Yamaha RX-V567

Reaction score
50
Χθες μπήκε στο ρακ ένας νέος AV, o Yamaha RX-V567, ο οποίος αντικατέστησε τον RX-V650.

Παραθέτω specs

Features

RX-V567 AV Receiver

Supports 3D and Audio Return Channel over HDMI, HD Audio decoding with CINEMA DSP enjoyment, YPAO and SCENE for ease-of-use.

MAIN FEATURES

Advanced Features

• SCENE buttons (BD/DVD, TV, CD and Radio) - quick and simple to use
  • HDMI (V.1.4a with 3D and Audio Return Channel)
  • YPAO sound optimization for automatic speaker setup
  • HDMI CEC functionality
  • Audio input assign capability for HDMI and component video input
  • Input selection during HDMI Standby Through
  • Bluetooth (A2DP) compatibility with optional Yamaha Bluetooth® Wireless Audio Receiver YBA-10
  • iPod/iPhone compatibility with optional YDS-12 Universal Dock as well as iPod compatibility with optional YDS-11 Universal Dock
  • iPod song titles displayed in English and Western European languages on the front panel and on-screen display
  • On-screen display
  • Front panel mini jack for connecting portable audio player
  • Initial Volume Setting and Maximum Volume Setting
  • Audio Delay for adjusting Lip-Sync (0-240ms)
  • 40-station preset tuning / Auto preset tuning
  • Auto power down function with variable time setting
  • Preset remote unit

High Sound Quality

• 7-channel 630W powerful surround sound (90W x 7)
  • HD Audio format decoding: Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio;Dolby Digital Plus and DTS-HD High Resolution Audio
  • Burr-Brown 192 kHz/24-bit DACs for all channels
  • Direct Mode for high quality sound reproduction

High Picture Quality

• Analog video upscaling to full HD 1080p
  • 1080p-compatible HDMI (4 in/1 out)
  • Supports Deep Color (30/36 bit), x.v.Color, 24Hz Refresh Rate and Auto Lip-Sync compensation

Surround Realism

• HD Audio decoding with CINEMA DSP (17 DSP programs)
  • Adaptive DRC (Dynamic Range Control) and Adaptive DSP Level
  • Compressed Music Enhancer
  • SILENT CINEMA and Virtual CINEMA DSP

Reaction score
50
Απάντηση: Yamaha RX-V567

Μιας και με πήρε το βράδυ έκανα πρόχειρα κάποιες συνδέσεις για να δω μενού. Τις επόμενες μέρες θα γράφω εντυπώσεις κλπ

Ο στόχος ήταν να αντικαταστήσω τον παλαιότερο AV μου για χάρη των νέων φορμά και HDMI επαφών.

Παρόλα τα χρόνια που τον χωρίζουν με τον 650 τα μενού παραμένουν στο ίδιο στυλ, χωρίς εντυπωσιακά γραφικά αλλά εμπλουτισμένα με περισσότερες λειτουργίες.
Το μενού τώρα βγαίνει από την HDMI :112:

Η αυτόματη ισοστάθμιση παραμένει απλή διαδικασία 2-3 λεπτών με το παρεχόμενο μικρόφωνο.

Γενικότερα η Yamaha έχει απολοποιήσει τις λειτουργίες ελέγχου και τα πλήκτρα σε πρόσοψη και τηλ/ριο είναι πιο εύχρηστα.

Το tuner σετάρεται πολύ εύκολα και τώρα πια έχει 40 μνήμες σε ένα σετ και δεν είναι ανάγκη να αλλάζεις ζώνες των 8 μνημών (Α.Β,C,D) όπως παλιά.

Η πρώτη σύνδεση έγινε με το Mede8er 500 με HDMI. Στην έξοδο του 567 σύνδεσα ένα monitor με καλώδιο HDMI to DVI.
Δυστυχώς ήχο δεν πήρα από το med, αλλά μόνο εικόνα αλλά θα το παιδέψω σήμερα :110:

Το Pass-through δλδ εικόνα από το med με τον ενισχυτή σε stand-by, δουλεύει κανονικά, έτσι ακούμε μουσικούλα από το στέρεο χωρίς να ανάβει ο 567 :)

Reaction score
50

ευχαριστώ παιδιά!

πάντως σε σχέση με τον 650 (ο οποίος βέβαια άνηκε σε μεγαλύτερη σειρά) ο 567 φαίνεται φτωχός συγγενής. Πιο μικρός, πιο πλαστικός, πιο αδύναμος, λιγότερες επαφές αλλά με πιο μεγάλη καρδιά (SW) :)

Σε πρώτη επαφή πάντως φάνηκε να αναδυκνύει τις λεπτομέρειες πχ ο ήχος από τους κάλυκες που πέφτουν στο έδαφος ακούγεται πιο "μεταλλικός"
Όσο για το Mede8er, θα βάλω το HD_audio firmware και θα ξαναδοκιμάσω.

Reaction score
50

ok και ο ήχος από HDMI.

κάνει ένα κουλό βέβαια, αναγνωρίζει ότι η έξοδος είναι DVI οπότε και σταματάει να διαχειρίζεται τον ήχο που δέχεται από HDMI. Μόλις κλείσω το monitor που έχω συνδεμένο στην έξοδο έρχεται ο ήχος κανονικά.
Να σημειώσω ότι εικόνα δίνω από το med απευθείας στον προβολέα με component.

Νέα δυνατότητα που βρήκα είναι η διενίσχυση. Aν δεν χρησιμοποιούνται τα 2 extra πισω κανάλια τότε υπάρχει δυνατότητα διενίσχυσης των L & R.

Θα το δοκιμάσω γιατί μια τόνωση στα μπροστινά ηχεία νομίζω ότι χρειάζεται :105:

Reaction score
1

Καταρχήν καλορίζικος και από εμένα, φαίνεται πολύ καλό ενισχυτάκι ! Απ' ότι είδα πέρασες το fw HD AUDIO στο Med οπότε όλα καλά.Επειδή το med το χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά για να ακούω μουσικούλα θα σου πρότεινα να το συνδέσεις με μία οπτική, έχω ακούσει πιο γλυκό ήχο απ' ότι με την HDMI...

Πόσο σου πήγε αν επιτρέπεται ;

Reaction score
50

thanks Νικο

ναι έβαλα το HD firmware.
Σήμερα ξαναδοκίμασα και τελικά παίζει και με ανοιχτο το monitor, απλά θέλει εναλλαγή ανάλυσης στο med ή να κλείσει το Monitor και να το ξανα-ανάψω.
Το βασικό πρόβλημα πάντως καταλήγω ότι είναι η σύνδεση dvi που γενικότερα μου βγάζει θεματάκια αλλά είναι και μονόδρομος για μένα και όχι το yamaha ή το mede8er
Εχω συνδέσει και οπτική και θα δω με τον καιρό πιο είναι καλύτερο.

Τιμή?
Βρήκα προσφορά με δώρο ένα σετ ηχεία Yamaha NS-P9002 απο το apothema. παράδοση την επόμενη εργάσιμη και δόσεις! total 400E !
Τυχερός γιατί τώρα αλλαξαν τιμή.

Τώρα βλέπω όμως ότι τα ηχεία έχουν μόνο ένα σετ μπόρνες αρα δεν μπορώ να κάνω δι-ενίσχυση, σωστά??:203:

Reaction score
50

Λοιπόν, μετά από 2 εβδομάδες χρήσης μπορώ να πω ότι με έχει εντυπωσιάσει το μηχανάκι αν και στην αρχή νόμιζα ότι δεν έκανα και την καλύτερη επιλογή.
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έχει κάνει η απόδοση του (στα πλαίσια της κατηγοριας) σε στέρεο / direct mode καθώς και το ενσωματωμένο dac.
Στο πολυκάναλο δεν έβαλα ακομα HD audio αλλά σε απλό DD, DTS o διαχωρισμός των καναλιών είναι εκπληκτικός όπως και η λεπτομέρεια.
Yami :602:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.669
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@