Ypao και parametric EQ

Reaction score
7.888
καλησπέρα στη παρέα

Βλέπω κάποιες περίεργες καμπύλες στο equalizer όπως το φτιάχνει το ypao. Το θέμα είναι ότι πέρα από τη προσθήκη του τελικού στο χώρο δεν έχω αλλάξει κάτι για να βλέπω τόσο διαφορετικές τιμές? Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά η δουλεία του δεν είναι να προσθέτει και να αφαιρεί ώστε να βγαίνει ένα flat αποτέλεσμα? τις αποστάσεις μου τις βγάζει σωστά και πέρα από το κεντρικό που του δίνει πολύ gain +db λογικό νομίζω μιας και είναι λιγότερο ευαίσθητο, όλα φαίνονται στις ρυθμίσεις σωστά. το αναφέρω για το αν υπάρχει περίπτωση να χάλασε το μικρόφωνο. παραθέτω μερικές τιμές από τα front και center.

ο χώρος μου είναι αυτός.

20180114_163421.jpg
20180114_163510.jpg

Reaction score
7.888
Να δοκιμασεις μονο το μικροφωνο του συγκεκριμμενου ενισχυτη. Για να σιγουρευτεις αν μετραει σωστα πρεπει να κανεις συγκριση με rew.
διευκρίνηση, άλλο μικρόφωνο ypao από yamaha παρόμοιο μοντέλο.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
διευκρίνηση, άλλο μικρόφωνο ypao από yamaha παρόμοιο μοντέλο.
Οχι, μονο αυτο που ηταν με τον συγκεκριμμενο ενισχυτη.
[DOUBLEPOST=1515957534][/DOUBLEPOST]Υπαρχει calibration file (μαλλον) που αντιστοιχει μικροφωνο με ενισχυτη. Αν ξερεις να δουλεψεις το rew θα σου ληθουν ολες οι αποριες

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.805
Υπαρχει calibration file (μαλλον) που αντιστοιχει μικροφωνο με ενισχυτη.
Θεωρώ πολύ απίθανο (αδύνατο εννοώ :p ) να περνάνε calibration file συγκεκριμένου μικροφώνου σε κάθε κομμάτι οποιασδήποτε εταιρείας.

Reaction score
7.888
Ναι το ξέρω το πρόγραμμα το έχω εγκαταστήσει στον Η/Υ αλλά δεν έχω γνώσεις σε ηχοληψία και επιπλέον χρειάζεται και καλιμπράρισμα με spl meter. Γιαυτό το λόγο προσπαθώ με το ypao όπως επίσης δεν υπάρχει κάποιος τεχνικός στο νησί (Σύρος) είτε για καλιμπράρισμα ήχου είτε εικόνας. και όσο μπορώ διαβάζοντας και ακολουθώντας συμβουλές προσπαθώ να βελτιώσω το σύνολο.
[DOUBLEPOST=1515959363][/DOUBLEPOST]δεν ξέρω αν είδατε τις φώτο με τις συχνότητες? εσείς θα το αφήνατε έτσι? χαμηλά είναι πολύ φτωχό το σύνολο δεν μου αρέσει η ρύθμισή του.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Θεωρώ πολύ απίθανο (αδύνατο εννοώ :p ) να περνάνε calibration file συγκεκριμένου μικροφώνου σε κάθε κομμάτι οποιασδήποτε εταιρείας.
Στους marantz-denon ο κυριακακης λεει οτι το κανει. Για τις αλλες εταιριες δεν ξερω

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.805
και όσο μπορώ διαβάζοντας και ακολουθώντας συμβουλές προσπαθώ να βελτιώσω το σύνολο.

Ακούγονται καθαροί οι διάλογοι σε αντιπροσωπευτικό δείγμα ταινιών με HD ήχο;
Είναι βαθύ (αναλόγως του sub) και καθαρό το μπάσο;
Ακούγονται όμορφα η μουσική και τα διάφορα effects;
Υπάρχει πληροφορία απο σημεία γύρω-γύρω όπου δεν υπάρχουν ηχεία;

Αν ναι, απόλαυσε! :)
Αν όχι, ξανακάνε μέτρηση με το μικρόφωνο ψηλότερα, σε βάση, χωρίς έπιπλα πολύ κοντά.

Στους marantz-denon ο κυριακακης λεει οτι το κανει. Για τις αλλες εταιριες δεν ξερω
Και μετά σου πουλάνε μικρόφωνο με ίδιο κωδικό για αντικατάσταση. :p

Απ' όσο είχα ψάξει παλιά που είχαμε την ίδια συζήτηση, είναι ανα μοντέλο (ή μοντέλα) και όχι ανά κομμάτι.

Reaction score
15.546
Ναι το ξέρω το πρόγραμμα το έχω εγκαταστήσει στον Η/Υ αλλά δεν έχω γνώσεις σε ηχοληψία και επιπλέον χρειάζεται και καλιμπράρισμα με spl meter. Γιαυτό το λόγο προσπαθώ με το ypao όπως επίσης δεν υπάρχει κάποιος τεχνικός στο νησί (Σύρος) είτε για καλιμπράρισμα ήχου είτε εικόνας. και όσο μπορώ διαβάζοντας και ακολουθώντας συμβουλές προσπαθώ να βελτιώσω το σύνολο.
[DOUBLEPOST=1515959363][/DOUBLEPOST]δεν ξέρω αν είδατε τις φώτο με τις συχνότητες? εσείς θα το αφήνατε έτσι? χαμηλά είναι πολύ φτωχό το σύνολο δεν μου αρέσει η ρύθμισή του.
να παρεις ενα η απεξω ....διαβασε 2-3 πραγματα στην αρχη πως να κανεις μετρηση και το προχωρας..
https://www.minidsp.com/applications/acoustic-measurements/umik-1-hdmi-on-windows

Unique Calibration File Download
All UMIK-1 are calibrated with a unique calibration file. In addition, a unique auto-generated 90-degree calibration file for use with the nanoAVR DL is provided. To download the calibration files, look for the 7 digit Serial Number found on the body of the microphone.

θα δεις οτι κανει λιγα πραγματα το auto YPAO

Last edited:

Reaction score
7.888
να παρεις ενα η απεξω ....διαβασε 2-3 πραγματα στην αρχη πως να κανεις μετρηση και το προχωρας..
https://www.minidsp.com/applications/acoustic-measurements/umik-1-hdmi-on-windows

Unique Calibration File Download
All UMIK-1 are calibrated with a unique calibration file. In addition, a unique auto-generated 90-degree calibration file for use with the nanoAVR DL is provided. To download the calibration files, look for the 7 digit Serial Number found on the body of the microphone.

θα δεις οτι κανει λιγα πραγματα το auto YPAO
Με μια γρήγορη ματιά. Αποστάσεις να υποθέσω με το κλασσικό μέτρο μετράμε κάθε ηχείο από τη θέση ακρόασης και το βάζουμε manual στο yamaha. Με το rew και το μικρόφωνο από το link ρυθμίζουμε σε πρώτο στάδιο την ένταση του κάθε ηχείου. Και προχωράμε πιο βαθιά να κάνουμε ισοστάθμιση. εδώ να υποθέσω ότι αν μιλάμε σαν βασική πηγή τον υπολογιστή συνδέουμε ένα dsp και εκεί πειράζουμε συχνότητες και ο yamaha παραμένει flat. Σωστά? αλλά αυτά τα dsp βλέπω σε γενικές γραμμές ότι είναι stereo. Αν θέλουμε για 7.1 και πάνω?

Reaction score
15.546
Με μια γρήγορη ματιά. Αποστάσεις να υποθέσω με το κλασσικό μέτρο μετράμε κάθε ηχείο από τη θέση ακρόασης και το βάζουμε manual στο yamaha. Με το rew και το μικρόφωνο από το link ρυθμίζουμε σε πρώτο στάδιο την ένταση του κάθε ηχείου. Και προχωράμε πιο βαθιά να κάνουμε ισοστάθμιση. εδώ να υποθέσω ότι αν μιλάμε σαν βασική πηγή τον υπολογιστή συνδέουμε ένα dsp και εκεί πειράζουμε συχνότητες και ο yamaha παραμένει flat. Σωστά? αλλά αυτά τα dsp βλέπω σε γενικές γραμμές ότι είναι stereo. Αν θέλουμε για 7.1 και πάνω?
Φτιαχνεις τις αποστασεις και dsp εχει ο yamaha για ολα τα ηχεια που θα παιξουν και μπορεις να κανεις ρυθμιση manual ....δεν χρειαζεται να βαλεις καποιο αλλο dsp ενδιαμεσα....

Δες πως κανεις την manual ισοσταθμιση να καταλαβεις και μετα φτιαχνεις αυτο που θελεις να ακους.

ποιον av εχεις ;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.189
Members
38.426
Νεότερο μέλος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΞΑΣ