Yamaha RX-V650 vs. Pioneer VSX-D2011-S

Reaction score
33
Είμαι κάτοχος του Yamaha RX-V650. Θέλω να πάρω τον Pioneer VSX-D2011-S και να πουλήσω τον Yamaha. Η κύρια ερώτησή είναι, ποιός εκ των δύο έχει μεγαλύτερη ισχύ? Η Yamaha, αλλού λέει 135 W / ch, αλλού 145 και αλλού λένε 95 watt. Εγώ όταν τον πήρα ήξερα για 95 watt. Αυτό ουσιαστικά είναι το μπέρδεμά μου. Και σαν επιπλέον ερώτηση, αξίζει μια τέτοια αλλαγή στο σύστημά μου? Οι επιλογές μου είναι δύο. Ή μένω με τον Yamaha ή τον αλλάζω με τον Pioneer. Βλέπω και ταινίες αλλά ακούω και αρκετή μουσική, κλασσική, τζαζ και ορχηστρικά ως επι το πλείστον. Υπάρχουν 2 Roister Emphasis 30 για μπροστά 250W το καθε ενα, ενα JAMO E8CEN.2 για front, 2 JBL ηχειάκια απο τη σειρά SCS178 για surround back αριστερό δεξί και 2 ηχεία Roister Emphasis 20 για rear αριστερό δεξί. Subwoofer ενα της Crystal Audio με 12" κώνο. Και ενα βοηθητικό JBL 8" πάλι απο τη σειρά SCS178. Συνεπώς, 1)ο Yamaha ή ο Pioneer έχει μεγαλύτερη ισχύ? 2) μένω με Yamaha ή παίρνω τον Pioneer?

Reaction score
5
Δεν ξέρω ποιός έχει τη μεγαλύτερη ισχύ όπως δεν ξέρω κι αν έχει νόημα να κυνηγάς τη μεγαλύτερη ισχύ. Σημασία έχει η ποιοτική αναπαραγωγή και συνήθως η Yamaha επικρατεί όσον αφορά τη μουσική τουλάχιστον.
Εάν ο υπάρχοντας ενισχυτής ζορίζεται να οδηγήσει τα ηχεία σου μήπως να ανέβεις κατηγορία, μιάς και οι δύο που αναφέρεις παίζουν πάνω κάτω στα ίδια.

Επίσης, ΠΟΤΕ μην λαμβάνεις υπόψη σου τα watt που ανακοινώνουν οι εταιρείες, είναι τελείως μα τελείως παραπλανητικά καθώς τις περισσότερες φορές αναφέρονται σε κατάσταση στέρεο και μάλιστα στα 4 Ohm ή σε peak power κι όχι RMS!

Τέλος, κάτι πρέπει να κάνεις με τα ηχεία σου. Το σύστημα είναι ιδιαίτερα ανομοιογενές και οι αυτόματοι ισοσταθμιστές δεν κάνουν και θαύματα, οπότε καλό θα ήταν να βρεις ένα τρόπο να αντικαταστήσεις τουλάχιστον το ηχείο διαλόγων με ίδιας μάρκας και σειράς με τα main, δηλαδή Roister emphasis και αυτό και αν μπορείς και τα πίσω το ίδιο.

Reaction score
33
Δεν έχω παρατηρήσει να ζορίζεται ο Yamaha και ο ήχος που βγαίνει είναι αρκετά καλός. Για να σου πώ την αλήθεια, το κεντρικό δεν μου άρεσε ιδιαίτερα της Roister, κι ας έπρεπε να είναι ίδιας μάρκας με τα front. Προτίμησα το Jamo γιατί μου άρεσε πολύ καλύτερα ακουστικά. Οι διάλογοι είχαν ξεκάθαρο όγκο και ήταν πολύ πιο ξεκάθαροι στα αυτιά μου. Ωστόσο λιγουρεύομαι τον Pioneer λόγω 1) THX Select 2) μεγαλύτερη ισχύς? απο το Yamaha? (για τον Yamaha ήξερα 95W, ο Pioneer λέει 112) 3) Περισσότερες ρυθμίσεις απο τον Yamaha. Αυτό που με αποθαρρύνει είναι: 1) Το κύκλωμα component switch αποκρίνεται απο 5 - 40 Mhz 0 -3db που σημαίνει οτι το εύρος ζώνης του δεν ενδείκνυται για HD υλικό. 2) Οτι τελικά μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρός όσο ο Yamaha.

Reaction score
1
ακου να δεις φιλε.εγω ακουσα τον 2011 και τον συγκρινα με ενα 650 με τα ιδια ηχεια στον ιδιο χωρο.μεινε με τον 650 με απογοητευσε ο παιονειαρ εχει τροφοδοτικο μεγαλυτερο ποιο πολλα ρευματα αλλα δεν εχει ψυχη (οχι τοσο καλο προσεσορ) για να οδηγησει τα αρκετα καλα βατ του. για να καταλαβεις καλυτερα το προσεσορ δεν ζητα στο τμημα ενυσχιση να δειξει την πολυ καλη ισχυ του, εκει που την χρειαζεται με αποτελεσμα στο κινηματογραφο να δειχνει πολυ ποιο αδυνατος απο τον 650.ειναι σαν ενα φαβορι αλογο αφινειασμενο στον ιπποδρομο που μπορει ανετα να ερθει πρωτο ομως ο αναβατης το κρατα και δεν το αφινει να τρεξει ελευθερα.

Reaction score
33
Σε ευχαριστώ πολύ για τη γνώμη σου. Κάτι τέτοιο φανταζόμουν κι εγώ. Είχα ακούσει τον Pioneer VSX-AX3 όταν ήταν να πάρω τον RX-V650 και επέλεξα τον Yamaha γιατί ο Pioneer αν και με THX και με περισσότερα καλούδια, δεν μου άρεσε ακουστικά τόσο όσο ο Yamaha. Μάλλον κι ο 2011 κάτι αντίστοιχο θα είναι.

Reaction score
1
δεν ξερω για τους νεους παιονιαρ δεν τους ακουσα γιατι θελω να επιλεγω στα σιγουρα και εμεινα στους γιαμαχα.μιλαω παντα για κινηματογραφο στην μουσικη δεν ειμαι τοσο καλος κριτης

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef