Zone2/3/b στον Yamaha Rxv-2500

Reaction score
1
Χτες είπα να χρησιμοποιήσω τα zones του yamaha.

Σύνδεσα ενα ζευγάρι ηχεια στις υποδοχές presence/zone2. Ορισα από το μενου του ενισχυτή ως ενισχυτή του zone2 τον Internal. Το προβλημα είναι πως ενώ ακούστηκε κανονικά μουσική από τα ηχεία παιζουν σε σταθερή ενταση, ή οποία είναι και πολύ μικρή, ασχετα με το αν εχω επιλεξει από το μενου το volume να είναι variable. Επίσης στο Rec Out/Zone2 selector δεν δίνει την επιλογή να επιλέξεις το dvd ως πηγή για το zone2 παρά tuner, cd κλπ

Οταν τα σύνδεσα στην υποδοχή για τα speaker B και όρισα από το μενού τα speaker Β να αντιστοιχούν στο ZoneB τότε η αυξομείωση της εντασης στον ενισχυτή μεταβάλει αντίστοιχα και αυτήν στα ηχεία του zoneB. Το κακό με αυτό είναι ότι δεν λειτουργεί ως ανεξάρτητο zone, δηλαδή να μπορείς να ακούς cd το ενα δωματιο και ραδιο σε ενα αλλο.

Εχετε καμιά ιδέα, πέρα από το να βάλω αλλον ενισχυτή στο άλλο δωμάτιο;

Reaction score
0
Καλημέρα και Καλή χρονιά!!!
Γίνεται να ακούς απο διαφορετικές πηγές στις ζώνες?? Δηλαδή συμπεριλαμβανομένου και του κυρίως μπορείς να έχεις 3 πηγές να παίζουν ταυτόχρονα? Σε ρωτάω γιατί έχω τον 1500. Ευχαριστώ!!!
JEFE

V

VIDEOMIX

Guest
Πολύ μπέρδεμα αυτος ο 2500. Εγω δεν μπορώ ακόμα να βρώ την ρύθμιση για DOLBY DIGITAL EX για παράδειγμα. Εσυ το έχεις καταφέρει να το βρείς φίλε dtziouvaras;

Reaction score
1
Καλημέρα και Καλή χρονιά!!!
Γίνεται να ακούς απο διαφορετικές πηγές στις ζώνες?? Δηλαδή συμπεριλαμβανομένου και του κυρίως μπορείς να έχεις 3 πηγές να παίζουν ταυτόχρονα? Σε ρωτάω γιατί έχω τον 1500. Ευχαριστώ!!!
Αν χρησιμοποιήσεις τις υποδοχές για τα ηχεία presence/zone2 μπορείς να ακούσεις μέχρι 2 πηγές. Δηλαδή αλλη στο κυρίως και άλλη στο βοηθητικό.

Για την τρίτη ζώνη δεν εχει επιλογή πηγής απλά δίνει μόνο rca output για να δώσεις σήμα σε extrnal ενισχυτή για to zone3 πια.

Reaction score
1
Πολύ μπέρδεμα αυτος ο 2500. Εγω δεν μπορώ ακόμα να βρώ την ρύθμιση για DOLBY DIGITAL EX για παράδειγμα. Εσυ το έχεις καταφέρει να το βρείς φίλε dtziouvaras;
αυτό δυστυχώς δεν το εχω ψαξει γιατί δεν έχω πάρει ταινία με DOLBY DIGITAL EX.

Στο manual Παντως αναφέρει το DOLBY DIGITAL EX είναι Straight Decoder Surround programs, δηλαδή όχι μέσω κάποιου DSP προγράμματος.

Μάλλον, και εφόσον η ταινία είναι 6.1, πρέπει να επιλέξεις το surround standard ή enhanced και με το τηλεχειριστήριο να παίξεις με το πλητρο (7) select πατώντας το διαδοχικά για να σου εμφανίσει το ΕΧ.

θα ψάξω να βρω μία ταινία να το δοκιμάσω παντως και εγώ

V

VIDEOMIX

Guest
To DTS - ES πάντως, το αναγνωρίζει αμέσως δίχως κάποια ρύθμιση. Στο στάνταρ τον έχω και εγώ.
Ο αδελφός μου που έχει τον οικονομικώτερο 650, δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Με το που τοποθετεί τέτοια ταινία, αμέσως εμφανίζεται η ένδειξη.
Το πρόβλημά μου αυτό ειναι απο τα πρώτα πράγματα που έγραψα στο AVsite και δυστηχώς ακόμη με κατατρέχει το θέμα αυτό. Η ίδια η YAMAHA έχει κατάμαυρα μεσάνυκτα. Για πολύ πίσσα μιλάμε και δεν ειμαι καθόλου υπερβολικός. Ετρεξα στα κεντρικά τους, τους πήγα εγώ ταινία, (ο άρχοντας των δακτυλιδιών3 ειναι DD-EX) τίποτα. Πήγα στην Παιανία που ειναι οι αποθήκες τους και οι μεγάλοι τους πωλητές στα γραφεία, τίποτα και εκεί. Ούτε με τηλεφωνήματα δεν έβγαλα άκρη. Επίσης, δεν έχω καταλάβει καθόλου πως μπορώ να βγάλω εικόνα με χρωμοδιαφορές, έχωντας τις υπόλοιπες πηγές μου στις υποδοχές του ενισχυτή. Δεν τις βλέπει καν. Δεν βλέπει τίποτα.

Reaction score
0
Βρε παιδιά, απο την στιγμή που έχουμε συνδέσει την πηγή (DVD) με τον ενισχυτή με οπτική ίνα, δεν αναγνωρίζει ο ενισχυτής τι ήχο "παίρνει" ? Τουλάχιστον αυτό μού έχουν πεί απο την YAMAHA. Ότι ήχο έχει δηλαδή η ταινία τον "βγάζει" αυτόματα ο ενισχυτής.
JEFE

Reaction score
0
Πίστευα ότι κάνει αυτόματη επιλογή και δεν ήταν ανάγκη να κάνεις χειροκίνητη επιλογή προγραμμάτων........
JEFE

V

VIDEOMIX

Guest
Αμ το άλλο; Εχω συνδέσει και το PS2 με οπτική ινα και ενω μέχρι χθές δεν με πολυέννοιαζε ο ήχος διοτι τα παιχνίδια ειναι prollogic II xθές λοιπόν έβαλα μια ταινία που δεν έπαιζε στο 3910.(κόλλαγε) Τι να δώ; PCM μου έβγαζε στον ήχο. Κυττάω μήπως φταίει κάποια ρύθμιση στο μενού του PS2, και είδα οτι ήταν ρυθμισμένο σε optical link!!!! Αρα, πάλι αυτό το ρημάδι έφταιγε. Και το είχα για καλό εργαλείο.

Και για του λόγου το αληθές οτι σαν "νέοπας" στο avsite με το πρόβλημα του DOLBY DIGITAL EX ασχολειώμουν, σου παραθέτω link με post ενα χρόνο πρίν. Δές λοιπόν.

Reaction score
49
Επίσης, δεν έχω καταλάβει καθόλου πως μπορώ να βγάλω εικόνα με χρωμοδιαφορές, έχωντας τις υπόλοιπες πηγές μου στις υποδοχές του ενισχυτή. Δεν τις βλέπει καν. Δεν βλέπει τίποτα.
Νάσο κάνε τα εξής........

MANUAL SETUP > OPTION MENU > DISPLAY SET > V CONV

Έλεγξε αν το V CONV είναι ON ή OFF. Βάλ' το στο ΟΝ!!

ΠΡΟΣΕΞΕ: To convert μπορεί να το κάνει ΜΟΝΟ στο ΜΟΝΙΤΟR OUT
Βάλε όλες τις συσκευές πάνω του αλλά το component που πάει στον προβολέα να είναι του MONITOR OUT

Ό,τι συσκευή κι αν βάλεις (ακόμα και στις μπροστινές εισόδους...) θα στο στέλνει στον προβολέα "βελτιωμένο"!!! :roll: :wink: :wink:

V

VIDEOMIX

Guest
Σε ευχαριστώ Γιάννη. Αύριο θα το προσπαθήσω. Τώρα κάνω την συναυλία των SCORPIONS. Ελπίζω να καταφέρω επιτέλους κάτι. Στο άλλο θέμα, περιμένω τον φίλο που έχει τον 2500 να κάνει δοκιμή.
Φίλε dtziouvaras, υπάρχουν πολλές ταινίες dd ex.

Reaction score
1
Παω να πάρω ταινία και θα σου πω αργά το βράδυ ή αυριο το πρωι.

Στο θέμα με τη component συνδεση είναι όπως λεει ο Γ. Δημητρόπουλος. Εχω δώσει και s-video και composite και εχω παρει από component απο το Monitor out με το video upconversion=ON.

Reaction score
1
Καλημερα. Λογω εκτακτων επισκέψεων χτες το βράδυ δεν ειδα ταινία με dolby digital EX. θα δω όμως σήμερα οποσδήποτε.

V

VIDEOMIX

Guest
Δεν χρειάζεται και να την δείς όλη. Απλά βάλτην να παίξει και θα δείς τι ενδείξεις θα σου εμφανίσει.
Εαν λοιπόν δεν σου βγάλει το EX, και βρείς τις ρυθμίσεις, θα περιμένω να τις γράψεις. Εαν όμως σου βγάλει ένδειξη ΕΧ εξ'αρχής, θα ήθελα να μου πείς τις ρυθμίσεις που έχεις στο μηχάνημά σου ωστε να τσεκάρω και τις δικές μου. Εαν έχεις τις ίδιες με μένα ρυθμίσεις και ενω εσυ έχεις DD-EX εγώ δεν έχω, θα πάω να τους τρίψω στην μούρη το μηχάνημά τους.

Reaction score
1
OK. Αναμονή εως αργά το απογευμα.

Α! Ξέρεις κάποιεςς ταινίες για να μην τις ψάχνω στο video - club?

V

VIDEOMIX

Guest
Εδώ θα δείς ενα thread με αναφορά σε τέτοιες ταινίες.
Προτείνω πάντως το Lord of the Rings 3 που το έχω αγορασμένο και ειναι σιγουρότατα DD-EX.

GTX

Reaction score
39
Στον 740 πάντως που έχω θέλει και αυτός με το χέρι να το επιλέξεις. Στο remote πατάω το κουμπί 6.1 (στο δικό μου είναι το κουμπί κάτω δεξιά) δύο φορές αν δε κάνω λάθος και περνάει απο το auto στο manual 6.1 Αν κάνετε το ίδιο και σε DVD που δεν είναι EX γράφει matrix 6.1 και παίζει και το 6 κανάλι και ας μην είναι η ταινία 6.1 το φτιάχνει μόνος του ο yamaha από το σήμα για τα περιφερειακά :wink:

PS. όλα τα Lord of the Rings τα Extended είναι και DTS-ES

Reaction score
1
Καλημέρα.

Πήρα χτες το STAR WARS III μιας και δεν το είχα δει. Ηταν και αυτό επίσης DD-EX. Βάζοντας το διασκάκι στο DVD, δεν μου εγραψε αυτόματα, DD-EX. Ισως αυτό να είναι λογικό γιατί το μενού των πιο πολλών ταινιών είναι DPL II.

Anyway. Αφού επέλεξα από το μενού DD-EX και υπότιτλους, διαπίστωσα ότι πάλι δεν αναβε η ενδειξη DD-EX μόλις αρχιζε η ταινία.

Αρα, Πρέπει σίγουρα στο manual setup->speaker set->να ορίσεις οποσδήποτε ενα surround back ηχείο=SML x 1. Αυτό το κάνεις μία φορά και ας μην εχεις ηχείο συνδεδεμένο όπως δεν είχα και εγώ άλλοστε.

Στην συνέχεια από το τηλεχειρηστήριο πατάς διαδοχικά το πλήκτρο EXTD.SUR. και εμφανίζονται οι ενδείξεις AUTO:---, EX/ES, EX, και OFF. Βάλτο στην θέση ΑUTO. Αν δεν σου ανάψει η ένδειξη DD-EX τότε επέλεξε manually τη ρύθμιση EX. Εκεί ο ενισχυτής δείχνει στο display του SURR.STANDARD, DOLBY DIGITAL EX και ανάβει η ενδειξη DD-EX.

Το περίεργο είναι ότι κάποιες φορές εμφανίστηκε και η ένδειξη του SB ηχείου ενώ άλλες όχι. Εκεί δεν ξέρω αν αναβοσβήνει κάθε φορά που δέχεται σήμα για το surround back.

Ελπίζω να βοήθησα.

To κουφό είναι ότι στο display του 2500 υπάρχει πάνω αριστερά, αλλά πρέπει να το παρατηρησεις πολύ προσεχτικά γιατί δεν φαίνεται ευκολα, η λέξη HDMI. κατι μου λέει ότι το ίδο ακριβώς display θα χρησιμοποιείται και στον 2600 με τη διαφορά ότι ο τελευταίος θα εχει hdmi, οπότε η εν'΄λόγω ενδειξη θα ενεργοποιείται.

V

VIDEOMIX

Guest
Εγώ του έχω ορίσει και μάλιστα διπλό surround back ηχείο, μιας και εχω βάλει 2 πίσω ηχεία + ενοείται τα πλάγια.
Οσο για τις ρυθμίσεις που έγραψες, θα τις δοκιμάσω το μεσημέρι που θα γυρίσω στο σπίτι μου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.815
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos