Yamaha RXV-4600 και energy ηχεια

Reaction score
0
Καλησπερα,
Αρχαριος και εγω στο θεμα home cinema γι αυτο θα εκτιμουσα ιδιαιτερα καθε βοηθεια-γνωμη σας.
Μιας και ηρθε ο καιρος να μπει στο νεο μου σπιτι συστημα home cinema,αφου διαβασα για αρκετες μερες εκατονταδες σχετικα μηνυματα στο πολυ ωραιο και κατατοπιστικο αυτο φορουμ,βγηκα χθες να κανω μια πρωτη ερευνα αγορας.
Εδω να πω οτι ψαχνω για καποιο αξιοπρεπες για τα χρηματα του συστημα το οποιο θα παιζει 50% μουσικη 50% tv-dvd.O χωρος στο σπιτι ειναι γυρω στα 50 τετραγωνικα.
Αφου ειδα και ακουσα αρκετες επιλογες,αλοιθωριζω προς την εξης.
Yamaha RXV-4600
μπροστα energy RC50
πισω RC10
kentriko RC-LCR
Ολα αυτα τα βρηκα σε καταστημα στο κεντρο 3180€.Εδω να πω οτι πηγαινοντας στο Νακα για να τα ακουσω ολα αυτα μαζι αφ ενος μου ειπαν μονο με ραντεβου αφ ετερου η τιμη για το συνολο ητω 4000€.Τα συγκεκριμενα τα ακουσα με Denon 3806 αλλα οι γνωμες που πηρα με παροτρυναν προς τον Yamaha,οτι θα τα οδηγησει καλυτερα.
Βεβαια για τα ηχεια θα προτιμουσα κατι πιο κομψο σε διαστασεις.Οι παντρεμενοι ελπιζω να καταλαβαινουν. :D
Ποια η γνωμη σας για την παραπανω συνθεση?Παντα σε σχεση με τα χρηματα που αναφερω οτι κοστιζει.Αυτο ειναι και το ανωτερο ποσο που επιθυμω να ξοδεψω,γιατι μετα μπαινουμε σε διαδικασιες ''ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο''.
Και παλι συγχαρητηρια για το πολυ ωραιο αυτο φορουμ (το οποιο ευθυνεται για μεγαλα ξενυχτια τον τελευταιο καιρο :p ).

Reaction score
7
Καταρχην καλως ηρθες

Τα ηχεια ειναι πολυ καλα σαν ηχεια. Και σαν εμφανιση.
Δεν ειναι κομψα?

Και με τη σιτα ουτε καταλαβαινεις οτι ειναι ηχειο!!

Το μεγεθος ειναι σχετικο. Δεν υπαρχουν μεγαλα και μικρα ηχεια. Μονο μεγαλυτερα και μικροτερα!
Να επαιρνες αυτα
τα μεγαλυτερα, θα το καταλαβαινα.... :)

Κοιτα μονο να κρυψεις οσο το δυνατο τα καλωδια. Αυτα δε θελουν οι γυναικες...

Κατα τα αλλα οι ενισχυτες ειναι σχεδον ιδιοι σε αυτα που προσφερουν, με τον Yam καπως ισχυροτερο. Οποιον και να διαλεξεις θα ακους αξιοπρεπως και χωρις προβλημα.
Απλα ο Denon ειναι ενα κλικ καλυτερος σε μουσικη, χωρις να υστερει σε κατι αλλο.
Οι Yam ειναι γενικοτερα πιο "κινηματογραφικοι" ενισχυτες.

Κανενα Sub δε θα παρεις?
Ετσι? Ξεροσφυρι? :mrgreen:

Reaction score
0
Καλημέρα dark_rex. Όσο αφορά τα ηχεία... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Σαν παντρεμένος συνπροτείνω αυτό που είπε ο admin δλδ κρύψε τα καλώδια, προσωπικά το έχω κάνει και είδα διαφορά στο βλέμα της συζύγου και πάρε οπωσδήποτε το sub γιατί αν έχεις πρόβλημα να "βάλεις" τα ηχεία στο σπίτι σου, φαντάσου εκ των υστέρων να πας με το sub αγκαλιά.
Όσο αφορά τον ενισχυτή γιατί δεν παίρνεις τον 2600 που κάνει και video up convertion από τις αναλογικές στις ψηφιακές?

Reaction score
50
Σωστός ο paris για τον 2600. Κι εγώ θα τον προτιμούσα σε σχέση με τον 4600. Όσο για τις τιμές, λογικό είναι να τα βρεις πιο ακριβά στο ΝΑΚΑ, είναι ο αντιπρόσωπος και πουλάει με τιμές "καταλόγου".

Επίσης ως προς την επιλογή ηχείων:

1ον αφού τ' άκουσες και σ' άρεσαν πάρτα!

2ον κι εγώ θα πρότεινα επιπλέον sub woofer, εάν τα οικονομικά σου το επιτρέπουν.

3ον στη θέση σου πιθανόν να διάλεγα το RC-R αντί του RC-10. Είναι φοβερά "ευέλικτο" ηχείο! Το βασικό είναι πως δε σ' επηρεάζει το ότι είναι δίπολο, αφού μπορείς να το ρυθμίσεις είτε ως δίπολο, είτε ως bipole είτε ως μονοκατευθυντικό (όπως τα RC-10). Έτσι και πολυκάναλη μουσική ακούς αν θες (το ρυθμίζεις ως μονοκατευθυντικό) και πειραματίζεσαι με dipole και bipole για σινεμά (τα dipoles/bipoles με λίγη προσοχή στην τοποθέτηση είναι πολύ καλύτερα για surround). Κι εγώ το "γλυκοκοιτάζω" να σου πω την αλήθεια (ανεξαρτήτως των μπροστινών) γιατί συνδυάζει πολλές "αρετές".

Reaction score
0
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. :)
Σε οτι αφορα τον ενισχυτη θα ριξω μια ματια και στον 2600.
Για τα πισω ηχεια αυτα που εγραψε ο Μανος ειναι ενδιαφεροντα αρκει να υπαρχουν διαθεσιμα στην Ελληνικη αγορα.Θα το ψαξω.

Για sub απ οτι μου ειπαν και ακουσα τα μπροστινα βγαζουν αρκετο μπασο για τα γουστα μου.Θα τα ακουσω και με dvd για να εχω καλυτερη αποψη και αν χρειαστει μπαινουν αργοτερα (απο το παραθυρο :D ).

Reaction score
0
Εγω παντως επειδη ημουν προσφατα στην ερευνα για αγορα ηχειων
κατεληξα στα KlipschRF35 (μαζι με RC35,RS35,RW!12)
ΑΦΟΥ τα ακουσα με αλλα 3 ηχεια .
(Μη ρωτησεις ,δεν τα εχω στησει ακομα ,δεν εχω παρει τον ενισχυτη που θα ειναι κατα 90% ο 2600 για τους λγους που ανεφεραν ο Μάνος Σταυρόπουλος και ο paris ).
Ψαξε Ρωτα αλλα πανω απο ολα Ακουσε.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.452
Members
38.700
Νεότερο μέλος
proteusjohn