Πώς να κάνω το πικάπ να ακούγεται καλύτερα από τα ψηφιακά;



Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.566
Reaction score
37.866
τι δι@ολο ? γινεται επιστρατευση ? εχομε πολεμο ?
δι@ολου απιθανα ολα αυτα,
ομως πες μας, απο που το συμπερανες ομως αυτο !? 🐒
 





costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.395
Reaction score
125.558
Αστροναύτη πούλα τα Bryston και πάρε πλάτες hypex, παίζουν καλύτερα ,είναι φθηνότερα ,έχουν dsp και ένα σωρό άλλες μαλακίες επάνω τους. Θα σου μείνουν και λ7 για σουβλάκια γιατί θα πουλήσεις και προ και Mini dsp και όλα τα άλλα που έχεις μαζάψει. Μόνο ηχεία υπολογιστή και πλάτες θα έχεις . Τα άλλα σουβλάκια.
Συμφωνώ 200%.

Αλλωστε του το έχω προτείνει κατ'επαναληψιν.

Τα χυπεξ, αν και τραγικά πιο φτηνά, παίζουν κλάσεις καλύτερα από τις μπριστονοκλασικούρες βινταζιές του.
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.395
Reaction score
125.558
Που να πουλήσει της BRYSTONάρες του , και να πάρει απλά ταπεινά hypex που δεν παίζουν ?
Δεν είναι ακόμα αρκετά ώριμος.

Προς ώρας, ωρίμασε αρκετά για να πουλήσει αγαπημένα του καλώδια. Κάτι είναι κι αυτό.

Σιγά σιγά. Θέλει χρόνο.
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.395
Reaction score
125.558
Βρε όλοι σας μπορείτε να κάνετε ότι (σφάλματα) θέλετε, εννοείται, για όνομα. Και γω μαζί σας. ❤

Άλλωστε τι αξία έχει να μην κάνεις λάθη σε αυτή τη ζωή; ίσως είναι μόνον τα λάθη που αξίζουν (να τα πληρώνουμε όλοι μας). 😎
 


Μηνύματα
27.261
Reaction score
25.257
Ναι από μία άποψη ,είμαι ένας ευτυχής άνθρωπας .
Τι γουστάρουμε εμείς οι αρχαίοι ? sansui , coral , akai ,kenwood ,accuphase ,pioneer ,sony , panasonic, technics, sharp, nakamichi , rotel , , adcom , threshold , SAE , κάτι τέτχοια γουστάρουμε τα παπούδια της ηλικίας μου ΡΕ.
Μαζί με κάτι MARK LEVINSON , κάτι KRELL , κάτι διάφορα.
Ημαστε άλλη γενιά Κώστα μου. Αυτό τα λέει όλα .
 

Μηνύματα
7.270
Reaction score
11.819
Δεν βλέπεις ότι δεν βγαίνει να μιλήσει ? Ντρέπεται .!
Που να πουλήσει της BRYSTONάρες του , και να πάρει απλά ταπεινά hypex που δεν παίζουν ?
Άντε μωρή παλαβή που ντρέπομαι να απαντήσω! Απλά το ξέχασα με το τρέξιμο που έχω με τις γυναίκες στο σπίτι ( δύο που προϋπήρχαν, μια το νεογνό και μια η πεθερά )!!
Η αλήθεια είναι ότι έχει περάσει πολλές φορές απο το μυαλό μου η ιδέα να τα πουλήσω όλα και να πάρω ενεργά, πάντα όταν τα έβρισκα μπαστούνια με το εγχείρημά μου με τα 705. Πρόσφατα μάλιστα, ήμουν ακόμα πιο αποφασισμένος, μέχρι που είπα να κάτσω και να βρω τί στο καλό φταίει με τα ηχεία μου ( τα θεωρούσα παντελώς βλαμμένα στο τομέα των χαμηλών ) αλλά ανακάλυψα ( μετά απο λίγο πειραματισμό με το EQ υποβιβάζοντας τις συχνότητες των κόμβων του δωματίου ) ότι ο χώρος είναι αυτός που τα κάνει όλα μαντάρα, δείχνει δηλαδή να μην είναι τόσο βλαμμένο το ηχείο, τουλάχιστον όχι όσο νόμιζα. Όταν πάει σε ένα χώρο με καλύτερες αναλογίες, θα το αξιολογήσω και πάλι, αλλά υποψιάζομαι ότι θα τα πάει πολύ καλά.
Άρα, προς το παρόν φαίνεται πως δεν χρειάζεται να αλλάξω ηχείο, ενώ ακόμα και αν άλλαζα πάλι τα ίδια θα άκουγα, μέσες - άκρες. Σίγουρα η προσθήκη δύο subs θα έσωζε τη κατάσταση και πλέον καταλαβαίνω το γιατί, αλλά δεν έχω το χώρο να τα βάλω, άρα κάνω τη κότα προς το παρόν.
Ως προς τα ενισχυτικά τώρα, ας πούμε ότι θεωρώ πως ο Bryston έχει καλύτερες δυνατότητες οδήγησης απο μια πλάτη hypex ή απο ένα Class D ενισχυτή. Στα δικά μας συστήματα που το κάθε κανάλι οδηγεί και ένα μεγάφωνο ( εντάξει, το κανάλι των χαμηλών μου οδηγεί δύο γούφερ παράλληλα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολα φορτία ενώ ψήνομαι αρκετά για 2.5 δρόμους, άρα πλέον θα είχα ένα κανάλι ανά μεγάφωνο ), όποια υπεροχή κι αν έχει ένας τελικός δικός σου ή δικός μου πάει περίπατο, τουλάχιστον μιλώντας για ένα ηχείο σαν το δικό μου, δεν ξέρω αν και πόσο ζόρι τραβάει ο τελικός που οδηγεί τα δικά σου γούφερ. Τουλάχιστον για τη δική μου περίπτωση, πιστεύω ότι και τα class D θα τα οδηγούσαν μια χαρά. Επειδή όμως ήδη διαθέτω τα συγκεκριμένα ενισχυτικά ( και έχω καβάτζα και τον Rotel αν θέλήσω να το κάνω 2.5 δρόμων, οπότε αυτός θα οδηγεί τα tweeters αλλά και πάλι θα έχω απίστευτα πολλά βατ ανά μεγάφωνο, anyway ), τα κρατάω και δεν μπαίνω στη διαδικασία νέων αναζητήσεων. Κόστισε μεν ο δεύτερος 4Β, αλλά κακά τα ψέμματα, τον αγόρασα με τα χρήματα που πήρα απο τα καλώδια που πούλησα με μια μικρή διαφορά απο πλευράς μου, μετέθεσα δηλαδή το budget του συστήματος και έτσι δεν με απασχολεί το κόστος των τελικών.
Αν όμως έχτιζα τώρα το σύστημα, με αυτά τα λίγα που έχω μάθει απο αυτό το σύστημα, σιγά μην αγόραζα Bryston.
Hypex για το συγκεκριμένο ηχείο δεν θα αγόραζα γιατί δεν θέλω να του ανοίξω τρύπες, αλλά ξέρω ότι με ένα τρικάναλο hypex ανά ηχείο θα ήμουν στο ίδιο budget αφού δεν θα χρειαζόμουν εξωτερικό κροσόβερ ( 400κάτι κοστίζει το driverack pa2 που εξακολουθώ να έχω στο μάτι ).
Και έρχομαι στα έτοιμα ενεργάαααα... Εδώ και αν είμαι μπερδεμένος. Διαβάζοντας, έχω σε μεγάλη υπόληψη ηχεία της κλάσης των Genelec, αλλά για ένα 2.2 σύστημα το κόστος είναι αρκετά μεγάλο, ενώ απαιτεί και μεγάλο χώρο ( αν είναι να γίνει η δουλειά, να γίνει σωστά με τα μεγάλα subs ). Έχω ακόμα τον φόβο περί αναξιοπιστίας των ενεργών με ενσωματωμένο ενισχυτή λόγω των δονήσεων που αυτός δέχεται εκεί μέσα και γι'αυτό η προσέγγιση με εξωτερικούς τελικούς μου φαίνεται πιο ασφαλής. Είναι και ο λόγος για τον οποίο θα φοβόμουν λίγο και τη προσθήκη πλατών Hypex σε ένα ηχείο που μπορεί να έφτιαχνα απο την αρχή. Απο την άλλη όμως, τα neumann του Κώστα λυσσομανάνε εκεί μέσα στο χώρο του και υποθέτω ότι αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, θα μας το έλεγε.

Εν τω μεταξύ, μείνετε συντονισμένοι γιατί χθες για πρακτικούς λόγους συνέδεσα τον Rotel που θα οδηγήσει τα 705 με τα παθητικά κροσόβερ, καθώς με τους Bryston ζεσταίνεται πολύ ο χώρος και θέλω να αποφύγω λόγω της μπέμπας τη πολλή χρήση των a/c. Πολύ το φοβάμαι ότι θα ξεράσω βατράχια μόλις τα βάλω σε λειτουργία, αλλά ακόμα κι έτσι, είναι μια καλή ευκαιρία για να αξιολογήσω το "μετά" έναντι του "πριν". :lolsign: :lolsign: :lolsign:
 


Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.036
Reaction score
8.060
Περιττή η ερώτηση του θέματος! Ένα μέσης και άνω κατηγορίας πικάπ, ακούγεται καλύτερα από οποιοδήποτε ψηφιακό μέσο!
Άλλοι είναι οι λόγοι που τα προτιμάμε.....
 


Μηνύματα
12.495
Reaction score
14.648
Περιττή η ερώτηση του θέματος! Ένα μέσης και άνω κατηγορίας πικάπ, ακούγεται καλύτερα από οποιοδήποτε ψηφιακό μέσο!
Άλλοι είναι οι λόγοι που τα προτιμάμε.....
Κοίταξε γκόμενα, αντίθετα με ότι διαδίδεται, δεν βγάζεις με πικάπ και δικάναλο. Αυτά είναι γιαι μοναχικές ακροάσει.. Ε, θα της κάνει λίγο εντύπωση αλλά θα το ξεπεράσει σε δευτερόλεπτα. Κοπέλα ρίχνεις με το home cinema και πολυκάναλο. Να έρθει να της βάλεις ενα κρασάικι, να μπορεί να κάτσει όπου θέλει να ακούει μουσική στο μπακράουντ ή μια ταινία να μην χρειάζεται να τρέχει και σινεμα, να μιλάει συνεχώς με τους άλλους ή τις φίλες της , είναι κοινωνικά όντα χα χα. Να δούνε κιόλας ότι είσαι άνετος και το φυσάς, είσαι κοινωνικός, όχι μουντρούχαλος κλπ . Σίγα μην κάτσει η κοπέλα να ακούσει κάτι σε βάθος και να μοιραστεί μαζί σου κάποιον "ενθουσιασνό" για αυτό που ακούς. :D :D
 

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.232
Reaction score
27.029
Έχω ακόμα τον φόβο περί αναξιοπιστίας των ενεργών με ενσωματωμένο ενισχυτή λόγω των δονήσεων
Αν ήταν έτσι, τότε τα (ούτως ή άλλως) ενεργά σαμπζζζ θα είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα. ;)
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.715
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top