επιλογές συστήματος

Reaction score
60
Χαιρετώ την παρέα και καλή χρονιά να έχουμε!
Σε λίγους μήνες μετακομίζω και έχω ήδη αρχίσει να ψάχνομαι για το καινούριο μου ηχοσύστημα!
Έχω -σχεδόν- καταλήξει σε κάποια πράγματα και χρειάζομαι την εμπειρία σας για σωστές επιλογές καιν υλοποίηση!
Αρχικά να πω πως το μελλοντικό σαλόνι δεν θα ξεπρνάει τα 40μ2 και συνολικά 55μ2 μαζί με την κουζίνα αν τελικά την ενώσουμε. ο χώρος του home cinema θα είναι περίπου 20-25μ2.
Είμαι αρκετά άσχετος με μηχανήματα οπότε το να ακούσω κάποια συστήματα είναι κάτι που θα κάνω πριν την αγορά εάν χρειαστεί.
Έχω αποφασίσει να αγοράσω ένα ζευγάρι Klipsch rd-280f για αρχή μαζί με ένα sub και εναν ραδιοενισχυτή. Αργότερα σκέφτομαι να ολοκληρώσω ένα 5.1 - 5.2 ή κάτι λίγο μεγαλύτερο για να έχω και ένα σωστό home cinema. Με ενδιαφερει κυρίως να έχω ένα καλό σετάκι για μουσική. Θα συνδεθεί πάνω ένα πικαπ, σιντι και εάν δεν έχει ο ενισχυτής (που θα το προτιμουσα) ραδιόφωνο. Ο ενισχυτής θα ήθελα να έχει wifi αλλά κάποια στιγμή θα αλλαχτεί και η τιβί οπότε δεν με δεσμεύει απόλυτα αυτο.
για πίσω ηχεία σκέφτομαι πάλι klipsch rp-440 ή τα 450 και για πίσω τα rp-250s ή κάτι ανάλογο.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αρχικά τι διαφορές έχουν τα rp-280f με τα rp-280fa γιατι η διαφορά τιμής είναι μεγάλη. επίσης τι ίντσες sub να προτιμήσω δεδομένου του χώρου μου; Να κοιτάω για ένα ή για δύο καλύτερα;
Σε ενισχυτή - ραδιοενισχυτή, με ενδιαφέρει κάποιο ολοκληρωμένο, που θα πρέπει να εστιάσω για μια σωστή απόδοση των ηχείων μου; θεωρείτε σωστές τις επιλογές μου; Δυστυχως χρήματα άμεσα δεν υπάρχουν γιαυτό έχ ήδη αρχίσει να κοιτάω για κάποια προσφορά ή από εξωτερικό ώστε να μην χρειαστεί να δώσω όλα τα χρήματα μαζεμένα.
Κάθε πρόταση δεκτή!
Ευχαριστώ πολυ για το χρόνο σας και συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο!ν
Καλη χρονιά και πάλι!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.537
Η διαφορά του F απο το FA είναι η προσθήκη απο πάνω elevation module για Atmos. Δε σε αφορά, πάρε τα F αν και προσωπικά θα έπαιρνα μικρότερο μοντέλο της σειράς (αφού θα υπάρχει sub).
Γράψε πόσα θέλεις να ξοδέψεις για τον ενισχυτή. :)

Reaction score
60
Η διαφορά του F απο το FA είναι η προσθήκη απο πάνω elevation module για Atmos. Δε σε αφορά, πάρε τα F αν και προσωπικά θα έπαιρνα μικρότερο μοντέλο της σειράς (αφού θα υπάρχει sub).
Γράψε πόσα θέλεις να ξοδέψεις για τον ενισχυτή. :)
Η αληθεια ειναι οτι δε θελω να ξεφυγω αλλα δε θελω και να παρω κατι που να με περιοριζει στο μελλον ή να μην αρκει για τα ηχεια. Ιδανικα θα ηθελα να κινηθω σε 400-700 ευρω εαν μιλαμε για κατι καινουριο με μικρη αποκλιση προς τα πανω
Σε ευχαριστω για την απαντηση σου

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.537
Πάρε τα RP-260F, θα παίξουν καλύτερα με τον μεσαίας κατηγορίας ενισχυτή.

