YAMAHA RX-V661 [BLACK]

Reaction score
38
Πρώτο χέρι αγορασμένος απο E-Shop αρχές 2009 (αν θυμάμαι καλά)
Χρησιμοποιήθηκε για ένα περίπου χρόνο στο κυρίως σύστημα (με 5.1 focal dome) και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο υπνοδωμάτιο (με 2.1 και κατά διαστήματα 3.1 focal dome επίσης).
Είναι σε άριστη λειτουργική και εμφανισιακή κατάσταση και πωλείται γιατί το δεύτερο σύστημα χρησιμοποιείται ελάχιστα πλέον ως ΗC και θα αντικατασταθεί με δικάναλο.

O ενισχυτής δεν αποκωδικοποιεί τα HD Formats, όμως μπορεί να τα δεχτεί αποκωδικοποιημένα στις 7.1 αναλογικές εισόδους από player με 7.1 αναλογικές εξόδους ή από τις 2 ΗDMI 1.2a από player που δίνει LPCM. Eπίσης αποκωδικοποιεί SACD και DVD-A για όσους έχουν τέτοια δισκάκια.

Μερικά ακόμα χρήσιμα στοιχεία για τον ενισχυτή
- 7.1 pre outs που του επιτρέπουν να δώσει τα προενισχυτικά του στάδια σε πολυκάναλο ή στερεοφωνικό τελικό ή ολοκληρωμένο ενισχυτή με AV Passthrough (Μain ΙΝ).
- είσοδο phono για πικάπ
- ΥPAO για αυτόματη ισοστάθμιση με χρήση μικροφώνου (διατίθεται).
- DAC Βurr Brown 24bit / 192kHz για καθένα από τα 7 κανάλια

Πρόκειται για ένα καλό ενισχυτή με ωραίο ήχο (καθόλου σκληρό) και πολλές ευκολίες που δεν υπάρχει περίπτωση να βρείτε στη τιμή του. Θα οδηγήσει βέβαια εύκολα ηχεία, υπολογίστε 50-60W / 8Ω σε 5κάναλο πρόγραμμα και αρκετά παραπάνω σε stereo.

Φωτό (απο διαδίκτυο αλλά είναι όπως φαίνεται)

Για περισσότερα στοιχεία yamaha.

Tιμή 220Ε και βλέπουμε.

ΥΓ.1 Εφόσον ο νέος κάτοχος θα είναι από την Αθήνα μπορεί να γίνει σετάρισμα και παρουσίαση της χρήσης του ενισχυτή στο χώρο του.
ΥΓ.2 Oποιος θέλει αυθεντικές φωτογραφίες να στείλει με pm e-mail

Reaction score
0
Απάντηση: YAMAHA RX-V661 [BLACK]

Καλημέρα είναι ακόμη διαθέσιμος...???
Αν ναι επειδή αναφέρεις ότι: ''O ενισχυτής δεν αποκωδικοποιεί τα HD Formats, όμως μπορεί να τα δεχτεί αποκωδικοποιημένα στις 7.1 αναλογικές εισόδους από player με 7.1 αναλογικές εξόδους ή από τις 2 ΗDMI 1.2a από player που δίνει LPCM. Eπίσης αποκωδικοποιεί SACD και DVD-A για όσους έχουν τέτοια δισκάκια.''
Ξέρεις αν συνδέεται με laptop μέσω hdmi και να τα αναγνωρίζει κανονικά...???
Κάτι καλύτερο στην τιμή γίνεται...???

melina

Cargo 200
Reaction score
45.040
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω κάτι άλλο που υπάρχει και σε αυτόν αλλά και σε άλλους AVR.
Γράφουν ότι έχουν DAC ανά κανάλι 24bit / 192kHz, αλλά οι περισσότεροι δεν μπορούν να διαβάσουν αρχεία flac σε τέτοια ανάλυση και sampling rate...τι δεν καταλαβαίνω καλά; Τι λέει το manual του συγκεκριμένου, υποψιάζομαι ότι θα διαβάζει μέχρι τα 96 KHz, σωστά;

Reaction score
38

δεν τον έχω δοκιμάσει ποτέ με laptop οπότε δεν ξέρω.
Φαντάζομαι όμως ότι εφόσον η κάρτα σου αποκωδικοποιεί τα formats αν τα δώσεις με linear PCM ο ενισχυτής θα τα καταλάβει.

Όπως και να έχει μένουμε και οι δύο Μπραχάμι... οπότε αν κερνάς καφεδάκι στον φέρνω να το δοκιμάσουμε. ;-)

για την τιμή ναι κάτι καλύτερο θα γίνει... αλλά να τα πούμε εκτός αέρα καλύτερα.

+++
24/192 επίσης δεν θυμάμαι να έχω δοκιμάσει (έχω ελάχιστα, κυρίως 24/96 διαθέτω)
Όμως αυτό μπορώ να το δοκιμάσω εύκολα το βραδάκι και να ενημερώσω.

Reaction score
38
Απάντηση: Re: YAMAHA RX-V661 [BLACK]

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω κάτι άλλο που υπάρχει και σε αυτόν αλλά και σε άλλους AVR.
Γράφουν ότι έχουν DAC ανά κανάλι 24bit / 192kHz, αλλά οι περισσότεροι δεν μπορούν να διαβάσουν αρχεία flac σε τέτοια ανάλυση και sampling rate...τι δεν καταλαβαίνω καλά; Τι λέει το manual του συγκεκριμένου, υποψιάζομαι ότι θα διαβάζει μέχρι τα 96 KHz, σωστά;
Δοκίμασα bitstream από το oppo93, με optical Jen Chapin, Μodern Jazz Quartet, Sam Yakel, όλα 24/192...o 661 τα παίζει κανονικά με ένδειξη 192khz στο display.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.040
Στη φώτο δείχνει 5.1 αναλογικές πολυκάναλες εισόδους, πόσες βλέπεις εσύ πραγματατικά στην πίσω όψη του ενισχυτή;

Reaction score
38

Bασίλη σε αυτό πρέπει να έχεις δίκιο. Μάλλον 5 είναι και όχι 7 όπως έγραψα.
(Απ'ότι θυμάμαι είναι ίδιος με τη φωτογραφία που ανέβασα, αλλά η μνήμη ασθενής...)

Τώρα είμαι στη δουλειά και δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, θα κοιτάξω όμως το βράδυ.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
:619:

melina

Cargo 200
Reaction score
45.040
Κύτταξα στο manual, 8 κανάλια έχει για είσοδο, απλά οι 2 που δεν φαίνονται του ορίζεις από τα μενού ποιες από τις άλλες αναλογικές εισόδους που έχει (CD, DVD, ...οι κλασσικές audio είσοδοι) θα πάρουν το σήμα για τα 2 μπροστινά κανάλια.

Reaction score
38

O ενισχυτής αναπαύεται στο ρακ του νέου του κατόχου.
Η αγγελία μπορεί να κλείσει, ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία!

Προσπάθησα να δώσω όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούσα στους πολλούς ενδιαφερόμενους ελπίζω να τα κατάφερα.
Πληροφοριακά και για όποιον μελλοντικό ενδιαφερόμενο για τον RX-V661 πέραν των pre outs, multi chanel in, τις επαρκείς ψηφιακές εισόδους, τον καλό ήχο κτλ περνάει απο τις HDMI in (1.2a), LPCM HD Audio Formats αποκωδικοποιημένα στην πηγή (δοκιμάστηκε σε oppo93 και PC με ΝVidia 220 και VLC, MPC κτλ + σχετικούς codes)

Επίσης συνδέθηκε με ΗDMI καλώδιο 10 μέτρων + προέκταση 5 μέτρων (!) με προβόλι Epson και κλείδωσε κανονικά στα 1080p 24Hz, παρότι η Υamaha αναφέρει ότι συστήνει καλώδιο έως 5 μέτρα μόνον.

ΥΓ Ο ενισχυτής πήγε στον πρώτο που έκανε συγκεκριμένη προσφορά, στην ίδια τιμή που θα τον έδινα και στους υπόλοιπους, ασχέτως πρώτου ενδιάφεροντος.
Αυτό θεώρησα ως το πιο σωστό, ελπίζω να μην απογοήτευσα τους υπόλοιπους, αλλά κάπως έπρεπε να μπει σειρά χωρίς να εμπλακούμε σε δημοπρασίες και παζάρια.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.040
Χρήσιμες οι πληροφορίες που δίνεις Νίκο για τα σκοτεινά σημεία του 661.
Αντε με το καλό ο καινούργιος!

Reaction score
38

Στη περίπτωσή σου Βασίλη έκανε και χωρίς αυτά πάντως ;-)

Ο νέος έχει έρθει και είναι δικάναλος + dac. Αλλαγή προσανατολισμού στο δεύτερο σύστημα.
Αν δεν υπήρχε αυτό, δεν έφευγε ο 661... μια χαρά έκανε τη (προηγούμενη) δουλειά.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.040
Εχεις ακούσει που λένε, 'είσαι περίπτωση αδερφάκι μου'; Ε, τέτοια περίπτωση είμαι εγώ....περιμένω μια επιβεβαίωση και μετά θα μιλήσω και θα καταλάβεις...μιλάμε για ανίατη περίπτωση!
Καλοάκουστα όλα.

Reaction score
38

Αυτά είναι! ψυχασθένεια!!! :116:

αν είναι αυτό που λέγαμε... βουρ Βασίλη! αξίζει και με το παραπάνω!

Αναμένω τα νέα σου!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.777
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili