Zoom Player + AC-3 Filter = 5.1 upmixing for 2 ch sources

Reaction score
1
O zoom player είναι ένας εξαιρετικός και πλήρως παραμετροποιήσιμος multimedia player. Μπορεί να παίξει σχεδόν όλους τους τύπους αρχείων multimedia και να εφαρμόσει διάφορα φίλτρα σε αυτά. Ένα από αυτά τα φίλτρα είναι και το AC3 filter, το οποίο μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε δικάναλο αρχείο ήχου σε πολυκάναλο με κορυφαίο αποτέλεσμα, σαφώς ανώτερο του ενσωματωμένου CMSS 3D της Creative, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι απαράδεκτο. Το AC-3 filter δίνει τη δυνατότητα re-sampling (επαναδειγματολήπτηση) της μουσικής πληροφορίας χρησιμοποιώντας μήκος λέξης 32bit. Το αποτέλεσμα του AC-3 filter στα μουσικά αρχεία είναι κατά τη γνώμη μου κορυφαίο. Δοκιμάστε το και περιμένω και τις δικές σας απόψεις.

zoom player: http://www.inmatrix.com/files/zoomplayer_download.shtml

AC-3 filter: http://www.inmatrix.com/zplayer/formats/ac3.shtml

Reaction score
1
Εξαρτάται από το πώς είναι συνδεδεμένη η κάρτα ήχου με τον ενισχυτή ή τα ηχεία.

Εγώ τις 5.1 εξόδους της κάρτας ήχου τις συνδεώ στις 5.1 εισόσους του ενισχυτή μου. Συνεπώς στη διάταξη των ηχείων, στις ρυθμίσεις του AC3 filter, επιλέγω 5.1.

Στην περίπτωση όμως που χρησιμοποιείται δικάναλη αναλογική σύνδεση ή ψηφιακή σύνδεση, τότε ανάλογα με το αν ο ενισχυτής διαθέτει DPLII επιλέγουμε αυτή τη διάταξη στο AC3 filter, αλλιώς επιλέγουμε απλό DPL. Πάντως, για δικάναλη σύνδεση δε νομίζω ότι η χρήση του AC3 filter έχει ιδιαίτερο νόημα.

Reaction score
1
Επίλεξε επίσης 32 bits στο output. Τουλάχιστον σε μένα που έχω Audigy 2, ο ήχος είναι πολύ καλλίτερος με αυτή την επιλογή, παρά με 24 ή 16 bits. Όταν όμως επιλέγω float τότε τα περιφεριακά ηχεία απενεργοποιούνται. Γενικά πειραματίσου με αυτή την επιλογή. Ακομή ενεργοποιήσε όλα τα options στην καρτέλα mixer.

Reaction score
0
τα δοκιαμσα ηδη ετσι οπως τα λες ειναι αν βρεις κανενα αλλο κολπακι πες μου και εγω την ιδια καρτα εχω.
κατι ασχετο, ορισμενες φορες δεν μου δουλευει το sub δεν παιρνει σημα και αμα βαλω κατι να παιζει και παω speaker settings και πατησω noise που εχει για τεστ των ηχειων δουλευει, το κανει σε ολα τα προγραμματα ,ξερεις τι μπορει να φταιει?

Reaction score
1
Για να παίζει το sub, πρέπει στο speaker settings της creative, και συγκεκριμένα στην καρτέλλα Bass Management, να ενεργοποιήσεις την επιλογή Bass Redirect και να ορίσεις κάποια συχνότηα αποκοπής. Με αυτόν τον τρόπο όλες οι συχνότητες πάνω από την ορισθείσα συχνότητα αποκοπής θα οδηγούνται στα κυρίως ηχεία του συστήματος, ενώ οι συχνότητες που είναι μικρότερες από τη συχνότητα αποκοπής θα οδηγούνται στο sub. Δυστυχώς δε γίνεται να αναπαράγουν τα κυρίως ηχεία όλες τις συχνότητες και το υπογούφερ ένα σύνολο χαμηλών συχνοτήτων όπως επιτρέπουν πολλοί ενισχυτές AV.

Reaction score
0
μπραβο!!!! ευχαριστω μου ειχαν σπασει τα νευρα προσπαθω τοσο καιρο να στεισω zoom σε dvd και ηχο και μια μου επαιζε το sub μια οχι. δεν υπαρχει τροπος να οδηγουνται ολες οι συχνοτητες στα ηχεια? Αρα η ρυθμιση που εχει το sub για συχνοτητα αποκοπης δεν εχει νοημα ρυθμιζεται απο τον υπολογιστη η κανει δευτερο φιλτραρισμα μετα?

Reaction score
1
Εάν ορίσεις συχνότητα αποκοπής από τις ρυθμίσεις της creative, τότε στο subwoofer θα πρέπει να ορίσεις συχνότητα αποκοπής μεγαλύτερη η ίση από τη συχνότητα που όρισες στις ρυθμίσεις της creative. Λόγου χάρη αν ορίσεις συχνότητα αποκοπής 100Hz στις ρθμίσεις της creative, θα πρέπει να ορίσεις συχνότητα αποκοπής μεγαλύτερη η ίση από 100Hz στο υπογούφερ.

Reaction score
0
και εγω καπως ετσι το σκεφτομουνα. Τελικα το sub μετα απο λιγο σταμησε παλι, τσεκαρισα και ξετσεκαρισα την ιδια επιλογη αλλα τιποτα τι αλλο μπορει να φταιει? εχω ξενερωσει απιστευτα...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.671
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@