Yamaha RX-V663: Πρόβλημα με το κεντρικό ηχείο

Reaction score
0
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 663 ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΗΧΕΙΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ.ΕΧΩ 5.1 ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?
ΠΗΡΑ ΣΤΟΝ ΝΑΚΑ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΑ ΜΕ ΕΓΡΑΨΑΝ..ΤΟ ΗΧΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΕΝΟ ΣΙΓΟΥΡΑ..ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΑ ΑΠΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ DVD ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ..ΜΟΝΟ ΣΤΟ ENCHANGED ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Reaction score
802
Re: yamaha rxv-v663

δοκιμασες να το συνδεσεις πχ σαν αριστερο να δεις αν παιζει σαν ηχειο?
Ή να δοκιμασεις ενα απο τα υπολοιπα σαν κεντρικο?
Εχεις δηλωσει σωστα στον ενισχυτη τον αριθμο των ηχειων που εχεις? (πχ 5.1)

Reaction score
49
Απάντηση: yamaha rxv-v663

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 663 ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΗΧΕΙΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ.ΕΧΩ 5.1 ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?
ΠΗΡΑ ΣΤΟΝ ΝΑΚΑ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΑ ΜΕ ΕΓΡΑΨΑΝ..ΤΟ ΗΧΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΕΝΟ ΣΙΓΟΥΡΑ..ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΑ ΑΠΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ DVD ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ..ΜΟΝΟ ΣΤΟ ENCHANGED ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Καλώς ήρθες στο AVsite!
Θα σε παρακαλούσα να μη γράφεις κεφαλαία γιατί είναι κουραστικά και είμαι σίγουρος πως δεν θέλεις να κουράζεις όσους προσπαθούν να σε βοηθήσουν! :126:

Πάμε στο θέμα μας....
  • Έλεγξε μήπως έχεις πατήσει κατά λάθος το zone 2 ή το pure direct.
  • Έλεγξε επίσης μήπως έχεις κατά λάθος δηλώσει στα μενού πως δεν έχεις κεντρικό ηχείο και το ρόλο του τον παίζουν τα main L & R (είναι και μετρια τα μενού οπότε είναι εύκολο να γίνει λάθος....)
Θεωρώ (και ελπίζω πως δεν κάνω λάθος) πως:
  1. έχεις συνδέσει τον 663 με optical ή coaxial στο player σου
  2. έχεις επιλέξει στο player σου (στο μενού του) πως θέλεις να ενεργοποιήσεις την optical ή coaxial του
  3. έχεις δισκάκι για το οποίο είσαι σίγουρος πως είναι τουλάχιστον 5.1

Reaction score
0
Απάντηση: yamaha rxv-v663

Καλημέρα,

και εγω έχω ένα YAMAHA RX-V795aRDS και το κεντρικο δεν παιζει οταν ακούω ράδιο η βλέπω τηλεόραση. Μου φαινεται οτι εχει παίξει απο DVD dolby digital. Eίναι σωστό αυτο ? ¨εχω συνδέσει την τηλεόραση με optical cable στον ενισχυτή. Ούτε απο avi εργο μέσω USB δεν παίζει. Οι ρυθμίσεις είναι σωστες στον ενισχυτη.

Μπόρει κάποιός να μου εξηγήσει ?

Εύχαριστώ.

Τώρα μόλις 2 εβδομάδες έχω βάλει το σύστημα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Yamaha RX-V663: Πρόβλημα με το κεντρικό ηχείο

και το κεντρικο δεν παιζει οταν ακούω ράδιο η βλέπω τηλεόραση.Οι ρυθμίσεις είναι σωστες στον ενισχυτη.
'Εχετε παίξει με τα διάφορα surround modes για να δείτε αν έχετε σήμα και στο κεντρικό;
Γιατί το ραδιόφωνο και η τηλεόραση στέλνουν στερεοφωνικό σήμα δλδ μόνο σε δεξί και αριστερό κανάλι.

Reaction score
49

'Εχετε παίξει με τα διάφορα surround modes για να δείτε αν έχετε σήμα και στο κεντρικό.Γιατί ρο ραδιόφωνο και η τηλεόραση στέλνουν στερεοφωνικό σήμα δλδ μόνο σε δεξί και αριστερό κανάλι.

.....και τα περισσότερα αρχεία .avi των 700 ως 1200ΜΒ είναι συνήθως stereo και όχι multichannel.

Κάνε το τέστ των ηχείων. Το τέστ που ακούγεται ροζ θόρυβος από τα ηχεία με κυκλική κίνηση (πχ πρώτα το εμπρός αριστερό, μετά το κεντρικό, μετά το δεξί εμπρός, μετά το πίσω δεξιό κοκ)

Δεν πστεύω πως υπάρχει πρόβλημα.
Απλά το κεντρικό θα ακουστεί όταν λάβει την απαραίτητη πληροφορία

Reaction score
0

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αφου σιγουρευτείς οτι είναι σωστά συνδεμενα τα ηχεία σου,
δοκίμασε να κάνεις ενα auto setup με το μικροφωνάκι της yamaha,ετσι θα εισαι σίγουρος οτι αυτόματα έχει βρεί ποια ηχεία εχεις συνδέσει, πχ 5.1ά
Κατα την διάρκεια του setup ήχος θα αποσταλεί στο κεντρικό σου ηχείο, αν κάτι δεν παει καλα τοτε θα σου εμφανίσει error, μιας που το μικροφωνάκι δεν θα λάβει σήμα απο το κεντρικό σου.

Αν ακούσεις ήχο απο το κεντρικό κατα την διάρκεια του auto setup,
τοτε μάλλον εισαι εντάξει.

Αν πάλι δεν ακούσεις ήχο απο το κεντρικό σου, τοτε άλλαξε το κεντρικο σου με ενα άλλο ηχείο για να δείς αν το ηχείο ειναι εντάξει η αν έχει κάποιο πρόβλημα η έξοδος του ενισχυτή.

Οταν τελειώσεις την ρύθμιση πατα save και βγάλε το μικροφωνάκι σου.

Στο scene 1 έχει απο το εργοστάσιο ρύθμιση για DVD, πάτα το και βάλε ενα DVD 5.1.

Πες μας τι έγινε μολις δοκιμάσεις!

Ελπιζω να σε βοηθησα

Φιλιππος.

Υ.Γ ¨ Στο 7 Enchanged και 7 Stereo παίζουν ολα τα ηχεία στην TV/Radio.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.893
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Mpermplis