνει προεγκατάσταση καλωδίων για 6 ηχεία (2 μπροστά και 3 πίσω). Τώρα το αν θα μπει πίσω 3ο ηχείο δεν το ξέρω.

Εδώ έρχομαι και ζητώ τα φώτα σας. Συμφέρει η αγορά του 663 που ναι μεν είναι ενισχυτής για 7,1 σύστημα αλλά προσφέρει όλα σχεδόν τα νέα hd format και απ'ότι διάβασα προσφέρεται και για διπλοκαλωδίωση ή είναι προτιμότερο να πάω στον 463 που είναι 5,1 και υποστηρίζει λιγότερα format.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Reaction score
50
Καλωσήρθες στο site! Δε γνωρίζω ακριβώς τις διαφορές των δυο ενισχυτών, πάντως για μένα θα ήταν αρκετός λόγος ν' ανέβω μοντέλο αν είχε τα εξής επιπλέον χαρακτηριστικά σε σχέση με κάποιο άλλο:

- Νέα format ήχου.
- Εξόδους προενίσχυσης.

Νομίζω ότι ο 663 έχει και τα δύο. Για τον 463 δεν είμαι σίγουρος, πάντως αν δεν έχει τα παραπάνω εγώ θα πήγαινα στον 663. Αν τα έχει και μιλάμε απλά για μικρότερη ισχύ, το ξανασυζητάμε.

Reaction score
2
Απάντηση: Yamaha RX-V463 ή 663?

Καλημέρα και καλή εβδομάδα

Μάνο καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Από το επίσημο site της yamaha μία τυπική σύγριση μεταξύ των δυο ενισχυτών που διάβασα δείχνει ότι ο 663 υποστηρίζει περισσότερα νεα format ήχου από τον 463. Η ισχύς όμως του 463 είναι μεγαλύτερη.

Βλέποντας πάλι το συγκριτικό και όσον αφορά την ισχύ των δύο ενισχυτών βλέπω ότι στον ένα την δίνει στο 1 khz και στον άλλον την δίνει στα (20Hz-20kHz). Υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά σε αυτό?

Reaction score
50
Δεν είμαι σίγουρος τι μέτρηση ακριβώς έχουν κάνει, πάντως αν δεις ο 463 έχει μεγαλύτερη ισχύ με πέντε οδηγούμενα κανάλια. Ο 663 σχετικά μικρότερη μεν, αλλά με εφτά κανάλια οδηγούμενα. Συνολικά όμως ο 663 είναι δυνατότερος. Επίσης υποστηρίζει περισσότερα format κι έχει και εξόδους προενίσχυσης (που νομίζω ο 463 δε διαθέτει). Συνεπώς, αν μπορείς να πας στον 663, νομίζω ότι αξίζει.

Reaction score
2

Και εγώ αρχικά έλεγα να προχωρήσω στην αγορά του 463 αρχικά λόγω τιμής και μετά λόγω ισχύος αλλά βλέποντας τον 663 άλλαξα γνώμη σχετικά γρήγορα.

Απλά ως μη γνώστης του αντικειμένου είπα να γράψω και εδώ και να πάρω ιδέες και πολύτιμες απόψεις.

Reaction score
2

Τελικά προχώρησα στην αγορά του Yamaha RX-V663 και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην διαδικασία στρωσίματος των ηχείων. Πρώτες εντυπώσεις:Απόλυτα ικανοποιημένος από το άκουσμα έστω και σε χαμηλές εντάσεις. Όσο για το σετάρισμα δεν μπορώ να πω ότι με δυσκόλεψε αλλά μην ξεχνάμε ότι ακόμα έχω "κουμπώσει" μόνο 2 ηχεία στον ενισχυτή. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς δεν χωράει στο έπιπλο της τηλεόρασης :104:.

Και τώρα έρχομαι να ρωτήσω κάτι που ίσως σας φανεί χαζό. Έχω στον υπολογιστή μου ένα Desktop Theater της Creative Soundworks. Αν συνδέσω 2 ηχεία προσωρινά για surround στον ενισχυτή θα τα κάψει? Τα χαρακτηριστικά του συστήματος είναι:

Sound Output Mode: AC-3 (Dolby Digital)

Audio Amplifier: Integrated

Response Bandwidth: 30 - 20000 Hz

Output Power / Channel: 6.5 Watt

Output Power / Total: 64 Watt

Max Speakers Qty: 6

Speaker(s):

* 4 x satellite - 7 cm
* 1 x center channel - 8.9 cm
* 1 x subwoofer, 1 x subwoofer
* 1 x center channel - 8.9 cm
* 4 x satellite - 7 cm

Impedance: 4 Ohm

Controls: Volume, Stereo/FourPoint mode, ProLogic mode, Dolby Digital mode, power on/off, magnetic shield, volume subwoofer, volume center, volume surround

Features: Magnetic shield

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.570

Output Power / Channel: 6.5 Watt

Impedance: 4 Ohm
Εγώ λέω να μην δοκιμάσεις καν!!!

Reaction score
2

Εγώ λέω να μην δοκιμάσεις καν!!!
Μάλλον θα μυρίσει μπαρούτι ή θα δημιουργήσω ηχειοπυροτεχνήματα...Θα γράψω 100 φορές στο τετράδιο "δεν θα ξανακάνω χαζές ερωτήσεις" :121:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.570

Θα γράψω 100 φορές στο τετράδιο "δεν θα ξανακάνω χαζές ερωτήσεις"
Πάντα θα κάνεις για να μαθαίνεις!

Εγώ έχω κάνει χιλιάδες χαζές ερωτήσεις μέχρι να μάθω!!!:126:

Και σου μιλάει κάποιος, που για την απάντηση που σου έδωσε,

δεν είναι 100% βέβαιος:121:

Reaction score
2

Και σου μιλάει κάποιος, που για την απάντηση που σου έδωσε,

δεν είναι 100% βέβαιος:121:
Μπορεί να μην είσαι 100% βέβαιος αλλά τα 3 θαυμαστικά λένε κάτι. Και εγώ μπορεί να ξέρω λίγα πραγματάκια από ηλεκτρολογικά (πολύ λίγα όμως) παρόλα αυτά την έκανα την ερώτηση και σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Reaction score
1

Εφόσον έχεις εξόδους προενίσχυσης, δώσε από αυτές τις εξόδους τον ήχο στον ενισχυτή της Creative, ο οποίος θα δώσει στα ηχεία. Μην βάλεις όμως κεντρικό μιας μάλλον θα χαλάσει το αποτέλεσμα. Η πάρε το αντίστοιχο κεντρικό με τα ηχεία σου.

Reaction score
2

w1red η ιδέα σου μου ακούγεται πολύ ωραία και σε ευχαριστώ. Το κεντρικό θα αγοραστεί αργότερα. Απλά επειδή έχω τα ηχεία και κάθονται είπα μήπως γινόταν να τα συνδέσω.

Για να κάνω αυτό που μου είπες θα πρέπει να επέμβω στα καλώδια της προεγκατάστασης που καταλλήγουν στον τοίχο πίσω από τον ενισχυτή και να βάλω βύσματα για να συνδεθούν πάνω στο γούφερ της creative.

Αν υλοποιπηθεί η λύση αυτή θα σας γράψω τα αποτελέσματα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef