Ακούω λάθος αλλά μου αρέσει


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.477
Reaction score
80.063
Entschuldigen Sie mir meinen Arzt! Δώσε με υλικό να διαβάσω herr Doktor! :D:D:D
Back to school...:(
Θα τα βρω το βραδάκι.
Εκτός αν τα έχει κάποιος πρόχειρα
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.566
Reaction score
126.324
Ξέρεις, όμως, τι είναι πολύ δύσκολο (ή μάλλον αδύνατο); Το να προσδιορίσεις "αντικειμενικά τε και επιστημονικά" αν ένα, οποιοδήποτε, σύστημα ηχητικής αναπαραγωγής θα προσφέρει "μουσική απόλαυση" στον ακροαζόμενο.
Λάθος.
Ούτε δύσκολο, ούτε απροσδιόριστο.
Έχουν απαντηθεί όλα.
Επιστημονικά, με επαναληψιμότητα.
Δεν υπάρχουν περιθώρια άποψης.

Ερώτηση: Η απόλαυση από την ακρόαση της μουσικής είναι συνάρτηση (με τη στατιστική έννοια) της πιστότητας αναπαραγωγής ενός ηχοσυστήματος αναπαραγωγής; Αυτό θα απαντηθεί εν ευθέτω χρόνω...
Έχει ήδη απαντηθεί με ένα τεράστιο ΟΧΙ.
Λίγο μπουτχια διάβασε βρε αδερφέ..

Μια και τα λέμε τώρα μεταξύ μας :onthequiet::onthequiet::onthequiet: πες με π.μ. στον φίλο σου τον ΕΑΡ να μην κακολογεί το χαϊέντ και τους χαϊεντάδες γιατί εκτίθεται. Αλήθεια.... :onthequiet::onthequiet::onthequiet:
Δυστυχώς για όσους από εσάς διστάζετε να εκτεθειτε, εγώ το επιδιώκω. ;)
Είμαι ο πρώτος που εκθέτω τα σφάλματα της αφεντομουτσουνάρας μου, και αναλύω τις λάθος επιλογές μου σε μηχανήματα και εκτιμήσεις, επί της πολύχρονης ενεργούς συμμετοχής μου στην κλίκα των χαλιεντάδων. ;)

Και είμαι ακόμα χαλιεντάς, έχω μαγκνεπαν. :dance2:
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
"Δεν μίλησα για μέσο. Για μουσική μίλησα."
Τώρα δεν μιλάς τη γλώσσα της αλήθειας χλωμό πρόσωπο. >:(
Έγραψες επί λέξει: "Αν η αγαπημένη σου μουσική δεν βγαίνει σε ψηφιακά μέσα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις αγαπημένη μουσική." Άρα ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΜΕΣΟ σωστά;
Γιατί παίζουμε τις κουμπάρες? Ψηφιακό μέσον ηχογράφησης.

Η αγαπημένη ΜΟΥ μουσική είναι, ΛΑΘΟΣ!
Μη πρηζώνεσαι βρε. Η μουσική εξελίσσεται και η νοοτροπία παραμένει η ίδια.
Συνεπώς εάν ακόμη χρειάζεται κάποιος την Παπαλάμπραινα προκειμένου να εκστασιστεί δεν είναι λάτρης της μουσικής αλλά της Παπαλάμπραινας. Εάν ήταν λάτρης της μουσικής θα είχε ανακαλύψει εκατοντάδες νέες μουσικές πολύ πιο ενδιαφέρουσες από την Παπαλάμπραινα (και όχι Τζάστιν Μπίμπερ).
[DOUBLEPOST=1490355271][/DOUBLEPOST]
Δεμπασκαλά...
Πες μου ότι είσαι από αυτούς που έχουν πικάπ και όποτε πας σπίτι τους σου βάζουν μόνο Σεχραζάτ από τη φιλαρμονική της Βιέννης.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.566
Reaction score
126.324
Η μουσική είναι ένα χάος, και διαρκώς εξελίσσεται.

Σαφώς έχουμε όλοι τους έρωτές μας σε κάποια μουσικά κομμάτια, οι οποίοι δύσκολα ξεχνιούνται, αν και αυτό είναι υπό συζήτηση.

Όσο διαρκούν αυτοί οι έρωτες, προφανώς είναι καθαρή απόλαυση η αναπαραγωγή τους, και ασχέτως μέσου αποθήκευσης, οφείλουμε στον εαυτό μας αυτή την απόλαυση.

Ταυτόχρονα όμως, επίσης οφείλουμε στον εαυτό μας νέες απολαύσεις, νέους έρωτες, που θα τους βρούμε μόνο ψάχνοντας στο διαρκώς εμπλουτιζομενο χάος της μουσικής.

Η νέα μουσική σκηνή, εμπεριέχει πολλές μπούρδες, όπως και η μουσική σκηνή κάθε εποχής. Οι μπούρδες αυτές, είναι μπούρδες μέχρι να γίνουν έρωτες. Και για κάποιους, γίνονται έρωτες, κι αυτό είναι γεγονός.

Κι οι δικοί μας έρωτες, είναι μπούρδες για άλλους. Κι αυτό είναι γεγονός. Εδώ κολλάει λοιπόν η προτίμηση του καθενός, στο είδος της μουσικής που του αρέσει, κι άλλος ακούει ελαφρολαϊκά, άλλος ρεμπέτικο, άλλος τζαζ, άλλος ραπ, άλλος ρέγγε, άλλος ροκ, άλλος ποπ, άλλος μπλουζ, άλλος χέβι μέταλ, κι ο ντιμιφουτ κλασσική. :p

Σε κάποια είδη μουσικής, η εξέλιξη είναι μηδαμινή, δηλαδή στο ρεμπέτικο στυλ του '50, τι εξέλιξη υπάρχει μωρέ; Άρα ο φίλος μας με αυτά τα μουσικά γούστα, δικαιούται να στριφογυρίζει μαβρα 75-αρια μέχρι να πεθάνει.8-)

Δεν είναι κακό όμως να ψάχνει και στη σύγχρονη μουσική σκηνή, μήπως κάποιο φρέσκο ρεμπέτικο του τραβήξει το ενδιαφέρον κι εξελιχθεί σε νέο έρωτα. Που ξέρεις αν δε σ'αρεσει αν δε το δοκιμάσεις;:p
 

Shepherd

Μόνιμος
Μηνύματα
4.722
Reaction score
10.538
Σαν ενα φίλο μου ένα πράμα.
Ακούει κάτι ρεμπέτικα από ενα site, μιλάμε για ηχογραφήσεις του '30 του '40, δεν ξέρω ακριβώς πότε είναι. Με το ζόρι ακούγεται κάτι σαν μουσική. Πρέπει οπωσδήποτε να με βάλει να ακούσω τις καινούργιες του μουσικές ανακαλύψεις. Τα ακούω με το ζόρι αλλά αυτός είναι μες στην τρελή χαρά. Από τα ηχειάκια του υπολογιστή. Μπορεί να ακούει με τις ώρες.
Αλλά μετά...........



Πιάνει τον Τζουρά, ο άλλος την κιθάρα, ο παρά άλλος το τουμπερλέκι και βγάζουν τα τραγούδια που ανακάλυψαν.
Με τα στέρεα δεν ασχολείται κανένας.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Φαντάσου να φέρεις γκόμενα στο σπίτι και να της βάλεις ρεμπέτικα (ή Σεχραζάτ). Δε γ@μείς ποτέ. :lol:
 

Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.463
"Δεν μίλησα για μέσο. Για μουσική μίλησα."
Τώρα δεν μιλάς τη γλώσσα της αλήθειας χλωμό πρόσωπο. >:(

Έγραψες επί λέξει: "Αν η αγαπημένη σου μουσική δεν βγαίνει σε ψηφιακά μέσα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις αγαπημένη μουσική." Άρα ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΜΕΣΟ σωστά;

Επίσης έγραψες και το μνημειώδες "Αν η μουσική που σου αρέσει υπάρχει μόνο σε βινύλιο τότε ακούς λάθος μουσική." Λάθος, έεεεεεε;;;;
Χιούμορ μι μάϊ κάϊντ στρέϊντζερ:
Η αγαπημένη ΜΟΥ μουσική είναι, ΛΑΘΟΣ! Σε σχέση με τη γνώμη, άποψη, πεποίθηση κλπ. ΠΟΙΟΥ; σε σχέση με ποιο ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ; με ποιά "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ" ΚΡΙΤΗΡΙΑ και ποια ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ καθορισμού ΣΩΣΤΟΥ τε και ΛΑΘΟΥΣ;

Και, εντάξει θα μπορούσες να σταματήσεις στα παραπάνω, να σε ψιλοκράξω, να ανασκευάσεις, να τα βρούμε και να φιλιώσουμε. :drinks:

Εσύ επέλεξες να το τερματίσεις λέγοντας (πάντα επί λέξει): "Διότι αγαπητέ μου η μουσική δεν σταμάτησε στην Παπαλάμπραινα η οποία δεν βγήκε ποτέ σε cd. Είναι δικαίωμά σου να επιμένεις να ακούς τη Παπαλάμπραινα αλλά δεν παύει να είναι λάθος να αγαπάς ακόμα την Παπαλάμπραινα διότι από τότε μέχρι σήμερα έχουν βγει yottabytes μουσικής την οποία προφανώς δεν αξιολογείς με τον τρόπο που πρέπει."

1) Η Παπαλάμπραινα στην, περίπτωσή μου, είναι κάτι "άσχετα και ξεπερασμένα" δισκάκια τύπου Kind of Blue, Trout Mask Replica, Still Life, Ummagumma, Hot Rats, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, κλπ. κλπ. κλπ. - σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις έχουν βγει και σε ΨΔ, μπορείς να τα κατεβάσεις και σε φλάκ. Ποια μοδέρνα αριστουργήματα, κυκλοφορήσαντα αποκλειστικά σε ΨΔ, έχεις να μου προτείνεις ούτως ώστε, φερ΄ειπείν, να εκμοδερνίσω τις ακουστικές μου προτιμήσεις;:welcome:

2) Το αν είναι σωστό ή λάθος να αγαπώ την "Παπαλάμπραινά μου" το απάντησα, πιστεύω επαρκώς τεκμηριωμένα, παραπάνω.

3) Έχεις, όμως, και ένα μεγάλο δίκιο σε κάτι (για να μην σε αδικώ): Προφανέστατα και δεν αξιολογώ με τον τρόπο που πρέπει μοδέρνα yottabytes μουσικής όπως Justin Bieber, One Direction, Selena Gomez, εκεινοντονπωςτονλένε, εκείνητηνπέςτην κλπ.κλπ. Ή, μήπως - λέω μήπως, τα "αξιολογώ σωστότατα";;; :lolsign::lol::lol::rofl::rofl::rofl::lolsign:

Φλασιά: Ποιος είναι ο (ένας και μοναδικός;) τρόπος να αξιολογείς τη ΜΟΥΣΙΚΗ; Βοήθα με γιατί δεν ξέρω. :confused::confused::confused::confused::confused:
επαε πατριδα εισαι λαθος και αγλακω να βοηθησω οσο μπορω , οριστε
justin b.jpg
 


Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.494
Reaction score
50.810
Φαντάσου να φέρεις γκόμενα στο σπίτι και να της βάλεις ρεμπέτικα (ή Σεχραζάτ). Δε γ@μείς ποτέ. :lol:
- μ΄ αυτό όμως κάτι μπορεί να γίνει . . .

Μπουμπούκα χορός, Ταινία "Άλλος για το εκατομμύριο"

 






Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.961
Reaction score
23.740
Με τέτοια κάνει ριβιού ο Κωτσής? :lol:
O Πάρης , κάνει ρηβγιού, με ότι βολεύει το ηχείο.
Π.χ. ένα πιάνο και μια γυναικεία φωνή για ν αναδείξει τις ''υγρές μεσαίες'' κ.ο.κ.
 

Μηνύματα
1.879
Reaction score
4.453
"Ακούω λάθος αλλά μου αρέσει" η φράση αυτή εμπεριέχει την απλότητα, την ομορφιά και τη σοφία κατ΄αναλογία με ένα χαϊκού! (ΟΚ δεν είναι τρίστιχο αλλά δεν πειράζει)
Έλα πάρε και το τριστιχο, δεν θέλω να χάνω πελάτες.....

Ο ασημένιος δισκος γυρίζει κάθε βράδυ
Οι λυχνίες φεγγοβολουν στο σκοτάδι
Καμμια διάθεση για αναβάθμιση.
 

Μηνύματα
852
Reaction score
748
Αδυνατώ να πιστέψω ότι σε ολόκληρο το αβσάϊτ δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποιος να αναφέρει έναν κοινά αποδεκτό ορισμό του χάι-έντ. Κύριε Κόγια, κύριε Μπούτια, κύριε Μάρκου και άλλα προεξάρχοντα μέλη τι λέτε; Θα περιμένω λίγο ακόμα και θα επανέλθω...:wink:
Μα είναι απλό…. Ένας είναι ο ορισμός:

'Ηigh-end ονομάζεται το σύστημα το οποίο όταν το ακούει ένας χαι-εντας του σηκώνεται η τρίχα κάγκελο.'

Όλα τα άλλα είναι κακιουλες/κρεμαστάρια/κομπλεξισμοι/εξυπνάδες/τρολαρισματα και δεν θα πρέπει να τους δίνεις σημασία.
 

A

AKARL

Guest
Ρε συ, πιάσε πάλι τα κρητικά, δεν θα σε παρεξηγήσουμε. :laugh:
Γειά σου μρε κουμπάρε, ήντα κάνεις, καλά΄σε;
Καλά και άγια τα Κρητικά όμως που να με ερίκουνες μια βόλτα που εμίλουνα τα "γαλλικά", να πέσεις ήθελε χάμε από τα γέλια να σβολωθείς, να παίξεις και μια στην κεφαλή και να τροζάνεις καημένε! Εβίβα μας :hunter::vinsent::smg:
 

A

AKARL

Guest
Λάθος.
Ούτε δύσκολο, ούτε απροσδιόριστο.
Έχουν απαντηθεί όλα.
Επιστημονικά, με επαναληψιμότητα.
Δεν υπάρχουν περιθώρια άποψης.

Ρε κουμπάρε, αν μου βάλεις να ακούσω....

1)στον σωστότερα φροντισμένο χώρο,
2) από το σωστότερο ηχοσύστημα (με ενεργά, υποβαθύφωνα, ΔΣΠ, ΠΔΦ, Δόλβυ, εκείνον τον διάολο που λέει ο Ντόκτορ - το Ντιράκ, το Χαλό και με απόλλα)
3) τη σωστότερη δυνατή ηχογράφηση (μη σε πω ακόμα και σε ζωντανή παράσταση).....

:o:o:o καμμιά "μπουρούχα" (για τα γούστα μου πάντα) τύπου Ρεμπέκκα Πίτζεον ή Γιό-Γιό Μα :o:o:o

αυτό που θα αισθανθώ δεν θα είναι ακριβώς μουσική απόλαυση! :eek::eek::eek: (ελπίζω να προλάβω να φτάσω στο βεσέ προκειμένου να μην μαγαρίσω τον προαναφερθέντα φροντισμένο χώρο με τη μία πίτσα και τις πεντέξι μπύρες που, ο άφρων, θα είχε τύχει να καταναλώσω ύστερα (που λέμενε επαέ στην μεγαλόννησο).

Επί του σοβαρότερου όμως, υποθέτω όμως (δεν μου έχει τύχει να το δοκιμάσω) ότι αν είχα να επιλέξω να ακούσω ένα αγαπημένο μου κομμάτι είτε σε χύμα στο κύμα συνθήκες είτε "αλλιώς", ενδεχομένως να προτιμούσα να το ακούσω υπό τις παραπάνω 1-3 συνθήκες. Χαουέβερ, δεν μπορώ να το πω και με βεβαιότητα. ;)


Έχει ήδη απαντηθεί με ένα τεράστιο ΟΧΙ.
Λίγο μπουτχια διάβασε βρε αδερφέ..

Ουφ, δεν ξέρεις από τι κόπο με απάλλαξες! Grazie Tante! :D
:onthequiet::onthequiet::onthequiet: Αυτόν τον μυστήριο τον Μπούτχια τονέ πάω τα μάλλα (αν και δεν τον καταλαβαίνω πάντα), εσύ που τονέ ξέρεις καλά μπορείς να εξακριβώσεις αν είναι όντως Bhutia ή Bhotiya;;; :onthequiet::onthequiet::onthequiet:



Δυστυχώς για όσους από εσάς διστάζετε να εκτεθειτε, εγώ το επιδιώκω. ;)
Είμαι ο πρώτος που εκθέτω τα σφάλματα της αφεντομουτσουνάρας μου, και αναλύω τις λάθος επιλογές μου σε μηχανήματα και εκτιμήσεις, επί της πολύχρονης ενεργούς συμμετοχής μου στην κλίκα των χαλιεντάδων. ;)

Και είμαι ακόμα χαλιεντάς, έχω μαγκνεπαν. :dance2:


ΣΣΣΣΩΡΑΙΟΣ!!!! Κουλ κι ακομπλεξάριστος :cool::cool::cool:
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.767
Μηνύματα
2.875.115
Members
37.946
Νεότερο μέλος
evans1831
Top