Παρουσίαση στα πατερνάκια του AVSforum...

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Με την έλευση των HD-DVD και Blu-ray δίσκων υψηλής ευκρίνειας, παρουσιάστηκε αυτομάτως η επιθυμία μας αλλά και η ανάγκη για να βλέπουμε όσο το δυνατόν καλύτερα ρυθμισμένη εικόνα. Όσον αφορά τα HD-DVD δισκάκια, κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό το DVE HD-DVD που υπερκαλύπτει τις ανάγκες του μέσου χρήστη.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Στα δισκάκια Blu-ray όμως, υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό ένα μεγάλο κενό, είτε παίζαμε με HTPC, είτε παίζαμε με κάποιο player, βλέπαμε ουσιαστικά αρρύθμιστη εικόνα ακόμα και στις πιο βασικές της παραμέτρους. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει το δισκάκι HD basics του Kane, για το οποίο υπάρχει το ανάλογο θέμα στην κατηγορία HTPC. Για όσους όμως δεν θέλουν να διαθέσουν τα χρήματα για την αγορά του, υπάρχει η λύση του να χρησιμοποιήσουν τα πατερνάκια που σχεδίασε και υλοποίησε μια ομάδα από έμπειρα μέλη στο αμερικάνικο forum.
<o:p></o:p>
Τα πατερνάκια αυτά αφορούν αποκλειστικά το χρωματικό τρίγωνο 709 της υψηλής ευκρίνειας και δεν ενδείκνυται για την χρωματική ρύθμιση εικόνας στα απλά pal dvd. Στο θέμα αυτό θα μας απασχολήσει η ρύθμιση της εικόνας στα Blu-ray δισκάκια. Τα πατερνάκια του avsforum υπάρχουν και για ρύθμιση της εικόνας στα HD-DVD δισκάκια, αλλά δεν θα ασχοληθούμε με αυτά προς το παρόν, μια και όπως είπαμε το κενό αυτό έχει καλυφθεί εδώ και καιρό με το DVE HD-DVD.
<o:p></o:p>
Ένα άλλο θέμα που απασχολεί όλους εμάς που παίζουμε με HTPC, είναι ότι δεν είχαμε τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε την εικόνα μας όταν παίζαμε τις λεγόμενες «μακρόσκες», δηλαδή τα αρχεία .mkv, όσοι είχαμε επιλέξει ως πρόγραμμα αναπαραγωγής το Theatertek. Τα πατερνάκια όμως του AVSforum έρχονται να καλύψουν και αυτό το κενό όπως θα δούμε παρακάτω! Στο σημείο αυτό να απονείμω τα εύσημα στα μέλη της Βορείου Ελλάδας Νίκο (Nix) και Αντρέα Cinemusic που πρωτοανακάλυψαν τον τρόπο για να ρυθμίζουμε την εικόνα μας όσοι χρησιμοποιούμε το TheaterTek για να αναπαράγουμε τα αρχεία .mkv! Εγώ, παρόλο που με έτρωγε εδώ και καιρό το πρόβλημα με τις μακρόσκες, κοιμόμουν κανονικά τον ύπνο του δικαίου!
<o:p></o:p>
Τα πατερνάκια του AVSforum τα κατεβάζετε από αυτό το link.
<o:p></o:p>
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496
<o:p></o:p>
Τα πατερνάκια κυκλοφορούν σε τρεις εκδόσεις: α) την AVCHD για να τα κάψετε σε απλό dvd, κρατώντας όμως την μορφή των αρχείων που έχουν σε ένα Blu-ray δισκάκι. β) την BDMV για να τα κάψετε σε ένα Blu-ray δισκάκι. γ) την HD DVD για να τα κάψετε σε απλό dvd, κρατώντας όμως την μορφή των αρχείων που έχουν σε ένα HD DVD δισκάκι.
<o:p></o:p>
Όσοι πάλι παίζετε με HTPC, κατεβάζετε απλώς το αρχείο που θέλετε και αναπαράγετε τα πατερνάκια από τον σκληρό σας δίσκο. Το μόνο πράγμα που θα χρειαστείτε, είναι τα φιλτράκια που περιέχονται στα δισκάκια αναφοράς, όπως το DVE pal, DVE HD-DVD, AVIA κτλ.
<o:p></o:p>
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που περιγράφουμε παρακάτω, μπορείτε χρησιμοποιώντας τα ίδια πατερνάκια που προορίζονται για τα δισκάκια Bluray, να ρυθμίσετε την εικόνα σας όσοι χρησιμοποιείτε HTPC και πρόγραμμα αναπαραγωγής για τα αρχεία .mkv το TheaterTek! Βεβαίως, πρέπει πρώτα από όλα, να ετοιμάσετε ένα graph για το TheaterTek, στο οποίο να του λέτε να χρησιμοποιεί πρώτο σαν video decoder τον coreAVC, και να έπεται φυσικά το ffdshow για να έχετε και τους ελληνικούς υπότιτλους στις μακρόσκες σας! Μην με ρωτάτε όμως, πώς διάβολο γίνονται όλα αυτά τα μαγικά γιατί δεν έχω ιδέα στη κυριολεξία, σε μένα τα ρύθμισε ο Στράτος Δεβελέκος με οδηγίες που μου είχε δώσει ο Νίκος (Nix)! Καλό θα ήταν ο Νίκος να φτιάξει έναν αναλυτικό οδηγό στη κατηγορία HTPC, όπου θα τα εξηγεί αναλυτικά…
<o:p></o:p>
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν κάνετε τις ρυθμίσεις σας στο setup του TheaterTek, παίρνετε τα πατερνάκια του AVSforum που έχουν σαν αρχεία κατάληξη .m2ts (θα τα βρείτε στο directory stream) και τα πετάτε μέσα στο TheaterTek που τα αναπαράγει κανονικότατα, χρησιμοποιώντας τον σωστό video decoder, έτσι ώστε οι ρυθμίσεις που θα κάνετε να αντιστοιχούν και στην εικόνα που θα βλέπετε από τις μακρόσκες σας! Το μαγικό της όλης ιστορίας είναι ότι, όπως με διαβεβαίωνε ο Νίκος (Nix) αλλά διαπίστωσα κι εγώ στη πράξη, οι ρυθμίσεις σας θα έχουν εφαρμογή και στα αρχεία .mkv που προέρχονται από HD-DVD δισκάκια!
<o:p></o:p>
Να σημειώσω εδώ, ότι στην έκδοση του Theatertek 2,5 που χρησιμοποιώ εγώ τουλάχιστον, υπάρχει κάποια δυσκολία στην αναπαραγωγή στα πατερνάκια. Συγκεκριμένα, τα πατερνάκια είναι στην ουσία μικρά βιντεάκια, διάρκειας δύο λεπτών στις περισσότερες περιπτώσεις και τα περισσότερα ρυθμιστικά του Thatertek δεν θα υπακούν στις εντολές σας. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιείτε τη μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης, όχι όμως με μεγάλα πηδήματα, γιατί θα κολλάει το Theatertek. Κανένα από αυτά τα προβλήματα αναπαραγωγής δεν υφίστανται όταν αναπαράγετε τα πατερνάκια μέσω του Powerdvd, τουλάχιστον με την έκδοση 7,5 ultra που χρησιμοποιώ εγώ, η αναπαραγωγή είναι άψογη.
 

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Re: Βασικές ρυθμίσεις…

Ξεκινώντας την αρχική οθόνη από τα πατερνάκια του AVSforum, σας εμφανίζεται το μενού που βλέπετε στο δεξί μέρος της οθόνης στη πρώτη φωτό. Με τον κέρσορα του ποντικιού ή με το χειριστήριο του player, επιλέγετε την ενότητα που θέλετε και μετά με τα πλήκτρα επόμενο/προηγούμενο κεφάλαιο αλλάζετε τα πατερνάκια, τα οποία είναι μικρά βιντεάκια, έτσι αν σας χρειάζεται πολύς χρόνος σε κάποιο πατερνάκι θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το pause.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Όπως μπορείτε να δείτε, τα πατερνάκια χωρίζονται σε δεκατρείς ενότητες και σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε σχεδόν τα πάντα στην εικόνα σας! Στην πρώτη ενότητα που ονομάζεται basic settings, βρίσκονται όλα τα πατερνάκια που αφορούν τις βασικότερες παραμέτρους της εικόνας, δηλαδή ρύθμιση φωτεινότητας, αντίθεσης, του χρώματος και του tint.
 

Attachments


Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Re: Ρύθμιση φωτεινότητας...

Ξεκινώντας με τη ρύθμιση της φωτεινότητας, βλέπετε ότι μπορείτε να ρυθμίσετε με απόλυτη ακρίβεια το μαύρο σας στο digital 16 που είναι και η αναφορά. Ρυθμίζετε τη φωτεινότητα, μέχρι του σημείου που μπορείτε να βλέπετε όλες τις μπάρες από το digital 17 μέχρι και το digital 22 να αναβοσβήνουν στο φόντο σας, αλλά η μπάρα του digital 16 πρέπει να είναι μαύρη και να χάνεται στο φόντο σας.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Εδώ είναι ένα σημείο που χρειάζεται λίγη προσοχή: κανονικά ρυθμίζετε τη φωτεινότητα από τη θέση θέασης και ίσως αυτό να σημαίνει ότι η μπάρα του digital 17 πρέπει να είναι πολύ οριακή και δυσδιάκριτη καθώς αναβοσβήνει, ίσως μάλιστα να σας δίνει την εντύπωση ότι είναι κλειστή. Αν όμως πλησιάσετε την οθόνη θα δείτε ότι αναβοσβήνει κανονικά. Αν λοιπόν από αυτό το σημείο ανεβάσετε και άλλο ένα κλικ τη φωτεινότητα για να βλέπετε περισσότερο τη μπάρα του digital 17, αυτομάτως έχετε μπει στη περιοχή της below black πληροφορίας, μια και θα δείτε ότι τότε αναβοσβήνει η μπάρα του digital 16, αν έχετε dlp προβολέα, εύκολα θα μπορέσετε να δείτε ότι τα καθρεφτάκια ανοίγουν πλέον στο φόντο σας, μια κατάσταση δηλαδή που δεν είναι επιθυμητή.
 

Attachments


Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Re: Ρύθμιση αντίθεσης...

Στο επόμενο πατερνάκι ρυθμίζετε με την ίδια ακριβώς λογική το λευκό σας στο digital 235. Όπως βλέπετε, οι μπάρες που αναβοσβήνουν, ξεκινούν από το digital 233 και καταλήγουν στο digital 253. Στη φωτό βλέπετε στο αριστερό μέρος να διακρίνονται οι μπάρες των digital 233, 234, 235 και οριακά του 236, πράγμα που σημαίνει ότι το λευκό μας στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ρυθμισμένο στο digital 237. Ρυθμίζουμε την αντίθεση, έτσι ώστε να διακρίνουμε τις μπάρες των digital 233 και 234 να αναβοσβήνουν και όλες οι μπάρες από το digital 235 και πάνω να χάνονται στο φόντο μας.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Το σημείο που πρέπει να δώσουμε προσοχή όταν ρυθμίζουμε το λευκό μας στο digital 235 που είναι και η αναφορά, είναι το εξής: μετά τη ρύθμιση τρέχουμε τα πατερνάκια της ενότητας misc patterns για να ελέγξουμε τη κλίμακα του γκρίζου. Σε αρκετούς προβολείς, όταν ανεβάσουμε την αντίθεση για να πάει το λευκό μας στο digital 235, υπάρχει το ενδεχόμενο να κλιπάρει κάποιο ή κάποια από τα τρία βασικά χρώματα. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σχεδόν πάντοτε στα ψηλά IRE, συγκεκριμένα από τα 80 IRE και πάνω. Αν λοιπόν μετά τη ρύθμιση του λευκού στο digital 235, παρατηρήσετε τα κουτάκια από τα 80 IRE και πάνω να έχουν κάποιον έντονο χρωματισμό, π.χ., να κοκκινίζουν έντονα, ή να μπλεδίζουν κτλ., και κατεβάζοντας την αντίθεση τα βλέπετε να αρχίζουν να γκριζάρουν όπως θα έπρεπε, τότε ίσως είναι προτιμότερο να διαλέξετε κάποια ρύθμιση για το λευκό σας σε νούμερο μεγαλύτερο από την αναφορά, π.χ., το digital 240 ή 245.
 

Attachments


Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Re: Ρύθμιση του χρώματος και του tint…

Στην πρώτη φωτό μπορείτε να δείτε το πατερνάκι για τη ρύθμιση του χρώματος και του tint. Στη δεύτερη φωτό μπορείτε να δείτε τα τετράγωνα τα οποία εμφανίζονται μέσα στις μπάρες και τα οποία αναβοσβήνουν. Κοιτώντας μέσα από το μπλε φίλτρο, ρυθμίζετε το χρώμα και το tint μέχρι του σημείου που δεν μπορείτε να διακρίνετε κανένα αναβόσβημα από τα τετράγωνα μέσα στις μπάρες, τα τετράγωνα δηλαδή και οι μπάρες έχουν ακριβώς την ίδια φωτεινότητα.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Αυτό που πρέπει να θυμάστε κατά τη ρύθμιση του tint, είναι ότι όσο αφαιρείτε από το κέντρο του ρυθμιστικού και πηγαίνετε προς το πλην, κάνετε τις ανθρώπινες επιδερμίδες να δείχνουν πιο μωβίζουσες, ενώ αντίθετα όσο προσθέτετε και πηγαίνετε προς το συν, κάνετε τις ανθρώπινες επιδερμίδες να δείχνουν πιο πρασινίζουσες.
<o:p></o:p>
Στις τελικές μας ρυθμίσεις θα πρέπει να φροντίζουμε να υπάρχει μια ισορροπία. Π.χ., αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε κάποια χρώματα, φροντίζουμε να μην πέσει όλο το βάρος σε ένα χρώμα, αλλά να μοιραστεί το πρόβλημα ανάμεσα στα δύο χρώματα που το μοιράζονται. Έτσι, αν υπάρχει π.χ., πρόβλημα στη φωτεινότητα του κίτρινου και της ματζέντα, μοιράζουμε το πρόβλημα ανάμεσα στα δύο χρώματα, φροντίζοντας να έχουμε δύο ελαφρά λανθασμένα χρώματα στα φιλτράκια, από το να έχουμε το ένα σωστό και το άλλο πολύ λάθος. Εννοείται ότι τα παραπάνω σχόλια αφορούν μόνο τη δική μου ταπεινή άποψη, που μπορεί όμως και να είναι λανθασμένη!
 

Attachments


Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Re: Έλεγχος του cropping, της αναλυτικότητας του πάνελ και της οξύτητας...

Στη φωτό μπορείτε να δείτε το τελευταίο πατερνάκι της ενότητας basic settings. Στα τετράγωνα που σας έχω κυκλώσει μπορείτε να ελέγξετε την αναλυτικότητα του πάνελ. Ένας προβολέας που δεν επιτυγχάνει το 1:1pixel mapping, πιθανόν να δυσκολευτεί να τα βγάλει πέρα με τις συγκεκριμένες περιοχές.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Στο ίδιο πατερνάκι παίρνετε και μια γεύση από τη κλίμακα του γκρίζου σας σε βήματα των 10 IRE, αλλά καλύτερα να ρυθμίσετε το RGB με τα πατερνάκια της ενότητας Misc patterns που θα περιγράψουμε παρακάτω.
<o:p></o:p>
Οι λευκές κουκίδες στο μαύρο φόντο είναι όλες του ενός πίξελ και σε έναν 1080p προβολέα θα πρέπει να απεικονίζονται όλες να καταλαμβάνουν ένα πίξελ η καθεμία.
 

Attachments


Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Re: Τα πατερνάκια της ενότητας Misc patterns…

Στην ενότητα αυτή περιλαμβάνονται δύο πολύ ενδιαφέροντα πατερνάκια. Στο πρώτο (πρώτη φωτό) απεικονίζονται τρεις στήλες: μία κόκκινη, μία πράσινη και μία μπλε. Μέσα σε αυτές εμφανίζονται να αναβοσβήνουν μικρότερα κουτάκια με τα δευτερεύοντα χρώματα που σχετίζονται με το κάθε βασικό χρώμα, καθώς και κουτάκια λευκού χρώματος (δεύτερη φωτό). Πρέπει να κοιτάτε κάθε φορά τη κάθε μεγάλη κάθετη χρωματική στήλη με το ανάλογο φιλτράκι, δηλαδή την κόκκινη στήλη με το κόκκινο φιλτράκι, τη πράσινη στήλη με το πράσινο φιλτράκι κτλ.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Σε αυτό το πατερνάκι σε μια ιδανική κατάσταση, πρέπει μετά τις ρυθμίσεις να μην είστε σε θέση να διακρίνετε μέσα από το ανάλογο φιλτράκι, κανένα από τα μικρότερα χρωματικά κουτάκια να αναβοσβήνουν μέσα στη μεγάλη στήλη, πρέπει δηλαδή όλα να έχουν την ίδια φωτεινότητα. Στο συγκεκριμένο πατερνάκι πρέπει να χρησιμοποιήσετε όλα ανεξαιρέτως τα «όπλα» που σας παρέχει ο προβολέας σας για τη χρωματική ρύθμισή του, δηλαδή το color, το tint, τον κορεσμό των χρωμάτων καθώς και οποιοδήποτε άλλο ρυθμιστικό για το χρώμα!
<o:p></o:p>
Στον Sharp 21000 που διαθέτει πλήρες CMS, χρησιμοποίησα σχεδόν όλα τα ρυθμιστικά του! Το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν άψογο, αλλά είχα ένα μικρό θεματάκι με τη ματζέντα μου, που αδυνατούσα σε πρώτη φάση τουλάχιστον να τη φέρω ακριβώς ίδια με όλα τα υπόλοιπα χρώματα. Μετά από μια επίσκεψη του Κώστα Κεφάλα όμως λύθηκε και αυτό, ο Κώστας κάνοντας για μια ακόμη φορά τα «μαγικά του κόλπα», κατόρθωσε να κάνει όλα τα χρώματα να δείχνουν τέλεια στα φιλτράκια, με μοναδική παρασπονδία μια απειροελάχιστη διαφοροποίηση του cyan στη στήλη του μπλε, που πρέπει όμως να πλησιάσεις πολύ κοντά στην οθόνη για να τη διακρίνεις! :119:
<o:p></o:p>
Στο δεύτερο πατερνάκι (τρίτη φωτό), μπορείτε να δείτε που βρίσκονται τα τρία βασικά σας χρώματα σε σχέση με το γκρίζο. Πρέπει πάλι να κοιτάτε το κάθε χρώμα με το ανάλογο φιλτράκι, όπως και στα προηγούμενα πατερνάκια. Πρέπει ιδανικά τα τρία κεντρικά κουτάκια στα τρία χρώματα, να σας δίνουν την εντύπωση ότι ταυτίζονται περισσότερο με το φόντο, ότι έχουν δηλαδή την ίδια φωτεινότητα με αυτό. Η πεποίθησή μου είναι ότι εφόσον όλα τα προηγούμενα πατερνάκια έχουν ρυθμιστεί σωστά ή βρίσκονται πολύ κοντά στο ιδανικό, στο συγκεκριμένο πατερνάκι θα έχετε την εντύπωση ότι και τα τρία χρώματα κάθονται πολύ κοντά στην αναφορά.
 

Attachments


Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Re: Ρύθμιση του RGB...

Στην ίδια ενότητα περιλάμβάνονται δύο πολύ χρήσιμα πατερνάκια για να ρυθμίσετε το RGB σας. Το πρώτο (πρώτη φωτό) είναι δύο ανεστραμμένα ντεγκραντέ με λευκές και μαύρες κάθετες τελείες που ορίζουν τη δυναμική περιοχή του προβολέα σας, δηλαδή τη περιοχή ανάμεσα στα digital 16 και 235.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Σε γενικές γραμμές, τα ντεγκραντέ πρέπει να είναι πολύ απαλά, βελούδινα και με συνεχόμενη ροή από το μαύρο προς το λευκό και αντίστροφα. Αν παρατηρήσετε κάθετες γραμμές οποιαδήποτε πάχους που μοιάζουν να διακόπτουν τη συνεχόμενη ομαλή ροή τους, αυτό αποτελεί πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται σε αυξημένη οξύτητα ή και σε άλλους λόγους.
<o:p></o:p>
Αν έχετε κάποιον έντονο χρωματισμό στο RGB σας, εύκολα θα μπορέσετε να τον παρατηρήσετε μέσα στα ντεγκραντέ, είναι «μανούλες» στο να αναδεικνύουν τα προβλήματα του RGB.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Το επόμενο πατερνάκι (δεύτερη φωτό) είναι τα γνωστά μας κουτάκια που ανεβαίνουν ανά 5 IRE σε φωτεινότητα. Σαν γενική παρατήρηση, πιστεύω ότι για σωστότερη ρύθμιση του RGB, πρέπει πρώτα να έχετε επιλέξει και ένα gamma που θα είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην αναφορά, δηλαδή στο 2,2.
<o:p></o:p>
Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι πέραν από τις γενικές και αδιαμφισβήτητες παραδοχές για το πώς πρέπει να φαίνονται τα πατερνάκια για σωστότερη εικόνα, οι προσωπικές μου παρατηρήσεις δεν απηχούν τίποτα περισσότερο από την προσωπική μου άποψη, που μπορεί όμως να είναι λανθασμένη.
<o:p></o:p>
Καλές ρυθμίσεις!... :114:
 

Attachments


ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Ενταξει, ξερω πως το ετοιμαζες καιρο τωρα.
Μονο και μονο ομως πως καθησες και το εβγαλες την ημερα
που οι περισσοτεροι Ελληνες γλεντουν και τρωνε το σκασμο,
σου αξιζουν πολλα μπραβο!:607:

Η πρωτη ερωτηση βεβαια δεν θα μπορουσε να ηταν αλλη απο:

"Διαφορες ειδες στην χρηση και το αποτελεσμα συγκριτικα
με DVE η και αλλες παρομοιες υλοποιησεις?"
 


Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
Απάντηση: Re: Παρουσίαση στα πατερνάκια του AVSforum...

Ενταξει, ξερω πως το ετοιμαζες καιρο τωρα.
Μονο και μονο ομως πως καθησες και το εβγαλες την ημερα
που οι περισσοτεροι Ελληνες γλεντουν και τρωνε το σκασμο,
σου αξιζουν πολλα μπραβο!:607:

Η πρωτη ερωτηση βεβαια δεν θα μπορουσε να ηταν αλλη απο:

"Διαφορες ειδες στην χρηση και το αποτελεσμα συγκριτικα
με DVE η και αλλες παρομοιες υλοποιησεις?"
Αυτο που αλλαζει Ανδρεα εντονα ειναι η φωτεινοτητα και το κοντραστ που πρεπει να παιζει ο προβολεας....
δλδ...BR ταινια δεν μπορεις να δεις ΣΩΣΤΑ με ρυθμισεις dve....
θα δειχνουν λιγοτερο κοντραστατες .....

Τωρα που βγηκε το δισκακι του Κειν για BR θα μπορεις να εχεις ποιο λεπτομερη ρυθμιση της εικονας...(ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ να υπαρχει...!!!!!!)
βεβαια και αυτα τα πατερνακια καλα ειναι (εκ πρωτης οψεως)

Παντως εκ πρωτης οψεως μιας και ηταν η πρωτη φορα που ειδα ρυθμιση BR με αυτα τα πατερνακια και τελικο αποτελεσμα .......θα ελεγα,οτι ειναι λιγο "σκληρη" η εικονα των ταινιων..

ειδωμεν με του ΚΕΙΝ τα πατερνς....
 


NIX

Μηνύματα
1.390
Reaction score
0
Απάντηση: Παρουσίαση στα πατερνάκια του AVSforum...

Μπραβο φιλε,εξαιρετικη δουλεια.
Πολυ καλοδομημενο και αναλυτικο αρθρο.

.
 

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Re: Απάντηση: Παρουσίαση στα πατερνάκια του AVSforum...

Μπραβο φιλε,εξαιρετικη δουλεια.
Πολυ καλοδομημενο και αναλυτικο αρθρο.

.

Εσύ να τα αφήσεις αυτά που ξέρεις και να στρώσεις το κ@λ@ σου να ετοιμάσεις έναν αναλυτικό οδηγό, για το πώς ακριβώς σετάρεται το graph στο Theatertek, έτσι ώστε να παίζει σωστά τις μακρόσκες! :141:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Και το θέμα φυσικά θα πρέπει να καρφιτσωθεί στην HTPC, μια και όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, οι πάντες προτιμούν τις μακρόσκες από τα original HD-DVD και Blu-ray δισκάκια! :111:
 

Μηνύματα
2.632
Reaction score
0
Δεν καταλαβαινω γιατι σου κανει εκπληξη, ειδικα απο τη στιγμη που ουτε τα αντιγραφικα, ουτε τα δισκακια ειναι προσιτα. Δεν εχουμε χωρο ρεεεεε!
 

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Η πρωτη ερωτηση βεβαια δεν θα μπορουσε να ηταν αλλη απο:

"Διαφορες ειδες στην χρηση και το αποτελεσμα συγκριτικα
με DVE η και αλλες παρομοιες υλοποιησεις?"

Αντρέα, σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τα σχόλια του Κώστα. Άλλωστε, δεν έχω με τι να κάνω συγκρίσεις, είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που καθίσαμε να ρυθμίσουμε εικόνα στα Blu-ray δισκάκια. Με το που θα πάρω στα χέρια μου το HD basics και θα ρυθμίσω και με αυτό, τότε μόνο θα μπορώ να κάνω συγκρίσεις.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Αυτό που μπορώ να πω ότι μου αρέσει πια το χρώμα και στα Blu-ray δισκάκια, αλλά μόνο στα κορυφαία transfer. Π.χ., στο Casino Royal οι επιδερμίδες βγαίνουν αρκετά φυσικές. Η εικόνα βγαίνει τρισδιάστατη και κοντραστάτη με τις ρυθμίσεις 16-235 από τα αμερικάνικα πατερνάκια, με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει σωστά το transfer. Στη «Μαύρη βίβλο», σε αρχείο mkv 1080p και player το Theatertek, με εικόνα ρυθμισμένη με τα αμερικάνικα πατερνάκια, η εικόνα είναι τρισδιάστατη από το πρώτο δευτερόλεπτο της ταινίας μέχρι το τελευταίο! :126:
<o:p></o:p>
Αλλά εκεί που εντυπωσιάστηκα πραγματικά, κόντεψε να μου πέσει το σαγόνι δηλαδή, είναι στο original Blu-ray δισκάκι του Hellboy και αναπαραγωγή από το Powerdvd. Στην εισαγωγική σκηνή της μάχης στην καταιγίδα με τις αστραπές, η εικόνα είναι τόσο τρισδιάστατη και κοντραστάτη, που νομίζεις κυριολεκτικά ότι είσαι μέσα στη καταιγίδα, τόσο εντυπωσιακό ξεπέταγμα έχει η εικόνα! :111:
 

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Δεν καταλαβαινω γιατι σου κανει εκπληξη, ειδικα απο τη στιγμη που ουτε τα αντιγραφικα, ουτε τα δισκακια ειναι προσιτα. Δεν εχουμε χωρο ρεεεεε!


Καμία εντύπωση δεν μου κάνει, απλά το αναφέρω ως γεγονός! Όσο για τον χώρο στους σκληρούς, έχω πάθει κι εγώ τη καταστροφή του Δράμαλη! Είμαι τίγκα μέχρι τον λαιμό, μόνο τη τελευταία βδομάδα έχω ριπάρει περίπου 300GB!!! Περιμένω έναν δίσκο 1TB από site του εξωτερικού μες στη βδομάδα, αλλά είναι ζήτημα ενός μήνα το πολύ να τιγκάρει κι αυτός! :137:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Εγώ από αντιγραφικό είμαι ready, αλλά όπως πάει η δουλειά, μας βλέπω να περιμένουμε τουλάχιστον δύο έως τρία χρονάκια, μέχρι να πέσουν οι τιμές στα δισκάκια! Στο Πλαίσιο πουλάνε τα dual layer δισκάκια των 50GB, άκουσον άκουσον σαράντα ένα ευρώ!!! :141:
<o:p></o:p>
Απαπαπά, μου φαίνεται ότι πρέπει να αλλάξω ξανά την υπογραφή μου σε κάτι τέτοιο: «Χρειαζόμαστε τεράστιους σκληρούς δίσκους!»… :116:
 

Μηνύματα
10.188
Reaction score
62
Συγχαρητήρια πολύ καλή δουλειά!! Θα τα δοκιμασω σήμερα κιόλας να δω πως παίζουν. Φτάνει να βρω χρωματιστά γυαλιά!! Που έχω κρύψει αυτό το DVE γμτ!!!
 


Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Φτάνει να βρω χρωματιστά γυαλιά!! Που έχω κρύψει αυτό το DVE γμτ!!!

Δημήτρη, αν έχεις το DVE HD-DVD ίσως θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τα δικά του φιλτράκια. Οι δικές μου ρυθμίσεις, όσο και οι ρυθμίσεις που κάναμε παρέα με τον Κεφάλα, έγιναν όλες χρησιμοποιώντας τα φιλτράκια του DVE HD-DVD.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Στο σχετικό θέμα στο αμερικάνικο φόρουμ, αναφέρεται ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε φιλτράκια, από το DVE pal, AVIA, DVE HD-DVD κτλ. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν τα φιλτράκια του DVE HD-DVD έχουν οποιεσδήποτε διαφορές από αυτά του DVE pal. Για ψυχολογικούς λόγους περισσότερο, προτίμησα να χρησιμοποιήσω αυτά του DVE HD-DVD…
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.320
Μηνύματα
2.858.480
Members
37.894
Νεότερο μέλος
Nika
Top