Reaction score
60
καταλαβαινω οτι σαφως πρεπει να ανεβω σε χρηματα αλλα δεδομενου οτι δεν βιαζομαι για αμεση αγορα ποστευω οτι θα μπορεσω να βρω καποια προσφορα μεχρι να μπω στο σπιτι και να το χρειαστω. Μιλαμε για ενα διαστημα 2+ μηνων. Που θα πρεπει να κινηθω; Τα 260 δεν τα εχω αποκλεισει εαν δω τα σκουρα με τον διαθεσιμο χωρο

Reaction score
2.288
Απο που θα τα παρεις τα Klipsch?

Aν ο χωρος ειναι 40τμ και πανω οπως λες (ανεξαρτητα με το ποσο απο αυτον τον χωρο θα διαθεσεις για το Home Cinema) η γνωμη μου ειναι να παρεις τα 280F
Eιδικα με την τιμη που τα βρισκεις τωρα στο ebay http://www.ebay.com/itm/KLIPSCH-RP-...453963?hash=item41b578998b:g:evkAAOSwmLlX~mfs

Reaction score
60
κατι ακομα που θελω να ρωτησω, τα 280 σε τι χωρο "παιζουν" καλα; τα 40μ2 ειναι καλα ή ειναι λίγα για αυτα τα ηχεια;

Reaction score
2.288
Δες το edited post απο πανω.

Τα 280 με εναν marantz SR6011 (απο Ελλαδα βεβαια ο Μarantz μια που εχει καταπληκτικη τιμη εδω) πιστευω ειναι πολυ καλη βαση για ενα καλο Home Cinema.

Reaction score
60
Απο που θα τα παρεις τα Klipsch?

Aν ο χωρος ειναι 40τμ και πανω οπως λες (ανεξαρτητα με το ποσο απο αυτον τον χωρο θα διαθεσεις για το Home Cinema) η γνωμη μου ειναι να παρεις τα 280F
Eιδικα με την τιμη που τα βρισκεις τωρα στο ebay http://www.ebay.com/itm/KLIPSCH-RP-...453963?hash=item41b578998b:g:evkAAOSwmLlX~mfs
τα εχω δει σε αυτη τη τιμη και ειναι δελαστικοτατη! εαν δεν με εξυπηρετησει φιλη στην Αγγλια θα τα παρω απο ebay στο λινκ που μου εβαλες, τα εχω "κρατημενα"
Σε ευχαριστω για την απαντηση σου, οι marantz απ φιλους που εχουν ειναι στους προτεινουμενους, θα κοιταξω τον συγκεκριμενο

Reaction score
2.288
κατι ακομα που θελω να ρωτησω, τα 280 σε τι χωρο "παιζουν" καλα; τα 40μ2 ειναι καλα ή ειναι λίγα για αυτα τα ηχεια;
Aν ο χωρος ειναι κλειστος 40τμ ισως να ειναι μικρος. Αν ειναι ανοιχτος (επικοινωνει πχ με την κουζινα οπως ειπες και ειναι 55τμ συνολο) ειναι μια χαρα.
[DOUBLEPOST=1483470199][/DOUBLEPOST]
εαν δεν με εξυπηρετησει φιλη στην Αγγλια θα τα παρω απο ebay
Τα βρισκεις σε χαμηλοτερη τιμη μαζι με τα μεταφορικα αλλου εκτος απο το ebay?

Reaction score
60
Aν ο χωρος ειναι κλειστος 40τμ ισως να ειναι μικρος. Αν ειναι ανοιχτος (επικοινωνει πχ με την κουζινα οπως ειπες και ειναι 55τμ συνολο) ειναι μια χαρα.
ακομα και αν επικοινωνει ο χωρος (θα γινει μελετη για την τελικη αποφαση) η τοποθετηση των ηχειων θα ειναι καθετα στον χωρο αν και φανταζομαι δεν θα παιζει μεγαλο ρολο στο να τον "γεμισει" ο ηχος. δυστυχως αυτο μονο αν καποιος κανει καποια μετρηση ή μελετη θα το ξερω φανταζομαι

Reaction score
60
[DOUBLEPOST=1483470199][/DOUBLEPOST]
Τα βρισκεις σε χαμηλοτερη τιμη μαζι με τα μεταφορικα αλλου εκτος απο το ebay?[/QUOTE]

παρομοιες τιμες για λογους ασφαλους μεταφορας και μονο κοιταζω και εκτος ebay λογο ογκου και βαρους.

btw, τωρα κοιταζαμε τη καοψη του σπιτου και μαλλον φανηκα υπεραισιοδοξος με τα 40μ2 :( Το σαλονι βγαινει περιπου 30μ2 και αν ενωθει η κουζινα θα φτασει τα 45 με 50+ συνολικα.
μαλλον μεγαλοπιανομαι με τα 280 αν και θελω να μεινω σε μια τοσο "δυνατη" λυση.
Ο ενισχυτης δειχνει να ειναι μια σοβαρη λυση και δεν ξεφευγει αρκετα

Reaction score
2.288
ακομα και αν επικοινωνει ο χωρος (θα γινει μελετη για την τελικη αποφαση) η τοποθετηση των ηχειων θα ειναι καθετα στον χωρο αν και φανταζομαι δεν θα παιζει μεγαλο ρολο στο να τον "γεμισει" ο ηχος. δυστυχως αυτο μονο αν καποιος κανει καποια μετρηση ή μελετη θα το ξερω φανταζομαι
Δεν ποσταρεις καλυτερα ενα σχεδιο του χωρου?
Ετσι που τα λες ισως τα 260 να ειναι τελικα καλυτερη επιλογη

Reaction score
60
Δεν ποσταρεις καλυτερα ενα σχεδιο του χωρου?
Ετσι που τα λες ισως τα 260 να ειναι τελικα καλυτερη επιλογη
ο χωρος δεν ειναι ακομα οριστικα διαμορφωμενος. Βρισκομαστε στη φαση αγορας του ακινητου και σκεφτομαστε καποιες σοβαρες αλλαγες λογω παλαιοτητας. εξου και η σκεψη για την ενωση της κουζινας καθως και το βαθος χρονου που εχω για την αναζητηση μου. θεωρητικα, οπως το εχω σε μια προχειρη κατοψη ειναι περιπου 5Χ6

Reaction score
60
Αυτο που με προβηματίζει είναι οτι η διαφορά τιμής δεν είναι χαοτική, ούτε η δοαφορά μεγέθους ανάμεσα σε 260 και 280. Θα ειναι λαθος εάν ο χώρος δεν ξεπερνάει τα 30μ2 να επιλεξω τα 280; θα χανουν σε αποδοση ή απλα δεν θα μπορουν να δωσουν ολη τους την ενταση; δεν με ενδιαφερει τοσο το να παιζω τερμα συνεχεια αλλα θελω κατι που να το κρατησω χρονια και να με καλυψει ακομα και σε μεγαλυτερο σπιτι

Reaction score
2.288
Κατι αλλο, μια που τα μηχανηματα θα αγοραστουν τμηματικα θα σου προτεινα να ξεκινησεις με τον ενισχυτη και τα L&R αλλα η επομενη αγορα να μην ειναι το Sub αλλα τα surrounds.
Ειτε τα 280F παρεις ειτε τα 260F το μπασο τους θα σε καλυψει για αρχη. Η επομενη μεγαλη και αισθητη διαφορα απο τη στιγμη που τα mains κατεβαινουν αρκετα χαμηλα ειναι τα surround speakers.
Το sub ειναι η επομενη αγορα και τελευταιο το κεντρικο που ειναι μεν το πιο σημαντικο ηχειο σε ενα home cinema αλλα ειναι και το μονο που μπορει προσωρινα να αντικατασταθει απο τα L&R με τον ενισχυτη σε Phantom Center mode.
Κατι αλλο που θα σου προτεινα να προσεξεις ειναι η συμμετρια του χωρου που θα τοποθετηθουν τα ηχεια. Αν πχ το ενα ηχειο ειναι σε γωνια και το αλλο στον ανοιχτο χωρο θα εχουν αρκετα διαφορετικη συμπεριφορα και αυτο θα ακουγεται.
Επισης καλο ειναι ο καναπες να μην ειναι κολλημενος στον τοιχο και να εχεις χωρο για να μπορουν να μπουν τα πισω ηχεια ελαφρα πιο πισω απο τον καναπε και αν εχεις σκοπο να βαλεις και surround back να υπαρχει χωρος για αυτα.

Μια αναγνωση αυτου του νηματος θα σε βοηθησει να κανεις επιλογες που δεν θα σε βαλουν σε περιπετειες αργοτερα.

Reaction score
60
για πισω οπως το εχω στο μυαλο μου σκεφτομαι τα RP-250S, αλλα απο τη τωρινη μου συνηθεια μπορω να πω πως το home cinema πλεον το εχω σε δευτερη μοιρα μιας και δεν το χρησιμοποιω τοσο πολυ οσο το hifi, εξου και το βαρος που δινω στα μπροστινα. το sub καταλαβαινω οτι ειναι η υπερβολη αλλα ειναι ταυτοχρονα και μεγαλο παθος γιαυτο του εδωσα προτεραιτοτητα. ισως τελικα να ακολουθησω τη συμβουλη σου, ειδικα αν καταληξω στα 280.

Reaction score
98
για πισω οπως το εχω στο μυαλο μου σκεφτομαι τα RP-250S, αλλα απο τη τωρινη μου συνηθεια μπορω να πω πως το home cinema πλεον το εχω σε δευτερη μοιρα μιας και δεν το χρησιμοποιω τοσο πολυ οσο το hifi, εξου και το βαρος που δινω στα μπροστινα. το sub καταλαβαινω οτι ειναι η υπερβολη αλλα ειναι ταυτοχρονα και μεγαλο παθος γιαυτο του εδωσα προτεραιτοτητα. ισως τελικα να ακολουθησω τη συμβουλη σου, ειδικα αν καταληξω στα 280.
Προσωπικά έχω βγάλει από το home cinema τα πολλά πολλά ( πίσω ηχεία κ τα atmos style...) εδώ κ χρόνια.βασικά για μένα είναι να έχεις άνω μεσου όρου δικαναλο ήχο,πού αν βάλεις κ στο H.C. Θα είναι μια χαρά. Κ μάλιστα αφού το ποσό δαπάνης θα είναι μικρό.Αν πήγαινε σε hi end style τότε θα είχε κατ' εμέ νόημα.

Reaction score
60
Προσωπικά έχω βγάλει από το home cinema τα πολλά πολλά ( πίσω ηχεία κ τα atmos style...) εδώ κ χρόνια.βασικά για μένα είναι να έχεις άνω μεσου όρου δικαναλο ήχο,πού αν βάλεις κ στο H.C. Θα είναι μια χαρά. Κ μάλιστα αφού το ποσό δαπάνης θα είναι μικρό.Αν πήγαινε σε hi end style τότε θα είχε κατ' εμέ νόημα.
αυτη τη στιγμη εχω ενα πακετο της lg με κολωνες μπρος-πισω και τα πισω μετα απο μια αλλαγη στη διαρρυθμιση τα εχω στο πλαι. Εφ'οσον ομως θα στησω κατι απο την αρχη δεν θελω να τα βγαλω εκτος, σε ενα εργο με ηχητικα εφε δινει αλλη χαρη

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.507
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης2009_